Indiana Jones 4 The Fate of Atlantis
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Οσο και να θέλεις να το ξεχάσεις δεν μπορείς, είναι τόσο όμορφο που κάθε φορά που το παίζεις λές, είναι δυνατόν να είναι τόσο όμορφο, τόσο δύσκολο, τόσο στριμένο, τόσο υπέροχο.
Πραγματικά δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να του κάνει κριτική, γιατί δεν του λείπει τίποτα. Είναι απλώς τέλειο.
Δείτε το και πραγματικά θα πείτε, είναι δυνατόν να είναι τόσο τέλειο, ναί είναι.
Δείτε το είναι συλλεκτικό και ναι είναι μοναδικό, για τους υπέροχους γρίφους του, το φοβερό ταξίδι πάνω στην έρημο με αερόστατο, με ίντριγκες, με ξεσπασματα, με πλάκες μέσα στο σκοτάδι, με φοβερές ατάκες, ναι είναι ο ένας και μοναδικός Indy!!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- alkis21
- Banned
Βασικά, ήταν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Το πρώτο ήταν το Indiana Jones and the Last Crusade, το οποίο αντιστοιχούσε στην τρίτη ταινία, κι έτσι αναφερόταν ως "Indiana Jones 3" παρόλο που ήταν το πρώτο. Έτσι μοιραία το επόμενο βαφτίστηκε Indiana Jones 4.
Επίσης, η επιλογή για το αν θα:
-συνεχίσεις μόνος, με έμφαση στους γρίφους
-συνεχίσεις μόνος, με έμφαση στη δράση
-συνεχίσεις με την Σοφία
ήταν σχετικά στην αρχή και όχι στο τέλος.
Μάλιστα όταν τελείωνες το παιχνίδι με έναν τρόπο μπορούσες να επιστρέψεις στο σημείο εκείνο και να ξαναπαίξεις με κάποιον άλλο, στοχεύοντας στο full score.
Καταπληκτικό παιχνίδι όντως.. Σημερινοί τίτλοι τύπου Syberia, Nibiru, Atlantis κτλ. ωχριούν μπροστά του.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Στα "Path/Way Of" αν θυμάμαι ήταν λίγο πριν το υποβρύχιο και αυτό ήταν κοντά στο τέλος, εκτός κι αν το έχω μπλέξει με κάτι άλλο.
Πάντως ήταν δυνατό παιχνίδι, παρά την απλότητα των γραφικών του.
- alkis21
- Banned
Mortal wrote: το Fate of Atlantis σε 256 χρώματα και μάλιστα με voice pack, οπότε πάντοτε το θεωρούσα πιο σύγχρονο.
Σωστά θυμάσαι, αλλά αυτή που είχες ήταν η έκδοση για CD που βγήκε αργότερα. Πάντως χρονικά υπήρχε αρκετή διαφορά μεταξύ τους, αν δεν απατώμαι το 3 βγήκε το 1989 ενώ το 4 το 1992.
Στα "Path/Way Of" αν θυμάμαι ήταν λίγο πριν το υποβρύχιο και αυτό ήταν κοντά στο τέλος, εκτός κι αν το έχω μπλέξει με κάτι άλλο.
Υπήρχε όντως υποβρύχιο στο FoA.. αλλά η επιλογή γινόταν στην βιβλιοθήκη στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, μόλις σου έκλεβε ο Ναζί ένα είδωλο.
Πάντως ήταν δυνατό παιχνίδι, παρά την απλότητα των γραφικών του.
Τα οποία βέβαια ήταν ό,τι καλύτερο εκείνη την εποχή!
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- maladroid
- Templar Hunter
alkis21 wrote: Υπήρχε όντως υποβρύχιο στο FoA.. αλλά η επιλογή γινόταν στην βιβλιοθήκη στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, μόλις σου έκλεβε ο Ναζί ένα είδωλο.
Για την ακρίβεια η επιλογή γινόταν αργότερα, αφού ο Ναζί είχε ήδη βουτήξει ένα bead κάνοντας άνω-κάτω το γραφείο της Sophia και συζητούσες μαζί της την επόμενή σας κίνηση. Εκτός αν κάνω λάθος, which, you know, I don't.
Επίσης το Fate of Atlantis αναφέρεται ως το τέταρτο επεισόδιο διότι, αν δεν απατώμαι, προηγήθηκαν, εκτός από το Last Crusade (που ήταν adventure), δύο ακόμα games με ήρωα τον Indy το ένα εκ των οποίων arcade βασισμένο στο Temple of Doom (έχω παίξει ελάχιστο).
Αυτό για την παρακαμπτήριο κοντά στον τερματισμό, ομολογώ πως δεν το ήξερα, όπως επίσης αγνοούσα και την ύπαρξη έκδοσης του Fate of Atlantis με speech.
No good deed goes unpunished
- kate
- Spammer
- Mortal
- Adventure's Advocate
@Maladroid
Μη σε πάρω στο λαιμό μου για το σταυροδρόμι των επιλογών, πάνε πάνω από 12 χρόνια από τότε που το 'παιξα (θυμάμαι πως τότε δούλευα ακόμη στο computer shop). Και όσο για την voice έκδοση την είχα πάρει αργότερα σαν δώρο/προσφορά/δόλωμα από μια κάρτα (μάλλον ήχου).
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
- alkis21
- Banned
maladroid wrote: Επίσης το Fate of Atlantis αναφέρεται ως το τέταρτο επεισόδιο διότι, αν δεν απατώμαι, προηγήθηκαν, εκτός από το Last Crusade (που ήταν adventure), δύο ακόμα games με ήρωα τον Indy το ένα εκ των οποίων arcade βασισμένο στο Temple of Doom (έχω παίξει ελάχιστο).
Θυμάμαι πως τα περιοδικά της εποχής έλεγαν πως ήταν λόγω της ταινίας.. αλλά βέβαια μόνο οι ίδιοι ξέρουν τι είχαν στο μυαλό τους.
Α, και τα arcades που έβγαλε η Lucasfilms (μετά Lucasarts) τότε ήταν τα:
1989: Indiana Jones And The Last Crusade - The Action Game
1992: Indiana Jones And The Fate Of Atlantis - The Action Game
To Indiana Jones And The Temple Of Doom δεν ήταν δικό τους, ήταν της Level Systems στην οποία είχαν δώσει προσωρινό licensing. Εξαιρετικό στα arcades, μέτρια μεταφορά στα home computers της εποχής.
- maladroid
- Templar Hunter
alkis21 wrote: To Indiana Jones And The Temple Of Doom δεν ήταν δικό τους, ήταν της Level Systems στην οποία είχαν δώσει προσωρινό licensing. Εξαιρετικό στα arcades, μέτρια μεταφορά στα home computers της εποχής.
Ομολογώ ότι στο σημείο αυτό δεν είμαι αρκετά διαβασμένος, οπότε I have to take your word for it. Θυμάμαι απλώς ότι κάπου είχα ξετρυπώσει το arcade και λόγω Indy στον τίτλο τού έδωσα μια ευκαιρία χωρίς βέβαια να κοιτάξω εταιρεία παραγωγής και λοιπές λεπτομέρειες. Επίσης θυμάμαι ότι αργότερα κυκλοφόρησαν και κάτι φαιδρά Indy's Desktop Adventures (ή κάπως έτσι) με τα οποία δεν έκανα, όμως, καν τον κόπο να ασχοληθώ.
- alkis21
- Banned
maladroid wrote: Επίσης θυμάμαι ότι αργότερα κυκλοφόρησαν και κάτι φαιδρά Indy's Desktop Adventures (ή κάπως έτσι) με τα οποία δεν έκανα, όμως, καν τον κόπο να ασχοληθώ.
Και πολύ καλά έκανες... Πού τα θυμήθηκες, τα είχα αποβάλλει από τη μνήμη μου.
- BostonLow
- Walker Survivor
Και για να ξεκαθαρισουμε, το σημειο οπου γινεται ο διαχωρισμος (επιλογη) των τριων μονοπατιων ειναι στο γραφειο του Ιντυ (οχι της Σοφιας) ΑΦΟΥ βρει το χειρογραφο του Πλατωνα. Τα μονοπατια ενωνονται στην εισοδο της Ατλαντιδας.
Μην μπειτε στον κοπο να με διορθωσετε γιατι σε αυτο το παιχνιδι απλα δεν κανω λαθη Το εχω ξεκοκαλισει κανονικα. Πρεπει να πω οτι το παιχνιδι ειχε κυκλοφορησει σε μια δυσκολη για μενα φαση και ειχα προσπαθησει να απορροφηθω μεσα του σαν διεξοδο
Κατε: Το βρηκες; Η πρεπει να βοηθησουμε;;
You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)
- maladroid
- Templar Hunter
Πάντως, on my defence, η επιλογή γίνεται όντως μέσω συζήτησης με τη Σοφία και αφού το παιχνίδι έχει προχωρήσει σχετικά (αν και είναι αρκετά μεγάλο ώστε το σημείο του διλήμματος να λογίζεται ως "αρχή"). Anyway, when you are right, you are right.
Φαίνεται πως είτε πέρασε πολύς καιρός από τότε που το έπαιξα, είτε το WoW πολτοποίησε πλήρως τον εγκέφαλό μου ή, τέλος, Alcheimer kicks in. Χμ, θα πρέπει να συμβουλευτώ τον Mortal on that one, μπας και θυμάται τα πρώτα συμπτώματα. Wait, that doesn't make any sense...
PS: Excuse the english.