SHIVERS Ι

  • adreasnaxos
  • Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
24 Ιαν 2005 16:21 #3678 by adreasnaxos
SHIVERS Ι was created by adreasnaxos
SHIVERS Ι
Adventure Τρόμου Πρώτου Προσώπου
Κατασκευαστής: Sierra / Κυκλοφορία: 1995


Κλεισμένος μέσα σ' ένα τεράστιο ιδιωτικό μουσείο, με μια πολύ μεγάλη ποικιλία από εκθέματα, έχεις ν' ανακαλύψεις τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση κάποιων σπουδαστών.

Από την εισαγωγή του παιχνιδιού μπαίνεις στην ατμόσφαιρα: θέλει να σε τρομάξει. Στην αρχή τά καταφέρνει. Μέχρι τουλάχιστον να καταλάβεις τι γίνεται και ποια είναι η αιτία της απειλής. Μετά το βλέπεις πλέον σαν μιά χιουμοριστική ιδέα, αρκετά συμπαθητική. Τό ίδιο τό παιχνίδι άλλωστε δεν αποσκοπεί καί σέ τίποτα παραπάνω.

Χωρίς hot spots και με πάρα πολλούς γρίφους*, έχει σαν μοναδικό -αλλά ισχυρό- μειονέκτημα την επινόηση μιάς "απειλής" πού θα σε κάνει πολλές φορές να καταφύγεις σε προηγούμενο save. Εμμονες ιδέες φαίνεται νάχει ο εμπνευστής του, αφού θα το επαναλάβει, και σε χειρότερη παραλλαγή, στό Shivers II.

* Κάποιοι απ' αυτούς ανήκουν στην κατηγορία "εύκολη λύση". Η Κινέζικη Ντάμα, π.χ., δεν θέλει και πολύ σκέψη για να φτιαχτεί. Αλλ' άν την βλέπεις για πρώτη φορά, θέλει ατσάλινα νεύρα για να καταφέρεις να την βγάλεις.

Βαθμολογία: 4/5

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Visitor
  • Visitor
24 Ιαν 2005 17:07 #3684 by
Replied by on topic SHIVERS Ι
Από τα τελευταία "παλιά" adventures που είχα την τύχη να βρω στις μέρες μας να κυκλοφορεί στη Στουρνάρη. Έχω παίξει το παιχνίδι κατά τα 3 ή 4/5 του. Το πρόβλημα είναι ότι άμα λόγω "ανώτερης βίας" αναγκαστείς να παρατήσεις το παιχνίδι για λίγο καιρό, βγαίνεις απ το κλίμα του και χρειάζεται να το ξαναρχίσεις, δεδομένου ότι περιλαμβάνει διάφορα σημεία που "δεν πρέπει να κάνεις κλικ" και καλή μνήμη για να θυμάσαι πού είναι διάφορα αντικείμενα που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις το παιχνίδι μιας και το inventory σου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο και μπορείς να κουβαλάς μόνο 1 αντικείμενο κάθε φορά (αν θυμάμαι σωστά).

Πιστεύω ότι εάν είχαν προσπαθήσει να το κάνουν πραγματικά τρομακτικό, παρά να του προσδώσουν ένα καρτουνίστικο ύφος, θα είχαν πετύχει μια πολύ περισσότερο ταιριαστή ατμόσφαιρα. Πάει καιρός, αλλά θυμάμαι ότι γενικά μόλις μπεις στο κλίμα αρχίζει να γίνεται πολύ ευχάριστο και έχει έξυπνους γρίφους, ποικίλης δυσκολίας.
Αξίζει το χρόνο που θα ασχοληθεί κανείς μαζί του, και προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν πρόβλημα με αυτού του είδους των adventures που δεν περιλαμβάνουν άλλα πρόσωπα και διαλόγους και τους αρέσουν οι έξυπνοι και λογικόι γρίφοι.

3,5/5

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum