Diamonds in the Rough - Music Samples

More
12 Ιουν 2007 14:07 #16302 by alkis21
Diamonds in the Rough - Music Samples was created by alkis21
Αγαπητοί φίλοι,

Πλέον μπορείτε να ακούσετε δείγματα από τη μουσική του παιχνιδιού στη σελίδα της Atropos Studios.

Τα δείγματα βρίσκονται εδώ . Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις γνώμες σας.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το επίσημο demo του Diamonds in the Rough θα είναι διαθέσιμο την 1η Ιουλίου.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Visitor
  • Visitor
12 Ιουν 2007 17:40 #16306 by
Το ακούω και παράλληλα σου γράφω. Λοιπόν.... συμπαθητικό το πρώτο sample, υποφώσκει κάτι αδιόρατο το οποίο θέλει να αναδυθεί στην επιφάνεια αλλά δεν ξέρει πώς. Θέλει παραπάνω δουλειά γιατί εκτός από το βασικό μοτίβο που ξεγελά το αυτί δεν προσδίδει κάτι ιδιαίτερο.

Τώρα το δεύτερο sample σαφώς καλύτερο από το πρώτο. Πινελιές jazz στην αρχή οι οποίες ναι μεν ντρέπονται αλλά μετά βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού για να αναπνεύσουν λίγο. Βασικά οι νότες δεν είναι πολύ σίγουρες αλλά από το να στριγγλίζουν προτιμούν να διαλαλούν αυτό που έρπει στο βάθος της νότας με έντεχνη ευγένεια και λίγο καφκικό, μονόχνωτο τόνο ειδικά στο τέλος.

Αυτά.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
12 Ιουν 2007 18:48 #16307 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Nai bebaia, alloste ypovoskei enas kyvdilos dynamismos pou ksepernaei to ixitiko diinekes, kai provalei tin kata ta alla salepi diaygeia tou ixoxromatos tis parousas synthesis. Alloste i diepousa xroniki aposathrosi tis deyterevousis men alla parolayta safestata synepous synthesis kata to ifos tis riksikeleytis kata ta alla diepafis me to koinoniko gigneste, symvalei sto na provlithei to idiazousis simasias ixitiko ypostroma os koronida tou kafkikou montelou.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Visitor
  • Visitor
12 Ιουν 2007 19:10 #16308 by
aaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxa!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
12 Ιουν 2007 23:57 #16310 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Και τα δύο ήταν πολύ καλά. Αποδίδουν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και σε προδιαθέτουν για αναζήτηση κρυμμένων μυστικών -ειδικά το πρώτο. Oh goody! :-)

Οι αυξομειώσεις στην ένταση δε μου άρεσαν (έχω γενικά ένα θέμα με το να πρέπει να αλλάζω την ένταση στα ηχεία), αλλά αναλόγως πού θα βρίσκονται in game, μπορεί να είναι και για καλό τελικά.

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
14 Ιουν 2007 00:55 #16317 by giovanna
Replied by giovanna on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Αλκη,

Συγχαρητήρια!! Αγόρι μου προχώρησε έτσι. Γουστάρω!!:!!! 8)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
14 Ιουν 2007 01:05 #16318 by istar
Replied by istar on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
ΟΚ παίδες, καλή η μουσικούλα, δε λέω. Βέβαια όχι κάτι το ιδιαίτερο, έτσι για να λέμε αλήθειες <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->. Πάντως αν και η μουσικη βοηθάει, σιγουρα δεν είναι το αυτό που κάνει ένα παιχνίδι καλό ή μή <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->.
Αναμένοντας λοιπόν το διαταύτα :-)

NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Ιουν 2007 11:59 #16333 by nikolas
Replied by nikolas on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Καλημέρα παίδες.

Είμαι ο Νικόλας (βασικά έτσι με φωνάζουν στο σπίτι μου, όχι Νίκο), που έγραψε τη μουσική που ακούσατε, και όλη την υπόλοιπη μουσική για το παιχνίδι "Diamonds in the Rough" του Άλκη, από την Atropos Studios.

Ήθελα, καταρχήν να ευχαριστήσω όλους εσάς που ακούσατε τη μουσική μου, και ακόμη περισσότερο εσάς που ήρθατε μπροστά και μοιραστήκατε τις σκέψεις σας μαζί μας. :)

Οποιοσδήποτε θα ήθελε να ρωτήσει κάτι πιο συγκεκριμένο απο το "...μουσικούλα..., ...οχι κάτι το ιδιαίτερο...", ας με ρωτήσει. Εγώ εδώ είμαι. :)

Κατά τα άλλα, ασχολούμενος με τη μουσική 24 χρόνια τώρα, με σπουδές και υποτροφία απο το ΙΚΥ για μεταπτυχιακά στη μουσική (κάνω διδακτορικό αυτή τη στιγμή 3ος χρόνος), μπορώ να ομολογήσω ότι ακόμη δυσκολεύομαι να (καλο)δεχτώ το "Πάντως αν και η μουσική βοηθάει, σίογυρα δεν είναι το αυτό που κάνει ένα παιχνίδι καλό ή μή ;)".

Τουλάχιστον οι συνεργάτες μου, έχουν να σχολιάσουν, ακριβώς ότι ήταν τυχεροί που είχαν το μουσικό από την αρχή καθώς, με ιδέες και συζήτηση, άλλαξε ο κώδικας του παιχνιδίου ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του μουσικού καλύτερα, καθώς και ότι άλλαξε αισθητικά το παιχνίδι σε κάποιες περιπτώσεις.

Για εμένα το παιχνίδι το κάνουν πολλά στοιχεία:

(Συγνώμη για τα Αγγλικά τώρα, έτσι; είναι και δύσκολο με την ορολογία...)
* Gameplay
* GUI
* graphics
* Story
* Audio
* Immersion
* The player!
(και άλλα παραπάνω ίσως...)

Χωρίς συγκεκριμένη σειρά. Με λίγα λόγια, όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού έιναι που συνθέτουν ένα καλό ή μή παιχνίδι. Δεν τα ξεχωρίζεις. Και αν προσέξατε έβαλε ΚΑΙ τον παίκτη μέσα. Ότι και να γίνει το Grand Theft Auto δεν θα μου αρέσει ρε παιδιά. Και ας είναι τέλειο...

:)

<!-- m --> www.nikolas-sideris.com <!-- m -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Ιουν 2007 14:35 #16334 by kate
Replied by kate on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Τα κομμάτια μου άρεσαν πολύ. Βέβαια θα πρέπει να τα ακούσουμε σε συνδυασμό με το παιχνίδι. Σίγουρα όταν ακούς ένα κομμάτι έτσι σκέτο δεν σου κάνει πολύ εντύπωση. Όταν όμως το ακούς την ώρα που παίζεις τότε καταλαβαίνεις αν προσθέτει στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Σε ένα adventure game συνήθως δίνεται σημασία στην υπόθεση, στους γρίφους, στο gameplay, στα γραφικά και μετά στη μουσική. Όμως πολλές φορές η μουσική είναι αυτή που βοηθά στο να δημιουργηθεί επιβλητική ατμόσφαιρα και κάνει ένα παιχνίδι να κορυφωθεί.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Ιουν 2007 20:09 #16335 by istar
Replied by istar on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Αγαπητέ Νικόλα, χαίρομαι κατ αρχιν που (απ οτι φαίνεται) είμαι η αφορμή να γραψεις στο φόρουμ μας και να σε γνωρίσουμε καλύτερα ( η αιτία είναι η δουλειά σου <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) --> και σίγουρα αργά ή γρήγορα θα σε γνωριζαμε ούτως ή άλλως).

Συγνωμη αν τα σχόλιά μου σε πείραξαν και σε καμία περίπτωση δεν είχα κακή πρόθεση, ούτε έχω γνώσεις γα να κρίνω τη μουσική σου τεχνικά ή και γω δεν ξέρω πως .. απλά όταν ζητούν τη γνώμη μου για κάτι που ακούω, θα την πω. Το ότι σ εμένα δεν έκανε εντύπωση ή αν θες δε μου άρεσε και ιδιαίτερα δέ σημαίνει τίποτα. (Απολύτως τίποτα όμως) Το γούστο είναι γούστο προσωπικό του καθενός και από ότι βλέπω στους υπόλοιπους αρέσει. so? :?

Προσωπικά πιθανόν να αλλάξω γνώμη , όταν ακούσω τη μουσική , σε συνδυασμό με το παιχνίδι, πιθανόν και όχι.
Τεσπα, συγχαρητήρια για την προσπάθεια της ομάδας σας και σας εύχομαι τα καλύτερα! Και ναι η ομάδα είναι τυχερη που έχει και ένα μουσικό στο δυναμικό της.
Αυτά .....

NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
18 Ιουν 2007 17:47 #16353 by nikolas
Replied by nikolas on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
istar,

Δεν είσαι μόνο εσύ που με έφερες εδώ. Ζήτησα απο τον Άλκη, μόλις παρουσιάσει την μουσική να μου δώσει όλα τα links και τα παρακολουθώ. Σε κάποια έχω απαντήση και έχω κάνει τον εαυτό μου γνωστό...

Φυσικά το γούστο είναι γουστό και εννοείτε ότι όταν κάποιος σου λέει "περιμένουμε τις γνώμες σας", οφείλεις να την πεις (να πεις την αληθινή εννοώ). Αυτο που πιο πολύ με κέντρισε δεν ήταν σχετικά με τη μουσική μου (αν και είναι δύσκολο να το αποφύγεις εντελώς, το παραδέχομαι, και είμαι ένοχος αυτού), αλλα πιο πολύ μια διαθεσή "απαξίας" αν θες, που βγήκε απο το post σου. Για αυτό και απάντησα με τον τρόπο που απάντησα. :)

Νά 'σται καλά παιδιά. Αντέ να βγεί και το παιχνίδι, γιατί δε σας κρύβω θέλω κι εγώ να το παίξω ολόκληρο!

<!-- m --> www.nikolas-sideris.com <!-- m -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Ιουν 2007 01:06 #16368 by Mortal
Replied by Mortal on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Προσωπικά θέλω να το δω περισσότερο μαζί με την ιστορία και γενικά να δω πως κολλάει η εικόνα με τον ήχο. Για το πρώτο δείγμα που άκουσα (για την ώρα) μπορώ να πω ότι μολονότι πάει να περάσει αγωνία, κάπου "μπουκώνει" και χάνονται οι δευτερεύουσες μελωδίες (πιο πολύ σαν δείγματα όμως μου βγήκαν). Μουσική αγωνίας που θα μπορούσα να σκεφθώ πως λειτουργεί (και ακούγεται και εκτός εικόνας) θα ήταν το Face Dancer από το Children Of Dune (μουσικός Brian Tyler) ή από τα Silect Hill κομμάτια όπως τα Fermata in Mystic Air, Angels Thanatos, The Darkness that Lurks in our Minds κ.λ.π. (Ίσως και ορισμένα θέματα που λειτουργούσαν καλά σε ορισμένες περιοχές από το Myst 3 Exile). Η αγωνία πάντως είναι δύσκολο ζήτημα και γενικά συνδέεται άμεσα με την εικόνα, οπότε θέλει τρελή δουλειά (όπως φαντάζομαι) για κάποιον μουσικό να την αποδώσει (σε άλλες προτάσεις για βάθος, αντηχήσεις και κορυφώσεις σε ambient αλλά και με πλεγμένες μελωδίες που όντως κολλάνε εντός κι εκτός θα πρότεινα Gothic III και Oblivion soundtracks και ίσως και ίσως και από τα spellforce (αλλά εκεί φεύγουμε πολύ γιατί μιλάμε για χορωδίες, συμφωνικές και πολλά άλλα που εκτινάσουν το κόστος κατά πολύ και θέλουν καθαρά και ενορχηστρωτή).

Γενικότερα πάντως η μουσική (όχι να την ακους για να την ακους ή να την παίζεις για να την παίζεις αλλά που να παράγει κάτι εντός) είναι κάτι πολύ υποκειμενικό, όπως ανέφερες και δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με τα πτυχία του μουσικού (για μένα είναι αρνητικό να προσπαθεί κάποιος να αναφερθεί στην μουσική με τίτλους, πτυχία, και γενικά διακρίσεις επάρκειας <!-- s:-( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":-(" title="Sad" /><!-- s:-( --> ) αλλά με το ταλέντο. Και είναι φυσικό πως ορισμένους από μας ίσως να δυσκολευθείς να μας προσεγγίσεις ως άτομα με ειδικές (ιδιαίτερες) ανάγκες από την μουσική! <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) --> Δεν χρειάζεται να ξέρεις τις θεωρίες, τα ρεύματα, και τις εποχές αλλά να νοιώθεις την μουσική (έχω την ταπεινή εντύπωση). :-)

Επίσης απο τους πρώτους και "αρχαίους" θα πρότεινα Exxos - Spice Opera το οποίο και υπήρξε ένα από τα πρώτα πραγματικά game soundtracks (Dune το adventure-strategy της Westwood).

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Ιουν 2007 21:22 #16373 by nikolas
Replied by nikolas on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Mortal,

Να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα προτού πάει πιο πέρα το θέμα (προς Θεού δεν έχει πάει και πουθενά, απλά θέλω να είμαι 100% κατανοητός).

Μιας και το ανέφερες indie από commercial έχουν τεράστια διαφορά στο budget! Αλλά ενορχηστρωτή κλπ, δεν είναι απαραίτητο. Το κάνει και ο συνθέτης. Μιάς και μιλάς και για χορωδιες και επικά κομμάτια (oblivion κλπ), αν έχεις την καλοσύνη πήγαινε στη σελίδα μου ( www.nikolas-sideris.com ) και άκουσε το Tale Of Two Kingdoms και το The Forgotten element, που είναι σαφώς πιο εντυπωσιακά, αν θές, στέκονται μόνα τους απόλυτα και είναι εντελώς άσχετα με το Diamonds in the Rough! :D (Απλά για να δείς τι γίνεται και χωρίς budget). Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, τέτοιος ήχος σε ένα παιχνίδι σαν το Diamonds in the Rough είναι αν μη τη άλλο ακατάλληλος, και θα ήμουν απαίσιος αν προσπαθούσα να κάνω κάτι τέτοιο στο παιχνίδι του Άλκη, καθώς θα κατέστρεφα το παιχνίδι ηχητικά! (Φαντάζεσαι ο Jason να μιλάει με μία γλυκιά ξανθία και από πισώ να παίζει η χορωδία "Darkness will fall! Behead all those! Wrath will come! And bring those down"... :D :D haha!)

Οσών αφορά τα πτυχία κλπ. Ο λόγος που τα ανέφερα ήταν βασικά το να εξηγήσω ότι ασχολούμαι 25 χρόνια τώρα με τη μουσική, σπουδάζοντας και δουλεύοντας. Για να δικαιολογήσω την δική μου ευαισθησία, και όχι κάποιο (ανύπαρκτο) λάθος κάποιου άλλου εδώ πέρα!

Τα πάντα έιναι υποκοιμενικά! απόλυτα! Κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας! Ειδικά όταν του ζητάτε η γνώμη. Άλλωστε, στο τέλος τέλος, ότι και να πώ ότι και να κάνω, εσύ και όλοι εδώ θα αγοράσετε ή όχι το παιχνίδι. Άρα το γούστο σας μετράει... ;)

Θα συμφωνούσα ότι η μουσική για μέσα (music for media) είναι αρκετά δύσκολο να ακουστεί χωρίς την εικόνα (ή όποιο άλλο μέσο υπάρχει μαζί). Αλλά με τον Άλκη συμφωνήσαμε να βγάλουμε δείγματα της μουσικής, προτού βγει το demo ώστε ο πιθανός παίκτης/αγοραστής/οτιδήποτε, να έχει μια σαφή εικόνα του παιχνιδιού απο όλα τα επίπεδα. Αν πάς στη σελίδα της εταιρίας: www.atropos-studios.com/ θα δείς ότι πέρα από τις εικόνες και την ιστορία (ότι μπορεί να βγεί προς τα έξω χωρίς να βλάψει φυσικά) υπάρχει και το voice acting και η μουσική πλέον. Δηλαδή, όλα τα στοιχεία που φτιάχουν το παιχνίδι (καθώς και σχόλεια για το GUI του παιχνιδιού). 1η Ιουλίου, θα βγεί το demo άρα θα υπάρχει μια σαφή μαρτυρία για όλα, και θα μπορεί ο καθένας να κάνει μια κρίση αν θέλει όλο το παιχνίδι, ή όχι. ;)

Προς Θεού, παιδιά, η μουσική μου δεν είναι για oscar! Δεν λέω ότι είναι,. και φυσικά έχετε δίκιο. Δεν υπάρχει σαφείς μελωδία στο πρώτο δείγμα, τα πάντα υποβόσκουν χωρίς να βγαίνουν!

Κατά τα άλλα, ώρα να κοιτάξω και το υπόλοιπο φόρουμ νομίζω :oops: Δεν είχα την ευκαιρία ώς τώρα αλλα νομίζω ότι πρέπει :)

Νικόλας

<!-- m --> www.nikolas-sideris.com <!-- m -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Ιουν 2007 22:16 #16374 by Mortal
Replied by Mortal on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
Θα τα κοιτάξω, Νικόλα, κανένα πρόβλημα, απλά είπα ότι μου βγήκε ακούγοντας το συγκεκριμένο μόνο (με είχε βάλει τιμωρία ο ΟΤΕ αυτές τις μέρες με την DSL οπότε δεν ξανοιγόμουν πολύ), και κάπου το μπάσο μου έβγαλε μπούκωμα και πνίξιμο των επαναλαμβανόμενων μοτίβων που άλλαζες οκτάβες σε κάποιο σημείο, για αυτό και το σχολίασα (ας πούμε ότι μετά από μερικές χιλιάδες ταινίες, επεισόδια σειρών, μουσικών κομματιών, ψάχνω συγκεκριμένους ήχους που να στηρίζουν την εικόνα (σαν ακροατής τουλάχιστον).

Σχετικά με τα εξειδικευμένα ζητήματα όπως ενορχηστρώσεις και λοιπά, πράγματι δεν έχω ιδέα. Κι όσο για την γλυκιά ξανθιά αν ήταν μεταλλού θα άκουγε και Maim &amp; Kill και Bring your daughters to the slaughter, αν ήταν σκυλού ας πήγαινε ο ήρωας να βρει μεταλλού (κανείς δεν του έφταιξε για την έλλειψη γουστου του). Σίγα το πρόβλημα! <!-- s:-P --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_razz.gif" alt=":-P" title="Razz" /><!-- s:-P --> <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->

Από όσα έχω δει αυτά τα χρόνια, πράγματι τα δείγματα κάνουν καλό (τουλάχιστον από πλευράς marketing) και πάντοτε έρχονται μετά τα screenshots ή διάφορα δείγματα από conceptual art (συνήθως πρώιμα αλλά ραφιναρισμένα) ή σε ελάχιστες περιπτώσεις ακόμη και ένας player που θα παίζει όλη την μουσική στη σελίδα, καθώς θα τριγυρνάς στο site.

Οκ, θα περιμένω το demo.

Καλά αν έχεις υπομονή να ξεσκαρτάρεις όλες τις κουβέντες από τα σχόλια μου, δοκίμασε, αλλά οπλίσου πρώτα με αρκετή υπομονή! :-)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Ιουν 2007 22:47 #16376 by nikolas
Replied by nikolas on topic Diamonds in the Rough - Music Samples
χαχα!

υπομονή έχω. αναλυση δεν θα κάνω όμως ;) χαχα!

Όπως είπα, όλα τα σχόλια καλοδεχούμενα! (τώρα που το ανέφερες, θα το κοιτάξω το θέμα, μιας και είσαι και πιο συγκεκριμένος για τα μπάσσα κλπ... Μπορεί να έχεις δίκιο...)

Ο ΟΤΕ κάνει κόλπα εεε; Εδώ στο Λονδίνο δεν υπάρχει πρόβλημα είναι η αλήθεια, αλλα τρέμω την ώρα που θα γυρίσω Ελλάδα... μπρρρ... Βέβαια ακούω και βλέπω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως πρίν...

Και φυσικά τα σχόλια των ακροατών μετρούν πολύ (και δεν το λέω τώρα απλά για να το πώ σε σένα. Άλλο το σχόλιο του ειδικού, άλλο του ακροατή, όλα χρήσιμα...)

Θα τα πούμε.

<!-- m --> www.nikolas-sideris.com <!-- m -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum