Παιχνίδια για Άτομα με Αναπηρία

More
13 Νοε 2008 21:15 #21867 by Elessar
Στο site του adventuregamers.com έχει ανεβεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο - συνέντευξη που αφορά τρόπους και πρακτικές με τις οποίες πολλά παιχνίδια (ανάμεσα σε αυτά φυσικά και τα adventures) θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερο προσβάσιμα σε ΑμεΑ.
Σίγουρα αξίζει την προσοχή και τον χρόνο σας, μιας και αφενός είναι πολύ ουσιαστικό και αφετέρου αγγίζει μία πλευρά των μέσων διασκέδασης και ψυχαγωγίας η οποία αφορά μία μερίδα συνανθρώπων μας.

Για παράδειγμα, αρκετοί ίσως δεν γνωρίζουν πως οι υπότιτλοι στα παιχνίδια είναι σημαντικοί όχι μόνο γιατί μας βοηθούν να μην χάνουμε ούτε λέξη από αυτά που λέγονται αλλά ουσιαστικά κάνουν το παιχνίδι playable για τα άτομα με προβλήματα ακοής.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
14 Νοε 2008 03:21 #21872 by Mortal
Σίγουρα έχει δίκιο και θα έπρεπε οι εταιρείες να το 'χαν σκεφτεί αλλά... Τα close captions π.χ. που υπάρχουν εδώ και χρόνια στις ταινίες στο εξωτερικό [τουλάχιστον σε σοβαρές παραγωγές] [οι απλοί υπότιτλοι δεν αρκούν μιας και θα πρέπει να δίδονται πληροφορίες περιβάλλοντος παράλληλα με το κείμενο (θυμάμαι κάποια συζήτηση σχετικά με το Nikopol και το ηχητικό "χαλί"? <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->] στα mainstream παιχνίδια δεν βρήκε ποτέ την απαιτούμενη αποδοχή. :-\

Το πρόβλημα όρασης, όντως θέτει κι αυτό πολλούς περιορισμούς, ωστόσο για το θέμα μειωμένης λήψης πληροφοριών δεν θεωρώ ό,τι φταίνε οι παραγωγοί μιάς και είναι πολύ δύσκολο ζήτημα και δεν νομίζω πως ούτε κι οι γιατροί το γνωρίζουν όσο πρέπει για να προσφέρουν λύσεις.

Εγώ μόλις σκέφτηκα κινητικά προβλήματα, το μυαλό πήγε αυτόματα στον Stephen Hawking που ουσιαστικά έγραψε βιβλία ολόκληρα, αρχικά με ένα δάκτυλο που ήταν ενεργό, και κατόπιν με την κίνηση ενός από τους μύες του προσώπου [αν δεν το σκότωσα κι εγώ εντελώς]. Ωστόσο ένα τέτοιο interface θα πρέπει να υλοποιηθεί σε επίπεδο λειτουργικού, και κατόπιν να γίνεται χρήση του από τους developers ώστε να υπάρξει μια ομοιγένεια σε όλες τις εφαρμογές που θα το χρησιμοποιούν.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
14 Νοε 2008 19:04 #21883 by giovanna
Σε όλα τα παιγνίδια της Nancy Drew, εκτός τους υπότιτλους μπαίνουν και όλοι ήχοι με λέξεις και έτσι τα άτομα με προβλήματα ακοής μπορούν να παίξουνε τα παιγνίδια με άνεση. Μακάρι και όλες οι εταιρείες να το ακολουθήσουνε αυτό, όπως και τον απλό χειρισμό, point and click για άτομα με δυσκολία στις κινήσεις. :cry:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
18 Νοε 2008 11:24 #21936 by Dream Specialist
Replied by Dream Specialist on topic Παιχνίδια για Άτομα με Αναπηρία
:)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum