The Journey Down-Chapter1

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Μάι 2012 12:55 #37439 by tsampikos
The Journey Down-Chapter1 was created by tsampikos
Όπως ήδη έχει αναφερθεί στο Preview μας το The Journey Down είναι το νέο παιχνίδι της δημιουργικής ομάδας SkyGoblin.



Η τελική έκδοση του παιχνιδιού έρχεται να επιβεβαιώσει με το παραπάνω, όλα όσα έχουμε ήδη αναφέρει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό, point'n'click Adventure game, εύθυμο με ωραία ιστορία. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένοι από τα παλιά καλά παιχνίδια του χώρου, τότε που τα Adventures αποτελούσαν την πρώτη επιλογή του PC gamer.



http://alternativemagazine.files.wordpress.com/2012/05/tjd6.jpg?w=500&h=283

Στον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού έχει γίνει καταπληκτική δουλειά τόσο σε γραφικά, όσο και σε ήχο. Επιπλέον η τελική έκδοση του παιχνιδιού, σε αντίθεση με την Preview έκδοση, έχει και κάποιες βελτιώσεις, τουλάχιστον στα γραφικά, καθώς έχουν προστεθεί επιπλέον animated cinematic σκηνές. Οι ενδιάμεσες αυτές σκηνές είναι κορυφαίας ποιότητας, όπως άλλωστε και τα γραφικά συνολικά, τα οποία είναι καρτουνίστικου στυλ. Ο ήχος μας προσφέρει πρωτότυπες μουσικές μελωδίες για παιχνίδι Adventure, με reggae και jazz ακούσματα να μας συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια της δράσης. Ο ήχος του παιχνιδιού γενικώς δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στον παίκτη, ενώ τα ηχητικά εφέ, χωρίς να είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο κάνουν καλά τη δουλειά τους όπου χρειαστεί. Το voice acting, όπως έχουμε αναφέρει και στο preview μας, είναι πολύ ποιοτικό και οι φωνές που έχουν δωθεί στους ήρωες του παιχνιδιού είναι οι "κατάλληλες" για τους χαρακτήρες αυτής της εύθυμης (τουλάχιστον μέχρι τώρα) περιπέτειας.



Το παιχνίδι, δεδομένου ότι πρόκειται,ως γνωστόν, για το πρώτο κεφάλαιο των συνολικά πέντε κεφαλαίων που θα απαρτίζουν το παιχνίδι, δεν είναι μεγάλης διάρκειας, αλλά αυτό μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς θα ήταν καλό το παιχνίδι να κριθεί για τη διάρκειά του μετά την ολοκλήρωσή του και όχι για το κεφάλαιο αυτό ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι οπτικής τρίτου προσώπου. Ο χειρισμός είναι απλούστατος και συνιθίζεται αμέσως, ενώ οι γρίφοι του, χωρίς να είναι οι δυσκολότεροι δυνατοί δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογή αντικειμένων, στην αλληλεπίδραση αυτών μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον. Επιπλέον ιδιαίτερο ρόλο για την εξέλιξη του παιχνιδιού παίζουν και οι διάλογοι, οι οποίοι, όμως, μερικές φορές είναι περισσότερο μακροσκελείς από όσο χρειάζεται, πράγμα που μπορεί να κουράσει τον παίκτη. Επίσης οι θέσεις για save δεν είναι απεριόριστες αλλά αυτό μάλλον δεν προβληματίζει, δεδομένης της οχι πολύ μεγάλης διάρκειας του πρώτου αυτού κεφαλαίου. Bugs προσωπικά δεν παρατήρησα και αυτό φυσικά καταγράφεται στα θετικά.



Συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ καλό παιχνίδι που με τη "φρεσκάδα" του θα χαροποιήσει όποιον το παίξει. Πολύ καλό στον τεχνικό τομέα αλλά και στο gameplay, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα από τα καλά παιχνίδα της χρονιάς.

Βαθμός: 9/10

Για πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι και την αγορά του η επίσημη ιστοσελίδα του είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική.

skygoblin.com/the-journey-down/

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Offline
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
22 Μάι 2012 18:32 #37440 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: The Journey Down-Chapter1
Όμορφο παιχνίδι φαίνεται και το review του tsampikos όπως πάντα είναι κατατοπιστικό.
Μια απορία έχω μόνο: τελικά πόσο κρατάει περίπου το πρώτο επεισόδιο;

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Μάι 2012 18:53 #37441 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: The Journey Down-Chapter1
Περίπου όσο και του Back to the Future το πρώτο ίσως και κάπως λιγότερο. Κατά τη γνώμη μου αγοράζεις άφοβα.Aξίζει τα λεφτά του από πλευράς ποιότητας. Εγώ το Back to the Future Πάντως το έπαιξα ενιαία και τα 5 επεισόδια μαζί και μόνο μικρό δεν μου φάνηκε. Το ίδιο θα κάνω και με το Silver Lining και με άλλα επεισοδιακά αdventures.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Μάι 2012 01:40 #37447 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: The Journey Down-Chapter1
Με μία φράση:To παιχνιδάκι πραγματικά μετράει πολύ,δείτε το! :)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Visitor
  • Visitor
26 Μάι 2012 02:38 #37463 by
Replied by on topic Re: The Journey Down-Chapter1
Δεν θα συμφωνήσω με τις μέχρι τώρα θετικές κριτικές. Το παιχνιδάκι μόλις το ολοκλήρωσα. Δεν πρέπει να μου πήρε πάνω από 1,5-2 ώρες (κατανοητό ίσως, είναι επεισόδιο).

Γρίφοι αρκετά λογικοί και πολύ απλοί και απλοϊκοί, πρακτικά δεν κόλλησα πουθενά, πήγε νερό από αρχή μέχρι τέλος. Δεν πιστεύω οτι θα δυσκολέψουν οποιονδήποτε έστω και μέτρια έμπειρο παίχτη.

Ιστορία, δεν φάνηκαν και πολλά, αλλά είναι η αλήθεια ότι δίνει ελπίδες για το από δω και πέρα. Μιας και το παιχνίδι το απέκτησα από σπόντα μέσω της Marias Sif απ' την ομάδα του advocate στο facebook (να 'ναι καλά την ξαναευχαριστώ πολύ ;)) τραγικό θεωρώ ότι προσπαθούσα να βρω κάποια εισαγωγικά σχόλια για το παιχνίδι για να καταλάβω το setting και τους χαρακτήρες και δεν υπήρχε τίποτε! Ούτε στο επίσημο site του παιχνιδιού! Απλά ξεκινάς με ένα χαρακτήρα και... τραβάς κουπί στα τυφλά! Υπάρχει μόνο ένα trailer που κι απ' αυτό δεν καταλαβαίνεις και πολλά..

Μουσική φοβερή! Τζαζίες πανέμορφες και χαλαρωτικές με ολίγον τι από ρέγκε! Τρομερή δουλειά σ' αυτόν τον τομέα, καθώς εκτός των άλλων έδεναν υπέροχα με τον κόσμο του παιχνιδιού. Και το voice acting υπέροχο, απ' τα καλύτερα που μπορείς να πετύχεις.

Πολύ καλή δουλειά και στον τομέα των γραφικών σε γενικές γραμμές. Βέβαια μου κόλλαγε σε κάποια σημεία πού και πού, αλλά γι αυτό πιθανόν να ευθύνεται και το όχι και τόσο gaming-friendly pc μου. Γενικά η όλη φάση με πήγε πολύ προς grim fandango πλευρά αρχικά, αν και στην πορεία με έκανε με το ξεχάσω τελείως και το αποσυσχετίσω (δε ξέρω αν αυτό ήταν καλώς ή κακώς).

Δεν μου άρεσαν πολλών ειδών προχειρότητες καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάποια παραδείγματα: ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός δεξί-αριστερο κλικ (πχ δεξί κλικ "look at", αριστερό κλικ "interaction" που είναι κάτι συνηθισμένο για απλό interface σε adventure), μπορείς να πατήσεις πάνω σε κάτι ή καθόλου. Αν θέλει θα σχολιάσει, ή/και θα το πάρει ή θα κάνει ό,τι έιναι να κάνει με ένα και μόνο κλικ. Άλλο, το ότι δεν μπορείς να προσπεράσεις διάλογο, καθώς κιόλας πολλοί επαναλαμβάνονται αν ρωτήσεις τα ίδια πράγματα (μπορείς να προσπεράσεις μόνο πρόταση πρόταση). Δεν μπορείς με διπλό κλικ να μεταφερθείς γρήγορα απ' τη μια άκρη της οθόνης στην άλλη. Μπερδέματα στους διαλόγους, στη σειρά και την προτεραιότητά τους. Κι άλλα διάφορα μικρά ή μεγαλύτερα εδώ κι εκεί.

Η τιμή (τα 13 ευρώ αν θυμάμαι καλά) τη βρίσκω τραγικά μεγάλη για το τελικό προϊόν. Προσωπικά αν είχα δώσει τα λεφτά θα τα έκλαιγα με μαύρο δάκρυ. Δεν τα αξίζει σε καμιά περίπτωση. Κατά τ' άλλα αν σας δοθεί η ευκαιρία να το παίξετε, θα περάσετε 2 χαλαρές ωρίτσες ευχάριστα και μέχρι εκεί. Δεν είναι παιχνίδι που πρέπει να αποφύγετε, απλά σε καμιά περίπτωση μην έχετε απαιτήσεις για να σας μείνει κάτι. Όσο για το αν θα αγόραζα το 2ο επεισόδιο... η απάντηση είναι αρνητική. Η ιστορία μου δίνει μεν ένα κίνητρο να θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να προσπεράσω όλα τα υπόλοιπα.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Offline
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
29 Ιουν 2012 14:56 #38049 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: The Journey Down-Chapter1
Έπαιξα κι εγώ το The Journey Down (που το κέρδισα στην πρόσφατη κλήρωση - ευχαριστώ και πάλι παιδιά!) κι έχω να πω ότι είναι ένα πολύ όμορφο και ευχάριστο παιχνίδι. Για επεισόδιο έχει καλή διάρκεια (2-3 ωρίτσες), όμορφα γραφικά, πολύ καλή μουσική, πετυχημένα voice-overs και συμπαθητικούς γρίφους (ένας δυο μάλιστα θα ήταν δύσκολοι, αν δεν σου έδινε με το ζόρι πολύ "σποϊλιάρικα" hints το παιχνίδι, που δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να τα απενεργοποιήσεις). Για την πλοκή δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί μέχρι τώρα η ιστορία μόνο εισαγωγή μπορεί να χαρακτηριστεί, οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν θα είναι τελικά καλή ή κακή, φαίνεται πάντως υποσχόμενη. Βέβαια μετά το απίστευτο Resonance (όσοι δεν το έχετε παίξει ακόμα, σπεύσατε άμεσα!), οι διθύραμβοι που διάβασα μου φαίνονται μάλλον υπερβολικοί. Καλό παιχνίδι, αλλά το Resonance είναι ένα ground-breaking παιχνίδι και νομίζω ότι η adventuring κοινότητα δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πόσο επαναστατικό είναι για τα δεδομένα του χώρου (αρκεί βέβαια να μην είναι μεμονωμένη περίπτωση, αλλά να ακολουθήσουν κι άλλα adventure το παράδειγμά του).

Παρ'όλα αυτά, το The Journey Down είναι ένα παιχνίδι που οπωσδήποτε αξίζει να το δουν οι adventurers, ειδικά τώρα που έχει πέσει η τιμή του στα πολύ πιο ρεαλιστικά 6 ΕΥΡΩ.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Νοε 2014 19:29 #45304 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: The Journey Down-Chapter1
Το τελείωσα και εγώ και πραγματικά μπορεί να ήτανε μικρό σε διάρκεια αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βγεί σε επεισοδια και όχι όλα μαζί, να έχουμε να πορευόμαστε :?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
29 Νοε 2014 13:46 #45306 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: The Journey Down-Chapter1
Giovanna το δεύτερο μέρος είναι πολύ μεγαλυτερο. Σχεδόν τριπλάσιο σε μέγεθος και πιο δύσκολο.Θα σε ικανοποιήσει απόλυτα. :-)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Δεκ 2014 19:41 #45311 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: The Journey Down-Chapter1
@tsampikos

Σε ευχαριστώ έχει κυκλοφορήσει ήδη απο τι κατάλαβα. Και η τιμή του? :D

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum