Scavenger Hunter

  • giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
11 Μάι 2007 19:44 #15887 by giovanna
Scavenger Hunter was created by giovanna
Από την εταιρεία Sagewood Software, 2006

Έπεσα τελείως τυχαία επάνω του στο Internet, και το αγόρασα από τους ίδιους τους παραγωγούς του. Ένα παιγνίδι που διαφημίζεται σαν το παιγνίδι, που κάθε φορά που το ξαναπαίζεις όλα είναι διαφορετικά από το προηγούμενο που είχες παίξει και φυσικά αυτό μου κίνησε την περιέργεια αλλά..

Οι Scavengers είναι μια φυλή εξωγήϊνων που τους αρέσει να κτίζουν κόσμους και να τους διακοσμούν με κλεμμένα αντικείμενα από την γη. Εσύ σαν υπάλληλος μιας ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία ήτανε ασφαλισμένα αυτά τα αντικείμενα, θα πρέπει να ταξιδέψεις σε αυτούς τους κόσμους και να τα φέρεις πίσω.

Έτσι αρχίζεις το ταξίδι σου, εγώ την πρώτη φορά ταξίδεψα σε ένα κάμπινγκ στο βουνό, σε μια φάρμα, σε ένα αρχαιολογικό χώρο ανασκαφων, σε ένα πάρκο και σε ένα κάστρο.

Δεν δοκίμασα δεύτερη φορά να το παίξω, γιατί η πρώτη ήτανε αρκετά κουραστική και έπληξα μέχρι θανάτου.

Αυτό που κάνεις κατά την διάρκεια του παιγνιδιού είναι να ψάχνεις παντού να μαζεύεις αντικείμενα, να βρεις κλειδιά για να ανοίξεις πόρτες, και να μαζεύεις ασφάλειες ηλεκτρικές μπλε και τις πιο σπάνιες κόκκινες για να μπορέσεις να αποκαταστήσεις στα διάφορα πόρταλ που είναι παντού τις καμένες ασφάλειες και έτσι να μπορείς να μεταφέρεσαι στους άλλους κόσμους.

Στην αρχή είχε πλάκα αλλά μετά από πολλές ώρες παιξίματος και σπάσιμο νεύρων για να ανακαλύψω τι θέλει να πει ο ποιητής το παράτησα μετά την πρώτη αποστολή.

Οι γρίφοι είναι περίεργοι και ειδικά αυτός που πρέπει να ανοίξεις τα κλουβιά για να μπορέσεις να πάρεις τα κρύσταλλα που έχουν μέσα τους χρειάζεται ειδική μαθηματική εξίσωση για να καταφέρεις να τα ανοίξει!!!

Οι υπόλοιποι γρίφοι είναι απλοϊκοί, βρες κλειδί άνοιξε πόρτα, στρίψε κλειδαριά έτσι αριστερά, έτσι δεξιά και να άνοιξε. Τόσες κλειδαριές δεν είχα ανοίξει ούτε το Safecracker. Αυτό το παιγνίδι πρέπει να αφιερωθεί εξαιρετικά στους κλειδαράδες όλου του κόσμου. Μάλλον τους πήρα την δουλειά.

Η παντελή έλλειψη σεναρίου είναι εμφανής. Η δουλειά σου είναι να ψάχνεις, να πηγαίνεις σε άλλο κόσμο, να ψάχνεις κ.ο.κ. Μερικές φορές με έκπληξη σου ανακαλύπτεις ότι σε ένα κόσμο που έχεις επισκεφτεί δεν βρίσκεις απολύτως τίποτα.

Τα γραφικά είναι καλά και τα χρώματα πολύ όμορφα. Εκεί που παίρνει άριστα είναι η μουσική του. Είναι πανέμορφη και ταιριάζει με τους εκάστοτε χώρους που επισκέπτεσαι. Είναι φολκλόρ, πράγμα που ίσως μερικοί μπορεί να τους ξενίσει εάν δεν είναι fun του συγκεκριμένου είδους μουσικής.

Εάν και είναι ένα παιγνίδι point & click σε μερικά σημεία της αναζήτηση σου, εάν δεν έχεις σταθεί στο σωστό σημείο θα σου είναι αδύνατο να δεις ένα μικρό άνοιγμα που πίσω του κρύβει ένα δωμάτιο ώστε να μπορέσεις να μπεις μέσα σε αυτό. Πράγμα που είναι πολύ μα πολύ κουραστικό.

Αυτό που θέλω να τονίσω ότι οι παραγωγοί του με βοηθήσανε σε όλα τα βήματα μου να καταλάβω την έννοια του παιγνιδιού και η βοήθεια τους ήτανε πολύτιμη για να μπορέσω να τερματίσω το παιγνίδι. Αλλά το ζητούμενο είναι ότι η μοναδική πρωτοτυπία του παιγνιδιού είναι ότι μπορείς να το ξαναπαίξεις πολλές φορές, αλλά κατά άλλα τίποτα περισσότερο.

Δείτε το εάν σας αρέσουν οι άσκοπες περιπλανήσεις και οι στρυφνοί γρίφοι αλλά πιστέψτε με εγώ μια φορά το έπαιξα ήτανε αρκετή.
:shock:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum