'Μανία' με τις γυναικείες ηρωίδες;

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Ιαν 2011 10:00 #31054 by tsampikos
Ένα αρκετά φετιχιστικό-κλισεδιάρικο φαινόμενα στα παιχνίδια της νέας εποχής είναι η μανία με τις γυναίκες ηρωϊδες ιδίως στα αστυνομικά Adventures. Still Life 1-2 γυναίκα. Chronicles of Mystery 1-2 γυναίκα. Art of Murder 1-2-3 γυναίκα. Syberia 1-2 γυναίκα. Secret files 1-2 γυναίκα. Longest Journey 1-2 γυναίκα. Mysterious Island 1-2 γυναίκα. Ακόμα και εκεί που παίζει άνδρας υπάρχει ντε και καλά και μια γυναίκα. Π.χ. Broken Sword, Runaway. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις γυναίκες χαρακτήρες, ίσα ίσα που είναι όλα παιχνιδάρες. Ίσως οι εταιρείες να θεωρούν ότι Adventures παίζουν περισσότερο γυναίκες παρά άνδρες. Και δεν αποκλείεται. Αυτό το Syberia το έχουν παίξει ακόμη και άσχετες προς το gaming γυναίκες. Ας μην με παρεξηγήσουν οι γυναίκες του φόρουμ, απλά αναφέρω ένα φαινόμενο που,τουλάχιστον, στα παλιότερα (και καλύτερα από κάθε άποψη) παιχνίδια δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό ( Mε μια πρώτη σκέψη μου έρχονται στο μυαλό τα Fascination, Lawra Bow 1-2, King's Quest IV).

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Ιαν 2011 10:22 #31056 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Γυναίκες είναι οι πρωταγωνίστριες για τον απλούστατο λόγο ότι τα παιχνίδια τα παίζουν άνδρες. Γι' αυτό τις κάνουν όλες "σεξοβόμβες". Αν βλέπαμε γυναίκες ηρωίδες σαν τη Μαρία την άσχημη, τότε ναι, θα ήταν για γυναίκες. Επίσης, δες εδώ μέσα, σε reviews ή αντίστοιχα threads τι λένε οι εδώ γυναίκες για τους άντρες - ήρωες. Να μην πω ονόματα, αλλά θα δεις ότι οι γυναίκες τρελαίνονται με τους αρρενωπούς κλπ. ήρωες. Κι οι άντρες αντίστοιχα με τις κουκλάρες τις ντυμένες, κατά προτίμηση, "αποκαλυπτικά". Όλα τα παιχνίδια που αναφέρεις ως παραδείγματα θεωρώ ότι στοχεύουν από απόψεως πρωταγωνιστών στο αντρικό κοινό. Εξαίρεση φυσικά, δε θα σταματήσω να το λέω ποτέ μάλλον, αποτελούν τα Syberia, τα οποία και δεν είναι αστυνομικά και μπορεί άνετα κανείς να τα χαρακτηρίσει καθαρά γυναικεία. Με την "παλιά" έννοια ... Ας μη με παρεξηγήσουν παρακαλώ οι φίλτατες συνομιλήτριες του φόρουμ, δεν το λέω σε καμία περίπτωση υποτιμητικά για κανέναν και καμία :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Ιαν 2011 10:48 #31059 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Η ομορφιά των ηρωϊδων είναι κάτι που ελέγχεται. Ας πούμε αυτή του Syberia είναι μια μετριότητα. Πάντως εμένα προσωπικά δεν μπορεί να με δελεάσει μια ανύπαρκτη, ψηφιακή γυναικεία φάτσα. Τι να σε γοητεύσει σε κάτι ψεύτικο, σε κάτι που δεν υπάρχει. Εδώ ένας Ιάπωνας πήγε και παντρεύτηκε την....ηρωϊδα ενός παιχνιδιού. Καμένος τελείως. Αλλό να επικροτήσεις έναν καλοφτιαγμένο χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι και άλλο να σου δημιουργεί άλλες τάσεις.

More
27 Ιαν 2011 11:13 #31061 by crocark

tsampikos wrote: Ας πούμε αυτή του Syberia είναι μια μετριότητα

Στα λόγια μου έρχεσαι ... γυναικείο παιχνίδι :lol: :lol: :lol: :lol:

tsampikos wrote: Αλλό να επικροτήσεις έναν καλοφτιαγμένο χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι και άλλο να σου δημιουργεί άλλες τάσεις.

Τι τάσεις βρε Τσαμπίκο; Μιλώ απλώς να ευχαριστιέσαι να βλέπεις ένα ωραίο σχέδιο. Άντε να φτάσεις το πολύ - πολύ να συμμετέχεις και σ' αυτήν τη συζήτηση:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="adventureadvocate.gr/forums/viewtopic.ph...topic.php?f=15&t=795[/url]<!-- l -->

Αλλά μέχρι εκεί 8)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Ιαν 2011 11:55 #31064 by tsampikos
:lol: :lol: :lol: Tελικά αδερφέ @crocark συμφωνούμε σε πολλά. Όσο για τις τάσεις....από μόνα τους τα παιχνίδια αυτό θέλουν να πετύχουν. Να βγάλουν μια φινέτσα, έναν ερωτισμό που θα τραβήξει τον ανδρικό παιχνιδόκοσμο. Εδώ με τη Λάρα Κροφτ έγινε χαμός κυρίου τότε που έσκασε μύτη. Να το πουν για την Τζολί που την ερμήνευσε το καταλβαίνω, αλλά όχι και για το sprite πριν την ταινία.... Για να δούμε και το άλλο Thread που μου πρότεινες..... 8) 8) 8)

More
27 Ιαν 2011 14:11 #31065 by moumiaq
Replied by moumiaq on topic Re: Τα adventure games σήμερα

crocark wrote:

tsampikos wrote: Ας πούμε αυτή του Syberia είναι μια μετριότητα

Να υποθέσω οτι και τα σαμπουάν εκτός αυτών που είναι για την πυτιρίδα τα θεωρείτε γυναικεία έτσιιιιιι ? :lol:

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Ιαν 2011 14:39 #31066 by tsampikos
Όχι, κανένα θέμα με τα σαμπουάν! Άλλα είναι κοινά, άλλα ανδρικά, άλλα γυναικεία! Κανένα πρόβλημα. :) Απλά στα Adventures επισημάναμε ένα φαινόμενο. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Αν μπορούσαν και στα Σέρλοκ Χολμς γυναίκα θα έβαζαν. Ακόμα και σε κάποια παιχνίδια με τον Πουαρό παίζεις γυναίκα. :lol: Ένα άλλο σημείο των καιρών είναι αυτα τα &quot;casual&quot; παιχνίδια που τα βαφτίζουν &quot;Adventures&quot;. Όσο αυτά είναι Αdventures άλλο τόσο εγώ είμαι από το Θηβέτ. Καμία σχέση δηλαδή.....

More
27 Ιαν 2011 15:15 #31067 by NikolasFigaro
Replied by NikolasFigaro on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Χμ... Θα διαφωνήσω αναφορικά με τις γυναίκες-πρωταγωνίστριες που συναντάμε πια πολύ συχνά στα adventures.

Δεν νομίζω ότι -ολοένα και περισσότερο- συναντάμε θηλυκού γένους χαρακτήρες, επειδή οι άντρες παίζουμε games. Για άλλα είδη αυτό μπορεί να ισχύει, όχι όμως για τα adventures. Εξάλλου, έχετε συνατήσει πρωταγωνίστριες σε adventures που να είναι &quot;προικισμένες&quot; και να προκαλούν ονειρώξεις; Όχι. Αντιθέτως, συναντάμε γυναίκες &quot;της διπλανής πόρτας&quot;, καθόλα νορμάλ και συμπαθητικές, σκεπτόμενες και σοβαρές, αλλά προπάντων δυναμικές και ανεξάρτητες.

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι πολύ απλά τα adventures είναι ουσιαστικά το μοναδικό είδος παιχνιδιών που απευθύνεται ΚΑΙ σε γυναίκες. Χωρίς να θέλω να μειώσω τις θηλυκές gamers, σπάνιες είναι η περιπτώσεις όπου μία γυναίκα θα κάτσει να λιώσει με κάποιο FPS, για παράδειγμα. Τα adventures -από την γέννησή τους, μάλιστα- απευθύνονταν (και απευθύνονται) ΚΑΙ στα δύο φύλα. Το ίδιο ισχύει και για τα casual games, ασχέτως από το πως τα βλέπουμε σε συνάρτηση με τα παραδοσιακά adventures.

Όταν, λοιπόν, ένας developer βλέπει να χάνει πελατεία, να βλέπει την συντριπτική πλειοψηφία των αρρένων gamers να έχουν στραφεί προς άλλα είδη, πιο &quot;αδρεναλινούχα&quot;, τότε πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί ορισμένα δεδομένα. Και τι κάνει; Αρχίζει να κοιτάει ολοένα και περισσότερο προς τις θηλυκές gamers και -γιατί όχι;- να προσπαθήσει να αυξήσει την υπάρχουσα &quot;πελατεία&quot;. Όταν πλέον σήμερα όλος ο κόσμος έχει πρόσβαση σε υπολογιστές και games, γιατί να μην κοιτάξει να τραβήξει μερικές gamers παραπάνω, παρουσιάζοντες θηλυκές πρωταγωνίστριες, δυναμικές και ανεξάρητητες, με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν οι γυναίκες;

Si vis pacem, para bellum

More
27 Ιαν 2011 17:17 #31068 by crocark

NikolasFigaro wrote: Δεν νομίζω ότι -ολοένα και περισσότερο- συναντάμε θηλυκού γένους χαρακτήρες, επειδή οι άντρες παίζουμε games. Για άλλα είδη αυτό μπορεί να ισχύει, όχι όμως για τα adventures. Εξάλλου, έχετε συνατήσει πρωταγωνίστριες σε adventures που να είναι "προικισμένες" και να προκαλούν ονειρώξεις; Όχι. Αντιθέτως, συναντάμε γυναίκες "της διπλανής πόρτας", καθόλα νορμάλ και συμπαθητικές, σκεπτόμενες και σοβαρές, αλλά προπάντων δυναμικές και ανεξάρτητες.

Και ποιος είπε ότι "ονειρώξεις" προκαλεί μόνο η "προίκα"; Άλλοι τη βρίσκουν με το μυαλό, το χιούμορ, το στυλάκι (βλ. Vic McPherson π.χ.).

Edit:

@ Moumiaq

Φίλε Moumiaq, πάνω απ' όλα πλάκα. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αντρικά και γυναικεία παιχνίδια. Γι' αυτό και χρησιμοποίησα τόσα πολλά εισαγωγικά :wink: :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Ιαν 2011 17:28 #31069 by zorbas
Replied by zorbas on topic Re: Τα adventure games σήμερα

NikolasFigaro wrote: Εξάλλου, έχετε συνατήσει πρωταγωνίστριες σε adventures που να είναι "προικισμένες" και να προκαλούν ονειρώξεις; Όχι. Αντιθέτως, συναντάμε γυναίκες "της διπλανής πόρτας", καθόλα νορμάλ και συμπαθητικές, σκεπτόμενες και σοβαρές, αλλά προπάντων δυναμικές και ανεξάρτητες.

Εγώ θυμάμαι το Riana Rouge με την Gillian Bonner :shock: :shock:
Το παιχνίδι ήταν μάπα γενικώς και δεν βασιζόταν στο σενάριο του ούτε στους γρίφους του
αλλά ήταν γεμάτο ονειρώξεις :lol:

More
27 Ιαν 2011 19:18 #31073 by crocark
Αυτό πάντως το Riana Rouge πρέπει να το παίξω. Το λέει κι ο φίλος Zorbas το αναφέρουν και στο thread που έκανα παραπομπή πιο πάνω. Στοιχηματίζω τη μισή μου συλλογή adventures ότι έχω χάσει ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Επίσης τη δίνω ολόκληρη ως αντάλλαγμα έναντι του Riana Rouge σε όποιον ενδιαφέρεται ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Ιαν 2011 19:40 #31075 by NikolasFigaro
Replied by NikolasFigaro on topic Re: Τα adventure games σήμερα

crocark wrote: Αυτό πάντως το Riana Rouge πρέπει να το παίξω. Το λέει κι ο φίλος Zorbas το αναφέρουν και στο thread που έκανα παραπομπή πιο πάνω. Στοιχηματίζω τη μισή μου συλλογή adventures ότι έχω χάσει ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Επίσης τη δίνω ολόκληρη ως αντάλλαγμα έναντι του Riana Rouge σε όποιον ενδιαφέρεται ...

ΔΕΝ ΘΕΣ. Trust me on this one. 8)

Si vis pacem, para bellum

More
27 Ιαν 2011 19:58 #31076 by crocark
@ Nikolas
Εντάξει, σε πιστεύω :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Ιαν 2011 20:53 #31077 by zorbas
Replied by zorbas on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Να σας προτείνω το Drunna; :lol: :lol:

Πλάκα πλάκα το μόνο παιχνίδι που έχω παίξει με ερωτικό περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους
και μου άρεσε ήταν το Lula και δεν είναι adventure :!: Είχα ρίξει πολύ γέλιο πάντως
πιστιρικάδες τώρα μαζί με ένα φίλο παίζαμε και μπήκε η μάνα του μέσα και μας ρώταγε τι
παιχνίδι είναι και δεν ξέραμε τι να πούμε ώσπου ξαφνικά πέρασε μπροστά από την οθόνη
ένα προφυλακτικό από την μία άκρη στην άλλη. :lol: :lol:

More
27 Ιαν 2011 21:15 #31079 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Τα adventure games σήμερα

Zorbas wrote: .... ώσπου ξαφνικά πέρασε μπροστά από την οθόνη
ένα προφυλακτικό από την μία άκρη στην άλλη. :lol: :lol:

Μου θύμισες τις δικές μου "μαϊμουδιές" στη διαρκή εφηβική μάχη για μερικά δευτερόλεπτα pixelated nudity κρυφά από τη μαμά: ένας καλός φίλος είχε προμηθευτεί το Larry 7: Love for Sail και επειδή στο σπίτι του ο υπολογιστής βρισκόταν σε μέρος άμεσα ελεγχόμενο από "εχθρικό" line of sight, ερχόταν σε μένα τον απελευθερωμένο για να δούμε μαζί τα Easter Eggs του παιχνιδιού. Ανάθεμα με κι αν καταλάβαινα τι έβλεπα τότε αλλά διαισθητικά ήξερα ότι κάτι πικάντικο συνέβαινε κι αυτό ήταν αρκετό για να ανεβάσει την αδρεναλίνη...

Αυτό που περιγράφεις ιδίως μου θυμίζει τα κρυμμένα dildos σε διάφορες γωνιές του background που μόλις τα εντόπιζες έβγαιναν από τη κρυψώνα τους και περνούσαν χορεύοντας κατά μήκος της οθόνης με τη συνοδεία μουσικής. Ανεπανάληπτες στιγμές...

ΥΓ: Το καιρό που διάβαζα το review στο PC Master δεν είχα καταλάβει καν ότι το όνομα της Gillian Bonner κρύβει (λέμε τώρα) σαφές πρόστυχο υπονοούμενο, όπως κάθε σωστής επαγγελματία του χώρου. Γηράσκω αεί διδασκόμενος 8)

No good deed goes unpunished