Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips

Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 01 Αυγ 2011 18:08 #33304

Το χρονικό μιας νέας δημιουργίας. Ένα φιλόδοξο σχέδιο, τα εμπόδια στον δρόμο της ολοκλήρωσης ενός ερασιτεχνικού puzzle game, και γενικότερα σχόλια πάνω στο adventure making. Περιμένω προτάσεις σας, παρατηρήσεις, σχόλια και.... work resumes?

Καλημέρα σε όλους σας! Προ 2 μηνών περίπου χαζό-ασχολήθηκα με το Adventure Maker και «έβγαλα» το άχτι μου με την δημιουργία ενός super ? mini interactive ?game? που ολοκλήρωσα μόλις σε ένα βράδυ. Link εδώ. http://adventureadvocate.gr/forums/viewtopic.php?f=14&t=2394. Μου άρεσε τόσο πολύ η διαδικασία που αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι ποιο σοβαρό και ολοκληρωμένο. Το ολοκληρωμένο σε εισαγωγικά φυσικά γιατί εξακολουθούμε να μιλάμε για ένα one-man-project με μηδενικές γραφίστικες γνώσεις, ελάχιστες γνώσεις Photoshop, λίγες γνώσεις προγραμματισμού και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Από την άλλη όμως υπάρχει πολύ όρεξη, ενθουσιασμός, και φαντασία.

Έτσι λοιπόν ένα απόγευμα του Ιουλίου έκανα ένα γρήγορο προσχέδιο στο χαρτί για το πως θα ήθελα να είναι το επόμενο adventure game μου. Ή καλύτερα puzzle game. Ήταν κάτι πολύ απλό, με ελάχιστους γρίφους (οι περισσότεροι από αυτοί inventory based). Και πάλι θα βασιζόταν φυσικά σε φωτογραφίες, τις οποίες όμως θα ήθελα να τις επεξεργαστώ λίγο ώστε να σε ξεγελάνε όσο γίνεται. Το χρονοδιάγραμμά μου ήτανε περίπου 2-3 βδομάδες. Που και να ʼξερα!

Τώρα λοιπόν, σχεδόν ένα μήνα μετά , και ύστερα από πάρα πολλές ώρες δουλειάς, δεν βρίσκομαι ούτε καν στην μέση του εγχειρήματός μου. Θα ʽθελα παρόλο αυτά να μοιραστώ την μέχρι τώρα εμπειρία μου μαζί σας, και θα ήθελα τα σχόλια σας, ή τις προτάσεις σας για οτιδήποτε και γιατί όχι, ακόμη και για μία πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Μετά κόπων και βασάνων λοιπόν, και ύστερα από την κατάλληλη προετοιμασία του χώρου, έχω ήδη τραβήξει περίπου το 85% των φωτογραφιών που χρειάζομαι οι οποίες ανέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ χονδρικώς κάπου στις 50 με 60 (!). Η σκέψη μου γύρω από αυτό (και θα ήθελα προτάσεις σε αυτό το θέμα) είναι ότι τραβάω πολλές παραλλαγές του ίδιου θέματος, η κάθε παραλλαγή όμως έχει και μία μεταβλητή. Για παράδειγμα, σε μια φωτογραφία η λάμπα είναι αναμμένη, στην άλλη σβηστή. Άρα πρέπει να τραβήξεις δύο φωτογραφίες του ίδιου χώρου. Μόνο που σε κάθε τοποθεσία μου υπάρχουν τουλάχιστον 5 μεταβλητές και χωρίς να μετρήσω τα zoom ins. Το project μου βέβαια είναι και πάλι πολύ μικρό (μόλις 4 βασικά background), μαζί με τις μεταβλητές όμως και τα zoomins, το μέγεθος της δουλειάς που πρέπει να γίνει είναι τραγικά μεγάλο, πολύ μεγαλύτερο από ότι το είχα υπολογίσει. Αναγκαστικά κατά την δημιουργία του έσβησα κάποια screenshots από το προσχέδιο, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να γράψω αλγόριθμο τύπου ?Select Case? εκατοντάδων γραμμών! Μήπως ξέρετε πως να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα για ... μελλοντικά project;;

Τώρα όσον αφορά τον προγραμματισμό αυτό καθαυτόν, είναι το κομμάτι που αν και χρειάστηκε ως τώρα τον περισσότερο χρόνο, το ευχαριστήθηκα ιδιαιτέρως! Είναι σίγουρα το αγαπημένο μου κομμάτι της δημιουργίας, γιατί στην ουσία αυτό αποτελεί την δημιουργία! Το να συνδέω εικόνες μεταξύ τους, hotspots, inventory items κλπ, ήταν για εμένα πραγματική απόλαυση. Βέβαια χρειάστηκε να ξεσκουριάσω αρκετά τις γνώσεις μου στις βασικές αρχές προγραμματισμού, αλλά τελικά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.. Βασικά πράγματα μόνο χρησιμοποίησα, τύπου If..then και Select Case? και ελάχιστες φορές κάτι πιο εξειδικευμένο.

Στην παρούσα φάση λοιπόν έχω σχεδόν τελειώσει το στάδιο του photo capturing και του σχεδιασμού και προγραμματισμού του project μου, και στην ουσία μέσα στις επόμενες 5 μέρες του παιχνίδι θα είναι τυπικά playable από την αρχή ως το τέλος. Δεν πρόκειται όμως να το αφήσω έτσι σαν τελειομανής που είμαι. Έχω ολοκληρώσει τα 2 στάδια που είπαμε, αλλά έχω τουλάχιστον άλλα 3 στάδια μπροστά μου.

Το 3ο στάδιο λοιπόν περιλαμβάνει το photoshop editing. «Κανονικά» αυτό θα έπρεπε να είναι το 2ο βέβαια, αλλά το ανέβαλα συνεχώς διότι το βαριέμαι τόσο πολύ! Είναι όμως κάτι που «πρέπει» να γίνει, διότι μόνο έτσι θα αποκτήσει το project μου την αισθητική που έχω στο μυαλό μου. Λόγω ελαχίστων γνώσεων σε photo editing, η πρώτη μου απόπειρα ενώ είχε καλό αποτέλεσμα, ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα. Σας παρουσιάζω δείγματα παρακάτω.

Πριν:


Μετά:


Πριν:


Μετά:


Για την μεταμόρφωση 4 φωτογραφιών στο αποτέλεσμα που ήθελα, χρειάστηκα περίπου 2 ώρες. Όταν έκανα τον υπολογισμό για τις υπόλοιπες, απλά τρομοκρατήθηκα σε σημείο που είπα να τα παρατήσω! Θα ήθελα και εδώ τις προτάσεις σας, για πιο γρήγορη επεξεργασία. Πάντως δεν θα ήθελα μια μαζική επεξεργασία, θα ήθελα το κάθε capture να έχει τον δικό του χαρακτήρα. Σε αυτό το στάδιο λοιπόν κάτι μου λέει πως θα κολλήσω για αρκετό καιρό....

Το 4ο στάδιο θα έχει πολύ πλάκα φαντάζομαι! Είναι όταν θα αρχίσει να παίρνει ζωή το mini game μου, και λέγεται «ηχογράφηση» ! Ποιος ο λόγος να μπορείς να ανοίγεις ένα συρτάρι, αν δεν το ακούς να ανοίγει;;! Κατά βάση θα ψαχτώ αρκετά σε ιστοσελίδες τύπου freesounds.org, και ότι δεν βρω θα το ηχογραφήσω μόνος μου. Σίγουρα και σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται αρκετή δουλειά, μου είναι όμως πιο ευχάριστη από το photoshop!

Το 5ο και τελευταίο στάδιο που έχω στο μυαλό μου, είναι και το πιο φιλόδοξο για εμένα, και αυτό είναι το μουσικό soundtrack. Όντας μουσικός ο ίδιος (Ηλ. Κιθάρα) πάντα ήθελα να γράψω μουσική για εικόνες ή μικρά βίντεο, και πραγματικά σε αυτόν τον τομέα θα προσπαθήσω τα καλύτερα δυνατά! Δεν είμαι φυσικά κανένας επαγγελματίας μουσικός, αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να μην χρειαστώ και πάλι να «δανειστώ» ξένη μουσική!

Καθ΄όλη την διαδικασία βέβαια, κάνω συνεχές feedback για να δω τι μπορεί να πάει στραβά. Και πραγματικά τώρα καταλαβαίνω γιατί τα επαγγελματικά παιχνίδια έχουν τόσους beta testers! Σε ένα adventure game, όσο απλό και να φαίνεται (σαν το δικό μου δηλαδή) πραγματικά μπορούν να πάνε ένα εκατομμύριο πράγματα στραβά (και σύμφωνα με τον νόμο του Murphy, θα πάνε)!

Για παράδειγμα (όπως και την έπαθα), μπορεί να κάνεις 10 φορές unzoom από ένα αντικείμενο φυσιολογικά, και την 11η να σου κολλήσει και να μην αλλάζει εικόνα. Για την ιστορία, το πρόβλημα ήταν ένα... misspelling κάπου κρυμμένο στο χάος των αλγορίθμων. Συμβουλή λοιπόν για νέους επίδοξους ? adventure makers?. Κάντε ατελείωτο beta testing!!! Εγώ κάθε φορά κάτι βρίσκω!

Να για παράδειγμα ένα τυπικό VBS Code για ένα "back move" από ένα zoom - in. Πρέπει να ελέγξει όλες αυτές τις μεταβλητές:Και φανταστείτε πως προηγουμένως είχα παραπάνω από τις διπλάσιες μεταβλητές στην συγκεκριμένη screenshot, που σημαίνει 2^ν παραπάνω μεταβλητές. Απλά δεν "έβγαινε" ο κώδικας. Αναγκαστικά άφησα πολλά πράγματα απ'έξω.

Πληροφοριακά να σας δώσω κάποια στοιχεία για το μικρό μου project, το οποίο και θα δημοσιεύσω εδώ και σε άλλα sites με το που ολοκληρώσω: Λαμβάνει μέρος σε ένα δωμάτιο, και έχει να κάνει με την αναζήτηση στοιχείων με απώτερο σκοπό την αποκωδικοποίηση ενός password που θα σου δώσει πρόσβαση σε ένα pc, όπου εκεί μας (σας) περιμένει μία μικρή έκπληξη, που ελπίζω να ευχαριστήσει τον μυημένο gamer! Για την ανεύρεση αυτών των στοιχείων απαιτείται μία σειρά από 7-8 interactions με inventory items, που στην ουσία το ένα οδηγεί στο άλλο με έναν τρόπο στο στυλ του ?The Closed Room? που έχει διαδοθεί στο facebook.

Αν ακούγεται «κλασσικό» και «χιλιοειπωμένο» σενάριο puzzle game έχω να πω το εξής: Φυσικά και είναι!!! Τι περιμένατε, καμία υπερπαραγωγή;;; Χαχαχα. Πάντως αν υπάρξει και επόμενο εγχείρημα, αυτό θα είναι πολύ διαφορετικό με περισσότερη φαντασία και σουρεαλισμό που .... τόσο μου αρέσει (βλ. το 1ο μου game).

Πλην των άλλων, το παιχνίδι είναι γεμάτο από in-jokes, easter eggs και άλλα τέτοια χαζά, που μάλλον όμως κανείς δεν θα τα βρει όλα λόγω κρυμμένων hotspots και έλλειψης υπομονής! Πάντως προσπάθησα όσο μπορούσα να μηδενίσω το pixel hunting, γιατί είμαι και εγώ εχθρός του. Από την άλλη όμως, δεν ήθελα να βάζω παντού interaction pointers, γιατί η εμπειρία μου λέει πως παιχνίδια τέτοιου τύπου γίνονται ιδιαιτέρως εύκολα. Είναι σαν σου λέει το παιχνίδι «τώρα κάνε αυτό, τώρα εκείνο, κλπ». Προσωπικά προτιμάω μία πιο ελεύθερη περιήγηση, ακόμα και αν αυτό χρειαστεί λίγο pixel hunting παραπάνω.

Τώρα σε διάρκεια δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί ο καθένας. Πάντως θέλω να ελπίζω σε ένα game-play μίας ώρας, αν και κάποιοι θα το τελειώσουν νωρίτερα.

Συνδυαστικά, και για να τελειώνω αυτό το σούπερ μακροσκελές κείμενο, έχω να πω ότι «το έκανα και αυτό στην ζωή μου» και αν και δεν έχει τελειώσει ακόμη, έχει μπει το νερό στο αυλάκι, και ήδη το τελικό του αποτέλεσμα έχει αρχίσει να φαίνεται... και μου άρεσε σαν απασχόληση. Ιδεατά, θα ήθελα να ασχολούμαι μόνο με το κομμάτι του σχεδιασμού των γρίφων, της γενικής ιδέας, της ιστορίας, του προγραμματισμού και της μουσικής υπόκρισης. Αν βρεθεί κάποιος ... συνεργάτης στο γραφίστικο κομμάτι (το οποίο όμως να με βρίσκει σύμφωνο και να ταιριάζει στην αισθητική μου), τότε πολύ ευχαρίστως να σκεφτώ την συνεργασία για ένα μελλοντικό project , πάντα ερασιτεχνικού επιπέδου βέβαια, γιατί ο χρόνος πιέζει....

Ελπίζω να πήρατε κάτι από αυτό το άρθρο, και επίσης αναμένω τα οποιαδήποτε σχόλιά σας σε οτιδήποτε θέλετε να πείτε. Και..... βιογραφικά... εντός!
My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium


... and my own adventure game: <!-- m -->http://somepeaceofmindgame.blogspot.gr<!-- m -->
Last Edit: 09 Απρ 2015 14:46 by Fallen Angel. Reason: κώδικας
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 02 Αυγ 2011 12:16 #33308

Αααα...πολύ ευχάριστο και ενδιαφέρον κείμενο! :)

Άντε με το καλό και καλό κουράγιο!
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 02 Αυγ 2011 13:37 #33309

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2922
Ωραίος. Καλή συνέχεια. Αν θυμάμαι καλά, ένας άλλος φίλος που περνάει πότε - πότε από δω, ο nitro912gr, όταν μας είχε πρωτοεπισκεφθεί, μας έλεγε ότι ήθελε ιδέες κι ότι αυτού το καλό κομμάτι ήταν στη σχεδίαση. Δεν ξέρεις καμιά φορά ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 04 Αυγ 2011 18:04 #33333

και εγω ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την διμιουργια ενος game. Ειναι πραγματι δυσκολο.. αμα χρειαστεις κατι στειλε μ πμ.. :)
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 00:10 #33735

Γεια σας και πάλι. Για όποιον ενδιαφέρεται έχω να ανακοινώσω πως πολύ σύντομα (2-3 εβδομάδες) θα έχω ολοκληρώσει το interaction game στο οποίο δουλεύω, και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος! Μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από ότι υπολόγιζα, διότι έκανα ένα τραγικό λάθος:

Έφτιαξα πρώτα τα puzzles και τις εικόνες, και μετά ασχολήθηκα με την ιστορία! Προς γνώση και συμμόρφωση μελλοντικών επίδοξων adventure makers, πρώτα γράψτε την ιστορία αναλυτικά!!! Πραγματικά, μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Σημασία έχει όμως πως μετά από τις πάμπολλες αλλαγές που έκανα, το project μου πλησιάζει στο τέλος του. Η βασικότερη από αυτή ήταν ότι στην ουσία άλλαξα όλην την αισθητική του, και πιο συγκεκριμένα από ευχάριστη/χιουμοριστική την μεταμόρφωσα σε σκοτεινή/μυστηριώδη και προσπάθησα να φτιάξω μία ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από τις εικόνες που είχα ήδη ετοιμάσει.

Τους φαν του είδους θα τους περιμένει μια πραγματική έκλπηξη στο τέλος του παιχνιδιού, που ελπίζω να σας ευχαριστήσει όσο και να σας αφήσει κάποια αναπάντητα ερωτήματα που θα σας προβληματήσουν για τουλάχιστον... 5 δευτερόλεπτα!

Last but not least, ελπίζω κάποιοι από εσάς να διαθέσουν λίγο χρόνο παραπάνω για να ενεργοποιήσουν το... easter egg mode που συμπεριέλαβα!

Αυτά για τώρα, όσο βάζω τις τελευταίες πινελιές, ελπίζω να υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω (έστω και λίγοι) που να τους κέντρισα το ενδιαφέρον.

Η φωτογραφία που παραθέτω είναι in-game screenshot και επίσης θα είναι κάτι σαν το αφισάκι του *ακόμα untitled* project μου.

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium


... and my own adventure game: <!-- m -->http://somepeaceofmindgame.blogspot.gr<!-- m -->
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 01:11 #33739

Δεν το έβαλες κάτω ε; :)
Ε μετά από τόσο κόπο, αφού θα είναι και σκοτεινό-μυστηριώδες (φαραώ και αρχαία Αίγυπτο υποθέτω), θα έχει και έκπληξη στο τέλος, θα έχει και easter egg mode, δεν μένει παρά να το τιμήσουμε. :)
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 08:31 #33740

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2922
Εμένα πάντως με κέντρισες. Πόση υπολογίζεις να είναι η διάρκειά του τελικά;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 09:17 #33746

 • shodan
 • shodan's Avatar
 • OFFLINE
 • Schattenjäger
 • Posts: 582
Και εγώ θα το δοκιμάσω. Αν και το σκάκι μας τα χαλάει αλλά κάτι θα κάνουμε.
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
[url=http&#58;//www&#46;facebook&#46;com/nihlia:2nnqt01r]FB Profile[/url:2nnqt01r] | [url=http&#58;//www&#46;twitter&#46;com/avenger3000:2nnqt01r]Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | [url=http&#58;//www&#46;nihl&#46;gr:2nnqt01r]Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 09:36 #33747

Dream_specialist wrote:
(φαραώ και αρχαία Αίγυπτο υποθέτω),
εεε, όχι ακριβώς αλλά περίπου
crocark wrote:
Πόση υπολογίζεις να είναι η διάρκειά του τελικά;

Πραγματικά δεν ξέρω. Σίγουρα είναι μικρό. Εγώ ας πούμε σε speed game play που το δοκιμάζω δεν μου παίρνει πάνω από... 10 λεπτά. Πριν το δημοσιέυσω όμως θα κάνω ένα beta testing σε τρίτο άτομο για να ελέγξω διάφορα πραγματάκια.

Πάντως όπως ήταν και αρχικά το σχέδιο, όλο το project έχει 4 βασικά background... άρα μην περιμένετε καμία υπερπαραγωγή! Αυτό αντιστοιχεί σε 4 βασικούς γρίφους, ο ένας εκ των οποίων ίσως σε κάποιους φανεί λίγο πολύπλοκος.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θεωρείται δύσκολο. Ο σκοπός μου μιας εξαρχής ήταν να φτιάξω μια όμορφη, σύντομη
εμπειρία και όχι μια σπαζοκεφαλιά.

Το επόμενο project μου σίγουρα όμως θα είναι μια σπαζοκεφαλιά :) . Θα προσπαθήσω να ξεπεράσω ένα από τα αγαπημένα μου adventures, το Schizm!
shodan wrote:
Αν και το σκάκι μας τα χαλάει αλλά κάτι θα κάνουμε.
Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να ξέρεις σκάκι, αν και αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο, στο τέλος το παράτησα :(
My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium


... and my own adventure game: <!-- m -->http://somepeaceofmindgame.blogspot.gr<!-- m -->
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 12:44 #33751

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2922
holdyourlight wrote:
Θα προσπαθήσω να ξεπεράσω ένα από τα αγαπημένα μου adventures, το Schizm!
:shock: Τι; <!-- s:o --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_surprised.gif" alt=":o" title="Surprised" /><!-- s:o --> Κι εσύ, ε; :rolleyes: Περαστικά σου φίλε :wink:
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 18:57 #33760

 • giovanna
 • giovanna's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 3599
@hold.......

Παναγία μου μη μου πεις ότι θα είναι τόσο μα τόσο δύσκολο όσο το Schizm, δεν ξανακόβω φλέβες με τίποτα στον κόσμο :cry:
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 22 Σεπ 2011 19:59 #33761

χαχα, γνωστό το μίσος σου για το Schizm. Όχι, δυστυχώς είναι αρκετά απλό
My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium


... and my own adventure game: <!-- m -->http://somepeaceofmindgame.blogspot.gr<!-- m -->
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 23 Σεπ 2011 01:13 #33764

Εχει δικιο σε αυτο που λεει για την υποθεση του παιχνιδιου. Δυστιχως και εγω δουλευω σε ενα παιχνιδι και επειδη δεν εχω ετοιμη ακομα 100% την ιστορια αναγκαζομαι να κανω μονιμος αλλαγες στα γραφικα. ωστε να τα προσαρμοσω στο νεο σεναριο.

Εννοειαι ανυπομονω και εγω να παιξω το game. ;)
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 23 Σεπ 2011 09:05 #33765

 • odiusfly
 • odiusfly's Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 32
Ότι καλύτερο φίλε μου, σου εύχομαι να το ολοκληρώσεις..
Η γνώμη μου, μην το βιαστείς.. ερασιτεχνικό δεν λέω άλλα πιστεύω αν το δουλέψεις περισσότερο, μπορεί να βγει καλύτερο από ότι το περιμένεις!
Καλή συνέχεια.. :)
The administrator has disabled public write access.

Re: Το Χρονικό Μιας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Hints & Tips 25 Σεπ 2011 19:07 #33773

Ένα μικρό blog που αφορά την μικρή μου δημιουργία. http://somepeaceofmindgame.blogspot.com/

Ο τελικός τίτλος του είναι πλέον : Some Peace Of Mind
My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium


... and my own adventure game: <!-- m -->http://somepeaceofmindgame.blogspot.gr<!-- m -->
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2