Let's Play Blade Runner με ελληνικούς υπότιτλους

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
15 Φεβ 2018 13:24 #49017 by Praetorian
Σύντομη ενημέρωση: το LP μπαίνει σε ένα μικρό hiatus / διάλειμμα. Σκοπεύω να το συνεχίσω μόλις χαλαρώσει λίγο η δουλειά μου και καταφέρω να φτιάξω καλύτερα κάποιες από τις deleted scenes που προορίζονται για το επόμενο Bonus Episode. Ελπίζω να είναι σύντομα.

Επίσης δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν το επόμενο επεισόδιο θα είναι από το LP proper ή Bonus. Κλίνω προς το δεύτερο γιατί ήδη υπάρχει αρκετό υλικό -- και το editing δυσκολεύει όσο περισσότερο υλικό συγκεντρώνεται.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
26 Μαρ 2018 18:25 - 06 Απρ 2018 09:14 #49047 by Praetorian
Το διάλειμμα του LP proper συνεχίζεται ακόμα, αλλά εν τω μεταξύ θα υπάρξουν κάποια special / bonus videos για να γεμίσουν το κενό.



Περί Voigt-Kampff (Συνέχεια)

Η υποβολή ενός ατόμου στο V-K τεστ από έναν Blade Runner τυπικά αντιμετωπίζεται με καχυποψία και γενικά θεωρείται προσβλητική έως απειλητική ενέργεια. Τόσο από Ρέπλικες υποκείμενα του τεστ όσο και από ανθρώπους . Η καχυποψία προέρχεται κυρίως από την αμφιβολία για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων του και την πιθανότητα για επικίνδυνα false positives (πχ ένας άνθρωπος να ανιχνευτεί ως Ρέπλικα) που δίνουν το δικαίωμα στον Blade Runner να σκοτώσει κάποιον εν ψυχρώ χωρίς να χρειάζεται κανένα άλλο στοιχείο, ούτε καν κάποια αφορμή -- δεν χρειάζεται δηλαδή να βρίσκεται σε άμυνα για τη ζωή του ή το υποκείμενο να πιαστεί σε εγκληματική δραστηριότητα. Επιπρόσθετα, όσον αφορά τους ανθρώπους-εξεταζόμενους, ενδέχεται να το βλέπουν ως μέθοδο εκφοβισμού ή/και μοχλό πίεσης για να συμφωνήσουν σε κάτι που ζητάει ο Blade Runner -- αυτό το αναφέρει και ο Runciter στο βίντεο: "κάτι θέλεις αλλιώς δεν θα εφάρμοζες το τεστ".

Τεχνικά χαρακτηριστικά του τεστ στο παιχνίδι

Στο παιχνίδι ο McCoy μπορεί να κάνει έως δέκα (10) ερωτήσεις μέχρι το μηχάνημα να βγάλει κάποιο αποτέλεσμα ή να τερματιστεί το τεστ χωρίς τέτοιο. Οι ερωτήσεις χωρίζονται σε τρία "πακέτα" ανάλογα με την έντασή τους. Υπάρχουν δεκαπέντε (15) ερωτήσεις χαμηλής έντασης, δεκαπέντε (15) μέτριας έντασης και δέκα (10) υψηλής έντασης. Η επιλογή γίνεται με τυχαίο τρόπο από τα "πακέτα" των ερωτήσεων με μόνη παράμετρο το βαθμό έντασης που έχει ορίσει ο παίκτης. Κάθε ερώτηση μπορεί δυνητικά να "ανεβάσει" τον εκνευρισμό / stress του υποκειμένου, ενώ επιπρόσθετα η αντίστοιχη απάντηση "κουβαλάει" κάποιες τιμές που δείχνουν πόσο κοντά είναι η αντίδραση σε αυτή ενός ανθρώπου ή Ρέπλικας. Αυτές οι τιμές μαζί με την αρχική "βαθμονόμηση" του τεστ συνυπολογίζονται σε δύο ξεχωριστές μετρικές "φύσεως του υποκειμένου" οι οποίες λειτουργούν αθροιστικά κατά τη διάρκεια του τεστ.

Το τεστ μπορεί να τερματιστεί πριν τις 10 ερωτήσεις σε δύο κυρίως περιπτώσεις. Η πρώτη περίπτωση είναι κάποια από τις "μετρικές φύσεως" να ξεπεράσει ένα δικό της προκαθορισμένο όριο, οπότε το τεστ τερματίζεται αποφασίζοντας ανάλογα για την φύση του εξεταζόμενου. Η δεύτερη είναι ο εκνευρισμός του υποκειμένου να ξεπεράσει κάποιο προκαθορισμένο όριο. Τότε το τεστ τερματίζεται ως "αναποφάσιστο", αν τα δεδομένα είναι ανεπαρκή και δεν πληρείται η πρώτη περίπτωση.

Η τυχαιότητα των επιλογών δημιουργεί πιθανά σενάρια όπου ο McCoy μπορεί να κάνει μια σειρά ερωτήσεων οι οποίες θα ανεβάσουν απότομα τον εκνευρισμό του εξεταζόμενου, ακόμα κι αν ο παίκτης επιλέξει αποκλειστικά ερωτήσεις χαμηλής και μέτριας έντασης και καθόλου υψηλής. Ή εναλλακτικά ενδέχεται να κάνει μια σειρά ερωτήσεων που θα οδηγήσουν σε αναποφάσιστη έκβαση ή σε λάθος αποτέλεσμα -- ειδικά αν οι επιλογές είναι κυρίως από το πακέτο ερωτήσεων χαμηλής έντασης. Γενικότερα πάντως η σύσταση είναι να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις μέτριας και υψηλής έντασης προκειμένου το τεστ να βγάλει ένα έγκυρο αποτέλεσμα, παρακολουθώντας συγχρόνως την ένταση των αντιδράσεων του εξεταζόμενου για να αποφευχθεί ο πρώιμος τερματισμός του τεστ.

Το Voigt-Kampff τεστ του Runciter

Ο Runciter από όσο μπορώ να καταλάβω είναι πάντα άνθρωπος στο παιχνίδι, τουλάχιστον στην εκδοχή όπου κατέληξαν οι developers. Δεν είναι, δηλαδή, ανάμεσα στους χαρακτήρες για τους οποίους αποφασίζεται στην αρχή του παιχνιδιού το εάν είναι άνθρωποι ή Ρέπλικες. Υπάρχουν ωστόσο (λίγες) ενδείξεις στα αρχεία του παιχνιδιού πως οι developers εξέτασαν και το σενάριο να είναι Ρέπλικα ο χαρακτήρας του -- κάτι το οποίο δεν βγάζει βέβαια πολύ νόημα δεδομένης της πλοκής του παιχνιδιού. Αυτό ισχύει και για κάποιους άλλους χαρακτήρες (θα αναφερθούμε σε αυτούς αργότερα).

Το V-K τεστ του Runciter είναι η μοναδική σκηνή όπου αναφέρεται το πλήρες όνομα του χαρακτήρα (Emil Runciter) και οι ερωταπαντήσεις προσφέρουν λίγο παραπάνω πληροφορία για την ψυχολογία ενός ομολογουμένως αντιπαθητικού και γλοιώδους χαρακτήρα του παιχνιδιού. Οι απαντήσεις του Runciter μοιράζονται κυρίως μεταξύ της αγάπης του για τα ζώα και της ψυχρής θεώρησης τους ως αντικείμενα μεταπώλησης. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια στοιχεία που, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, παραπέμπουν σε προβληματική παιδική ηλικία και ενδεχόμενη κακοποίηση από τον πατέρα του -- κάτι που ίσως να μπήκε ως ψυχολογικό αίτιο για την τρέχουσα διαστροφική συμπεριφορά του.

Let's Restore Blade Runner

Η σκηνή του τεστ του Voigt-Kampff του Runciter έχει κοπεί εξ' ολοκλήρου από το παιχνίδι. Από ό,τι φαίνεται θα ήταν κανονικά το πρώτο V-K τεστ που θα μπορούσε να κάνει ο παίκτης σε χαρακτήρα του παιχνιδιού. Είναι επίσης το μοναδικό V-K τεστ που, ενώ κόπηκε, όλα τα σχετικά αρχεία (οι διάλογοι και τα animations για το μάτι του Runciter) υπάρχουν ακόμα στα δισκάκια. Αυτό μάλλον δείχνει ότι η απόφαση για την αφαίρεσή του έγινε προς το τέλος της ανάπτυξης -- πιθανόν από χρονικούς περιορισμούς ή επειδή κρίθηκε βαρετό/ αχρείαστο / ότι χαλούσε το ρυθμό (pacing) στην αρχή του παιχνιδιού.

Ο κώδικας του παιχνιδιού όσον αφορά το V-K του Runciter είναι γεμάτος placeholders και δεν "καλείται" πουθενά. Όλες οι ερωτήσεις (στον κώδικα) έχουν λάθος απαντήσεις -- τυπικά έχουν μόνο μια συγκεκριμένη απάντηση που δεν "κολλάει" -- κι επίσης ο Runciter αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις ερωτήσεις.

Η διόρθωση και αναπαράσταση της σκηνής έγινε με τη βοήθεια της υπό-ανάπτυξη μηχανής του ScummVM project για το Blade Runner μαζί με την πρόσθετη εξερεύνηση των σχετικών πόρων (resources) -- κυρίως αχρησιμοποίητων αρχείων ομιλίας. Για την ενσωμάτωση στη ροή του παιχνιδιού χρειάστηκε να προστεθεί η επιλογή για το τεστ "VOIGT-KAMPFF" στο παράθυρο διαλόγου της συζήτησης με τον Runciter (σε User Choice mode) κατά την εισαγωγή (Πράξη 1η) του παιχνιδιού. Για την πλήρη διεξαγωγή του τεστ "εξουδετερώθηκαν" οι περιορισμοί και οι συνθήκες που θα τερμάτιζαν το τεστ πριν ολοκληρωθούν όλες οι ερωτήσεις (40 στο σύνολο).

Το ταίριασμα ερωτήσεων και απαντήσεων έγινε κυρίως βάσει της σειράς (ordering) που έχουν τα αρχεία ομιλίας ενώ, όπου αυτό δεν βοηθούσε (...), έγιναν πρόσθετες υποθέσεις. Είναι πιθανόν λοιπόν κάπου να έχω κάνει λάθος :P. Επιπρόσθετα, όλες οι αντιδράσεις του Runciter (οι κινήσεις στο μάτι του και η ένταση αντίδρασης που μετράει η βελόνα του V-K) έπρεπε να γραφτούν ξεχωριστά για κάθε ερώτηση -- και εκεί γίνονται επίσης καθαρά δικές μου υποθέσεις.

Συνεδρίες Voigt-Kampff

Συνολικά υπάρχουν πέντε (5) Voigt-Kampff τεστ που μπορεί να κάνει ο McCoy. Τα τεστ V-K των υπόλοιπων χαρακτήρων, που θα δούμε παρακάτω στην πλήρη μορφή τους, είναι πάνω-κάτω πολύ κοντά στο πως "παίζουν" και στο original παιχνίδι. Ωστόσο, και εκεί θα βρούμε (λίγο) περιεχόμενο που έχει αφαιρεθεί ή δεν παίζει σωστά -- άλλοτε σκόπιμα και άλλοτε μάλλον από bug.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
Last edit: 06 Απρ 2018 09:14 by Praetorian.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
05 Απρ 2018 17:39 - 10 Απρ 2018 15:02 #49064 by Praetorian


Spencer Grigorian

Ο αρχηγός του κινήματος των ΠΕΣΡ (Πολίτες Ενάντια στην Σκλαβιά των Ρεπλίκων) απαντάει στις ερωτήσεις του τεστ από την οπτική κάποιου που συμπαθεί τις Ρέπλικες (Replicant sympathizer). Ο ίδιος είναι πάντοτε άνθρωπος όσον αφορά το παιχνίδι, και το τεστ είναι το πρώτο που μπορεί να εφαρμόσει ο παίκτης σε ένα κανονικό playthrough -- δεδομένου ότι το τεστ του Runciter έχει αφαιρεθεί. Οι απαντήσεις του λοιπόν περιέχουν και κάποιες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το τεστ -- δεν έχουν σημασία οι απαντήσεις αλλά οι αντιδράσεις που μετράει το μηχάνημα του V-K, και μια Ρέπλικα μπορεί να μιμηθεί ανθρώπινες αντιδράσεις, αλλά θα το κάνει πιο αργά και τυπικά με μικρότερη ένταση.

Επίσης από το τεστ του Spencer μαθαίνουμε ότι ο McCoy, κατά τα λεγόμενά του, δεν έχει κάνει το τεστ αυτό (όσον αφορά βέβαια το βιβλίο, οι Blade Runners οφείλουν να κάνουν τακτικά αυτό το τεστ).

Οι ερωτήσεις στο V-K τεστ του παιχνιδιού είναι στην πλειοψηφία τους πρωτότυπες και γραμμένες για τους σκοπούς του παιχνιδιού. Ωστόσο, κάποιες από αυτές προέρχονται ατόφιες από το βιβλίο και την ταινία (πχ η ερώτηση για το πορτοφόλι από βακέτα, το σενάριο με τη χελώνα, με την καμπίνα στο βουνό, τη γυμνή κοπέλα, τον σεφ που βράζει τον αστακό κ.α.). Ακόμα και αυτές που είναι καινούργιες για το παιχνίδι πάντως διατηρούν το προκλητικό και αδιάκριτο (έως αρρωστημένο) ύφος που οφείλει να έχει το τεστ για να προκαλέσει αντιδράσεις από τον εξεταζόμενο.

Let's Restore Blade Runner

Από το τεστ του Grigorian έχουν κοπεί ελάχιστες ατάκες. Από κάποιο bug (υποθέτω) ο McCoy επαναχρησιμοποιεί μια ατάκα του, αντί να αναφέρει ότι "δεν θα ρωτήσει κάτι ενοχοποιητικό", ενώ έχουν παραληφθεί δύο ή τρεις ατάκες που είναι περισσότερο γενικά σχόλια. Επίσης, σκόπιμα, οι developers έκοψαν την ερώτηση για το "πότε σταμάτησες να χειροδικείς στη σύντροφό σου;" από όλους τους άνδρες εξεταζόμενους του τεστ -- όχι από όλους τους εξεταζόμενους, ωστόσο, όπως θα δούμε στο μέλλον.

Σε επόμενο special βίντεο θα έχουμε την πλήρη συνεδρία V-K του Bullet Bob.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
Last edit: 10 Απρ 2018 15:02 by Praetorian.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
10 Απρ 2018 15:04 - 28 Ιουν 2018 00:01 #49071 by Praetorian

Στο σπέσιαλ επεισόδιο αυτό έχουμε κυρίως σβησμένες σκηνές (και λίγες εναλλακτικές) από την αρχή της Τρίτης Πράξης. Καλώς ή κακώς δεν καλύπτει όλο το κομμάτι μέχρι το σημείο όπου βρισκόμαστε στο κανονικό LP, οπότε ενδέχεται να υπάρξει ακόμα ένα συμπληρωματικό :P

Ο McCoy και η Rachael

Η συνάντηση της Rachael με τον McCoy στο κτήριο του McCoy είναι από τις πλέον "δημοφιλείς" σκηνές που αναφέρονται όταν ψάχνει κάποιος για περιεχόμενο που κόπηκε από το παιχνίδι. Η σκηνή που βλέπουμε δεν είναι η μοναδική συνάντηση που έχει ο McCoy με τη Rachael, αλλά η επόμενη συμβαίνει αρκετά αργότερα και θα την δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα (είναι επίσης πιο... ακατέργαστη όσον αφορά το τι υπάρχει από αυτή στον κώδικα του παιχνιδιού). Επίσης, η σκηνή στο video δεν είναι αυτή στην οποία κατέληξαν οι προγραμματιστές του παιχνιδιού πριν την αφαιρέσουν εξ'ολοκλήρου. Η σκηνή (κατά τον κώδικα) έχει μεταφερθεί ακριβώς έξω από το κτήριο του McCoy στο επίπεδο του δρόμου -- εκεί όπου βλέπουμε την τελευταία σκηνή σε αυτό το επεισόδιο. Ο διάλογος όμως που έπαιζε είχε κομμένες ατάκες και εν τέλει φαίνεται να αφαίρεσαν τα triggers που θα εμφάνιζαν τη Rachael εκεί για να της μιλήσει ο McCoy. Η σκηνή και εδώ επαναδημιουργήθηκε με τη βοήθεια του ScummVM.

Ο διάλογος όπως βλέπουμε έχει δύο εκδοχές. Η πρώτη και συντομότερη συμβαίνει όταν ο McCoy είναι "εχθρικός' προς τις Ρέπλικες ή έχει επιλέξει "αυστηρή" ή "εκκεντρική" διάθεση για τους διαλόγους. Η δεύτερη παίζει στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Χρονικά η σκηνή σε σχέση με την ταινία τοποθετείται μάλλον μετά την απόσυρση του Leon και η Rachael ήδη στο σημείο αυτό γνωρίζει ότι η ίδια είναι Ρέπλικα.

Γενικά αυτή η σκηνή δεν έχει αλληλεπίδραση από τον παίκτη, εισάγει νέες συμπτώσεις (ο Deckard μένει στο ίδιο κτήριο), τα ρούχα της Rachael δεν είναι συνεπή με την ταινία σε αυτό το σημείο, και ο διάλογος περιέχει αρκετές υποθέσεις για το τι σκέφτεται ο McCoy που ίσως δεν συμφωνούν με αυτό που ο παίκτης έχει στο μυαλό.

Σχετικά με τη σκηνή της απόπειρας απόσυρσης της Rachael. Οι δημιουργοί σίγουρα δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στην υπόθεση της ταινίας, οπότε λογικά δεν ήθελαν την Rachael νεκρή από τον McCoy. Στα αρχεία του παιχνιδιού υπάρχει ο διάλογος του Guzza που απολύει τον McCoy, οπότε υποθέτω ότι πρόκειται για απόπειρα απόσυρσης και όχι κανονική απόσυρση. Η σκηνή της "απόπειρας" είναι τελείως πλασματική κατά το πώς υποθέτω ότι θα μπορούσε να είναι μια τέτοια σκηνή.

Το κίνητρο του Zuben

Αυτή η συνάντηση με τον Zuben στην 3η Πράξη (αν ο παίκτης έχει αφήσει τον Zuben να ξεφύγει) δείχνει να έχει αφαιρεθεί. Υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον διάλογο αυτό. Τα λόγια του McCoy υποστηρίζουν την υπόθεση ότι λειτουργεί με το μέρος των Ρεπλίκων (που πάλι δεν είναι απαραίτητα αυτό που θέλει ο παίκτης), ενώ στην ερώτηση για τη Lucy ο Zuben δίνει σχεδόν ξεκάθαρη απάντηση για την φύση της. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ίσως το κίνητρό του για το έγκλημα στο μαγαζί του Runciter -- γιατί σκότωσαν τα ζώα αλλά άφησαν τον ίδιο ζωντανό.

Το σμπαραλιασμένο σεντάν

Στο κανονικό παιχνίδι δεν γίνονται πολλές αναφορές στο τρακαρισμένο αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο Yukon. Απλά... βρίσκεται εκεί και δίνει κάποια πρόσθετα στοιχεία στον McCoy για την έρευνά του. Η αρχική πρόθεση σε κάποιο σημείο ήταν να γίνει κάποια (τρομοκρατική) επίθεση Ρέπλικας στο Yukon και από ό,τι φαίνεται αυτό μεταλλάχτηκε στην εγκατάλειψη πεζού θύματος και την τελική σύγκρουση του οχήματος στο ξενοδοχείο.

Όσον αφορά τους πιθανούς ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, αυτοί δεν αποτελούν κομμένο περιεχόμενο. Το παιχνίδι αποφασίζει (...) μεταξύ της Dektora (που έχουμε στο κανονικό LP), του Gavin Kelly και του Blake Williams. Με τον τελευταίο να είναι προφανής αναφορά στον ποιητή (William Blake) που απαγγέλλει ο Clovis, οπότε και η υπόνοια εδώ είναι ότι ο Clovis χρησιμοποιεί το όνομα αυτό ως ψευδώνυμο.

Το σημείωμα που αφαιρέθηκε από το αυτοκίνητο έχει κάποιες ενδιαφέρουσες προεκτάσεις στο παιχνίδι που θα δούμε και αργότερα. Ο Crazy-Legs που αναφέρεται στο διάλογο με τον Grigorian είναι ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων δίπλα στο Hysteria Hall και θα τον γνωρίσουμε στο επόμενο επεισόδιο του κανονικού LP.

Μουσική επένδυση

Το μουσικό κομμάτι που ακούγεται στην αρχή και στο τέλος είναι το cover του Frank Klepacki για το "Wait for me" -- ( εδώ το αντίστοιχο κομμάτι του Vangelis για σύγκριση )

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
Last edit: 28 Ιουν 2018 00:01 by Praetorian.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
22 Απρ 2018 10:53 #49090 by Praetorian

O (Bullet) Bob Gorsky
Η συνεδρία Voigt-Kampff με τον Bullet Bob τονίζει τα ψυχολογικά θέματα που έχει ο Bob από το PTSD (μετατραυματική διαταραχή) μετά τη συμμετοχή του και τον σοβαρό τραυματισμό τους στους πολέμους στον Έξω-Κόσμο. Όπως ήδη αναφέρθηκε ο Bullet Bob είναι πάντα άνθρωπος στο παιχνίδι και τρέφει αντιπάθεια προς τις Ρέπλικες, αλλά το τεστ του μπορεί εύκολα να βγάλει λάθος αποτέλεσμα (να τον υποδείξει ως Ρέπλικα) ή να τερματίσει αναποφάσιστο.

Στην περίπτωση ωστόσο που το τεστ καταλήξει (εσφαλμένα) στο ότι ο Bob είναι Ρέπλικα, ο McCoy μπορεί να τον "αποσύρει" χωρίς τύψεις, ενώ αν το τεστ είναι αναποφάσιστο ή αναφέρει τον Bob ως άνθρωπο τότε σκοτώνοντας τον Bob ο McCoy έχει ένα μονόλογο που αναγνωρίζει ότι τα θαλάσσωσε (αυτό περικλείεται στο δεύτερο video των Outtakes). Όπως και στην περίπτωση του αστέγου που μπορεί να σκοτώσει ο McCoy (κατά... λάθος) στην Chinatown όταν κυνηγάει τον Zuben, έτσι κι εδώ δεν έχουμε game over παρότι αν ένας Blade Runner αποσύρει άνθρωπο η καριέρα του τερματίζεται. Απλά ο McCoy θα αποχωρήσει από το σκηνή και δεν θα το αναφέρει σε κανένα. Το μαγαζί του Bob θα είναι κλειδωμένο από εκεί και έπειτα. Υπάρχει, ωστόσο, λίγο πρόσθετο κομμένο υλικό σχετικά με αυτό που αφορά τη Steele και θα δούμε σε μελλοντικό outtakes video.

Let's Restore Blade Runner
Γενικά από τις απαντήσεις που δίνει ο Bob έχουν κοπεί λίγα πράγματα. Η ερώτηση για τη χειροδικία στη σύζυγο είχε αφαιρεθεί (όπως και στον Grigorian) καθώς και κάποιο σχόλιο του για τα λουλούδια όπου αναρωτιέται γιατί είναι παράνομο να τα κόβει κάποιος εφόσον δεν είναι "ζώα" και επιτρέπεται να τρώνε φυτά. Επίσης, στην ερώτηση για την ηλικία του, το πρόσθετο σχόλιο "και ακόμα αρκετά νέος για να σε σπάσω στο ξύλο" παίζει μόνο όταν ο Bob δεν είναι φιλικός προς τον McCoy.

Easter egg
Τέλος, ως μικρό easter egg στη συνεδρία αυτή το σχόλιο του Bob για τις αράχνες που έχουν σημαντική αξία ακόμα και με τα μισά πόδια τους είναι αναφορά σε σκηνή από το βιβλίο, όπου οι Ρέπλικες παίζουν ενθουσιασμένες με μια αράχνη που βρήκαν κόβοντας τα πόδια της για να δουν μέχρι ποιο σημείο μπορεί να ισορροπήσει και να επιβιώσει (...).

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
27 Ιουν 2018 23:59 #49113 by Praetorian


Σε αυτό το special επεισόδιο βλέπουμε κομμένες σκηνές και κάποια-λίγα εναλλακτικά μονοπάτια για το υπόλοιπο από την αρχή της τρίτης πράξης του παιχνιδιού. Επίσης στο τέλος έβαλα και όλες (ή τις περισσότερες :P) φωνητικές οδηγίες και εντολές που έχουν αφαιρεθεί από το GPS του Σπινερ, το ESPER, το KIA και το Voigt-Kampff τεστ.

O Leon και ο Ξενοδόχος
Στη σκηνή αυτή όπου ο Leon έχει πιάσει τον ξενοδόχο από το λαιμό, ο McCoy μπορεί να βοηθήσει είτε τραβώντας το όπλο του (όπως κάναμε στο κανονικό LP), είτε απλά μιλώντας σε αυτούς. Η εναλλακτική είναι να μην επέμβει καθόλου μέχρι ο Leon να πετάξει κάτω τον ξενοδόχο. Γενικά δεν υπάρχουν συνέπειες αν δεν βοηθήσουμε τον ξενοδόχο. Σίγουρα μειώνεται η φιλικότητα του προς τον McCoy αλλά στο κανονικό παιχνίδι το μόνο που αλλάζει είναι ο διάλογός του όταν ξαναβλέπει τον McCoy, όπου του παραπονιέται αν δεν βοήθησε. Στο κομμένο υλικό υπάρχουν και οι λίγοι υπόλοιποι διάλογοι που βλέπουμε στο επεισόδιο αυτό, και που κάποιοι εξαρτώνται εμφανώς από το αν ο τύπος είναι φιλικός ή όχι προς τον McCoy, αλλά δεν προσφέρουν σημαντική νέα πληροφορία.

Ο J.F. Sebastian
Όταν ο McCoy μιλάει με τον J.F. στο διαμέρισμα στο Bradbury, μπορεί να κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις μέχρι ο J.F. να καταλάβει πως μιλάει με Blade Runner και να σταματήσει να απαντά. Κάποιες ερωτήσεις θα τον οδηγήσουν άμεσα στο συμπέρασμα αυτό (η ερώτηση για τους διδύμους και η ερώτηση για τα Nexus 6 μοντέλα). Στο κομμένο περιεχόμενο εδώ ανήκει ο διάλογος για το σκάκι, που έχει κοπεί από bug από ό,τι φαίνεται. Επίσης, είναι ο διάλογος/ η σκηνή με την νέα κούκλα που εντοπίζει ο McCoy που πιθανότατα αναφέρεται στην Pris από την ταινία που παριστάνει την κούκλα για να κρυφτεί. Και οι ατάκες που αναφέρονται στον McCoy που σκοτώνει τις κούκλες-παιχνίδια του J.F. Αυτή η δυνατότητα (να πυροβολήσει τις κούκλες) έχει αφαιρεθεί από το κανονικό παιχνίδι, αν και τα death animations για τα παιχνίδια υπάρχουν (όπως και το animation για τον πανικόβλητο JF που χτυπάει το κεφάλι του και πέφτει κάτω αναίσθητος).  

Ακολουθώντας τη λάθος υπόθεση
O Abdul Hasan έχει αφαιρεθεί από την Τρίτη Πράξη (και έπειτα) του παιχνιδιού. Που είναι κάπως περίεργο γιατί με αυτόν και το διάλογο που βλέπουμε στο επεισόδιο αυτό για το λέπι φιδιού και τον Deckard κλείνει σχεδόν η παράπλευρη ιστορία όπου ο McCoy εντοπίζει στοιχεία από την υπόθεση του Deckard για την Zhora (από την ταινία) και πιθανόν αν παρέμενε θα βοηθούσε όσους παίκτες δεν είχαν δει την ταινία να διαχωρίσουν τα άχρηστα στοιχεία από αυτά που είναι σχετικά με την έρευνα του McCoy. 

Το σήμα του Holden
Στο κανονικό LP "δώσαμε" το σήμα του Holden στον Guzza. Αλλά αν είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε τον Bullet Bob (το μαγαζί του στο κανονικό παιχνίδι είναι κλειδωμένο για όλη την Τρίτη Πράξη) θα μπορούσαμε να του προτείνουμε να το παραδώσει αυτός στην Αστυνομία σε αντάλλαγμα με μερικά  (60) τσιν-γεν για τον McCoy.

Οι Mia και Murray
Για αυτούς έχουμε κυρίως κομμένο περιεχόμενο, εκτός από το διάλογο που έχουν με τον McCoy αν αυτός ρωτήσει για τη Lucy χωρίς να έχει κάποια φωτογραφία της. Και πάλι δεν υπάρχει πολύ σημαντική πληροφορία εδώ. Ίσως το πιο ενδιαφέρον εδώ είναι η αναφορά στον βάρδο, που φαίνεται (και από άλλα στοιχεία) να ήταν άλλος ένας χαρακτήρας που θα μπορούσε να μιλήσει με τον McCoy στην περιοχή του Hysteria Hall, αλλά αφαιρέθηκε εντελώς από το τελικό παιχνίδι.

Από το επόμενο επεισόδιο πιάνουμε ξανά την ιστορία του κανονικού LP εκεί που την αφήσαμε. 

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
02 Σεπ 2018 12:01 - 02 Σεπ 2018 12:04 #49136 by Praetorian
Σημείωση: Το επεισόδιο έχει ελαφρώς NSFW περιεχόμενο, τουτέστιν πιξελιασμένο γυμνό και διάλογο με ενήλικο περιεχόμενο ή παρεμφερή υπονοούμενα.


Στο 8ο επεισόδιο του κανονικού LP επισκεπτόμαστε την μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του Crazylegs Larry Hirsch, καθώς έχουμε την πληροφορία ότι το μαύρο σεντάν που εμπλέκεται στην ζωοκτονία στου Runciter το αγόρασε μια γυναίκα υπό το όνομα Dektora σε αυτή την μάντρα. Επίσης μιλάμε και πάλι στην Mama Isabella για το τυρί που χρησιμοποιεί παράνομα, κάτι που μάθαμε από τους Mia & Murray έξω από το Ουφάδικο. Στη συνέχεια βρίσκουμε τον Gordo, τον κωμικό, στο κλαμπ του Taffy στην περιοχή των Νάιτκλαμπς. Τέλος, εντοπίζουμε τη Lucy να παίζει στο Ουφάδικο...

Ο "Crazylegs" Larry Hirsch
Το όνομα του Crazylegs Larry Hirsch δείχνει να είναι αναφορά σε παίκτη Αμερικανικού ποδοσφαίρου, και ηθοποιό για μια σύντομη περίοδο, "Crazylegs" Elroy Hirsch . O Larry είναι περίεργος τύπος, κάπως αντιπαθητικός. Από αυτόν μαθαίνουμε ότι πουλάει αυτοκίνητα εδάφους και spinners (ιπτάμενα) καθώς και λίγα παραπάνω στοιχεία για την Dektora.

Ο Gordo Frizz
Ο Gordo είναι ένας κωμικός της κακιάς ώρας που δεν έχει πολλές ελπίδες να ανελιχθεί στο χώρο του. Και φαίνεται να θέλει τόσο απεγνωσμένα να γίνει πρωτοσέλιδο ώστε να φτάσει σε σημείο να θυσιάσει τη ζωή του για αυτό. Βέβαια τα πράγματά δεν πηγαίνουν ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο του. Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση του McCoy ότι οι Ρέπλικες γενικά δεν θέλουν να πεθάνουν για κανένα λόγο -- πόσω μάλλον μόνο για τη φήμη. Επίσης, ο Gordo μιλάει για τη Zhora, τη χορεύτρια με τα φίδια της οποίας το νούμερο αντικαθιστά ο ίδιος. Η Zhora είναι η Ρέπλικα που "αποσύρει" πρώτα ο Deckard στην ταινία.

Η Lucy Devlin
Η Lucy δείχνει άρρωστη, μιλάει σύντομα για το πώς ήταν όταν βρισκόταν στον Έξω-Κόσμο, και πάει να ξεφύγει όταν της ζητούμε να περάσει από το τεστ V-K. Επιπρόσθετα, ξέρουμε από νωρίτερα ότι δούλευε στου Runciter μόνο για μερικούς μήνες, και είχαμε βρει ένα φυλλάδιο στου Tyrell που μιλούσε για το Nexus-6 μοντέλο "Λολίτα". Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι Ρέπλικα και καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να της κάνουμε το V-K τεστ, παίρνουμε μια απόφαση με ό,τι έχουμε στα χέρια μας.

Ο διάλογος με τον Larry μπορεί να εξελιχθεί αρκετά διαφορετικά και υπάρχει και μια σχετική κομμένη σκηνή. Επίσης οι περιπτώσεις των Gordo και Lucy έχουν αρκετά εναλλακτικά μονοπάτια και ένα είναι κάπως... αμφιλεγόμενο. Θα τα δούμε αυτά αργότερα στα bonus videos.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
Last edit: 02 Σεπ 2018 12:04 by Praetorian.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
04 Οκτ 2018 14:48 #49149 by Praetorian
Σημείωση: Το επεισόδιο έχει NSFW περιεχόμενο, τουτέστιν πιξελιασμένο γυμνό και διάλογο με ενήλικο περιεχόμενο ή παρεμφερή υπονοούμενα. 


Το 9ο επεισόδιο του LP το περνάμε κυρίως στην περιοχή των Νάιτκλαμπς και στο κλάμπ του Early Q. Μιλάμε με τον ιδιοκτήτη και ψάχνουμε λίγο τις δουλειές του, ενώ εντοπίζουμε και ένα νέο ύποπτο πρόσωπο για την έρευνά μας.

O Hanoi
Είναι ο "σεκουριτάς" στο κλαμπ του Early. Ειλικρινά, η προφορά του με δυσκολεύει πάρα πολύ για κάποιο λόγο. Παίζει πολλοί από τους υπότιτλους του να έχουν λάθη (και έχει αρκετούς ακόμα σε περιεχόμενο που δεν έχουμε δει ή που έχει κοπεί και θα δούμε σε outtake video). Τέλος πάντων, ο βασικός του ρόλος εδώ είναι να εξασφαλίσει ότι ο McCoy δεν θα έχει πρόσβαση σε χώρους του κλαμπ που δεν θα έπρεπε και ότι δεν θα γίνει επιθετικός -- δεν θα βγάλει το όπλο του μέσα στο κλαμπ, και δεν θα επιχειρήσει να "απλώσει χέρι" στην Hecuba.

Ο Early Q
Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ είναι πραγματικά το "κάτι άλλο". Πέρα από το διάλογο του που γενικά είναι γεμάτος σεξουαλικά υπονοούμενα, οι developers του έδωσαν και ένα αντίστοιχο σπέσιαλ animation -- το οποίο δεν φαίνεται πολύ υπό τη γωνία που του μιλάμε στο χώρο των VIPs, αλλά νομίζω μπορεί κανείς να καταλάβει τι και πως χωρίς πολύ φαντασία. Ο Early έχει πάρε δώσε με τη Lucy, που δεν πρέπει να είναι αθώου τύπου, έχει βάλει κάμερες σε όλο το κλαμπ και πιθανότατα χρησιμοποιεί το υλικό που καταγράφουν εκβιαστικά ή και για... άλλους σκοπούς, και έχει γίνει στόχος για μια από τις χορεύτριές του, όπως δείχνουν τα στοιχεία που μαζεύουμε. Η δολοφονία του μας αποτρέπει από το να πάρουμε παραπάνω πληροφορίες από τον ίδιο (ο Early δεν σκοτώνεται πάντα, αυτό μπορεί να αλλάξει σε άλλο playthrough), αλλά ένα σημαντικό στοιχείο είναι η αναφορά στην Dektora, την κοπέλα που έχει φιλίες με Ρέπλικες. Ο McCoy ψάχνει ήδη για την Dektora, την ξανθιά γυναίκα που αγόρασε το μαύρο αυτοκίνητο που μετείχε στη ζωοκτονία στου Runciter, και από ό,τι φαίνεται αυτή είναι ανάμεσα στις κοπέλες που δουλεύουν στο κλαμπ του Early.

Η συλλογή από κοσμήματα
Η σπάνια συλλογή από κοσμήματα με τις λιβελούλες αποτελείται από τρία κομμάτια, τα οποία πλέον τα έχουμε δει όλα. Την αλυσίδα αστραγάλου την έχει η Lucy, τα σκουλαρίκια τα φοράει ο Sadik (έχει χάσει το ένα, που έχουμε βρει εμείς), και την ζώνη την έχει η Hecuba.

Η Hecuba
Είναι η κοπέλα που παρακολουθούμε να χορεύει με την ζώνη που έχει τα φτερά και τη ουρά λιβελούλας, και την οποία επισκεπτόμαστε στο τέλος του επεισοδίου.

Η φωτογραφία του Early Q
Για λόγους πληρότητας παραθέτω και την φωτογραφία που βρήκαμε στο δίσκο βίντεο από το γραφείο του Early. Η κοπέλα στην φωτογραφία είναι αυτή που χορεύει στο μπροστινό μέρος του κλαμπ.
Warning: Spoiler!

Στο επόμενο επεισόδιο θα μάθουμε περισσότερα για την ταυτότητά της Hecuba και το ρόλο της στην υπόθεσή μας,  ενώ θα κλείσουμε και την Τρίτη Πράξη του παιχνιδιού.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
04 Νοε 2018 14:27 #49173 by Praetorian
Σημείωση: Το επεισόδιο έχει λίγο NSFW περιεχόμενο, τουτέστιν πιξελιασμένο γυμνό και διάλογο με ενήλικο περιεχόμενο ή παρεμφερή υπονοούμενα.

Αυτή τη φορά ανακρίνουμε την Dektora (ή αλλιώς Hecuba) και της κάνουμε το V-K τεστ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια αλυσίδα από γεγονότα που θα βγάλουν εκτός ελέγχου την όλη υπόθεση.

Η Dektora
Είναι η χορεύτρια που ο Early Q μας σύστησε ως Hecuba. Φαίνεται να αντιπαθεί πολύ τον Early Q (το παιχνίδι υπονοεί εδώ ότι πιθανότατα αυτή έβαλε τους σκορπιούς στο γραφείο του Early -- σε εναλλακτικό playthrough αυτό είναι ξεκάθαρο). Επίσης αντιπαθεί τον McCoy και είναι πολύ αρνητική στο να κάνει το V-K τεστ. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση που είναι άνθρωπος και όταν είναι Ρέπλικα.
Η Dektora είναι ένας χαρακτήρας που παρότι έχει και κάποια δικά της ιδιαίτερα στοιχεία, είναι παράλληλα και ένα μίγμα από τους χαρακτήρες των Zhora (ταινία), Luba Luft (βιβλίο) και Rachael (ταινία και βιβλίο). Η αντιπάθεια της προς τον εργοδότη της είναι στοιχείο από τη Zhora, η σκηνή με την κλήση στην ψεύτικη αστυνομία είναι από την Luba Luft, και κάποιες απαντήσεις στο V-K καθώς και το ερώτημα "το έκανες εσύ αυτό το τεστ ποτέ;" είναι από την Rachael περισσότερο.
Είναι η ερωμένη του Clovis, ή ήταν κάποτε. Η οικογένεια στην οποία αναφέρεται αποτελείται από τον Clovis (πατέρας), αυτήν (μητέρα), και την Lucy (κόρη). H Lucy αναφερόταν επίσης στον Zuben σαν "θείο".
Την είχαμε δει νωρίτερα και στη φωτογραφία του Izo όπου ο Clovis μιλάει μαζί της στο China Bar, αν και εκεί ο McCoy δεν την θεωρεί ως αξιοπρόσεκτο στοιχείο για την ερευνά του.

Οι Holloway και Baker
Οι μισθοφόροι αστυνομικοί βρίσκονται στο παιχνίδι περισσότερο ως αναφορά σε αντίστοιχο κομμάτι από την ιστορία στο βιβλίο. Αν και στο βιβλίο η σχετική υλοποίηση είναι πολύ καλύτερη και με περισσότερο βάθος, η εισαγωγή στο παιχνίδι μιας νέας κλίκας ανθρώπων/ πρώην αστυνόμων που προσφέρει προστασία στις Ρέπλικες έναντι χρημάτων παραμένει ενδιαφέρουσα. Βέβαια, ήδη μας αποχαιρέτησαν και οι δύο αν και όπως θα δούμε παρακάτω η τύχη τους παραμένει "ανοιχτή".

Οι δίδυμοι Luther και Lance
Είναι οι σιαμαίοι πρώην υπεργολάβοι DNA Ρεπλίκων του Tyrell. Στην σκηνή που τους βλέπουμε βρίσκονται στο γραφείο τους (με τα αγάλματα και την κούκλα Joker) πάνω από το εργαστήριο του μακαρίτη Moraji στην Αγορά DNA. Ξέρουμε ήδη ότι έχουν απολυθεί, πιθανόν γιατί έκαναν δουλειές στην άκρη με τον Runciter και άλλους πωλητές ζώων, παρέχοντας καλής ποιότητας τεχνητά ζώα για αληθινά. Στην σκηνή αυτή οι δίδυμοι θεωρούν ότι ο Runciter δεν γνώριζε ότι αγόραζε από αυτούς τεχνητά ζώα -- κάτι που ωστόσο μάλλον δεν ισχύει καθώς η Lucy μας είπε ότι ο Runciter ήξερε ότι πουλούσε και ψεύτικα.
Ως easter egg εδώ, στην σκηνή που δείχνει το θυροτηλέφωνό τους διακρίνονται τα εξής άτακτα γραμμένα:
  • "5:00PM Apt#3, Leary is Death" (αναφορά στον David Leary, δημιουργό του παιχνιδιού)
  • "Debbie Slut Friday - 555-8345" (δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεται αυτό)
Τα σχέδια των Clovis και Sadik
Την τελευταία φορά που είδαμε αυτούς τους δύο ήταν στο καταφύγιό τους στο ξενοδοχείο Yukon. Φαίνεται ότι σχεδιάζουν κάτι καινούργιο (άγνωστο ακόμα σε εμάς) για το οποίο θέλουν την βοήθεια των διδύμων. Στην σκηνή τους σε αυτό το επεισόδιο ακούγεται επίσης για πρώτη φορά το πλήρες ονοματεπώνυμο του Runciter (Emil Runciter) επίσημα στο παιχνίδι -- κάτι που είχα ξεχάσει και θεωρούσα ότι ακούγεται μόνο στο κομμένο V-K τεστ του.

Η σκληρή Steele
Γενικά η Steele εισήχθηκε ως το σκληρό τυπάκι με απόλυτες απόψεις και ανελαστικό χαρακτήρα. Στο επεισόδιο αυτό δείχνει μια κάπως πιο ανθρώπινη πλευρά. *Κάπως*. Αφότου μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, προθυμοποιείται να βοηθήσει στο κυνήγι της Dektora (κάτι που οι Blade Runners δεν το κάνουν γενικά, καθώς μόνο ένας παίρνει χρήματα για μια απόσυρση). Και στο τέλος προτιμά να μας δώσει μια ευκαιρία να αποδείξουμε την αθωότητά μας, παρά τα στοιχεία που ακούει και τις εντολές που έχει.

Ο μπερδεμένος McCoy
Ο διάλογος του McCoy με την Dektora δείχνει να υπονοεί ότι δεν πολύ-θέλει να πιστέψει την έκβαση του V-K τεστ, παρά το ότι η Dektora του φέρεται απότομα και με αγένεια. Αρχικά επίσης υποθέτει ότι μάλλον και η ίδια δεν γνωρίζει ότι είναι Ρέπλικα εφόσον προτιμά να καλέσει την αστυνομία.
Στο επεισόδιο η ταυτότητα του και η πραγματικότητα στην οποία ζει ο McCoy αμφισβητούνται δύο φορές. Και ενώ την πρώτη φορά γίνεται αρκετά γρήγορα σαφές ότι προσπαθούν σκόπιμα να τον μπερδέψουν, την δεύτερη τα πράγματα θα είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Πάντως, όντως η πληροφορία για το θάνατο του Izo είναι πολύ περίεργη, καθώς ειδικά στο δικό μας playthrough τον Izo τον συνέλαβε η Steele και ήταν στα κρατητήρια του τμήματος.

Το ποίημα στα λουλούδια
Το απόσπασμα στο καρτελάκι που έχει ο Clovis στα λουλούδια που έστειλε στην Dektora είναι από άλλο ένα ποίημα του William Blake. Το ποίημα δεν έχει επίσημο τίτλο και είναι του 1793. Από όσο μπορώ να το ερμηνεύσω μιλάει για τον έρωτα, για τη ματαιότητα του να τον περιγράψεις με λόγια στο αντικείμενο του πόθου σου, και για τον χωρισμό ή την απώλεια. Είναι ένα μικρό στοιχείο του ότι η σχέση του Clovis με την Dektora δεν είναι και στα καλύτερά της.
Warning: Spoiler!

Παρακάτω στο LP θα ακολουθήσει μια σειρά από outtake videos (με κομμένες σκηνές και εναλλακτικό περιεχόμενο) καθώς και η πλήρης V-K συνεδρία με την Dektora με όλες τις διαφοροποιήσεις ανάλογα με το αν είναι άνθρωπος ή Ρέπλικα.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Praetorian
  • Praetorian's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
04 Νοε 2018 14:45 #49174 by Praetorian

Το Voigt-Kampff τεστ της Dektoras είναι το πρώτο τεστ στο παιχνίδι όπου υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές απαντήσεις και αντιδράσεις του εξεταζόμενου (εδώ της Dektora) ανάλογα με το αν είναι Ρέπλικα ή άνθρωπος.

Δεν ήθελα να έχω δύο διαφορετικά βίντεο για την κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις, κυρίως για να υπάρχει δυνατότητα καλύτερης σύγκρισης του τι συμβαίνει ανά ερώτηση.

Όσον αφορά κομμάτια που έχουν αφαιρεθεί, και έχω αποκαταστήσει στο βίντεο, αυτά είναι μερικές ατάκες του McCoy που δεν προσθέτουν κάτι ουσιαστικό (κυρίως του στυλ "απάντησε στην ερώτηση", "είναι υποθετικό σενάριο", "ο δείκτης τερμάτισε") και η απάντηση της Dektora στην ερώτηση περί απαγωγέων, όπου λέει στον McCoy (όταν είναι Ρέπλικα) το "θέλεις να με απαγάγεις, ε;" .

Η διαφοροποίηση στις απαντήσεις δεν συμβαίνει σε κάθε ερώτηση του τεστ. Πολλές από αυτές είναι οι ίδιες είτε είναι Ρέπλικα είτε είναι άνθρωπος. Στις περιπτώσεις που συμβαίνει, φαίνεται ότι η λογική είναι η απάντηση της Ρέπλικας να είναι πιο ψυχρή, μετρημένη και υπολογισμένη βάσει του τι θεωρεί ότι περιμένει να ακούσει ο εξεταστής.

Το πιο εμφανές λάθος που κάνει η Dektora, όταν είναι Ρέπλικα, είναι στην απάντηση της για τα καψόνια στον στρατό, όπου αναφέρει ότι "ο στρατός δεν τα κάνει αυτά πια". Κάτι που υπονοεί ότι έχει στρατιωτική εκπαίδευση (πιθανότατα ήταν μοντέλο μάχης (combat model) ή συμμετείχε σε πολέμους στον Έξω-Κόσμο).

Όταν η Dektora είναι άνθρωπος, θα φύγει τρέχοντας μετά το τέλος του τεστ. Αυτό μπορεί να συμβεί και κατά τον διάλογό της με τον McCoy που προηγείται, αν αισθανθεί πολύ άβολα ή τρομάξει από κάτι που θα της πει ο McCoy (αυτό λογικά θα το δούμε σε outtake). Έχουμε δει ήδη τι συμβαίνει στην περίπτωση που η Dektora είναι Ρέπλικα στο LP proper.

Για την επόμενη φορά θα έχουμε νέο βιντεο με outtakes από την Τρίτη Πράξη.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum