Το τελείωσα και εγώ και μπορώ να πω ότι μου χάρισε και χαρές και λύπες.
Καταρχήν τα υπέροχα γραφικά του με ξετρελάνανε. Ειδικά το βομβαρδισμένο Στάλιγκραντ είναι όλα τα λεπτά. Βόμβες να πέφτουνε, πυροβολισμοί να ακούγονται και εσύ ανάμεσα στα χιονισμένα ερείπια, συγκλονιστική στιγμή.
Η μουσική εξαιρετική συνοδεύει την δράση.
Ο χειρισμός point and click, λειτουργεί άψογα. Όσοι από εσάς το παίξετε στο Novice Mode θα έχετε στην διάθεση σας να πατάτε το πλήκτρο Backspace και έτσι να βλέπετε όλα τα Hot Spots στην οθόνη σας. Ξέρω ότι πολύ από εσάς θεωρούνε αυτά τα πλήκτρα απαράδεκτα σε ένα παιγνίδι περιπέτειας αλλά εγώ τα θεωρώ σπουδαία ανακάλυψη. Αντί να γλύφω κάθε σκηνή με το ποντίκι νου για να βρω ένα αντικείμενο εδώ το έχω έτοιμο να το πάρω και έτσι να μπορώ με ήσυχο το κεφάλι μου να λύσω τους γρίφους. Επίσης με το πάτημα του Tab βλέπεις όλες τις εξόδους και έτσι με διπλό κλικ μπορείς να τρέξεις και να βρεθείς εκεί.
Οι γρίφοι από απλοί μέχρι μεγάλης δυσκολίας ειδικά όταν μερικοί έχουν περιορισμό χρόνου, αλλά δεν είναι κάτι που θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα.
Αυτό που με ενόχλησε σε αυτό το παιγνίδι ενώ υποτίθεται ότι πρέπει να ανακαλύψεις εάν οι Γερμανοί σχεδιάζουνε ή έχουνε ήδη φτιάξει μια ατομική βόμβα, και εσύ μπαίνεις σε διάφορα κτίρια υψίστης ασφαλείας αυτά φυλάσσονται από ελάχιστους στρατιώτες τους οποίους πολύ εύκολα εξουδετερώνεις, και όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτά τα κτίρια κάνεις τις βόλτες σου και τις δουλειές σου χωρίς να σε ενοχλεί κανένας. Με στείλανε τελείως.
Οι αμήχανες κινήσεις του ήρωα δηλαδή να φτιάχνει τα γυαλιά του ή να γυρίζει όταν ακούει έναν ήχο πραγματικά προσθέτουνε αληθοφάνεια στο παιγνίδι.
Συγκινήθηκα πολύ όταν Ο Γερμανός στρατιώτης ενώ έχει πάρει εντολή να σε εκτελέσει αυτός πυροβολεί στον αέρα και σε αφήνει να ζήσεις. Ανθρώπινη στιγμή όπου ο στρατιώτης πραγματικά βαρέθηκε να εκτελεί εντολές που μόνο σκοπό έχουνε να αφαιρέσουνε ανθρώπινες ζωές σε έναν πόλεμο που ήδη ήτανε χαμένος.
Βλέπεις όλους τους διαλόγους σε υπότιτλους εκτός στην αρχή και στο τέλος του παιγνιδιού και πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί? Αυτοί κάτι ξέρουνε?
Δεν είναι μεγάλο σε διάρκεια αλλά πραγματικά αξίζει να το δείτε είναι πρωτότυπο και ατμοσφαιρικό.