Mission Critical

  • BostonLow
  • Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
09 Νοε 2007 11:59 #18036 by BostonLow
Mission Critical was created by BostonLow
Θα σας ξενερωσω με αλλο ενα αρχαιο παιχνιδι

Το παιχνιδι αυτο μου ειχε κανει εντυπωση απο τοτε που το ειδα στον Τσουρινακη, 10 χρονια πριν. Το καλοκαιρι, ψαχνοντας τα παλια τευχη του PC Master για να φτιαξω την TO DO(WNLOAD) 8) λιστα μου, το ξαναδα και το σταμπαρα. Ο Τσουρινακης μονο καλα λογια ειχε να πει. Προσφατα ομως επεσε στα χερια μου... πειτε το μικρο απωθημενο!!!

Παραγωγη της Legend, αυτο τα λεει ολα... αρχισα να μετανιωνω που ασχολιομουν μονο με τα πιασαρικα παιχνιδια της Σιερρα και της Λουκας!! :( Και τελικα ενισχυω την αποψη μου μου οτι το 95-97 εβγαιναν τα πιο 'συλλεκτικα' παιχνιδια :D

Ηταν ενα κλασσικο παιχνιδι της εποχης. Ψευτο-διαστημικο, με βιντεο απο δευτεροκλασατους ηθοποιους και ποτε ποτε υπερβολικο παιξιμο :Ρ. Αν καποιος αποφασισει να συνταξει την 'Επιτομη' ή 'Κανονα' των παιχνιδιων του 90, αυτο θα επρεπε να το συμπεριλαβει στη λιστα!!

Η διαδικασια του παιξιματος (gameplay, interface) ειναι πολυ ανετη και βατη. Δε με δυσκολεψε σε τιποτα. Το εφτασα πολυ μακρυα, ολομοναχος χωρις βοηθεια, χωρις ομως να ειναι και ευκολο. Απλα ειναι καλοφτιαγμενο και ο ρεαλισμος του εξυπηρετει στην επιλυση των γριφων. Οι διαλογοι, τα journals που διαβαζετε, οι περιγραφες, σας βαζουν μεσα στον κοσμο του παιχνιδιου, αποκαλυπτοντας αυτο το λεπτομερες διαστημικο συμπαν, που θα μπορουσε να το ζηλεψει και το Σταρ Τρεκ. Ρεαλιστικες λεπτομερειες σε χρονολογιες, ακομα και ωρες, που αποκαλυπτουν μια βαθεια και πλουσια προ-ιστορια

Το παιξιμο περιλαμβανει οχι μονο διαλογους αλλα και παζλ και αλλα interfaces. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε το εφτασα σε ενα σημειο με 3d polygon tactical interface οπου δοκιμαζεται η στρατηγικη και τα αντανακλαστικα μου!!!

Οταν το τερματισω, επιφυλασσομαι να γραψω ενα ολοκληρωμενο review. Προς το παρον, θα θελα να ξερω αν και αλλοι εχετε παιξει ποτε αυτο το φοβερο παιχνιδακι!!

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Νοε 2007 12:20 #18037 by Elessar
Replied by Elessar on topic Mission Critical
Ίσως το μοναδικό παιχνίδι της Legend που δεν με τράβηξε ποτέ. Δεν ξέρω γιατί, ίσως έχω μία ενδογενή απέχθεια για τα διαστημικά settings - με εξαίρεση τον intergalactic janitor φυσικά ;)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • BostonLow
  • Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
14 Νοε 2007 19:02 #18112 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Mission Critical
Λοιπον...

Οπως ειπα (απειλησα;)), το τερματισα το παιχνιδακι (χωρις καμια βοηθεια!! αλλα κλεβοντας στην action λιγακι, βλεπε παρακατω) οποτε επεται review.

Mission Critical, παραγωγης 1995 της Legend, διαστημικο Myst-clone με ηθοποιούς. Πρωταγωνιστεί ο Michael Dorn (Worf του Σταρ Τρεκ) ως πλοιαρχος, και συμπρωταγωνιστει καποια Patricia Charboneau, αγνωστη σε μενα, αλλα επαιξε ενα μικρο uncredited ρολο στο Ρομποκοπ 2 :)

Οπως χαρακτηριστικα λεει η Wikipedia, ο ρολος του Ντορν ηταν μεγαλη ατραξιον για το παιχνιδι και επαιξε μεγαλο ρολο στη διαφημιση. Στην πραγματικοτητα ομως εμφανιζεται μονο στην εισαγωγη και το τελος :)

Υπόθα
Μέλλον. Διαστημικες αποικιες, διαστημοπλοια, ταχυτητα του φωτος κλπ. Μαίνεται ο πολεμος μεταξυ Ηνωμενων Εθνων και 'Ρεμπελων', ενας πολεμος που ξεκινησε απο τη γη με αφορμη τη χρηση της τεχνολογιας (πρεπει να ειναι ο 1ος Φιλοσοφικος Πολεμος :lol:) και συνεχιζεται στο διαστημα. Εσεις ειστε ενας αξιωματικος του 'επαναστατικου' διαστημοπλοιου Λεξινγκτον σε μια αποστολη να συνοδεψετε το επιστημονικο σκαφος Ιεριχώ σε μια επιστημονικη εκστρατεια στον πλανήτη Περσεφόνη.

Σας κανει ντου ομως το Dharma, ενα σκαφος των ΗΕ (υπηρχε βλεπετε καποιος προδοτης στο σκαφος σας). Ο πλοιαρχος Ντέινα (Ντορν) και η αξιωματικος οπλισμου Τραν (Σαρμπονω) σκαρωνουν ενα εσχατο σχεδιο: δηλώνουν την παράδοσή τους και κανονιζουν να επιβιβαστει ολο το πληρωμα ως αιχμαλωτο στο εχθρικο σκαφος... πλην ενος. Η Τραν αφηνει δυο logs για αυτο το ατομο και οπλιζει μια πυρηνικη βομβα στην ακατο μεταγωγης. Ο Ντεινα ξεμοναχιαζει αυτο το ατομο και τον αναισθητοποιει. Επιβιβαζονται ολοι στην ακατο. Μολις ειναι ετοιμοι να παραδωθουν η ακατος εκρυγνειται διαλυοντας τους παραδοθεντες και το εχθρικο σκαφος.

Αυτη η θυσια ηταν ο μονος τροπος να μεινει μυστικη αποστολη, και να αφησει την τελευταια ελπιδα πανω στον επιζωντα, να ολοκληρωσει την αποστολη.

Ναι εσεις ειστε αυτος που εμεινε πισω (αν ησασταν καποιος αλλος, το παιχνιδι θα τελειωνε στην εισαγωγη!) για να βγαλετε το φιδι απο την τρυπα. Λοιπον, τι ηταν αυτη η αποστολη; πως θα τη συνεχισετε; τι υπαρχει πανω στην Περσεφονη; ποιος σας προδωσε; απο που ερχονται τα μωρα; που παμε οταν πεθαινουμε; γιατι οι αντρες εχουν ρωγες; γιατι ειναι τοσο κακογυρισμενες οι interactive movies? Την Σαρμπονω την ξερει ο πατερας της; αυτα και ααλλα πολλα ταλανιζουν το πονεμενο σας κεφαλι οταν συνερχεστε, ολομοναχος στο νεκρο πλεον πλοιο, με ολο το βαρος της ευθυνης της αποστολης στους ωμους σας

Σεναριο
Μετα τη διαστημικη μαχη, πρωτη σας μεριμνα αφου συνελθετε ειναι επισκευασετε το πλοιο. Για παραδειγμα πρωτο πραγμα που θα κανετε θα ειναι να μπαλωσετε μια τρυπα ανοιγμενη απο λειζερ απο την οποια φευγει αερας.

Προς το παρον μονος σας συμμαχος και συμβουλος ειναι τα (υπολειτουργουμενα) τερματικα του σκαφους τα οποια θα σας δωσουν συμβουλές. Βρείτε όμως τα δυο logs που σας άφησε η Τραν και θα καταλαβετε τι πρεπει να κανετε. Επιδιορθωστε το συστημα ψυξης του πυρηνικου αντιδραστηρα, συνδεστε τα τερματικα με τον κεντρικο υπολογιστη (εδω θα δειτε το δευτερο log της Τραν), καντε διαστημικο περιπατο και επιδιωρθωστε το συστημα επικοινωνιας του σκαφους (τα minigames μεσω των οποιων θα τα κανετε αυτα ειναι ακρως διασκεδαστικα). Ο σχωρεμένος πλοιαρχος πριν επιβιβαστει στην ακατο σας αφησε τους κωδικους των δωματιων των (μακαριτων) συναδελφων σας. Ψαξτε τα υπαρχοντα τους και βρειτε τις πταίει. Βρειτε τον προδοτη, βρειτε τη βομβα που εκρυψε καπου στο σκαφος (θα σας χρειαστει) και βρειτε το μυστικο οπλο των επαναστατων εναντιον των ΗΕ.

Στο δρομο που χαραξε το Μυστ, καλειστε να συνθεσετε την ιστορια μεσα στο κεφαλι σας, διαβαζοντας ημερολογια και λογκς του πληρωματος. Σε αυτο βοηθουν απιστευτα οι περιγραφες οταν εξεταζετε το περιβαλλον, με 'ιστορικες' αναφορες και πληροφοριες (μαχες, χρονολογιες κλπ), αποκαλυπτοντας ενα βαθυ και πλουσιο συμπαν. Στην τραπεζαρια μη ξεχασετε να δειτε το VR συστημα που εξηγει την προιστορια του παιχνιδιου και την περιγραφη του σκαφους.

Εντυπωση μου εκανε μια ομορφη συνοχη σε ολα. Τα ονοματα των συναδελφων, η δομη του σκαφους οπως φαινεται τοσο στα cutscenes οσο και στον διαστημικο σας περιπατο και τις περιγραφες. Ολα. Αγνη επιστημονικη φαντασια.

Οταν καταφερετε να επισκευασετε την επικοινωνια, θα μιλησετε εν τελει με την επαναστατικη βαση και το Ναυαρχο και θα καταλαβετε την κατασταση. Υπαρχει ενα μυστικο οπλο το οποιο θα μπορεσει να σας προστατευσει στην επερχομενη επιθεση των εχθρικων σκαφων αν ειστε αρκετα καλος (ναι, εχουμε realtime 3d tactical battle). Κατοπιν θα βρειτε τροπο να κατεβειτε στην Περσεφονη και να... ολοκληρωσετε την αποστολη.

Στην Περσεφονη το (πολυ εντυπωσιακο και καλοφτιαγμενο) υφος του μεχρι τωρα παιχνιδιου αλλαζει εντελως. Θα ενεργοποιησετε ενα εξωκοσμικο μυστικο, και θα ταξιδεψετε περα απο τον χωρο και το χρονο. Το τι επεται δεν μπορειτε να το φανταστειτε. Η ιστορια εχει παρει πλεον την λαθος τροπη και ο γαλαξιας ετοιμαζεται να καταστραφει μετα απο αιωνες. Θα συναντησετε τις τελευταιες μορφες ζωης πανω στη Γη οι οποιες θα σας εξηγησουν πως μπορειτε να τα επαναφερετε ολα στη σωστη πορεια.... ξεκανοντας ο,τι κανατε και ολη την ιστορια μεχρι τωρα!!!

Χειρισμος
Το περιβαλλον κανει μπαμ οτι ειναι της Legend. Με τη διαφορα οτι εδω η καθε οθονη δεν ειναι απλα.. οθονη, αλλα ο,τι ακριβως βλεπετε απο τα ματια σας. Οι οθονες αλλαζουν η με το ποντικι (κλικ οταν αλλαζει σε βελακι) η με πληκτρολογιο. Η κινηση (στους εσωτερικους χωρους) γινεται με ενδιαμεσες cutscenes που δειχνουν το περιβαλλον να ερχεται προς το μερος σας.

Οποτε κανετε κλικ, εμφανιζονται πανω αριστερα οι διαθεσιμες εντολες που μπορειτε νακανετε, και η μια ειναι προεπελεγμενη (συνηθως η look at) Η οποια ενεργοποιειται οταν κανετε διπλο κλικ. Για να ενεργοποιησετε την αλλη απλα την επιλεγετε με το ποντικι. Και εδω ειναι το μονο μειωνεκτημα του παιχνιδιου, γιατι δε βρηκα καποιον τροπο να επιλεγω εντολες με το πληκτρολογιο, που θα με βολευε παρα πολυ.

Υπαρχει και ενα μενου με το χαρτη της περιοχης που βρισκεστε. Πολυ βοηθητικο στην αρχη, και φυσικα δεν το πολυχρειαζεστε αργοτερα οταν εξοικειωθειτε με το παιχνιδι

Απο κατω βρισκεται το inventory. Συνδυασμοι με αντικειμενα γινονται σχεδον αυτοματα, δηλαδη χωρις να χρειαζεται να επιλεξετε ρημα. Απλα πατατε δυο αντικειμενα μεταξυ τους. Οι συνδυασμοι πολλες φορες φερνουν απιθανες περιγραφες. Για παραδειγμα ενα μικροσοκπιο πρεπει να το χρησιμοποιησετε μονο μια φορα, αλλα μπορειτε να το χρησιμοποιειτε σε οποιοδηποτε αντικειμενο βλεπετε και θα παιρνετε μια ξεχωριστη εικονα (αντι γιαμια γενικη περιγραφη). Ρεαλισμος!

Πολυ διασκεδαστικα ειναι καποια minigames οπως η επισκευη του πυρηνικου αντιδραστηρα, τα Interfaces καποιων κονσολων, και το συστημα επικοινωνιας, το οποιο περιλαμβανει ενα τρισδιαστατο περιστρεφομενο αστρικο χαρτη :shock:!! Κοιταξτε και τα ονοματα των αστρων, και θα βρειτε καποια Injokes

Ατραξιον του παιχνιδιου ειναι οι μαχες που θα δωσετε με το VR συστημα. Ελεγχετε 9 ρομποτικά σκαφίδια και τους δίνετε οδηγίες για το πώς θα συνταχθούν και θα επιτεθούν σε σκάφη των ΗΕ. Υπαρχει επιλογη να βαλετε το συστημα να το περασει μονο του, αν εχετε δυσκολια σε αυτα (εγω το χρησιμοποιησα 4 φορες και ηταν η μοναδικη φορα που 'εκλεψα' σε αυτο το παιχνιδι, καθοτι κατα τα αλλα το τελειωσα χωρις κανενα χιντ)

Οι διαλογοι ειναι με απαντησεις πολλαπλων επιλογων. Δεν αλλαζουν πολυ τη ροη αλλα μπορουν να σας οδηγησουν σε game over.

Γραφικα-ηχος
Τα γραφικα ειναι 3δ rendered με ορισμενες 'χειροποιητες' παρεμβασεις. Παροτι νεωτερο, το περιβαλλον δε φαινεται τοσο τεχνικα αρτιο οσο του Μυστ. Τα σκηνικα ομως ειναι σχεδιασμενα με πολλη φαντασια, και αυτο που θα μου εκανε μεγαλη εντυπωση αν το επαιζα τοτε, θα ηταν τα cutscenes μεταξυ των βηματων.

Τα διαστημικα 3δ cutscenes (πχ στις μαχες) ειναι εντυπωσιακα... ομως τα κινηματογραφικα βιντεο δεν ειναι πολυ καλα (ασε που απο πλανο σε πλανο οι κομπαρσοι εξαφανιζονται και ξαναεμφανιζονται! :rolleyes:), αλλα εκεινη την εποχη ημασταν τοσο ενθουσιασμενοι που το πισι μας γινοταν κινηματογραφος που αυτες οι ατελειες δεν επαιζαν μεγαλο ρολο!!

Προς το τελος ομως, καποιες διαδικασιες περνανε 'τεμπελικα' μεσω περιγραφες του κειμενου ('αφου λοιπον το κανατε αυτο, πηγατε εκει, συναντησατε τον αξιωματικο και αφου το εξηγησατε, κανατε αυτο και τελικα βρισκεστε εδω') αντι να φανουν σε cutscenes η ακομα καλυτερα, μερος του παιχνιδιου. Θα ηταν μεν δυσκολο να οπτικοποιηθουν αυτες οι σεκανς, αλλα με ενοχλησε αυτο καπως.

Ο ηχος ειναι καλος. Η μουσικη ειναι μιντι, αλλα ατμοσφαιρικοτατη. Οι διαλογοι ειναι ολοι ομιλιες και με πολυ καλη ποιοτητα και η φωνη του πρωταγωνιστη (οταν επιλεγετε απαντηση) πολυ 'βαρβατη'... αλλα με δυσκολεψε η απουσια υποτιτλων στα βιντεο

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
14 Νοε 2007 22:43 #18114 by Elessar
Replied by Elessar on topic Mission Critical
Όμορφο review Boston :)

Συνέχισε την καλή δουλειά.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Νοε 2007 01:11 #18118 by Dream Specialist
Replied by Dream Specialist on topic Mission Critical
Boston, μου κέντρισες πολύ το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Πως το βρίσκουμε είπαμε; :D

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Νοε 2007 02:55 #18119 by EmperorXIII
Replied by EmperorXIII on topic Mission Critical
Στα usual places για παλιά παιχνίδια .. (πχ Underground Gamer αν ξέρεις από torrents :) ) ..

Einai ena xorto magiko........

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • BostonLow
  • Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
15 Νοε 2007 12:59 #18122 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Mission Critical
Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και ειδικα τη DS. Γιατι το νοημα του review ειναι ακριβως να κεντρισει το ενδιαφερον

Καθε κριτικη ομως ειναι ελλειπης αν δεν συμπεριλαμβανεται η αυστηρη αποψη του Τριανταφυλλιδη, του Μουρατιδη του Nuclear και του Airness :)

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Νοε 2007 20:29 #18128 by Dream Specialist
Replied by Dream Specialist on topic Mission Critical
Boston, δεν ανεβάζεις και καμία shot για να ολοκληρωθεί το review;
Αλήθεια γιατί να μην βάζουμε και μια δυο shots στα mini reviews;;

Emperor13, που είσαι εσύ; Ξέρεις πόσες απουσίες έχεις; :D
Και πραγματικά σκεφτόμουν, παιχνίδι προ δεκαετίας και ο Emperor δεν έχει κάνει post ακόμα... Πάει τον χάσαμε... :D :D

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • BostonLow
  • Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
15 Νοε 2007 23:52 #18133 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Mission Critical
Προσοχη, graphics intensive post:

Οι δυο πρωταγωνιστες (πλανο απο την [φλυαρη] εισαγωγη)

Ο υπολογιστης πριν τον επιδιορθωσετε

Στο conference room

Το μοντελο του Λεξινγκτον

Μαχη!! :shock:

Διαλογος με την Τραν (πως γινεται να μιλατε μαζι της αφου σκοτωθηκε στην αρχη;;; 8))

Cutscene απο την τελικη μαχη

Απο τον επιλογο (σωσατε παλι τον κοσμο!! 8))

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
18 Νοε 2007 03:33 #18149 by EmperorXIII
Replied by EmperorXIII on topic Mission Critical

Dream_specialist wrote: Emperor13, που είσαι εσύ; Ξέρεις πόσες απουσίες έχεις; :D
Και πραγματικά σκεφτόμουν, παιχνίδι προ δεκαετίας και ο Emperor δεν έχει κάνει post ακόμα... Πάει τον χάσαμε... :D :D


Χεχε αν και είμαι πηγμένος γενικά πάντα ρίχνω έστω και κλεφτές ματιές αν δεν προλαβαίνω ... :)

Παραδόξως, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το έχω παίξει ακόμα .. Θυμάμαι πάντως, τότε πιτσιρικάς που ήμουνα που είχα διαβάσει review στα γνωστά ελληνικά περιοδικά της εποχής και που το είχα σταμπάρει από τότε το παιχνίδι.. :P

Einai ena xorto magiko........

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • BostonLow
  • Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
08 Μαρ 2008 01:14 #19314 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Mission Critical
Λοιπον!!!!

Εδω και πολυ καιρο ειχα μαθει οτι εχει κυκλοφορησει ενα βιβλιο-σηκουελ του παιχνιδιου... οπως καταλαβαινετε τρελαθηκα, και εφαγα τον κοσμο να το βρω

Τελικα το βρηκε ενας γνωστος μου με πιστωτικη, τον οποιο τον υπερευχαριστω (βλεπετε, εγω δεν εχω μπλεξει με τετοια :Ρ) και μολις σημερα το τελειωσα.

Να κανω ρεβιου του βιβλιου; ε ας κανω

Οπως ειπα, το βιβλιο ειναι σηκουελ. Ενώ το παιχνίδι διαδραματίζεται στον πόλεμο μεταξύ ΗΕ και Συμμαχίας (ο οποίος τελειώνει υπερ της Συμμαχίας χάρη σε σας), το βιβλίο μας δίνει τις περιπέτειες κάποιου πρώην στρατιώτη των ΗΕ.

Μαθαίνουμε οτι τελικά η νίκη των 'καλών' δεν έφερε την αναμενώμενη... ουτοπία. Η Συμμαχία έγινε εξουσία και στο βιβλίο είναι οι κακοί. Αδικία, καταπίεση, μυστικά πειράματα σε φυλακισμένους κλπ κλπ... ολα αυτά θα τα περάσει ο πρωταγωνιστής του βιβλίου.

Στην αρχή το βιβλίο με αποθάρρυνε με ένα μακρόσυρτο πρόλογο που εξηγούσε το σύμπαν του παιχνιδιού-βιβλίου, τον πόλεμο και την κατάληξη του, και τη διαμόρφωση της κοινωνίας. Αυτό όμως έδειξε το πόσο ψαγμένο ήταν. Επιστημονική φαντασία είναι κοσμοπλασία, και μου απέδειξε οτι πρόκειται για μια σοβαρή νουβέλα, όχι κάτι που απλώς κοτσάραμε ένα όνομα παιχνιδιού για να ψαρώσουμε τους αναγνώστες.

Μετά επικεντρώνεται στον πρωταγωνιστή ο οποίος οδηγείται σε μια σεληνιακή φυλακή, ενώ θυμάται τί τον έφερε σε αυτή τη θέση: η απόπειρά του να σαμποτάρει το Hype, to μυστικό όπλο των Συμμάχων (αυτό που σας έδωσε τη νίκη στο παιχνίδι). Ο πόλεμος όμως τελείωσε, και η αποστολή απέτυχε. Οι μυστικές υπηρεσίες όμως ήθελαν τον στρατιώτη εκτός του παιχνιδιού γιατί ήξερε πολλά. Όλο αυτό το μεγάλο μέρος της ιστορίας περνάει χωρίς διάλογο, και πραγματικά φοβήθηκα οτι όλο το βιβλίο θα ακολουθούσε αυτό το στυλ!!

Το μεγαλύτερο μέρος περιγράφει τη φυλακή η οποια ειναι ενας παραξενος.. παράδεισος. Ενω στην αρχη περιμενε ενα... στρατόπεδο συγκέντρωσης, μαθαίνει οτι η φυλακή είναι μια κλειστή εργατική κοινότητα απο συμπαθείς και φιλόξενους τρόφιμους που συνεργάζονται αρμονικά, μόνο που κανένας δε μπορούσε να βγει ζωντανός απο κει. Η επιμονή του όμως να δραπετεύσει τον οδήγησε στην αληθινή... φυλακή, στον κατω όροφο με τους απόκληρους που εργάζονται σκληρά στις παγωμένες σπηλιές της σελήνης.

Αφού εξορίστηκε και απο κει, ξεκινάει το δρόμο της απόδρασης ολομόναχος μεχρι που συναντησε μια εξοριστη σύμμαχο.

Σε αυτά τα σημεία με κούρασαν οι περιγραφές οι οποίες ήταν υπερβολικά λεπτομερείς αλλά και δυσνόητες (μπορει να φταινε και τα αγγλικα). Όπως αποδείχτηκε όμως ήταν σημαντικές στο πως τελικά σχεδίασε την απόδρασή του. Κριμα που δεν μπορεσα να παρακολουθησω αυτη τη 'διασταση' της αφηγησης.

Τελος, ακολουθώντας τη δομη του ιδιου του παιχνιδιού, έχουμε και εδω μια ανατροπή. Φεύγουμε τελείως απο τη φυλακή και την απόδραση και την καταδίωξη και περνάμε σε άλλο επίπεδο, που έχει να κάνει με ταξίδια στο χρόνο, εξωγήινους κλπ κλπ. Σε αυτό το σημείο το βιβλίο εναρμονίζεται με το παιχνίδι και διαδραματίζεται στον πλανήτη Περσεφόνη και η χρονική πύλη που ανακαλύψαμε στο παιχνίδι παίζει σημαντικό ρόλο.

Γενικότερα με άφησε ικανοποιημένο και δεν το περίμενα τόσο καλό (αν και δεν ειμαι βιβλιοκριτικός, ουτε καν 'εμπειρος' αναγνώστης). Τα σημεία που με απογοήτευσαν τελικά έπαιζαν κι αυτά το ρόλο τους. Εκεί που νόμιζα οτι κάποια σημεία βάραιναν πολύ, στο τέλος ισορροπούσαν. Εκεί που νόμιζα οτι χανόταν κάθε επαφή με το παιχνίδι, η ένταξη της Περσεφόνης και της χρονικής πύλης στην ιστορία το επανέφεραν στο σωστό δρόμο. Παρόλαυτά θα μου άρεσε να υπήρχε μεγαλύτερη συσχέτιση παιχνιδιου-βιβλίου

Προσωπική σκέψη: κρίμα που το παιχνίδι και το βιβλίο δεν γέννησαν ένα franchise.

Τελος να πω οτι το βιβλιο στις πρωτες σελίδες έχει ένα κατάλογο απο τις εν λόγω εκδόσεις για άλλα βιβλία βασισμένα σε παιχνίδια, όπως 7th Guest, Pandora's Directive, Realms of Arkani, X-com: UFO, Wizardry κλπ. Ναι ολα ειναι παλια, αλλωστε το βιβλιο ειναι του 96 :)

Τι λετε, παραγγέλνουμε τίποτα;

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Μαρ 2008 00:44 #19393 by nickvog
Replied by nickvog on topic Mission Critical
Kαι ο τίτλος του βιβλίου <!-- s:?: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_question.gif" alt=":?:" title="Question" /><!-- s:?: --> <!-- s:?: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_question.gif" alt=":?:" title="Question" /><!-- s:?: -->

[EDIT]

Tελικά το βρήκα...

Λέγεται Mission Critical: Death of the Phoenix του Paul Chafe

Δίνω LINK για amazon.com

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • BostonLow
  • Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
09 Απρ 2008 20:18 #19662 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Mission Critical
Σε περιπτωση που ενδιαφερεσαι, Ειχα δειξει αυτο το λινκ στο φιλο μου για να μου το παραγγειλει, αλλα μου ειπε οτι προκειται για ενα department thw Amazon που δεν κανει αποστολες στην Ελλαδα. Το παραγγειλαμε απο ενα βιβλιοπωλειο στην ουαλλια τελικα!!

Και κοστιζε μονο 7 ευρω (ολα μαζι)!!

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum