Clock Tower - First Fear (S.NES)

  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
10 Δεκ 2011 13:22 #34960 by
Ένα πολύ παλιό μου review που το βρήκα τυχαία και το αναδημοσιεύω εδώ.



Συστημα: Super Nintendo
Ημερομηνια Review: 27/11/07
Reviewer: Scatman

Το Clock Tower είναι δίχως αμφιβολια ενα απτα πιο συναρπαστικα, επαναστατικα παιχνιδια Horror Adventure που εκαναν την εμφανιση τους στο Snes, και γενικοτερα την 16 bit ? era περιοδο. Η κυκλοφορια του δυστυχως περιοριστηκε εντος των συνορων της Ιαπωνιας, με πιθανοτερη αιτια το ?πλουσιο? περιεχομενο βιας. Δεν ειναι η πρωτη ~αλλα ουτε και η τελευταια~ φορα που παρουσιαζεται αυτο το φαινομενο καθως υπαρχουν εκατονταδες αναλογα παραδειγματα που είχαν την ίδια τύχη, καθως η Nintendo εδω και πολλα χρονια εφαρμοζε μια συντηριτικη πολιτικη στις Δυτικες κυκλοφοριες της.

Σε οσους θυμιζει "κατι" το ονομα του τιτλου, θα υπενθυμισω πως μερικα χρονια αργοτερα επανακυκλοφορησε με τον ιδιο τιτλο και τεχνολογικα ανανεωμενο στα: PSX & PCs.



Τα γεγονοτα του Clock Tower διαδραματιζονται μεσα σε ενα παλιο αρχοντικο. Κεντρικη προσωπικοτητα ειναι η νεαρη ορφανη Jeniffer Simpson με καταγωγη απτο Ramsdalen της Νορβηγιας. Τον Σεπτεμβρη του ʼ95, οταν η Jeniffer γινεται πλεον 15 χρονων, αυτη και οι φιλες της Αnn,Laura, Lotte υιοθετουνται απο τον οικονομικα ευπορο κ.Barrows. Tη διαδικασια υιοθεσιας και μεταφορας στο αρχοντικο του (Clock Tower) αναλαμβανει η Mary, που παρεπιπτοντως κατεχει ρολο κλειδι στο παιχνιδι. Αφου οδηγησει τις κοπελες στη νεα τους κατοικια, ζητα να περιμενουν ωστε να φερει τον κ.Barrows να τις γνωρισει απο κοντα. Ωστοσο, η Mary καθυστερει υπερβολικα και η Jeniffer αναλαμβανει την πρωτοβουλια να την ψαξει. Απο αυτο το σημειο παιρνει τον ελεγχο ο παικτης. Αφου επισκεφθειτε το πρωτο δωματιο, ξαφνικα ακουγονται κραυγες τρομου (στην αιθουσα που βρισκοσασταν πριν) κι επιστρεφοντας γρηγορα πισω, η ηρωιδα ανακαλυπττει πως ολοι εχουν εξαφανιστει! H Jeniffer ειναι πλεον μονη της και πρεπει να ανακαλυψει τι συναιβει στις φιλες της. Το εργο της δε θα ειναι καθολου ευκολο καθως για κακη της τυχη, το αρχοντικο κρυβει ενα μεγαλο ενοχο μυστικο. Ενας βραχυσωμος, ψυχοπαθης δολοφονος την κυνηγα συνεχεια τμε σκοπο τη δολοφονια της. Συνεργος του σαυτο το μεγαλο κοφτερο..ψαλιδι του! Εξαιρετικο σεναριο και ιδιαιτερη εξελιξη των γεγονοτων. Τιποτα στο Clock Tower δεν ειναι τυχαιο γιαυτο ακομη κι ο δολοφονος, εχει τους δικους του λογους για τους οποιους ?αντιδρα? επιθετικα.



Αντιθετα με τους ηρωες αλλων παιχνιδιων Horror, η Jeniffer δε φερει αλλα ουτε και χρησιμοποιει καποιο οπλο -καθολι τη διαρκεια της περιπετειας της- (μικρο παιδι ειναι αλλωστε) γιαυτο και οι κινησεις της βασιζονται στο ?stealthing?. Δηλαδη, την αποφυγη με οποιοδηποτε τροπο του αντιπαλου. Εφοσον συναντηθειτε με τον δολοφονο, μοναδικη διεξοδος για τη σωτηρια σας ειναι το κρυφτο! Θα πρεπει να ειστε προσεκτικοι οταν επιλεγετε κρυψωνα διοτι ο ?Scissorman? ειναι αρκετα εξυπνος και μια συναντηση μαζι του μπορει σημανει και το τελος της περιπετειας σας. Βεβαια, σας διδετε και η δυνατοτητα να τον αποφυγετε πατωντας το σωστο πληκτρο, την καταλληλη στιγμη (Β) σπρωχνωντας τον παραπερα κι ανοιγωντας ταυτοχρονα το δρομο για την..προσωρινη διαφυγη σας.

Η δραση ειναι περα για περα συγκλονιστικη και σαυτο βοηθα πολυ η τρομακτικη, σκοτεινη ατμοσφαιρα καθως επισης κι ο χειρισμος. Το Clock Tower παιζεται οπως ολα τα Point & Click Adventures με τη διαφορα πως εδω ολα ειναι πιο απλοικα. Η επιτυχια στις κινησεις σας βασιζεται κυριως στην ταχυτητα και την αμεσοτητα σας στα πληκτρα του snes pad ή emulator ;) . Οσο για τους γριφους, η δυσκολια τους κυμαινεται απο ευκολοι εως μετριοι. Βεβαια, δεν ειναι λιγες οι φορες οπου η επιλυση τους γινεται ?μαρτυριο? λογω της πιεσης χρονου που δεχεστε απτην απειλη που παραμονευει?

Ενα ακομη πλεονεκτημα του παιχνιδιου αφορα τη διαρκεια του. Το Clock Tower ειναι πραγματικα τεραστιο παιχνιδι. Περα απτη βασικη του δραση, που διαρκει γυρω στις 10-15 ωρες, υπαρχουν πολλα και διαφορετικα Endings! Εαν θεωρειτε τον εαυτο σας hardcore adventurer τοτε θα χαρειτε να μαθετε πως υπαρχουν ουτε λιγο ουτε πολυ 8 διαφορετικα φιναλε! Και για να μη ξεχνιομαστε, μιλαμε για εναν τιτλο που κυκλοφορησε το 1995 σε cartridge, 16 bit συστηματος!



Τελειωνοντας, θεωρω το Clock Tower ως ενα απτα πιο διασκεδαστικα αλλα κι αντιπροσωπευτικα παιχνιδια που κυκλοφορησαν στο Snes. Το ολο στησιμο του, ακομη και το σεναριο, θυμιζει αλλες gaming εποχες που η μαγεια τους δυστυχως τινει να χαθει στις μερες μας. Οσοι αποφασισουν να ασχοληθου μαζι του, πρεπει να γνωριζουν πως fans του παιχνιδιου εχουν κυκλοφορησει patch μεταφρασης για το Rom. Μη χασετε την ευκαιρια να το δειτε :) .

Bαθμολογια




ΥΣ - Παιδιά είχα ανοιχτά πολλά παράθυρα και μπερδεύτηκα. Σκόπευα να το βάλω στα Mini-Reviews :)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum