Οικογενειακό (Χριστουγεννιάτικο) Δείπνο σε 16 χρώματα...

• Themistoklis
  • Themistoklis's Avatar Topic Author
  • Gwydion's Pet
  • Gwydion's Pet
More
23 Δεκ 2015 18:50 - 23 Δεκ 2015 19:27 #46752 by Themistoklis
Εσείς θα παρευρεθείτε σε Χριστουγεννιάτικο οικογενειακό δείπνο φέτος; ;)

Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land
Last edit: 23 Δεκ 2015 19:27 by Themistoklis.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Δεκ 2015 20:29 #46754 by Sibyl
Σπίτι με τους γονείς, τον αδερφό μου και το έτερον ήμισυ.
Άλλες χρονιές μαζευόμαστε περισσότεροι, αλλά φέτος δεν έκατσε. :oops:

• Themistoklis
  • Gwydion's Pet
  • Gwydion's Pet
More
24 Δεκ 2015 09:26 #46756 by Themistoklis
Δεν πειραζει, λιγοι και καλοι! Καλα Χριστουγεννα :)

Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land

More
24 Δεκ 2015 09:57 #46757 by mkllds
Ωπ! Τι σύπτωση! Το Colonel's Bequest! Το οποίο το έπαιξα και το τερμάτισα, βεβαίως - βεβαίως, πριν κανένα μήνα! Ένα δείπνο και μια οικογένεια που αν ήμουν στην θέση του Colonel θα τους είχα πετάξει στην θάλασσα!

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
24 Δεκ 2015 10:54 #46759 by Constantine_R

mkllds wrote: Ωπ! Τι σύπτωση! Το Colonel's Bequest! Το οποίο το έπαιξα και το τερμάτισα, βεβαίως - βεβαίως, πριν κανένα μήνα! Ένα δείπνο και μια οικογένεια που αν ήμουν στην θέση του Colonel θα τους είχα πετάξει στην θάλασσα!

Και να τα spoilers!! :P

Η καλή παρέα μπορεί να είναι από 2 μέχρι 102... 103 καίγεστε

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
24 Δεκ 2015 11:42 #46762 by mkllds
Σιγά τα spoilers

Αυτό:

είναι ένα καλό spoiler!

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

• Themistoklis
  • Gwydion's Pet
  • Gwydion's Pet
More
24 Δεκ 2015 11:51 #46763 by Themistoklis
Πολύ χαιρομαι οταν ακουω ανθρωπους να ασχολουνται ακομη με τα Sierra Adventures της εποχης των 16 χρωματων! :-D

mkllds, το τερματισες ολομοναχος και διχως την παραμικρη βοηθεια απο πουθενα; Θελω να το τερματισω κ εγω (δυστυχως εχω ασχοληθει μαζι του μονο περιστασιακα) αλλα δισταζω να ξεκινησω το εγχειρημα γιατι εχω ακουσει διαφορα αρνητικα σχολια που με αποτρεπουν...

More
24 Δεκ 2015 12:22 - 24 Δεκ 2015 12:23 #46764 by Sibyl

mkllds, το τερματισες ολομοναχος και διχως την παραμικρη βοηθεια απο πουθενα; Θελω να το τερματισω κ εγω (δυστυχως εχω ασχοληθει μαζι του μονο περιστασιακα) αλλα δισταζω να ξεκινησω το εγχειρημα γιατι εχω ακουσει διαφορα αρνητικα σχολια που με αποτρεπουν...

Δηλαδή, του τύπου "Έκανες κάτι κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν του πολυέδωσες σημασία και μετά προς το τέλος, ανακαλύπτεις ότι αυτό που έκανες ήταν βλακεία και πρέπει να γυρίσεις πίσω για να το διορθώσεις;;; Και να μην έχεις και κοντινό save;;;"
Μα, που το άκουσες αυτό;;;; :P :P
Last edit: 24 Δεκ 2015 12:23 by Sibyl.

More
24 Δεκ 2015 12:54 - 24 Δεκ 2015 13:05 #46765 by mkllds

Themistoklis wrote: Πολύ χαιρομαι οταν ακουω ανθρωπους να ασχολουνται ακομη με τα Sierra Adventures της εποχης των 16 χρωματων! :-D

Μα εννοείτε! Αγαπημένη Sierra! Ακόμα και στα 16 χρώματα! Εντάξει η αλήθεια είναι ότι όλο έβλεπα το κουτί στο "ράφι" (όχι ακριβώς ράφι, σε μεγάλα κουτιά τα έχω για να μην σκονίζονται) κι όλο έλεγα να τώρα θα το ξεκινήσω αλλά ποτέ δεν το έκανα. Τελικά το αποφάσισα πριν ένα μήνα.

Themistoklis wrote: το τερματισες ολομοναχος και διχως την παραμικρη βοηθεια απο πουθενα;

Εεεεεεε... Να μωρέ, ξέρεις... Όχι και τελείως μόνος μου... :whistle:

Κοίτα, είναι δύστροπο παιχνίδι. Πρέπει να είσαι σε συγκεκριμένα σημεία, σε συγκεκριμένες στιγμές. Έχει αρκετούς θανάτους. Επίσης πρέπει να μιλάς με όλους και για όλα και σε συνδυασμό με τον text parser το κάνει αρκετά δύστροπο. Και το πιθανότερο είναι να χάσεις αρκετά πράγματα. Δεν ξέρω αν έχει και τίποτα dead ends, εγώ δεν έπεσα σε κανένα.

Themistoklis wrote: αλλα δισταζω να ξεκινησω το εγχειρημα γιατι εχω ακουσει διαφορα αρνητικα σχολια που με αποτρεπουν...

Να το κάνεις. Τα αρνητικά σχόλια και τις συκοφαντίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι τις σπέρνει η Fallen. :P

Sibyl wrote: "Έκανες κάτι κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν του πολυέδωσες σημασία και μετά προς το τέλος, ανακαλύπτεις ότι αυτό που έκανες ήταν βλακεία και πρέπει να γυρίσεις πίσω για να το διορθώσεις;;; Και να μην έχεις και κοντινό save;;;"

Σ' αυτό όχι και τόσο (νομίζω δηλαδή). Απλά χάνεις κάποια σημαντικά στοιχεία του σεναρίου. Αλλά σαν το Codename: Iceman που ανακάλυπτες ότι δεν έκανες μια ενέργεια 2 ώρες πριν (και δεν είχες και κανένα hint ότι έπρεπε να την κάνεις) με αποτέλεσμα να πέσεις σε dead end δεν έχει άλλο παιχνίδι. Αλλά το αγαπάμε το Codename!

ΕΠΙΣΗΣ δεν θέλω να ακούω κακά λόγια για την Sierra. Άντε γιατί...

Edit: Ξέχασα. Κώστα η καλή παρέα είναι τρείς. Εγώ, μια μελαχρινή και μια ξανθιά.

Χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο!!!

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

Last edit: 24 Δεκ 2015 13:05 by mkllds.

More
24 Δεκ 2015 13:48 #46766 by Constantine_R
Ναι... όλοι καταλάβαμε τι εννοείς...

Μια ξανθιά...

και μια μελαχρινή...

χοχοχοχοΧΟ!!!

:lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
24 Δεκ 2015 13:49 - 24 Δεκ 2015 13:50 #46767 by Fallen Angel
Καταρχάς, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους. Με αγάπη και υγεία. :)

Έπειτα, το Laura Bow είναι τρσμέγιστη βλακεία._

[...]Τα αρνητικά σχόλια και τις συκοφαντίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι τις σπέρνει η Fallen. :P

Δε σπέρνω συκοφαντίες, αλλά σίγουρα ένα σκασμό αρνητικά σχόλια για τη γούνα του συγκεκριμένου. Πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου πού πρέπει να είσαι, ποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και να κανεις τι ακριβώς, στο συγκεκριμένο νανοπίξελ, το απολύτως συγκεκριμένο νανοσεκόντ... διαφορετικά, χάνεις όλη την ιστορία του παιχνιδιού. Και τελειώνει (σε χρόνο dt) και κοιτάς γύρω σου σαν αγελάδα απορώντας τι έγινε και γιατί δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Δεν ξέρω αν στην εποχή του σας έκανε να λαλάτε χαρούμενοι, αλλά για τα συγχρονα δεδομένα είναι απλώς βλακεία, ΒΛΑ-ΚΕΙ-Α!! B)

Και έχει και deaths. Όχι, σοβαρά τώρα, το τερματίζει κανείς χωρίς walkthrough, ή 8 playthroughs; Γιατί μου το θυμήσατε; Και πού είναι εκείνος ο ξεδιάντροπος ο Aya που με ανάγκασε να το παίξω να του... ευχηθώ γιορτάρες μέρες;! :lol: :lol:

Bonus treat: Ken Follett's The Pillars of the Earth: Christmas Greetings

Nothing happens unless first a dream...
Last edit: 24 Δεκ 2015 13:50 by Fallen Angel.

More
24 Δεκ 2015 14:07 #46768 by mkllds
Κώστα δεν με χαλάνε κι αυτές! Αλλά καλύτερα να συνοδεύονται με μια κοκκινομάλλα, για να σπάει η διχρωμία μωρέ.

Άκου βλακεία το Colonel's Bequest. Τς, τς, τς, τς, τς, τς... Άμα σας λέω εγώ ότι σπέρνει συκοφαντίες αυτό το κορίτσι δεν μ' ακούτε. Κι όχι είναι καλό παιδί μου λέτε κι ας παίζει μόνο Τελτελειακά (sic) adventures κ.τ.λ. Ορίστε τι έγραψε. Και δεν λέγεται Laura Bow αλλά The Colonel's Bequest, a Laura Bow Mystery.

Α! Τώρα που ανέφερα τα consequences adventures (σωστά το έγραψα; :unsure: ). Παίξτε το Life is Strange. Σπανίως προτείνω παιχνίδια αλλά αυτό αξίζει. Κι αξίζει πολύ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Αυτά. Πάω να αγοράσω καινούρια κάρτα γραφικών, δώρο στον εαυτό μου, για να ξαναπαίξω το Laura Bow: Dagger of Amon Ra. :silly:

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία πρώτα απ' όλα! Αγάπη δεν σας εύχομαι γιατί love is in the air, υπάρχει παντού...

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
24 Δεκ 2015 18:58 #46771 by Sibyl
Το Life is strange, ε;;;
Έχει και εκπτωσεις και το Steam...
Θα το σκεφτώ... Γιατί όχι;;; :)

ΥΓ. Το Dagger of Amon Ra μου είχε σπάσει τα νεύρα!! Έχανα συνέχεια!!! :angry:

More
25 Δεκ 2015 11:54 #46772 by alkis21
Χρόνια πολλά σε όλους γενικότερα και στη Χριστίνα ειδικότερα!

Fallen Angel wrote: Πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου πού πρέπει να είσαι, ποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και να κανεις τι ακριβώς, στο συγκεκριμένο νανοπίξελ, το απολύτως συγκεκριμένο νανοσεκόντ... διαφορετικά, χάνεις όλη την ιστορία του παιχνιδιού. Και τελειώνει (σε χρόνο dt) και κοιτάς γύρω σου σαν αγελάδα απορώντας τι έγινε και γιατί δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Δεν ξέρω αν στην εποχή του σας έκανε να λαλάτε χαρούμενοι, αλλά για τα συγχρονα δεδομένα είναι απλώς βλακεία, ΒΛΑ-ΚΕΙ-Α!! B)

Και έχει και deaths. Όχι, σοβαρά τώρα, το τερματίζει κανείς χωρίς walkthrough, ή 8 playthroughs;

Τα πάντα πρέπει να τα κρίνουμε σε σχέση με την εποχή που κυκλοφόρησαν. Αυτό που σήμερα θεωρείται απεχθές και επονείδιστο, να ξαναρχίζεις ένα παιχνίδι από την αρχή, τότε ήταν απολύτως φυσιολογικό αφού έπρεπε να βεβαιωθείς ότι δεν είχες πέσει σε dead end. Το Colonel's Bequest ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, τα γεγονότα εκτυλίσσονταν γύρω σου είτε ήσουν εκεί να τα κάνεις trigger είτε όχι, και πραγματικά μπορούσες να το τελειώσεις χωρίς να πάρεις χαμπάρι τίποτα. Ο σκοπός του ήταν όμως να το παίζεις ξανά και ξανά, δοκιμάζοντας διαφορετικές "διαδρομές" ώστε να ανακαλύψεις όλα του τα μυστικά. Εγώ το βρήκα μεγαλοφυές και σίγουρα τρομερά δύσκολο στο σχεδιασμό του.

Αν δεν κάνω λάθος, ήταν το πρώτο adventure που χρησιμοποιούσε notepad:

Walkthrough σίγουρα δεν χρειαζόταν, δεν είχε ιδιαίτερα δυσκολία και άλλωστε κάθε φορά που το τελείωνες σου έδινε hints για αυτά που δεν είχες προσέξει:

8 playthroughs;; Θα πρέπει να αστειεύεσαι... Το είχα παίξει πάνω από 20 φορές για να φτάσω σε αξιοπρεπές σκορ.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
28 Δεκ 2015 09:51 - 28 Δεκ 2015 09:55 #46776 by Fallen Angel

alkis21 wrote: Τα πάντα πρέπει να τα κρίνουμε σε σχέση με την εποχή που κυκλοφόρησαν.

Αυτό είναι ένα επιχείρημα που δεν μπορώ να αντικρούσω. Σέβομαι όσους το αγαπούν επειδή το επαιξαν τότε και σέβομαι την ιστορικότητά του ως παιχνίδι (για το σημειωματάριο ούτε που το ήξερα, cool!). Απλώς θεωρώ ψιλοαδιανόητο να ασχοληθεί κάποιος σήμερα μαζί του για πρώτη φορά και να περάσει καλά με τόσο δύστροπο σχεδιασμό. Εκτός φυσικά αν είναι παιδί εκείνης της γενιάς... μια πετριά την έχετε οι περισσότεροι. Χαχαχα... :)

alkis21 wrote: Χρόνια πολλά σε όλους γενικότερα και στη Χριστίνα ειδικότερα!

Σ'ευχαριστώ πολύ, πολύ. Χρόνια πολλά, με υγεία και αγάπη και σε 'σένα και τις γυναίκες σου. :)

mkllds wrote: Και δεν λέγεται Laura Bow αλλά The Colonel's Bequest, a Laura Bow Mystery. [...]Α! Τώρα που ανέφερα τα consequences adventures (σωστά το έγραψα; :unsure: ). Παίξτε το Life is Strange. Σπανίως προτείνω παιχνίδια αλλά αυτό αξίζει. Κι αξίζει πολύ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Μάλιστα, κύριε. Συγγνώμη, κύριε. Δε θα το ξαναπώ σε συντομία, κύριε. Να γυαλίσω τις μπότες σας για συγχώρεση, κύριε; Χαχαχαχα... :P

To Life is Strange μου το έκαναν προχθές χριστουγεννιάτικο δωράκι! Και είναι παιχνιδάρα;! Τι καλά!! Μπαίνει άμεσα στη λίστα που θέλω να παίξω εντός των ημερών. :)

Nothing happens unless first a dream...
Last edit: 28 Δεκ 2015 09:55 by Fallen Angel.