@ Scatman
Δεν είχα την πρόθεση να κρίνω αυτά που λες από μια λέξη. Με συγχωρείς που μπορεί να έδωσα αυτήν την εντύπωση. Απλά μ' αρέσει η ακριβολογία. Στη φράση
διαχρονικοί αλλά για την εποχή τους υπάρχει μια αντίφαση. Δε μ' αρέσει να το παίζω έξυπνος, αλλά πιστεύω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Κατά τ' άλλα, λες:
"Είναι αδιανόητο και άδικο για τις παλιές ιστορικές κυκλοφορίες να συγκρίνονται με τα σημερινά adventures, τα οποία δημιουργήθηκαν σε πιο "στέρεες" βάσεις από άποψη τεχνολογικής ωριμότητας καθώς κι ανεπτυγμένου marketing που εφαρμόζουν πλέον οι εταιρείες απ'τα διάφορα μέσα (Tv, Internet κτλ)"
Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να διαφωνεί μαζί σου. Απ' όσο
όμως καταλαβαίνω, δίνεις την έμφαση στο ότι τα νεότερα παιχνίδια υπερέχουν λόγω των παραπάνω. Εκεί είναι η διαφωνία μου. Εγώ πιστεύω πως παρά τις διαφημίσεις ή την τεχνολογία οι κλασικοί (παλιοί), όπως τους χαρακτήρισες, τίτλοι υπερέχουν, γιατί σε πολλούς από αυτούς είχαμε στοιχεία όπως καταπληκτικό σενάριο και διαλόγους (για μένα το σενάριο μάλλον υπερέχει των γραφικών). Ίσως αυτό ακόμη το γεγονός πως δεν υπήρχαν τα μέσα τότε να έκανε τους δημιουργούς να ρίχνουν το βάρος στον τομέα σενάριο. Δε νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να δούμε secret of monkey island (γίνομαι κουραστικός ; ), ένα παιχνίδι με το οποίο γελούσα από τα 12 που το πρωτοέπαιξα μέχρι αρκετά μεγαλύτερος και πολλές φορές για διαφορετικούς λόγους (σε κάθε ηλικία καταλαβαίνεις άλλη πλευρά του χιούμορ των δημιουργών). Δεν είναι τυχαίο που οι απανταχού adventurάδες (φαίνεται από αντίστοιχα sites) έχουν σαν πιο αναμενόμενο τίτλο το Gray Matter. Δε νομίζω πως κανείς, τουλάχιστον πιο παλιός παίκτης, ενδιαφέρεται για τα φοβερά του γραφικά ή τη μουσική ή το gameplay περισσότερο από το
τι ακριβώς έχει γράψει η Jansen (σενάριο). Το ότι πολλοί θα ήθελαν ένα Monkey Island από τον Gilbert δεν είναι τόσο για να έχουν ένα ακόμη σύγχρονο παιχνίδι, αλλά για να παίξουν μια πιο "αυθεντική" ιστορία. Δεν παραγκωνίζω τις νέες τεχνολογίες, πως θα μπορούσα άλλωστε; Απλά για μένα το βάρος πέφτει αλλού. Απορώ βέβαια αν πραγματικά δε συμβαίνει και με σένα το ίδιο, ξαναδιαβάζοντας τα 3 αγαπημένα σου παιχνίδια
Τέλος, ο καθένας πάντα δικαιούται να έχει τη γνώμη του κι ελπίζω αυτή η αναφορά μου στη λέξη
διαχρονικός να μη σε πείραξε.