Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Πώς να ερμηνεύσετε τις βαθμολογίες μας

Πώς να ερμηνεύσετε τις βαθμολογίες μας 31 Μαρ 2009 12:32 #24077

Μετά από καιρό διαβουλεύσεων, συζητήσεων, αντιπαραθέσεων κι ασυμφωνιών καταλήξαμε τελικά στο δικό μας scoring system το οποίο ευελπιστούμε να εξηγεί ικανοποιητικά τον τρόπο με τον οποίο βάζουμε τα αστεράκια -τις βαθμολογίες δηλαδή- στις παρουσιάσεις μας. Ιδού:


5 ***** - Μην το χάσετε!!
Πρόκειται για παιχνίδι που θα μείνει κλασσικό και θα γίνει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές adventurers. Είναι εθιστικό και πλήρες, φτιαγμένο με προσοχή και μεράκι, προσφέρει καινοτόμα ή πολύ καλά δουλεμένα στοιχεία, μα πάνω από όλα χαρίζει μια αξέχαστη adventure gaming εμπειρία.

4-4,5 **** - Παίξτε το οπωσδήποτε!!
Πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια που με λίγη παραπάνω προσοχή θα μπορούσε να είναι εξαιρετική. Υπάρχουν κάποια μικρά ελαττώματα, τα οποία όμως δεν αποθαρρύνουν την ενασχόληση με αυτό. Η συνολική εντύπωση που αφήνει είναι πάρα πολύ καλή και σίγουρα αξίζει το χρόνο σας.

3-3,5 *** - Παίξτε το κάποια στιγμή!!
Πρόκειται για μια ικανοποιητική προσπάθεια με τα επιμέρους στοιχεία της να μην ξεπερνούν το μέσο. Παρότι ενδέχεται να έχει ορισμένα προβλήματα, η συνολική του αίσθηση είναι ευχάριστη και σίγουρα προτείνεται για τις περιόδους "ανομβρίας".

2-2,5 ** - Παίξτε το με δικό σας ρίσκο!!
Πρόκειται για παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι αξιόλογο, αλλά τελικά δεν είναι. Διαθέτει κάποια καλά στοιχεία, αλλά υπερκαλύπτονται από τα bugs ή/και προβλήματα που έχει ή το αδιάφορο συνολικό του αποτέλεσμα. Συνήθως ανυπομονείς να τελειώσει για να ασχοληθείς με κάποιο άλλο και καταλήγεις σε walkthrough αν δεν το παρατήσεις.

1-1,5 * - Παίξτε το μόνο αν είστε συλλέκτης!!
Πρόκειται για μια κακή προσπάθεια. Όχι μόνο δεν έχει τίποτε να προσφέρει, αλλά δυστυχώς είτε θα χάσεις και το χρόνο σου άδικα είτε θα εκνευριστείς παίζοντάς το. Απευθύνεται μόνο σε συλλέκτες που θέλουν να τα έχουν παίξει όλα.

0-0,5 - Μείνετε μακριά!!
Πρόκειται για παιχνίδι που θα ήθελε να λέγεται adventure. Δε θέλετε να ασχοληθείτε μαζί του ακόμη κι αν σας το χαρίσουν επειδή δε θα κινδυνεύσουν μόνο τα νεύρα σας, αλλά κι η καλή κατάσταση του υπολογιστή σας από αυτά.
(Ευτυχώς τα adventures σε αυτή τη κατηγορία είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά.)Όλα τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Adventure Advocate, ωστόσο, συμφωνούμε πως τα αστεράκια δεν έχουν μεγάλη σημασία συγκριτικά με το ίδιο το κείμενο της εκάστοτε παρουσίασης. Θεωρούμε πως είναι πιο σημαντικό να διαβάζετε το κείμενο που παρουσιάζει αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά του τίτλου παρά να κοιτάτε τα αστεράκια που δείχνουν απλώς τη γενικότερη αίσθηση που άφησε ο εκάστοτε τίτλος στους συντάκτες μας. Άλλωστε, για να δείτε αν σας ενδιαφέρει ένα adventure, θα πρέπει να μάθετε αν σας αρέσουν/ελκύουν/ταιριάζουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά του∙ κι αυτό το πετυχαίνετε μόνο αν διαβάσετε το κείμενο της παρουσίασης.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η συντακτική μας ομάδα προσπαθεί πάντοτε στις παρουσιάσεις της να είναι όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο αντικειμενική. Επειδή, όμως, η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνει απόλυτα, θα ήταν σωστότερο να πούμε πως η ομάδα μας προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική γίνεται μέσα στην υποκειμενικότητά της. Υποκειμενικότητα, όμως, που βασίζεται αποκλειστικά στις προσωπικές προτιμήσεις του εκάστοτε συντάκτη κι όχι σε εξωγενείς παράγοντες. Πέραν πάσης αμφιβολίας, κίνητρό μας είναι πάντα η αγάπη για το είδος κι αποκλειστικός σκοπός μας η διάδοσή του σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Γιʼ αυτό, λοιπόν, σας ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να παίξετε το κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου δικής μας καλής, κακής ή μέτριας "κριτικής". Κι αν διαφωνείτε με την άποψη μας, θα χαρούμε να ακούσουμε τον αντίλογό σας στην αντίστοιχη ενότητα του forum μας, που δεν είναι άλλη από την members' miniReviews!!

Η συντακτική ομάδα του Adventure Advocate
Nothing happens unless first a dream...
Last Edit: 08 Απρ 2015 23:10 by Fallen Angel. Reason: κώδικας
The administrator has disabled public write access.