Run..AWAY!!

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 Ιαν 2005 15:00 #3492 by
Run..AWAY!! was created by
Πρόσφατα έπαιξα το Runaway μιάς και είχα ακούσει πολύ καλά σχόλια για αυτό, ότι ήταν π.χ. το καλύτερο adventure του 2004 και διάφορα τέτοια.

Προσωπικά, εγώ δεν το είδα σαν τίποτα παραπάνω από έναν ενδιαφέρον κλώνο του Broken Sword. Τόσο στην ιστορία, όσο και στους χαρακτήρες (για τα γραφικά δεν αναφέρομαι γιατί μου αρέσει πολύ αυτό το στυλ και θα μου άρεσε να το δω και σε άλλα παιχνίδια).. γενικά τίποτα πρωτότυπο.

Όσο για την "καταπληκτική" του ιστορία, δε λέω... καλό σενάριο, με απρόσμενη εξέλιξη, ώστόσο δεν αισθάνθηκα τη "μαγεία" μιας καλοειπωμένης ιστορίας όπως πρέπει όταν παίζεις ένα adventure. Και αυτό το deja vu από το BS ήταν παρών και σε αυτό το κομμάτι όλως περιέργως...

Μετριότητες με λίγα λόγια... είναι άραγε αυτό το καλύτερο που μπορούν να μας δώσουν οι εταιρείες σήμερα και να είμαστε κι ευχαριστημένοι και να τους επαινούμε;; Ίσως θα έπρεπε να γίνουμε και λίγο περισσότερο απαιτητικοί αν θέλουμε να περιμένουμε καλύτερα δείγματα στο μέλλον.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Ιαν 2005 16:44 #3799 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Run..AWAY!!
Το καλύτερο του 2004 σίγουρα (υποκειμενικά πάντα) δεν είναι. Αλλά ούτε στην κατηγορία των μετριοτήτων θα μπορούσα να το κατατάξω. Είναι από τα παιχνιδάκια που πρέπει να παίξεις γιατί πραγματικά αξίζει να ασχοληθείς μαζί του, χωρίς όμως να ανεβαίνει και στην κατηγορία των εξαιρετικών τίτλων.

Εμένα δε μου θύμισε το Broken Sword (χωρίς να θέλω να πω πως δε μπορεί σε κάποιον άλλο να θυμίσει) και διασκέδασα πολύ παίζοντάς το. Έχει μια αστεία και καλοδεμένη ιστορία που εξελίσεται μέσα από σχετικά εύκολους γρίφους σε ένα καρτουνίστικο περιβάλλον. Το μεγάλο του πλεονέκτημα θεωρώ πως είναι κάποιοι πραγματικά απίστευτοι χαρακτήρες που γνωρίζεις (των οποίων παρεπιπτόντως οι ηχητικές χροιές κι ερμηνείες είναι εξαιρετικές).

Βαθμολογία: 4/5

Nothing happens unless first a dream...

More
30 Ιαν 2005 23:39 #3860 by Mortal
Replied by Mortal on topic Run..AWAY!!
Προσωπικά (πάντα) το Runaway το θεωρώ κάτι το εξαιρετικό, και που παρότι σε κάποιους μπορεί να θυμίσει κάτι απο το παρελθόν (είναι αδύνατον να υπάρχει πραγματικά ιστορία με μηδενικό παρελθόν γιατί είμαστε 1000/100 όντα της μίμησης και της εξέλιξης :wink: ). Το χιούμορ ήταν κάτι που το καθιστούσε διαφορετικό και μοναδικό στην κατηγορία του. Οι γρίφοι ήταν βατοί και ευχάριστοι δίχως να σε "πετάνε" κάθε πέντε λεπτά έξω απο τον κόσμο του παιχνιδιού, κάτι που ελάχιστα παιχνίδια το καταφέρνουν στην εποχή μας, και το οποίο με λίγο προσπάθεια και ελέυθερο χρόνο το τελείωνες σε μερικές ώρες.

Το ξεκίνημα ίσως να ήταν λίγο κουτό (η αφήγηση της αφήγησης), αλλά σε γενικές γραμμές η όλη ιστορία του παιχνιδιού εξελισόταν απρόσκοπτα, και οι χαρακτήρες σε βοηθούσαν να ξεφύγεις εντελώς απο την μουντή πραγματικότητα.

Τέτοια διαμάντια είναι δυσεύρετα και ευελεπιστώ πως και στο Runaway 2 δεν θα ξεφύγουν και πολύ απο την συνταγή γιατί αλλιώς θα καταντήσουν εμπόριο για το εμπόριο, και όχι για την ψυχαγωγία του παίκτη.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
31 Ιαν 2005 01:40 #3863 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic Run..AWAY!!
...

More
31 Ιαν 2005 18:32 #3866 by Elessar
Replied by Elessar on topic Run..AWAY!!
Και εμένα μου άρεσε αρκετά έαν εξαιρέσεις κάποιο ακραίο pixel hunting σε ορισμένα σημεία και την αντιπαθέστατη - σε σημείου παράνοιας - Gina.

4,5/5

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
02 Φεβ 2005 00:26 #3904 by
Replied by on topic Run..AWAY!!
Αυτά που λέτε περί χαρακτήρων και χιούμορ πάντως, να σας πω πως για μένα δεν "έδεσαν" με το παιχνίδι. Ενώ υποτίθεται ότι θέλει να περάσει μια σοβαρή ατμόσφαιρα με την πλοκή του (ληστές, σκοτωμοί κτλ..) πετάει μέσα κάτι απίστευτους τύπους, που ναι.. σε άλλο παιχνίδι ίσως να μου είχαν φανεί κορυφαίοι όπως ο καθαριστής του μουσείου ή ο τύπος με τα ράστα, όμως μου φάνηκαν τελείως ξέμπαρκοι.. Απ τη σοβαρότητα στο χαβαλέ. Δε φτιάχτηκε ένα ενιαίο περιβάλον με μια επικρατούσα αίσθηση.

Κι Elessar... wtf man?? Gina for evah! :D :p

More
03 Φεβ 2005 01:59 #3926 by Mortal
Οπα! I am the "Gina for evah!" type! Please!!!

Πάντως το κακοπήρες το παιχνίδι. Απο την αρχή δεν περνάει πουθενά καμία σοβαρότητα, ούτε καν σοβαροφάνεια, και γενικά είναι εξαιρετικά ανάλαφρο και ευχάριστο απο κάθε πλευρά. Κάτι που γενικά για μένα το κάνει να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα. Δεν περίμενα κάτι το βαρύ, αν θες πιο βαθιά ατμόσφαιρα δες κατά Gabriel Knight (όπου και εκεί θα βρείς κάποιου είδους χιούμορ).

Τα λέμε.

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
03 Φεβ 2005 03:25 #3927 by

Mortal wrote: Οπα! I am the "Gina for evah!" type! Please!!!

Sorry, πρόλαβα :p

Ναι, τελικά ίσως να είμαι ο μόνος από εδώ που το στραβοπείρα. Αλλά ο φόνος, οι κακοποιοί, τα κυνηγητά, τα όπλα, οι σκοτωμοί... wtf? Anyway, γούστα είναι αυτά...

Τα GK τα έχω ήδη παίξει όλα Mortal και ειδικά το 3 είναι το no1 στην all-time λίστα μου. :)

More
04 Φεβ 2005 18:18 #3971 by Mortal

SchOOl_VicTIm wrote:

Mortal wrote: Οπα! I am the "Gina for evah!" type! Please!!!

Sorry, πρόλαβα :p

Ναι, τελικά ίσως να είμαι ο μόνος από εδώ που το στραβοπείρα. Αλλά ο φόνος, οι κακοποιοί, τα κυνηγητά, τα όπλα, οι σκοτωμοί... wtf? Anyway, γούστα είναι αυτά...

Τα GK τα έχω ήδη παίξει όλα Mortal και ειδικά το 3 είναι το no1 στην all-time λίστα μου. :)

No problem! Δεν κόβω και κεφάλια [καθαρίζει τα νύχια του με το κούργκας των 52.5 πόντων]. :P

Κυνηγητά και σκοτωμούς είχε και το MAFIA (η ταινία) αλλά ούτε στιγμή δεν ήταν σοβαρή! :wink:

Όσο για τα GK όντως είναι μια απο τις πλέον ιστορικές σειρές (μολονότι να πω την αλήθεια το 1 δεν με τρέλανε χάρη στο voodoo) και θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας σαν κάτι ξεχωριστό.

Όσο για τα γούστα το έχω ξαναπεί άπειρες φορές! Έχω τα γούστα μου και έχετε τα βίτσια σας! :P :P

• Three Headed Monkey
  • Elite Member
  • Elite Member
More
06 Φεβ 2005 03:52 #4018 by Three Headed Monkey
Replied by Three Headed Monkey on topic Run..AWAY!!
Και μενα μου αρεσε παρα πολυ...ειχα να απορροφηθω τοσο με adventure καιρο τωρα!Οντας "λατρης" των point'n'click και cartoonistic παιχνιδιων με εξεπληξε!

Το μονο κακο ειναι οτι ο Brian ηταν λιγο σπασικλακι σε μερικες φασεις...

Look! A three headed Monkey!!!

• Visitor
  • Visitor
06 Φεβ 2005 12:00 #4022 by
Ηταν αρκετα καλο αλλα συντομο, ευκολο και σε πολλα σημεια ειχε εκνευριστικα εντονο pixelhunting. Aντε να δουμε και το δευτερο.

More
15 Φεβ 2005 19:49 #4273 by threepwood
Replied by threepwood on topic Run..AWAY!!
ΤΟ RUNAWAY ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟ,ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ HANDMADE ΓΡΑΦΙΚΑ(ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ MONKEY ISLAND 4),KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ADVENTURE TΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ADVENTURERS.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4,5/5

More
01 Μαρ 2005 02:11 #4480 by Stknightmare
Replied by Stknightmare on topic Run..AWAY!!
3/5 Πολυ μικρο.

[url:1ivrqgyu]http://dtps.unipi.gr/users/knightmare[/url:1ivrqgyu]
"Don't be afraid of the dark,fear only what moves inside"

More
30 Ιουλ 2005 03:27 #5556 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Run..AWAY!!
Εμένα παιδιά μου άρεσε πολύ γιατί μου θύμισε τις καλές εποχές των point & click με καρτουνιστικα γραφικά και το σενάριο του ήταν αξιοπρεπές.Συμφωνώ ότι θύμιζε Broken Sword αλλά δεν με χάλασε καθόλου! Θα το ήθελα πάντως λίγο πιο σοβαρό.Στα θετικά και η μουσικη του. Μέσα στην κατάρα των 3D adventures ήταν μια όαση! Περιμένω με αγωνία το δεύτερο μέρος.

4.5 / 5

Tex Murphy is back!

More
13 Αυγ 2005 06:02 #5749 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Run..AWAY!!
συμφωνω, ηταν πολυ ωραιο να βλεπεις επιτελους καποια στοιχεια (drag queens, εξωγηινομανια, ρασταφαρι, τεχνολογια 2000 κλπ) που δε θα εβλεπες ποτε σε ενα adventure του 80 η 90

δε μου αρεσαν ομως καποια αλλα, για παραδειγμα τα προσωπα των χαρακτηρων!! καλα πως ανοιγοκλειναν ετσι τα ματια και το στομα τους; επισης στα cutscenes ηταν λιγο φειδωλοι.. αντι να κανουν 'δυσκολες' κινησεις η φασεις (πχ οταν ο χαφιες τηλεφωναει στο αφεντικο, η την εκρηξη του διυληστηριου), απλα μαυριζε η οθονη η εδειχνε κατι αλλο και ακουγες τι γινοταν, απλα για να μη κανουν νεες σκηνες animation

και ενα προβληματακι στη λογικη: στην πραγματικοτητα θα ειχες 2000 τροπους να βρεις καφε για αυτην εκει στο μουσειο: να πας εξω, να πας διπλα, η απεναντι και να βρεις μηχανημα η μαγαζι, αλλα το παιχνιδι ηθελε τον πιο παραλογο

επισης στα ερειπια που πρεπει να βρεις ξυλο για το ποδι της Τζινας, το background ειναι γεματο ξυλα, αλλα το σεναριο θελει να βρεις ενα συγκεκριμενο, σε συγκεκριμενη οθονη

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)