g-speak = The future is around the corner, people! :)

  • Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
17 Νοε 2008 11:54 #21904 by Fallen Angel
Λοιπόν, επειδή έχω πάθει ένα "τραλαλά" (κατά τη νέα Χριστινική διάλεκτο) από το πρωί, πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστώ τη χαρά μου και με 'σάς.

Έχετε δει την ταινία Minority Report? Θυμάστε τον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο Tom Cruise στην ταινία? Προσωπικά, τον είχα ερωτευτεί και καταριόμουν θεούς και δαίμονες που δε γέννηθηκα μισό αιώνα αργότερα. Η τεχνολογία, όμως, προχωρά πιο γρήγορα απ' όσο νόμιζα κι ένας αντίστοιχος υπολογιστής βρίσκεται ήδη υπό δημιουργία!! Ωω, ναιιι!! :)

Δείτε ένα δείγμα: g-speak

Κι έπειτα σκεφτείτε το εξής:
Πόσο κοντά είμαστε άραγε από το να παίξουμε τόσο αλληλεπιδραστικά παιχνιδάκια? :)

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ σίγουρα δε θα δω το φως του ήλιου για πολύ καιρό όταν με το καλό κυκλοφορήσει ένα τέτοιο παιχνίδι -ακόμη κι FPS να είναι το πρώτο! 8)

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
17 Νοε 2008 23:13 #21926 by Mortal
Βασικά για καθαρή αλληλεπίδραση με παιχνίδι θα χρειαζόταν virtual οπτικό σύστημα και σύνδεση απευθείας με το νευρικό σύστημα, κάτι που έχω την εντύπωση πως θα αργήσουμε πολλές δεκαετίες ακόμη για να το κατακτήσουμε. <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->

Πάντως το συγκεκριμένο θα είναι βολικό για αμεσότητα με κινήσεις σε ερευνητικό επίπεδο αρχικά, αλλά και πάλι νομίζω πως το κόστος του εξοπλισμού θα το καταστήσει απαγορευτικό μέχρι να υπάρξει κάτι το πολύ εμπορικό και άμεση διασύνδεση με τα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν.

Η πρώτη ιδέα που μου 'ρθε στο μυαλό όταν το είχα πρωτοδεί ήταν "Ok. οι γραφίστες θα καλοπεράσουν". <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
18 Νοε 2008 09:21 #21931 by panagios
Πολυ στραβωμα ομως ρε παιδακι μου. Σε λιγο θα ειναι το ιδιο με το να εισαι εξω απο το σπιτι, οποτε τι καλυτερο απο το να εισαι - πραγματικα - εξω απο το σπιτι.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
18 Νοε 2008 09:27 #21932 by Fallen Angel

Mortal wrote: Βασικά για καθαρή αλληλεπίδραση με παιχνίδι θα χρειαζόταν virtual οπτικό σύστημα και σύνδεση απευθείας με το νευρικό σύστημα, κάτι που έχω την εντύπωση πως θα αργήσουμε πολλές δεκαετίες ακόμη για να το κατακτήσουμε. <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->

Νομίζω πως πήγες πολύ μπορστά. Αλλά δεδομένου πως σκοπεύω να ζήσω πολλές δεκαετίες ακόμη, ίσως το προλάβω κι αυτό. "Ξεκουτιασμένη και φαφούτα γιαγιά παίζει όλη μέρα παιχνίδια και τσακώνεται με τα εγγόνια της ποιος θα κάτσει στο νέο υπολογιστή!", καλή διαφήμιση θα είμαι. Χαχαχα...

Mortal wrote: [...]αλλά και πάλι νομίζω πως το κόστος του εξοπλισμού θα το καταστήσει απαγορευτικό μέχρι να υπάρξει κάτι το πολύ εμπορικό και άμεση διασύνδεση με τα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν.

Δεκτόν, ως ένα σημείο. Αλλά για σκέψου λίγο: αν δέκα χρόνια πριν κάποιος σου έλεγε για μια παιχνιδομηχανή που θα αντιλαμβανόταν κάποιες κινήσεις (βλ. Wii), τα ίδια δε θα έλεγες? Κι όμως υπάρχει πλέον ένα Wii σε (σχεδόν) κάθε σπίτι με παιδιά. ;)

panagios wrote: [...]οποτε τι καλυτερο απο το να εισαι - πραγματικα - εξω απο το σπιτι.

Το να έχεις τα πάντα στη διάθεσή σου και να επιλέξεις τι θα κάνεις. ;)

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
18 Νοε 2008 18:27 #21948 by Mortal
Ευτυχώς εγώ δεν θα έχω παιδιά και εγγόνια οπότε δεν θα τσακώνομαι και για την χρήση του υπολογιστή ή της σύνδεσης στο τότε παγκόσμιο δίκτυο! ;) Θα είναι αποκλειστικά δικά μου! Ας πρόσεχες! :p ;)

Όντως αυτό που λες έχει βάση, αλλά όπως το g-speak [στην εποχή μας στήνουν όλοι εταιρείες] υπήρχαν πειραματικά προϊόντα [από ερευνητικές ομάδες ή χομπίστες που παίζαν!] που υπόσχονταν τον ουρανό με τα άστρα, αλλά τελικά δεν τα είδαμε και πολύ στην αγορά [μερικά ακόμη τα περιμένουμε (έλεγχος με την σκέψη [ουσιαστικά με τις μεταβολές της ροής ηλεκτρικών φορτίων στον υπολογιστή που αποκαλούμε εγκέφαλο]) αλλά αργούν ακόμη]. Έξω ασχολήθηκαν πιθανόν οι πιο φανατικοί gamers με διάφορες "πρωτοποριακές" συσκευές [goggles και άλλα] αλλά το πιθανότερο είναι πως ό,τι πήραν τότε απλά να το άφησαν να πιάνει σκόνη σε κάποιο ντουλάπι και να ασχολήθηκαν με πιο mainstream εργαλεία, όπως ψηφιακές γραφίδες, joystick, mouse ή πληκτρολόγια.

Όσο για το Wii προσωπικά δεν το βρίσκω τόσο καινοτόμο όταν για να παίξω θα πρέπει να είμαι εκτός της αναπαυτικότατης πολυθρόνας μου [η διασκέδαση πρέπει να είναι ξεκούραστη], αν θέλω να παίξω κάτι από αυτά που προτείνει θα προτιμήσω να μαζευτούμε με φιλαράκια και να πάμε να παίξουμε έξω [εδώ μόνο συμφωνώ με τον Πανάγιο και με το σκεπτικό του συγκεκριμένου στυλ παιχνιδιού]. Φυσικά για τα νεώτερα παιδιά που θέλουν να βγάλουν τα νεύρα τους και την υπερένταση τους ίσως να είναι καλό, αλλά μέχρι εκεί. ;)

Αλλά έξω ρε 'συ Πανάγιε δεν θα δω τους μαγευτικούς κόσμους π.χ. του oblivion ή τους εφιαλτικούς του Fallout 3, και δεν θα συναντήσω Imps που να μπορώ να καθαρίσω με το BFG μου [άσε που θα μου ζητάνε και την άδεια κατοχής και χρήσης του όπλου], οπότε δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον. ;) Και σίγουρα είναι πιο ευχάριστο να βλέπεις παγωμένες και δασωμένες βουνοπλαγίες και αρκούδες, τίγρεις, και άλλα ευχάριστους predators πίσω από την οθόνη σου και όχι στην πραγματικότητα. Που να το παίζεις τώρα δρομέας για να ξεφύγεις, ή να σκέφτεσαι το κρυοπάγημα που θα αρπάξεις αν μείνεις λίγο παραπάνω σε εκείνο το πολικό κλίμα. ;)

[Έχουν μιλήσει για αυτές τις νέες ιδέες μέχρι και για virtual οσμές [άλλο πράγμα τώρα η "ηλεκτρονική μύτη" για τον εντοπισμό επικίνδυνων χημικών ουσιών κ.λπ] απο "παλέτα" οσμών. Αλλά προσωπικά σε ένα μπουντρούμι δεν θα 'θελα με τίποτα να μυρίσω τα όσα θα υπήρχαν εκεί.]

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum