1st Editorial

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2004

1st Editorial

Θα ξεκινήσω με το πώς δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα και την προσπάθεια μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να βγει αυτό που εμείς ευελπιστούμε στο μέλλον να γίνει με το Adventure Αdvocate.

To Adventure Advocate σαφώς και είναι ένα site το οποίο στηρίζει το ιστορικότερο είδος που εδώ και πολλά χρόνια χαρίζει ψυχαγωγία, διασκέδαση και κυρίως για έμενα συναίσθημα, τα adventures... Όλα αυτά από την εποχή των I.F. (interactive fiction) adventures, μέχρι και την σημερινή εποχή και την μετάλλαξη που έχουν, όπως και τις παραλλαγές τους. Από τα μέσα και τέλη της δεκαετίας του 70 ως σήμερα λοιπόν έχουμε αυτό το είδος που σαφώς και δεν έχει πεθάνει όπως μερικοί θέλουν να πιστεύουνε, κάτι που δεν είναι και στόχος μας να αποδείξουμε βέβαια αλλά κάτι που θα αναλύσουμε για το έιδος που μας αφορά με άρθρα ειδικά για αυτό το θέμα και από ανθρώπους που γνωρίζουν, στο μέλλον. Aλλωστε όταν κάτι πεθαίνει δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον υλικά στην περίπτωσή μας.

Η ιδέα και γενικά όλη η διεργασία λοιπόν του συγκεκριμένου site μπορώ να πω πως ήταν κάτι που ήθελα προσωπικά να κάνω εδώ και 1,5 με 2 χρόνια περίπου. Το ανέβαλα συνολικά τρεις φορές εάν θυμάμαι καλά και ο κύριος λόγος ήταν ότι πoτέ δεν με ευχαριστούσε το σχετικό αποτέλεσμα σύμφωνα με αυτά που ήθελα να γίνουν και είχα στο μυαλό μου, για πολλούς λόγους. Τέλη 2002 λοιπόν έκανα άλλη μια προσπάθεια και βρέθηκαν τα κατάλληλα πρόσωπα και σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την υλοποίηση του Adventure Advocate. Να είστε σίγουροι πως η ομάδα των παιδιών και εγώ θα προσπαθήσουμε να κρατάμε ενήμερη την adventure κοινότητα και σίγουρα θα ετοιμάσουμε πολλές εκπλήξεις στο μέλλον, γι'αυτό να είστε σίγουροι. Σίγουρα πολλοί παλιοί adventurers θα είναι πιο απαιτητικοί και συνιστώ υπομονή σε όλους. Εν καιρώ θα βγούνε πολλά καλά πράγματα και έχουμε πολλά στο μυαλό μας που θα αντιληφθούν όσοι κρατάνε επαφή. Προς το παρόν θα έχουμε συνεχή update από news, reviews, interviews και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα.

Ψάχνοντας ένα ενδιαφέρον όνομα πέρυσι είπαμε να δημιουργήσουμε το adventuregamers.gr κάτι που τελικά δεν υλοποιήθηκε και μιλώντας με τον αρχισυντάκτη του adventuregamers.com, Marek Brongsting για τον σκοπό που είχαμε καθώς και για το είδος γενικότερα, για να μην δημιουργηθεί σύγχηση στην κοινότητα, αλλάξαμε το όνομα μας σε Adventure Advocate. Αυτά περί ιστορίας ονόματος.

Σίγουρα το ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα θυμάμαι τα είχαμε στο θέμα της βάσης δεδομένων τον τελευταίο καιρό κάτι που λύθηκε πολύ αργότερα και είναι σχεδόν έτοιμο τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Σε λίγες βδομάδες θα υπάρχει και η βάση μας και θα βελτιωθεί έτσι η λειτουργικότητα του site. Αυτά βέβαια αφορούν τους πιο τεχνικούς τομείς ας το πούμε και την λειτουργικότητα όπως προανέφερα. Όμως τι γίνεται με το υλικό και τον τρόπο παρουσιασής του; Κάτι που ξέραμε όλοι ότι είναι το κυριώς πιάτο για το Adventure Advocate και αυτό που μετράει στο κάτω κάτω. Τα τεχνικά θέματα σαφώς και πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπορεί όμως το υλικό να "κυκλοφορεί" όπως πρέπει. Όπως διαβεβαίωσα και παραπάνω το μόνο σίγουρο είναι ότι το υλικό θα αυξάνεται συνεχώς και να αναφέρω εδώ πως πολύ υλικό υπάρχει ήδη, πέρα από αυτό που πρόκειται να γραφτεί δηλαδή, απλά δεν έχει μπει δημοσιοποιηθεί είτε για λόγους διόρθωσης, είτε λόγω της βάσης δεδομένων.

Υλικό βέβαια που χωρίζεται στα reviews, όπου εκεί όλο το team του Adventure Advocate θα προσπαθήσει να δίνει όσο το δυνατόν καλύτερες κριτικές . Πριν κλείσω όμως με τα reviews θέλω να αναφέρω κάτι που θα αναλυθεί και σε επιμέρους άρθρα. Καταλαβαίνω πως θα υπάρχουν διαφωνίες στους αναγνώστες αλλά μην νομίζετε πως δεν υπάρχουν διαφωνίες και μεταξύ των συντακτών ορισμένες φορές για κάποια στοιχεία ενός adventure. Εδώ λοιπόν έρχεται η προσωπικότητα του κάθε reviewer, κάτι που εμένα μου αρέσει όταν ο reviewer επηρεασμένος μόνο από τον ευατό του γράφει για ένα adventure. Φυσικά ο κάθε reviewer προσπαθεί να είναι αντικειμενικός σε κάποιες αξίες ενός adventure και τι θέλω να πω...Ας υποθέσουμε πως γίνεται ένα top 10 από κάθε συντάκτη. Προσωπικά το νούμερο ένα ξέρω για μένα πιο είναι και πιστεύω και για το είδος. Ειλικρινά το πιστεύω και με επιχειρήματα, ας μου διαβεβαιώσει όμως κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν αμφιβολίες...Δεν γίνεται. Για παράδειγμα θα έβαζα στην 3η ή 4η θέση σίγουρα το Full Throttle της Lucasarts. Ξέρω πολλά adventures που η πλειοψηφία θα έβαζε μπροστά από τον συγκεκριμένο τίτλο, όμως προσωπικά είμαι δεμένος με πολλούς τίτλους, επέλεξα όμως αυτόν για την 3η θέση ή την 4η. Επομένως εμένα με ευχαριστεί αυτή η "αντιπαράθεση" κυριώς για τον κάθε τίτλο και τον κάθε συντάκτη η adventur-α.

Τα άρθρα τώρα ένας από τους σημαντικότερους τομείς, είναι το μέρος όπου απόψεις και προβληματισμοί θα παραθέτονται από τους συντάκτες. Ετοιμάζονται δε, δύο στήλες που θα είναι σταθερές, όπου η μία θα αφορά γενικά θέματα που θα τα συσχετίζει το Adventure Advocate με τι άλλο βέβαια από τα adventures και μία στήλη που θα ονομάζεται ' With this point (n' click) of view ', με μια πιο...σατυρική και νοσταλγική στάση.

Στις συνεντεύξεις μας ξεκινήσαμε πολύ καλά πιστεύω γιατί αρχή με Al Lowe μόνο καλό θα μας κάνει. Εδώ απλά μείνετε συντονισμένοι θα περάσουν κι άλλοι από το Adventure Advocate.

Να πούμε εδώ πως ετοιμάζονται μεγάλα μηνιαία αφιερώματα στα μεγαλύτερα adventure series με αυτό που θα γίνει πρώτο να είναι το Gabriel Knight της Jane Jensen. Ευελπιστούμε να αρχίσει αυτή η μηνιαία αρθρογραφία απο μέσα Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Όπως είναι κατανοητό αυτή η σειρά άρθρων θα έχει και ενα τέλος, όταν ολοκληρωθούν τα αφιερώματα στις πιο μεγάλες σειρές.

Τέλος, να μην ξεχάσω να αναφέρω πως σε λίγο καιρό θα έχουμε και το δικό μας forum που θα μπορούν όλοι οι fans των adventures να παραθέτουν τις απόψεις τους και γενικότερα να υπάρχει μια πιο άμεση επαφή. Ακόμα, είναι στο αρχικό στάδιο μια στήλη όσον αφορά τα I.F. (interactive fiction) adventures.

Keep in touch για περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με το Adventure Advocate. Όπως είπα και παραπάνω το άρθρο αυτό ήταν ένα καλοσώρισμα στην ουσία και μία ενημέρωση για το τι προηγήθηκε και τι θα βρείτε στο Adventure Advocate στο άμεσο μέλλον. Για παραιτέρω ανανεώσεις και αλλαγές δεν θα χρειάζονται κουραστικά και μακροσκελή άρθρα (όπως αυτό...) αλλά θα υπάρχει εννοείται άμεση ενημέρωση.

Εύχομαι σε όλους μας να πάμε καλά, καλή χρονιά (και το αστείο εδώ είναι ότι η παράγραφος αυτή προυπήρχε ήδη από πέρισυ - 2003...οπότε αλλάζουμε το 3 σε 4) μιας και αργήσαμε να ευχηθούμε και on-line, καλό adventuring και Long Live Adventures...

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια