Sherlock Holmes & The Mystery of the Mummy

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
27 Ιαν 2007 23:24 #14732 by
Το PcMaster έχει το προαναφερθέν παιχνίδι ως δώρο. Επειδή δεν έχω παίξει παιχνίδι της σειράς αυτής λέω να το κάνω install και θέλω την γνώμη σας αν αξίζει ως παίγνιο. Από ό,τι γράφεται θεωρείται πολύ δύσκολο αλλά εκτός από αυτό does it worth it?

Thnxs.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Ιαν 2007 23:44 #14733 by Tasos
Το παιχνίδι αξίζει κυρίως για τους γρίφους του... Όντως είναι αρκετά δύσκολο. Αξίζει πιστεύω να το δοκιμάσεις. Τώρα από υπόθεση και γραφικά δεν ενθουσιάστηκα. Είναι όμως ατμοσφαιρικό.

Τάσος.

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
27 Ιαν 2007 23:53 #14734 by
ok ευχαριστώ.

More
28 Ιαν 2007 02:23 #14736 by enwsiths
Replied by enwsiths on topic Sherlock Holmes & The Mystery of the Mummy
Ήμαρτον , το έχει δώσει ο καλοκαίρι το ίδιο παιχνίδι το computer games magazine ενώ το είχα ήδη αυθεντικό.Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να βγαίνει/ουν το/τα περιοδικό/ά με pc-games σε 2 εκδόσεις , με ή χωρίς game και να επιλέγουμε αναλόγως...

File Attachment:

upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005

...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

More
28 Ιαν 2007 20:59 #14759 by threepwood
Replied by threepwood on topic Sherlock Holmes & The Mystery of the Mummy
Το παιχνίδι εκτος από ένα-δύο γρίφους δεν λέει και πολλά.Συμφωνώ με τον enwsith για τις προσφορές του pc master.

More
28 Ιαν 2007 21:27 #14761 by Elessar
To Mystery of the Mummy ήταν ένα σχετικά καλό adventure χωρίς όμως να διαθέτει εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα το έκαναν να απογειωθεί.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι είμαι ιδιαίτερα "απαιτητικός" απο ένα adventure με ήρωα τον Sherlock καθώς περιμένω απόλυτη εφαρμογή της ιδιοφυίας και της επαγωγικής λογικής του ήρωα.

Ξεκίνησε το πάντως, θα περάσεις καλά...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
28 Ιαν 2007 21:47 #14762 by
Το έχω ήδη ξεκινήσει και είναι συμπαθητικό προς καλό. Τα cutscenes είναι πολύ ατμοσφαιρικά και τα puzzles μέχρις στιγμής είναι εύκολα. Για να δούμε....

Η επαγωγική λογική που αναφέρεις είναι ολόκληρη επιστήμη. Ενδιαφέρον topic θα ήταν!

More
28 Ιαν 2007 22:11 #14763 by Elessar
Πω καλά, θυμάμαι ένα γρίφο προς το τέλος - που πρέπει να φτιάξεις ένα σχήμα με κάτι πλακάκια- που σίγουρα θα βλαστημίσεις :)

Γενικά πάντως, είμαι της λογικής να παίζουμε όλα τα adventures μιας και κάτι που δεν άρεσε σε κάποιον μπορεί να αρέσει σε σένα. Είναι καθαρή υποκειμενική κρίση η γνώμη του καθενός και είναι κρίμα να "χάνουμε" ένα adventure μόνο και μόνο επειδή άφησε αρνητικές εντυπώσεις σε ορισμένα άτομα. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι σου αρέσει και τι όχι.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
28 Ιαν 2007 22:37 #14766 by
Συμφωνώ με την άποψή σου και μάλιστα σε κάποιο thread είχα διατυπώσει πάνω-κάτω τα ίδια. Απλά κάποιες φορές είναι λογικό να επηρεάζεσαι από παίκτες που επειδή η εμπειρία τους πάνω σε adventure είναι δεδομένη, αυτό να είναι παράγοντας επιδραστικός, όχι κατά κανόνα πάντα. Από το thread για τον τελευταίο sherlock holmes π.χ. θα έλεγα ότι το μήνυμα που βγαίνει (όχι βέβαια εξ επί τούτου) δεν είναι το καλύτερο θα έλεγα.

More
19 Δεκ 2008 11:07 #22417 by ikarus260
Replied by ikarus260 on topic Sherlock Holmes & The Mystery of the Mummy
ρε παιδιά έχω κολλήσει εκεί που είσαι μέσα με κάτι αγάλματα που τρίζει το πάτωμα όταν περπατάς και πρέπει να ανοίξω μια πόρτα. Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνεις. Ωραίο παιχνίδι αλλά δύσκολο ρε παιδιά, ειδικά τα slides puzzles πολύ σπαστικά.

• Visitor
  • Visitor
30 Δεκ 2008 12:26 #22573 by
Πολύ σπαστικό το συγκεκριμένο σημείο.... Το παιχνίδι το τελείωσα μέσα στις γιορτές, παίζαμε μαζί με μια φίλη μου. Μιας και δεν είμαστε πολύ έμπειροι gamers χρησιμοποιήσαμε κάποιες φορές walkthrough και βέβαια και στην ερώτηση του ikarus από walkthrough βρήκαμε άκρη, αφού βέβαια είχαμε παιδευτεί πόση ώρα! Το πιο δύσκολο Puzzle είναι το κινέζικο που υπάρχει λίγο πρίν το τέλος, όμως αυτοί που έφτιαξαν το παιχνίδι σκέφτηκαν ότι υπάρχουν και άχρηστοι σαν κι εμένα που έχουν δικαίωμα στα adventures :wink: και αποφάσισαν να βάλουν ένα easter egg που λύνει μόνο του το γρίφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γενικά θεωρώ ότι είναι ωραίο παιχνίδι, αλλά κάτι του λείπει... Δεν ξέρω τι! :? Αλήθεια στο Αdventure Advocate γιατί δεν υπάρχουν walkthroughs? Είστε κατά της βοήθειας? Εγώ πάντως την εκτιμώ ιδιαίτερα!!!!

More
30 Δεκ 2008 12:49 #22574 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Sherlock Holmes & The Mystery of the Mummy

VBLUE wrote: [...]Αλήθεια στο Αdventure Advocate γιατί δεν υπάρχουν walkthroughs? Είστε κατά της βοήθειας? Εγώ πάντως την εκτιμώ ιδιαίτερα!!!!

Η αλήθεια είναι πως έχει συζητηθεί στο παρελθόν το ενδεχόμενο να βάλουμε ένα section με walkthroughs. Τελικά όμως αποφασίσαμε να μην το κάνουμε επειδή αφενός είναι εξαιρετικά χρονοβόρο να γράψεις ένα αξιοπρεπές walkthrough (και κανείς μας δυστυχώς δεν έχει τόσο χρόνο να διαθέσει) κι αφετέρου υπάρχουν sites όπου κυκλοφορούν τα walkthroughs σχεδόν παράλληλα (χρονικά) με το παιχνίδι -άρα κάποιος μπορεί άμεσα να βρει τη βοήθεια που χρειάζεται.

Έχουμε επίσης σκεφτεί το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε με ξένα sites και να μεταφράζουμε απλώς στα Ελληνικά τα walkthroughs τους. Αλλά απορρίφθηκε κι αυτή η ιδέα και λόγω χρόνου πάλι, αλλά κι επειδή εφόσον τα παιχνίδια τα παίζουμε στα Αγγλικά, δε συντρέχει ιδιαίτερος λόγος για walkthrough στα Ελληνικά.

Όσο για το αν είμαστε κατά της βοήθειας, θα έλεγα πως μάλλον όχι. Προσωπικά δηλώνω ευθαρσώς πως δεν πιστεύω κανέναν που θα μου πει πως δεν έχει κοιτάξει ποτέ βοήθεια (ή ζητήσει βοήθεια, δεν παίζουμε με τις λέξεις). Απλώς επειδή τα walkthroughs έχουν απαιτήσεις για να δημιουργηθούν, περιοριζόμαστε στο να αλληλοπροσφέρουμε βοήθεια μέσω του forum προς το παρόν. :wink:

Nothing happens unless first a dream...

• Visitor
  • Visitor
30 Δεκ 2008 12:59 #22576 by
ΟΚ! Ικανοποιητικότατη απάντηση!!! Όταν βρείτε το χρόνο καλό είναι να γίνει κάτι τέτοιο και αν χρειαστείτε βοήθεια σε μετάφραση μπορώ κι εγώ να βοηθήσω. (Χρόνος δεν υπάρχει πολύς, υπάρχει όμως καλή διάθεση!). Άλλωστε και η βοήθεια μέσω του forum είναι αρκετή! :D

More
02 Ιαν 2009 11:42 #22595 by ikarus260
εγώ το παράτησα στη μέση, γιατί μετά δεν είναι adventure πρέπει να τρέχεις να σωθείς και αυτού του τύπου δεν μου αρέσουν

More
02 Ιαν 2009 11:45 #22596 by ikarus260
και όσο για τα walkthrough ούτε εγώ τα πολυχρησιμοποιώ, αλλά υπάρχουν σημεία που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς γιατί είναι τρομερά δύσκολα