Site Update

More
16 Ιαν 2005 00:30 #3477 by qrious
Replied by qrious on topic Site Update

adreasnaxos wrote:

aiRness wrote: Αυτό με τις γνώσεις δεν ισχύει, είναι καθαρά θέμα χρόνου και ενασχόλησης, που δεν έχουμε.

Σέ τί αναφέρεσαι Airness, γιά τό CMS ρώτησα εγώ, τί σημαίνει.

cms= content management system
πολλα μεγαλα site χρησιμοποιουν

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Ιαν 2005 03:41 #3479 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic Site Update
Θα επανέρθω στο θέμα των Reviews, κι αν δεν πείσω, στο κάτω-κάτω, κουβέντα να γίνεται.

Με δεδομένο ότι είναι ακατόρθωτο να συγκεντρωθούν τόσα πολλά, ώστε να ικανοποιούν τον μέσο ενδιαφερόμενο, η πρότασή μου είναι να μπεί στο Forum ένα νέο κεφάλαιο, Reviews-Σχόλια μελών, ή όπως αλλιώς θέλετε, όπου κάθε ενότητα θ' αναφέρεται και σ' ένα διαφορετικό τίτλο, κι ο καθένας άς γράφει τίς απόψεις του.

Αν είναι δέ καί τεχνικά εφικτό, θά μπορούσαν οι Τίτλοι νά περάσουν καί στό κυρίως σώμα τών Reviews, υπό μορφή link, οπότε, άν κάποιος επισκέπτης θέλει νά ψάξει νά βρεί κάποιον τίτλο, θά τόν βρίσκει πανεύκολα, μέσα από τήν αλφαβητική ταξινόμηση πού έχει γίνει στά Reviews, χωρίς νά χρειάζεται νά ψάχνει στά τυφλά, σέ Forum, σελίδες επί σελίδων, κι ανακατωμένα.

Μ' αυτό τον τρόπο, και οι τίτλοι των Reviews θα πολλαπλασιαστούν πολύ γρήγορα, και τά μέλη του site θα ενθαρρυνθούν να γράφουν τις γνώμες τους κι ο κάθε ενδιαφερόμενος στο κάτω-κάτω θα βρίσκει αυτό πού σε τελευταία ανάλυση ζητάει να μάθει, δηλαδή, αξίζει τό παιχνίδι τά 40-50 ευρώ, ή νά πάει γι' άλλo;

Κι αυτό εγώ πιστεύω ότι θα το μάθει πολύ πιο εύκολα διαβάζοντας τις 5-10 σειρές πούγραψες εσύ, εγώ κι ο άλλος, παρά τά σεντόνια του ακαδημαικού Review, τά οποία, τά βρίσκει πλέον σε χίλιες δυό μεριές.

Ηδη, διαβάζοντας αυτά πού ειπώθηκαν φέτος από διάφορα μέλη του site, μπορείς να καταλάβεις ότι αν είχαν συγκεντρωθεί με τον τρόπο πού αναφέρω πιο πάνω, θα κάλυπταν τις περισσότερες από τις φετινές κυκλοφορίες. Εγώ ο ίδιος, θα μπορούσα να είχα αναφερθεί σέ κάμποσα παιχνίδια μέ τή μορφή κάποιων παρατηρήσεων, αλλά όχι σώνει καί καλά Review.

Και δεν καταλαβαίνω στο κάτω-κάτω, αν εσύ ή εγώ ή ο άλλος, γράψουμε π.χ. ότι το Atlantis IV δεν είναι καθόλου για πέταμα, όπως το εμφανίζουν όλοι, μά όλοι οι Reviewάδες -- να μην επεκταθώ εδώ άλλο -- η γνώμη μας δεν μετράει και μετράει η γνώμη του κυρίου WoW Φούφουτου, μόνο και μόνο επειδή έχει γεμίσει 100 αράδες παραπάνω μέ άχρηστες, κατά κανόνα, παρατηρήσεις καί σχόλια κι έχει ενδιαφερθεί νά τό στείλει σέ κάποιο site γιά νά δεί τ' όνομά του νά φιγουράρει; Οι διάφοροι χαζοβιόληδες -- εντάξει, όχι όλοι, αλλά πάρα πολλοί -- άς πάνε στά ριάλιτη νά τό παίξουνε ειδήμονες, όχι νά τούς φάμε στή μάπα κι εδώ.

Καί νά τό δούμε καί διαφορετικά. O Griοus κι ο Elessar, άν θυμάμαι καλά, έχουν γράψει κάποια Reviews γιά τό site. Αν πέρναμε τίς 10-15 πιό ουσιαστικές σειρές τους καί πετάγαμε όλα τά υπόλοιπα, θά χάνανε τήν αξία τους; Πόσο νομίζετε ότι διαβάζει κάποιος από ένα review τών 100 γραμμών;
Από παράγραφο σέ παράγραφο πηδάει, μέχρι νά βρεί κάτι πού μπορεί νά θεωρήσει ότι έχει ενδιαφέρον. Θά τόν χαλάσει άμα δέν διαβάσει ότι μέ τό Esc βρίσκει τό Μενού ή ότι προχωράει μπροστά κάνοντας αριστερό κλίκ;

Ειδικά τώρα, μέσα σέ δύσκολες καταστάσεις, αυτή η επιμονή στό καθιερωμένο Review, εμένα μού μοιάζει αυτοκαταστροφική. Υπάρχουν τοσα πράγματα στά οποία θά μπορούσε νά διοχετευτεί ή όποια βοηθητική δραστηριότητα, στά Reviews κολλήσατε;

• Visitor
  • Visitor
16 Ιαν 2005 15:44 #3481 by
Replied by on topic Site Update

adreasnaxos wrote:

SchOOl_VicTIm wrote: Γνώμη μου είναι ότι πρέπει οι administrators να στρωθούν λίγο παραπάνω, να φτιάχνουν κανά review κανονικό τόσο για νέα όσο και για παλιότερα παιχνίδια, να βρίσκουν καμιά νέα είδηση, να πάρουν κανά παραπάνω interview ακόμα

1. Καί γιατί δέν στρώνεσαι εσύ;
2. Αυτή τή στιγμή υπάρχουν στό site παραπομπές σέ πάνω από 650 Reviews, άλλα τόσα Solutions κι άλλα τόσα Screenshots (από 684 σύνολο παιχνιδιών).
3. Οι ειδήσεις του είναι από τίς πληρέστερες πού κυκλοφορούν -- γιά νά μήν πώ, οι πληρέστερες.

Δεν είναι δικιά μου δουλειά να φτιάξω πράγματα για το site, αυτό είναι για τους administrators. Άμα κάνω ποτέ κάτι που αξίζει να μπει στο site μπορώ να το στείλω και αμα το εγκρίνουν οι ad's να το βάλουν. Αυτό που λέω είναι ότι αν υπάρχουν άτομα, 5-6 π.χ., που ξέρουν ότι είναι "δουλειά" τους να διατηρήσουν ζωντανό το site και όντως νοιάζονται, τότε μπορεί να υπάρξει κάτι πιο ουσιαστικό.

Για το αν το κενό των ελληνικών reviews μπορεί να καλυφθεί με τις παραπομπές σε ξένα sites ή με απλά σχόλια στο forum από άτομα που έχουν παίξει το παιχνίδι, δε ξέρω, ίσως και να έχεις δίκιο. Ωστόσο θα μου άρεσε να δω έναν αξιόλογο αριθμό ελληνικών reviews μαζεμένα. Reviews με τα οποία κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρότερα και μπορεί να παρουσιάσει μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη. Και αν τελικά δεν μπορούν να βρεθούν άτομα για τη δουλειά αυτή, τότε αw καταλήξουμε και στην ιδέα σου για τα σχόλια απ το forum. Για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να συμφωνήσει το ευρύτερο κοινό με τον εκάστοτε reviewer, αυτό είναι κάτι που δε στέκει γιατί εννοείται ότι ο κάθενας που θα γράψει κάτι θα καταθέσει την πορσωπική του άποψη. Απλά δε γίνεται διαφορετικά...

Και αν με την πληρότητα των ειδήσεων που λες, εννοείς αυτά τα μακροσκελή σου Posts γεμάτα με 1.385.434.387 links το καθένα, sorry αλλά αν και θαυμάζω και σε συγχαίρω για την προσπάθεια και το χρόνο που έχεις ξοδέψει για αυτά, εμένα δε μπορώ να πω ότι με εξυπηρετούν, απλά με κάνουν να τα προσπεράσω. Ίσως με κάποιον άλλον τρόπο δωσμένες να ήταν πιο εύχρηστες όλες αυτές οι πληροφορίες, αλλά στην παρούσα τους μορφή δε μπορώ να πω ότι βοηθάνε και τόσο..

Στην τελική πολλά μπορεί να ακουστούν από τον καθένα για το πώς μπορούν να οργανωθούν τα πράγματα, αλλά τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχουν οι 2 mod's και οι άλλοι ας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο κρίνουμε ότι μπορούμε, αν μπορούμε και όσο μπορούμε.

More
16 Ιαν 2005 17:33 #3482 by adreasnaxos

SchOOl_VicTIm wrote: Και αν με την πληρότητα των ειδήσεων που λες, εννοείς αυτά τα μακροσκελή σου Posts γεμάτα με 1.385.434.387 links το καθένα, sorry αλλά αν και θαυμάζω και σε συγχαίρω για την προσπάθεια και το χρόνο που έχεις ξοδέψει για αυτά, εμένα δε μπορώ να πω ότι με εξυπηρετούν, απλά με κάνουν να τα προσπεράσω. Ίσως με κάποιον άλλον τρόπο δωσμένες να ήταν πιο εύχρηστες όλες αυτές οι πληροφορίες, αλλά στην παρούσα τους μορφή δε μπορώ να πω ότι βοηθάνε και τόσο..

Γιά εξήγησέ μου σέ τί αναφέρεσαι, μπορεί νάχεις καί δίκιο. Εγώ μιλάω γιά τίς πληροφορίες πού μπαίνουν στήν καταχώρηση ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ.

More
16 Ιαν 2005 19:33 #3483 by adreasnaxos

SchOOl_VicTIm wrote: Δεν είναι δικιά μου δουλειά να φτιάξω πράγματα για το site, αυτό είναι για τους administrators.... Αυτό που λέω είναι ότι αν υπάρχουν άτομα, 5-6 π.χ., που ξέρουν ότι είναι "δουλειά" τους να διατηρήσουν ζωντανό το site και όντως νοιάζονται, τότε μπορεί να υπάρξει κάτι πιο ουσιαστικό.

Καλά, στόν κόσμο σου εντελώς; Δέν έχεις καταλάβει ότι τό site βασίζεται πάνω στήν εθελοντική προσφορά κάποιων ατόμων πού χαλαλίζουν κάποιες ώρες τής μέρας τους γιά νά μπορείς εσύ κι εγώ νά κάνουμε τήν πλάκα μας;
Γιά ποιά "δουλειά" τους μιλάς; Μήπως τούς πληρώνει κανείς γιά νά κάνουν "καλά τή δουλειά τους", ή μπάς καί τούς βλέπεις γιά Φιλιππινέζες σου;
Κι εντάξει άν ήσουν απλός επισκέπτης, αλλά όχι μόνο έχεις γραφτεί σάν μέλος, αλλά τό χρησιμοποιείς κι όλας γιά προσωπική σου εξυπηρέτηση. Πρίν από μέρες ζήταγες τό 2ο cd από τό Black Dahlia. Εγώ τόχω, είναι δική μου δουλειά όμως νά κάτσω νά τό αντιγράψω, νά το βάλω σέ φάκελλο, καί νά στό ταχυδρομήσω; Σύμφωνα μέ τή δική σου λογική, όχι. Αρα, από ποιόν τό ζητάς καί μέ τί προσόντα;

Καί πέρ' απ' αυτό, γιατί είναι δευτερεύον στήν ουσία, δέν σού ζήτησε κανείς νά φτιάξεις τίποτα. Αλλ' άν τήν ώρα πού χαζολογάς σέ κάποια sites βρείς κάποιο Patch πού μόλις κυκλοφόρησε ή κάποιο νέο παιχνίδι πού είναι άγνωστο, δέν μπορείς νά αντιγράψεις τήν διεύθυνσή του καί νά τό δημοσιεύσεις εδώ; Απλά είναι τά πράγματα, διάθεση χρειάζεται.

• Visitor
  • Visitor
16 Ιαν 2005 23:59 #3484 by

adreasnaxos wrote:

SchOOl_VicTIm wrote: Και αν με την πληρότητα των ειδήσεων που λες, εννοείς αυτά τα μακροσκελή σου Posts γεμάτα με 1.385.434.387 links το καθένα, sorry αλλά αν και θαυμάζω και σε συγχαίρω για την προσπάθεια και το χρόνο που έχεις ξοδέψει για αυτά, εμένα δε μπορώ να πω ότι με εξυπηρετούν, απλά με κάνουν να τα προσπεράσω. Ίσως με κάποιον άλλον τρόπο δωσμένες να ήταν πιο εύχρηστες όλες αυτές οι πληροφορίες, αλλά στην παρούσα τους μορφή δε μπορώ να πω ότι βοηθάνε και τόσο..

Γιά εξήγησέ μου σέ τί αναφέρεσαι, μπορεί νάχεις καί δίκιο. Εγώ μιλάω γιά τίς πληροφορίες πού μπαίνουν στήν καταχώρηση ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ.

κι εγώ γι αυτά μιλάω... να το ξαναπώ;; "Σε θαυμάζω και σε συγχαίρω για την προσπάθεια και το χρόνο που έχεις ξοδέψει γι αυτά" εμένα όμως προσωπικά δε με βολεύουν στην ενημέρωση μου με τον τρόπο αυτόν που γίνεται. Δε σου επιτίθεμαι, δεν σε αποθαρρύνω απ το να συνεχίσεις, απλά σου λέω το πώς το βλέπω εγώ.

adreasnaxos wrote:

SchOOl_VicTIm wrote: Δεν είναι δικιά μου δουλειά να φτιάξω πράγματα για το site, αυτό είναι για τους administrators.... Αυτό που λέω είναι ότι αν υπάρχουν άτομα, 5-6 π.χ., που ξέρουν ότι είναι "δουλειά" τους να διατηρήσουν ζωντανό το site και όντως νοιάζονται, τότε μπορεί να υπάρξει κάτι πιο ουσιαστικό.

Καλά, στόν κόσμο σου εντελώς; Δέν έχεις καταλάβει ότι τό site βασίζεται πάνω στήν εθελοντική προσφορά κάποιων ατόμων πού χαλαλίζουν κάποιες ώρες τής μέρας τους γιά νά μπορείς εσύ κι εγώ νά κάνουμε τήν πλάκα μας;
Γιά ποιά "δουλειά" τους μιλάς; Μήπως τούς πληρώνει κανείς γιά νά κάνουν "καλά τή δουλειά τους", ή μπάς καί τούς βλέπεις γιά Φιλιππινέζες σου;
Κι εντάξει άν ήσουν απλός επισκέπτης, αλλά όχι μόνο έχεις γραφτεί σάν μέλος, αλλά τό χρησιμοποιείς κι όλας γιά προσωπική σου εξυπηρέτηση. Πρίν από μέρες ζήταγες τό 2ο cd από τό Black Dahlia. Εγώ τόχω, είναι δική μου δουλειά όμως νά κάτσω νά τό αντιγράψω, νά το βάλω σέ φάκελλο, καί νά στό ταχυδρομήσω; Σύμφωνα μέ τή δική σου λογική, όχι. Αρα, από ποιόν τό ζητάς καί μέ τί προσόντα;

Καί πέρ' απ' αυτό, γιατί είναι δευτερεύον στήν ουσία, δέν σού ζήτησε κανείς νά φτιάξεις τίποτα. Αλλ' άν τήν ώρα πού χαζολογάς σέ κάποια sites βρείς κάποιο Patch πού μόλις κυκλοφόρησε ή κάποιο νέο παιχνίδι πού είναι άγνωστο, δέν μπορείς νά αντιγράψεις τήν διεύθυνσή του καί νά τό δημοσιεύσεις εδώ; Απλά είναι τά πράγματα, διάθεση χρειάζεται.

Καταρχήν δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έχεις τόσο επιθετικό τόνο. Αν αυτό που θες είναι "να μου την πεις", καλύτερα να συνεχίσουμε μέσω e-mail. Εγώ δεν προσπαθώ ούτε να προσβάλλω κανέναν, ούτε να επιβάλλω τη γνώμη μου, απλά λέω αυτό που πιστεύω.

Το "δουλειά" που είπα δε το εννοούσα βέβαια με την έννοια της Φιλιπινέζας που λες εσύ, νομίζω ότι κάθε καλοπροαίρετο άτομο καταλαβαίνει τι θέλω να πω. Όταν ένας τυχαίος επισκέπτης θελήσει να επισκευτεί το Adventure Advocate, δεν πιστεύω (εγώ δεν το πιστεύω, δε λέω ότι κατ ανάγκη είναι και σωστό) ότι θα πρέπει να βλέπει ένα φτωχό περιεχόμενο και να πρέπει να επισκεφτεί το forum ελέγχοντας κάθε διαφορετικό subcategory για να βρει αυτό που θέλει.

Να το πω και αλλιώς, το forum κατά τη γνώμη μου (την ταπεινή, πάντα) πρέπει να συμπληρώνει το site για συζητήσεις και ανταλλάγές απόψεων μεταξύ των μελών και όχι να αποτελέι την ουσία του Adventure Advocate.

Εννοείται ότι , ό,τι γίνεται εδώ το κάνει ο καθένας απ το μεράκι του κι επειδή του περισσεύει λίγος χρόνος (ή επιλέγει να του περισσέψει, όπως θες πες το). Εγώ απλά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα άτομα που να θέλουν, και να αναλάβουν περισσότερο ενεργή συμμετοχή με το site. Αν δε καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω, δε ξέρω πώς αλλιώς πρέπει να το πω.

Τώρα, το τι ιδιαίτερα προσόντα θα έπρεπε να έχω για να ζητήσω μια εξυπηρέτηση από όποιον μπορεί και έχει την καλοσύνη να με βοηθήσει, ειλικρινά δε το είχα σκεφτεί... άλλη φορά ίσως σκεφτώ να υποβάλλω και βιογραφικό πριν ζητήσω κάτι.

More
17 Ιαν 2005 00:25 #3485 by qrious
καλο θα ήταν νομίζω αυτή η μεταξύ σας συζήτηση να μην συνεχιστεί στο forum γιατί ξεφευγουμε απο το θεμα και απο την ουσια

• Visitor
  • Visitor
17 Ιαν 2005 01:24 #3487 by
αν και θα προτιμούσα να είχες πάρει κάποια θέση γιατί αυτά που λέμε δεν αφορούν προσωπικά θέματα, ωστόσο έχεις δίκιο, από εμένα τέλος αυτή η συζήτηση...

Συγνώμη αν προσέβαλα ή ενόχλησα κανέναν μ αυτά που έγραψα πάντως.

More
17 Ιαν 2005 01:30 #3488 by qrious

SchOOl_VicTIm wrote: αν και θα προτιμούσα να είχες πάρει κάποια θέση γιατί αυτά που λέμε δεν αφορούν προσωπικά θέματα, ωστόσο έχεις δίκιο, από εμένα τέλος αυτή η συζήτηση...

Συγνώμη αν προσέβαλα ή ενόχλησα κανέναν μ αυτά που έγραψα πάντως.

δεν πήρα θέση γιατί ακριβώς δεν θέλω να συνεχιστεί η συζήτηση.
δεν με πρόσβαλες, καταλαβαίνω με πιο τρόπο είπες αυτά που είπες.