Μακρυά από το Adventure Shop!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
16 Δεκ 2010 16:07 #30088 by tsampikos
Μακρυά από το Adventure Shop! was created by tsampikos
Παιδιά μου έτυχε το εξής και δεν ξέρω αν το έχει ξανασυναντήσει κανείς. Το γράφω εδώ γιατί δεν νομίζω οτι χρειάζεται να ξεκινήσω νέο τοπικ. Αγόρασα κάποια παιχνίδια σε downloadble μορφή από το Adventure Shop. Όταν μου έστειλαν τα κλειδιά ενεργοποίησης με έκπληξη διαπιστώσα το εξής. Με ενημέρωναν πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το κλειδί για κάθε παιχνίδι μέχρι 5 φορές (!!!!). Δηλαδή αν εγκαταστήσω το παιχνίδι πάνω από 5 φορές ( εγώ ο ίδιος στο pc μου, οχι να το δώσω σε τρiτους)θα πρέπει να απευθυνθώ ξανά σε αυτούς για να μου ξαναστείλουν επιπλέον κωδικούς ενεργοποιήσης (!!!). Στην Telltale και στο Direct2Drive δεν χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές! Φυσικά τους έστειλα διαφορα e-mail όπου τους έλεγα ότι όλα αυτά δεν είναι σοβαρά (χονδρικά σας τα λέω, τους αράδιασα ένα σωρό επιχειρήματα) και πως ο ισχυρισμός τους ότι καταπολεμούν την πειρατία με τον τρόπο αυτό (έτσι το αιτιολογούν) είναι αστείος χωρίς, βέβαια, να πάρω επαρκείς απαντήσεις. Το χειρότερο όλλων είναι ότι αντί να είναι γνωστοποιημένο αυτό εκ των πρωτέρων, στο ξεφουρνίζουν με e-mail ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ! Αν είναι δυνατόν να μην μπορεί να κάνει κάποιος ό,τι γουστάρει με ένα προϊόν που έχει αγοράσει!!!!!!!!!!!

Αν δεν το έχει συναντήσει αυτό κανείς από εσας μπροστά του, ας αποφύγει το Adventure Shop γιατί αυτή είναι η πάγια τακτική του. Δηλαδή αν κάποια μέρα κατεβάσουν ρολά, ποιός θα παρέχει αυτά τα κλειδιά ενεργοποίησης? Έλεος δηλαδή....! Και κάτι ακόμα. Η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το κλειδί 5 φορές ΔΕΝ παρέχεται σε όλα τα παιχνίδια. Σε άλλα παιχνίδια στο "επιτρέπουν" 2-3 φορές και μετά πάλι πρέπει μα σου στείλουν άλλους κωδικούς. Είναι να τρελένεσαι!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Δεκ 2010 17:17 #30090 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Μακρυά από το Adventure Shop!
Δεν έχω πάρει κάτι από adventure shop, οπότε είναι καλό να το γνωρίζω πλέον. Γενικά, σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αναγράφουν τι σύστημα DRM χρησιμοποιεί.
Από ό,τι διαβάζω στους όρους χρήσης ισχύουν τα εξής:

Install your game on multiple PCs thanks to your serial number
You can uninstall and re-install your game on the same PC as many times as you want*
You can install your game on 3 different PCs without help from Customer Support
If you need to install your game on more than 3 different PCs you can request this from Customer Support ( <!-- e --><a href="mailto:support.adventureshop@gamesplanet.com]support.adventureshop@gamesplanet.com[/url]<!-- e --> )

us-adventureshop.gamesplanet.com ... ameBoomers
(ο αστερίσκος δεν ξέρω σε ποιά παραπομπή παραπέμπει -αλλά σαφώς σημαίνει ότι υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό που λένε).

και

4.5 - License of Use: (...)
In order to prevent fraud, the Customer may only install the Games on a limited number of machines (and reinstall a limited number of times) and/or, (depending on the Game), will have to create an account directly on the Publisher's site or any third party selected by said Publisher to launch or access dedicated features from the Game.

In the event of problems arising from the reasonable re-installation of the game (loss, system alteration, etc.), please contact the customer service which may expand customer's rights after having analyzed any reasonable requests.

us-adventureshop.gamesplanet.com ... ameBoomers

Τίποτα από αυτά δεν μου ακούγεται καλό για τον πελάτη τους (και θυμάμαι τουλάχιστο μία περίσταση που την έχω πατήσει έτσι με παιχνίδι που πλέον δεν μπορώ να ξαναπαίξω -αν και το πλήρωσα full price-), αλλά τουλάχιστο τα αναφέρουν στους όρους χρήσης.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
16 Δεκ 2010 17:32 #30091 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Μακρυά από το Adventure Shop!
Προσωπικά αποφεύγω το συγκεκριμένο κατάστημα όπως...η Fallen Angel τα παλιά adventures. Η συμπεριφορά τους αλλά και γενικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον πελάτη - gamer είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Μακρυά - και καθόλου αγαπημένοι.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
16 Δεκ 2010 18:20 #30094 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Μακρυά από το Adventure Shop!
Μου έστειλαν μία δεύτερη απάντηση γράφοντάς μου ότι υπεύθυνες είναι οι...εταιρείς πράγμα που δεν το πιστεύω καθόλου. Ή αγοράζεις ένα original παιχνίδι ή δεν αγοράζεις.Σας το παραθέτω:

Thank you for contacting the Adventure Shop customer service

In response to your query sent on 16 December 2010, please find below the requested information.
Hello,

The issue is not ours as it is not the Adventure shop that places these limitations but the publisher of the games, unfortunately due to the increasing amount of frauds these companys are adding different steps to reduce the amount of fraud and piracy. As stated by my colleague either us here can increase your activations at any time.

If you have any further questions please contact me again.

Thanks

Best Regards,
Scott
Adventure Shop Customer Service

More
16 Δεκ 2010 18:48 #30095 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Μακρυά από το Adventure Shop!
Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ όπως ξαναείπα, εγώ το πιστεύω. Είμαι μάλιστα 100% σίγουρος. Όχι ότι έχω κανένα ζόρι να υπερασπιστώ το κατάστημα, αλλά τι να λέμε τώρα; Γιατί, οι εταιρείες δε μας σπάνε τα νεύρα με όσα μηχανεύονται κατά καιρούς; Άλλωστε διακαιολογείται και το άλλο που λες ότι παιχνίδι από παιχνίδι δίνεται με άλλο αριθμό κλειδιών. Όποιος και να φταίει όμως, θεωρώ κι εγώ σωστό να αναγράφεται κάπου καθαρά το όποιο καθεστώς συνοδεύει κάθε παιχνίδι. Κι αυτό, ως πολιτική, είναι ευθύνη του καταστήματος.

Με την ευκαιρία, πάντα θεωρούσα ότι στο εν λόγω κατάστημα τα είδη είναι υπερκοστολογημένα. Αλλά και 0,5? να κοστίζαν δεν επρόκειτο ποτέ ένας καταναλωτής που ποτέ δεν έχει κάνει ούτε καν register τα retail παιχνίδια που αγοράζει και που προτιμά να έχει στα χέρια του κάτι υλικό - αν θέλετε ακόιμη και για να μπορεί να το πετάξει ή να το κάψει, να προτιμήσει το adventureshop.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
16 Δεκ 2010 18:58 #30096 by tsampikos
Ποιό κατάστημα θεωρείτε το πιο αξιόπιστο για on-line αγορά των παιχνιδιών και downloading αυτών? Έχω δοκιμάσει και το Direct2Drive το οποίο μου φάνηκε αρκετά καλό και φιλικό.

More
16 Δεκ 2010 19:03 #30097 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Μακρυά από το Adventure Shop!
Προτείνω σίγουρα το gog.com για παλιά παιχνίδια. Κατεβάζεις το αρχείο και είσαι κομπλέ - no DRM. Για καινούρια παιχνίδια το D2D ή ακόμα και το Gamer's Gate είναι επίσης μια χαρά. Το steam δεν το εμπιστεύομαι και πάρα πολύ ακριβώς γιατί όλα γίνονται μέσω του client του και δεν έχεις καν αρχείο στα χέρια σου.

Γενικά όμως πιστεύω πως είναι καλύτερα να αγοράζεις τις retail εκδόσεις - ειδικά στα νέα παιχνίδια. Τα digital download stores έχουν πραγματικά γελοίες κοστολογήσεις, πληρώνεις δηλαδή το download τόσο όσο και το retail, πολλές φορές μάλιστα και ακριβότερα!

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
16 Δεκ 2010 19:36 #30100 by tsampikos
To gamer's gate δεν το γνώριζα, θα το επισκευθώ λοιπόν.Εμπιστεύομαι την κρίση σας. Θα συνεχίσω και από το direct2drive. Προσωπικά αγοράζω σε retail έκδοση τα παιχνίδια που γουστάρω πολύ. Ας πούμε το back to the future και το next big thing τα θέλω σε retail. Στα παλιά παιχνίδια είμαι κομπλέ οπότε το (πράγματι πολύ καλό) gog.com δεν μου τράβηξε ιδιάιτερα το ενδιαφέρον.Θεωρώ τα λεφτά που έδωσα σε αυτά τα λαμόγια σήμερα πεταμένα και αν μου δωθεί η ευκαιρία θα ψάξω τα παιχνίδια αλλού. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε άλλωστε. Τους έστειλα ένα e-mail γράφωντάς τους ότι αν όντως ισχύουν τα όσα μου είπαν τότε θα πρέπει να αναφέρονται οι εκάστοτε περιορισμοί ξεκάθαρα για να μπορεί να ενημερώνεται ο καθένας σωστά πριν (κανει το λάθος να) αγοράσει, και να αφήσουν κατά μέρος τις μπούρδες με τους αστερίσκους κλπ.....

More
16 Δεκ 2010 19:45 #30101 by Praetorian
Το gog.com το προτείνω και εγώ (γιατί το προτιμώ εδώ και καιρό) με τον αστερίσκο όμως :lol: ότι έκαναν μεγάλη ΠΑΤΑΤΑ με το &quot;διαφημιστικό&quot; τρικ πριν να ανεβάσουν την τρέχουσα επίσημη έκδοση του site τους, όπου έκλεισαν τα πάντα, χωρίς εξηγήσεις πέρα από το &quot;καλά τα πήγαμε ως εδώ, δεν γίνεται να συνεχίσουμε άλλο έτσι, ευχαριστούμε για την υποστήριξη&quot;. Και για μερικες μέρες είχαμε μείνει με το *censored* στο χέρι.
Από την άλλη DRM free παιχνίδια σε καταπληκτικές τιμές. Δεν μπορείς να κρατήσεις κακία για πολύ. Ωστόσο ό,τι αγοράζω στο εξής, κατεβαίνει άμεσα στον δίσκο. (φύλαγε τα ρούχα σου...)

Το steam το χρησιμοποιώ επίσης αρκετό καιρό. Έχει δίκιο ο elessar στο ότι όλα γίνονται μέσω του client του, αλλά έχει και τα καλά του (cloud save games, πολύ καλές προσφορές, ), και μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν χρεωκοπήσει/κλείσει ξαφνικά το steam, αλλά imho οι πιθανότητες για αυτό + να μείνουν όλοι οι πελάτες ξεκρέμαστοι είναι απειροελάχιστες. Plus, κάποια παιχνίδια είναι αποκλειστικά διαθέσιμα μέσω steam.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
17 Δεκ 2010 00:31 #30117 by EmperorXIII
Replied by EmperorXIII on topic Re: Μακρυά από το Adventure Shop!
+1000 για το GoG...

Και Retro και DRM Free και τεράστιος κατάλογος με απίστευτες τιμές αξίζει την υποστήριξη όλων μας.. Πάντως κι εγώ δεν νομίζω ότι φταίει το Adventure Shop αλλά φταίει δεν φταίει το σύστημα εκείνο είναι τραγικό για να μην πω τπτ χειρότερο ..

Einai ena xorto magiko........

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
17 Δεκ 2010 16:42 #30137 by tsampikos
Όρίστε η πολιτική του gamersgate.com για το συγκεκριμένο θέμα. Ξεκάθαρα πράγματα και σωστά. Όχι σαν τους άλλους!
Παραθέτω από τα FAQ του gamersgate.com

Do you use SecuRom or any other protection on the games?

Yes, some games got some kind of protection. This is done according to the agreement with the developers and publishers. However, the activation limit that may be on this protection is easily reset by an email to <!-- e --><a href="mailto:support@gamersgate.com]support@gamersgate.com[/url]<!-- e -->. Any game bought on GamersGate is yours to download and install as many times as you like.

More
17 Δεκ 2010 17:03 #30138 by Praetorian
Πάντως επειδή το διάβαζα πρόσφατα, και είχα απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το gamersgate.com εδώ, πρέπει να έχεις υπόψιν και το ότι:

Επίσης, αυτό που ξέρω για τα παιχνίδια τους είναι ότι τα κατεβάζεις με κάποιον client δικό τους (δεν σου δίνεται επιλογή να τα κατεβάσεις και απευθείας από το browser όπως κάνουν στο gog.com). Και επιπλέον σε όλες τις περιπτώσεις, για την εγκατάσταση πρέπει να είσαι online για ένα authentication. (...)
Από εκεί και πέρα ισχύουν οι περιορισμοί από το DRM του παιχνιδιού, αν έχει κάποιο.
Σε κάθε περίπτωση από ό,τι τονίζουν και στο site τους, η εγκατάσταση ΔΕΝ μπορεί να γίνει σε υπολογιστή που είναι offline.
Πιο σωστή ενημέρωση υπάρχει διαθέσιμη στην επίσημη σελίδα στο section FAQ .

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
19 Δεκ 2010 20:30 #30190 by tsampikos
Έριξα και μια ματιά σε αυτό το περίφημο &quot;Steam&quot; ια το οποίο δεν είχα ιδεά τι είναι. Πάνω-κάτω είναι πλαυφόρμα για online gaming απ'οτι κατάλαβα. Ωστόσο απ'οτι είδα υπάρχει και κατάστημα για αγορά παιχνιδίων. Πως είναι τα πράγματα εκεί? Ισχύει τίποτα ιδιαίτερο? Πρέπει να το έχει κανείς εγκατεστημένο για να μπορέσει να αγοράσει και να παίξει παιχνίδια?

More
19 Δεκ 2010 21:28 #30191 by Praetorian
Το steam είναι κατ'εξοχίν κατάστημα ψηφιακής διανομής (digital distribution) παιχνιδιών. Όπως πχ το gamersgate.
Δεν είναι πλατφόρμα για on-line gaming.
Ό,τι παιχνίδι αγοράζεις από εκεί, το κατεβάζεις (η εγκατάσταση γίνεται "αυτόματα") μέσω του steam client και το τρέχεις πάλι υποχρεωτικά μέσω του steam client (σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζεται και offline mode). Χρειάζεται να κάνεις και μια εγγραφή ενός μοναδικού username φυσικά, για να πιστοποιείται η ταυτότητά σου όταν συνδέεσαι στο steam.
Τις αγορές μπορείς να τις κάνεις είτε από το επίσημο web site (steam) είτε μέσω του client (το πρόγραμμα που πρέπει να έχεις εγκατεστημένο στο PC σου).

Στα θετικά του steam:
1. Πολύ συχνά κάνει πάρα πολύ καλές προσφορές. Στα μέσα της κάθε εβδομάδας, στα Σ/Κ, και κοντά στις γιορτές. Όπου να'ναι περιμένουμε νέο κύμα από τέτοιες προσφορές με την αφορμή των εορτών.
2. Μπορείς να κατεβάσεις και να παίξεις οποιοδήποτε παιχνίδι αγόρασες σε όποιο PC σου (ή και Mac όπου υποστηρίζεται) θέλεις. Απλά ΔΕΝ μπορείς να είσαι ταυτόχρονα συνδεδεμένος στο steam από δύο διαφορετικά PC με τον ίδιο λογαριασμό.
3. Μπορείς να εγκαταστήσεις τον steam client στο PC, χωρίς να αγοράσεις κάποιο παιχνίδι. Απλά για να βλέπεις τις προσφορές ή να κατεβάσεις και να παίξεις demo από παιχνίδια όπου αυτά είναι διαθέσιμα.
4. Πίσω από το steam βρίσκεται η (πανίσχυρη) valve και επιπλέον τα πάει πάρα πολύ καλά σαν digital distribution service/platform. Κατά τη γνώμη μου αν είναι να χρεοκοπήσει , πρώτα θα κλείσουν όλα τα υπόλοιπα και μετά αυτό.

Στα αρνητικά:
1. Αν ποτέ κλείσει, δεν είναι κανείς σίγουρος ότι δεν θα χάσεις τα παιχνίδια που έχεις αγοράσει από εκεί. Υπάρχουν σενάρια ότι θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη ώστε να κατεβάσεις όλα τα παιχνίδια που αγόρασες και να τα παίξεις offline, αλλά αυτό το σενάριο έχει διάφορα προβλήματα. Το κακό είναι ότι δεν πρόκειται να ξέρουμε σίγουρα, μέχρι να ... χρεοκοπήσει η Valve :P (που το απεύχομαι).
2. Ο steam client στην κανονική λειτουργία του (όχι στο offline mode), απαιτεί σύνδεση με το internet (για να ξεκινήσει παιχνίδια, να ενημερώσει για νέες προσφορές και νέους διαθέσιμους τίτλους κτλ. Αν πέσει το internet, ή λόγω εργασιών ή φόρτου πέσει για κάποιο διάστημα το steam, υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να παίξεις κάποιο παιχνίδι που αγόρασες. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά έχει συμβεί. Ωστόσο, τουλάχιστον εμένα με έχει βολέψει το offline mode.
3. Τα παιχνίδια στο steam (αντίθετα με το gog.com) υπόκεινται και στο δικό τους DRM. Οπότε αναλόγως το τί πολιτική ακολουθεί το κάθε παιχνίδι, μπορεί να επιτρέπει περιορισμένο αριθμό εγκαταστάσεων (κάτι βέβαια που οφείλει να το αναφέρει στη σελίδα αγοράς του παιχνιδιού, στο σχετικό τμήμα με το DRM.
4. Όλα τα παιχνίδια που εγκαθιστάς μέσω steam, εγκαθίστανται στον ίδιο δίσκο σε συγκεκριμένο μέρος -στον δίσκο όπου εγκαθιστάς και τον client. Οπότε γενικά καλό είναι να εγκαταταστήσεις τον client σε δίσκο (πιο σωστά σε partition δίσκου) με μπόλικο χώρο ελεύθερο.

P.S. φυσικά ούτε τα θετικά, ούτε υποθέτω και τα αρνητικά συνοψίζονται στα παραπάνω. Αυτά είναι ό,τι μπόρεσα να σκεφτώ κάπως βιαστικά, και βασίζονται στη δική μου κυρίως εμπειρία από το steam, το οποίο χρησιμοποιώ από το 2005 περίπου. :)

More
19 Δεκ 2010 22:59 #30195 by Pournelaos
Replied by Pournelaos on topic Re: Μακρυά από το Adventure Shop!

Praetorian wrote: 2. Μπορείς να κατεβάσεις και να παίξεις οποιοδήποτε παιχνίδι αγόρασες σε όποιο PC σου (ή και Mac όπου υποστηρίζεται) θέλεις.

Κάποια μπορεί να έχουν DRMs ή activations (π.χ. το Sacred 2 ή το Bioshock, αν και νομίζω το άφησαν ελεύθερο τώρα). Το γράφουν όμως πάντα στα Game details.