Fallout 4

  • Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
30 Δεκ 2015 17:45 #46801 by Mortal
Fallout 4 was created by Mortal




Δεν ξέρω κατά πόσο κάποιοι ενδιαφέρονται για post-apocalyptic RPG με την Bethesda treatment. Προσωπικά είμαι περισσότερο (έως και 99.9%) fan της σειράς TES (Morrowind, Oblivion, Skyrim), αλλά ενδιαφέρομαι και για το fallout μιας και χρησιμοποιεί τόσο το ίδιο σχεδόν engine αλλά και την ίδια φιλοσοφία του 100% ανοικτού κόσμου δεν απογοητεύει, τουλάχιστον τον σκληροπυρηνικό fan του scifi.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με διάφορες περιοχές και ομάδες με ισχύ εντός ενος μεταπυρηνικού Αμερικανού εδάφους. Μεταλλαγμένοι, ghouls, (κάτι σε ραδιενεργά ζόμπι), απολυταρχικές αδελφότητες, λοιπές παραστρατιωτικές δυνάμεις, και μια ιδέα εθνοφυλακής. Στην 4η του εκδοχή το fallout μας ταξιδεύει σε μια κατεστραμμένη Βοστώνη και πλέκει μια χαλαρή ιστορία μεταξύ 4ων δυνάμεων που προσπαθούν η καθεμία με τον τρόπο να αλλάξει, να προστατέψει, να διορθώσει, να ελέγξει (σε διαφορετικά επίπεδα) τον τρέχοντα κόσμο κατά τα δικά της πρότυπα.

Μην περιμένετε την βαθιά ιστορία και τις σύνθετες σχέσεις των χαρακτήρων της σειράς Dragon Age, η Βιοware έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης παιγνιδιού. Ενώ η Bioware επιλέγει δυναμική και πυκνή κεντρική ιστορία, η Bethesda επιλέγει συνήθως μιας πιο χαλαρή ιστορία (μεσσιανικά στοιχεία έχουν όλα τα RPG όπως και να το κάνουμε, άρα αυτό δεν λείπει) με πολλά μέρη που ψάχνεις και αν θέλεις βρίσκεις πολλές μικρο-ιστορίες στις οποίες εσύ, ο παίκτης, δίνεις σάρκα και οστά στο μυαλό σου με λίγο ψάξιμο και διάβασμα, αν το θέλεις δλδ το κάνεις adventure, αλλιώς επιλέγεις την πιο action μεταχείριση του RPG gaming.

Γραφικά, ήχος, voice acting, μουσική φυσικά και δίχως κουβέντα είναι πάντα top notch όπως και θα περίμενε κανείς από μια παραγωγή τέτοιου επιπέδου.

Τα γραφικά επίσης απαιτούν ισχυρό υπολογιστή για να αποδωθούν αν και υπο όρους τα παίζεις και σε φθηνές απομιμήσεις υπολογιστή όπως το XBox και το Playstation, ωστόσο από αρκετά συγκριτικά video που είδα το παιγνίδι χάνει πάρα πολύ.

Επίσης , μιας και οι ανοικτοί κόσμοι έχουν υποχρεωτικά τόνους bugs μόνο στο PC έχεις την αμεσότητα της κονσόλας για να προχωρήσεις την ιστορία αν είναι μπαγκαρισμένο κάποιο από τα quests.

Ένα ακόμη από τα καλά είναι τα mods της κοινότητας που πολλές φορές δίνουν πράγματα που ΄"ξέχασε" η εταιρεία να τα βάλει στο κυρίως παιχνίδι

Προσωπικά του δίνω ένα 8/10 μιας και κόβονται βαθμοί από την προσέγγιση του να μην μπορείς να φτάσεις με σχεδόν όλες τις ομάδες στο τέλος του παιχνιδιού, αλλά υποχρεώνεσαι να καταστρέψεις μερικές γιατί από κάποιο σημείο και μετά είναι αντίθετες εντελώς με τις άλλες και αυτό τις κάνει ασύμβατες. Ή τουλάχιστον σεναριακά δεν το έψαξαν περισσότερο για να μας δώσουν περισσότερες επιλογές.

Με την βοήθεια του TGM περισσότερο για το κουβάλημα (κανονικά έχεις από 150 μέχρι 300 κιλά να μεταφέρεις και εγώ βρισκόμουν να έχω πάνω μου από 6 μέχρι 12 τόνους γιατί απλά ακόμη και το πιο χαζό Legendary όπλο ή πανοπλία που βρήκα το κουβάλησα μαζί μου ως το τέλος μαζί με ό,τι "σκουπίδι" μάζεψα στο παιγνίδι, μου πήρε περί τις 22 μέρες και περί τα 85 experience levels για να το "τελειώσω" (όχι ο κόσμος παραμένει ανοικτός με radiant quests, απλά την "κεντρική" ιστορία τελείωσα). ;) Όσοι τα παίζετε με "νόμιμους" τρόπους (δεν σας αρέσει δλδ ο θεϊσμός στα games) υπολογίστε μήνες. Έχει μέχρι και κομμάτι διαχείρισης οικισμών, οπότε τρώει πολύ χρόνο. Αυτά!

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum