Βαθμολογίες στα reviews
- woody
- Topic Author
- Moderator
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Elessar
- Team
Είναι γεγονός ότι η dream έχει βάλει τελευταία κάποιες υψηλές αλλά πραγματικά επρόκειτο για παιχνιδάρες οπότε πιστεύω ότι οι βαθμοί αυτοί αντικατοπτρίζουν απόλυτα την πραγματικότητα.
Αν μπορούσες να μιλήσεις με παραδείγματα θα μπορούσαμε να συγκεκριμενοποιήσουμε την κουβέντα. Μου κάνει εντύπωση που το αναφέρεις πάντως γιατί παλιότερα άκουγα ότι οι βαθμολογίες που βάζουμε είναι σχετικά χαμηλές.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- qrious
- Yahvo
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Το γεγονός πως υπάρχουν λίγα παιχνίδια με πολύ κακή βαθμολογία σημαίνει απλώς πως οι περισσότεροι δεν έχουμε τη διάθεση και το χρόνο να κάτσουμε να γράψουμε ολόκληρο κείμενο για ένα παιχνίδι που θεωρήσαμε αισχρό. Προσωπικά αν θεωρήσω αισχρό ένα παιχνίδι, το παρατάω και σίγουρα δε χάνω επιπλέον χρόνο από τη ζωή μου για να γράψω και παρουσίαση. Θα το αναφέρω στο forum αν τύχει, αλλά όχι και να γράψω επ' αυτού. Οπότε είναι λίγο δύσκολο να δεις "φτυάρι" σε μια παρουσίαση που έγινε από εμένα μιας και για να τελείωσα ένα παιχνίδι όλο και κάτι θα είχε να μου προσφέρει.woody wrote: Βρε παιδια λίγο ανεβασμένες δεν είναι οι βαθμολογίες στα review γενικά? Και τόσα λίγα τα παιχνιδια που παιρνουν κακο βαθμο!!
Τώρα, αν διαπιστώνεις πως οι υπάρχουσες παρουσιάσεις έχουν υψηλότερη βαθμολογία από αυτή που θεωρείς πρέπουσα, είναι άλλη συζήτηση και με χαρά να την κάνουμε. Αλλά νομίζω πως από τα πολύ διακριτικά σχόλια του Elessar καταλαβαίνεις πως και μεταξύ μας δε συμφωνούμε συχνά. Οπότε φαντάσου πόσο δύσκολο θα ήταν να συμφωνούσαμε όλα τα μέλη σε ένα τρόπο βαθμολογίας. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερες απόψεις, οπότε shoot!
Ασχολίαστο... όχι, δεν κρατιέμαι, θα το πω: ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ Π-Ο-Τ-Ε ΠΕΝΤΑΡΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!! Και την τελειότητα ακόμη την αναμένω!! Αντίθετα με άλλους!! Είπες κάτι?!?!Elessar wrote: Χμ, αν εξαιρέσεις τα reviews της Fallen_Angel, που έχει μία τάση να βάζει υψηλούς βαθμούς - ίσως έπρεπε να γίνει καθηγήτρια σε σχολείο να βρούμε όλοι την υγεία μας , δε νομίζω ότι στα υπόλοιπα οι βαθμολογίες είναι υψηλές. [...]
Nothing happens unless first a dream...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Elessar
- Team
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
- woody
- Topic Author
- Moderator
Fallen Angel πολυ λογική η εξηγηση σου, μου διεφυγε οτι οτι η απο τη λιστα λειπουν αρκετα παιχνιδια.
Review μπορει να γράψει οποιος θέλει? Σκεφτομουν να γράψω για το Hotel Dusk που μου αρεσε πολυ αφου βλέπω οτι δεν υπαρχει.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Όλοι μπορούν ασφαλώς να γράψουν το δικό τους review για ένα παιχνίδι. Αν προσέξεις υπάρχει κι ένα link αριστερά στη λίστα που λέει submit review το οποίο έχουν αξιοποιήσει ανά διαστήματα διάφοροι που ήθελαν να γράψουν ένα review για κάποιο adventure.
Ωστόσο, και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς:
α. Αν το review είναι μικρό, θα ήταν καλύτερο να μπει απευθείας στα mini reviews που υπάρχουν στο forum.
β. Το κείμενο θα "ελεγχθεί και θα διορθωθεί" ως προς την ορθογραφία, τον τονισμό, και τα λοιπά στοιχειώδη από κάποιον από τους editors.
γ. Σε περίπτωση που το κείμενο "πάσχει" στα στοιχειώδη (π.χ. δε βγάζουμε νόημα ή υπάρχει υβρεολόγιο για να δείξει την αποστροφή προς κάποιο χαρακτηριστικό), θα ζητηθεί από το συντάκτη του να το τροποποιήσει.
δ. Screenshots θα πρέπει να μας στείλετε εσείς επειδή ίσως εμείς να μην έχουμε τραβήξει από το παιχνίδι που θα παρουσιάσετε, ίσως να μην το έχουμε παίξει καν εδώ που τα λέμε.
Τώρα, για το Hotel Dusk συγκεκριμένα πολύ θα χαρούμε να μας στείλεις review. Είναι το επόμενο που υπολόγιζα να γράψω για NDS, οπότε θα με γλιτώσεις κι από τον κόπο -αν συμφωνώ με όσα γράψεις ασφαλώς, που δε νομίζω πως θα διαφωνούσε ποτέ κανείς πάνω σ' αυτό το παιχνίδι. Screenshots για το συγκεκριμένο θα βρω και θα φτιάξω εγώ εφόσον είναι για κονσόλα, no worries!
- Elessar
- Team
Επιπροσθέτως, αν θέλεις να γράψεις για ένα παιχνίδι για το οποίο δεν έχουμε ήδη review τότε η κριτική σου θα είναι more than welcomed
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
woody wrote: Συμφωνω οτι δεν υπαρχει αντικειμενικη αποψη για ενα παιχνιδι, αλλα οταν εχει κανεις μια εμπειρια και εχει παιξει πολλα παιχνιδια σιγουρα αυτο βοηθαει στο κριτηριο του.[...]
"Οταν εχει κανεις μια εμπειρια και εχει παιξει πολλα παιχνιδια σιγουρα αυτο βοηθάει στο κριτήριό του"... ειλικρινά, δεν ξέρω. Όσο περισσότερο ασχολούμαστε με ένα είδος, τόσο πιο απαιτητικοί και δύστροποι (ας μου επιτρεπεί ο χαρακτηρισμός) γινόμαστε. Κι αυτός ο οποίος διαβάζει την εκάστοτε παρουσίαση δεν είναι απαραίτητο να έχει παίξει τόσα πολλά παιχνίδια όσα ο συντάκτης ώστε να νοιώθει πιθανά "μπουχτισμένος" όπως αυτός. Επίσης, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία το είδος (ντεντεκτιβίστικα, χιουμοριστικά, story-oriented, κ.λπ.) που προτιμά ο καθένας, σε ποια στοιχεία μιας περιπέτειας δίνει βαρύτητα (ιστορία, ατμόσφαιρα, γρίφοι, δυσκολία, τεχνικός τομέας, κ.λπ.), και άλλα τέτοιου είδους στοιχεία που δε σχετίζονται καθόλου με το πλήθος των παιχνιδιών που έχει παίξει κάποιος.
Έχει σημασία ακόμη και πότε θα τύχει να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι. Δίνοντάς σου προσωπικό παράδειγμα, θα σου πω ότι έχει τύχει να μην κυκλοφορήσει τίποτα για μήνες και να μην παίξω κανένα adventure για... δε θυμάμαι, τρεις μήνες? Όταν αμέσως μετά την "ξηρασία" έπαιξα ένα αντικειμενικά (και υποκειμενικά) μέτριο παιχνίδι με διάφορα προβλήματα, το βρήκα κάπως καλύτερο απ' ό,τι ήταν. Επειδή πολύ απλά είχα απολαύσει το adventuring που μου είχε λείψει. Του είχα βάλει ένα 3 στα 5 αν θυμάμαι καλά. Το οποίο από άλλους που το έπαιξαν αργότερα ανάμεσα σε άλλα παιχνίδια θεωρήθηκε πολύ υψηλός βαθμός τελικά. Παρόλα αυτά, εγώ εξακολουθώ να το θυμάμαι ως ένα παιχνίδι που σε τελική ανάλυση μου άρεσε. Θέμα συγκυριών? Ίσως. But still...
Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει απλώς να "μάθεις" αυτόν που διαβάζεις. Πώς γράφει, με τι κριτήριο, κ.λπ. Από 'κεί και πέρα ό,τι κι αν διαβάσεις από αυτόν, θα ξέρεις πώς να το αξιολογήσεις για να πάρεις τις πληροφορίες που εσύ θες. Π.χ. αν δω να λέει ο Σταύρος πως τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κάτω του μέσου, σημαίνει πως πολύ απλά το παιχνίδι δε βλέπεται για εμένα. Αν ο Αya πει πως ένα παιχνίδι είναι δύσκολο, σημαίνει (πάλι για εμένα) πως πολύ απλά το παιχνίδι δεν παίζεται χωρίς είτε ένα walkthrough είτε ένα νευρικό κλονισμό. Μαθαίνεις το συντάκτη και μαθαίνεις να αποκωδικοποιείς όσα διαβάζεις βάσει των προσωπικών σου προτιμήσεων... το οποίο μας φέρνει στο πρώτο μισό της πρότασής σου που θεωρώ ολόσωστο: "δεν υπαρχει αντικειμενικη αποψη για ενα παιχνιδι".
- panagios
- Banned
κακως, διοτι μπορουν να κανουν ιδιαιτερα διασκεδαστικο ενα κειμενο αν χρησιμοποιηθουν σωστα. Αν βγαλεις τις βρισιες και τις ελευθεριοτητες απο το ΛΑ εμπιστευτικο , την Μαυρη Νταλια κοκ υποβιβαζεις τον Ελρου σε εναν κοινο συγγραφεα.
Σοβαρα τωρα, αν διαβασετε τα βιβλια αυτα στο πρωτοτυπο (αγγλικα) θα παθετε πλακα με την γλωσσα και τις φαινομενικες ασυνταξιες. Αν ειχε μπει χερι διορθωτη θα ειχαμε χασει ενα αριστουργημα της αγγλικης γλωσσας. Προσαρμοζεσαι σε ολες αυτες τις ανακριβειες του γραπτου λογου σε χρονο Δt
- panagios
- Banned
Ο ριβιουερ ειναι ο φιλος που ρωταμε αν εχει παιξει το παιχνιδι (τον οποιον δεν εχουμε ευκαιρο) η αν ειδε το ταδε εργο. Μας λεει τι πιστευει, το παιζουμε/βλεπουμε συμφωνουμε/διαφωνουμε και κερναμε/δερνουμε.
τοσο απλο, τοσο συνθετο
- manos426f
- Futuristic Fedora
Elessar wrote: Δεν νομίζω ότι υπάρχει "αντικειμενική άποψη" στα reviews, στη κριτική ενός παιχνιδιού ο reviewer γράφει καθαρά την γνώμη του για το παιχνίδι άρα η κριτική αυτή είναι de facto (μην σας πως και de jure ) υποκειμενική.
ΑΚΡΙΒΩΣ !
100% μαζί σου σ' αυτό..
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- WickedMan
- Tentacled Overlord
manos426f wrote:
Elessar wrote: Δεν νομίζω ότι υπάρχει "αντικειμενική άποψη" στα reviews, στη κριτική ενός παιχνιδιού ο reviewer γράφει καθαρά την γνώμη του για το παιχνίδι άρα η κριτική αυτή είναι de facto (μην σας πως και de jure ) υποκειμενική.
ΑΚΡΙΒΩΣ !
100% μαζί σου σ' αυτό..
Και ολοκλήρωνω τον ήδη προείπον συλλόγισμο μου...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...