Συνεργασια Jane Jensen-προγραμματιστών Silver Lining...????

• Themistoklis
  • Themistoklis's Avatar Topic Author
  • Gwydion's Pet
  • Gwydion's Pet
More
04 Μαρ 2011 08:03 #31689 by Themistoklis
Ο Eriq Chang είναι μελος της σχεδιαστικης ομαδας του Kings Quest III Redux ενώ έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό γραφικών και backgrounds και άλλων adventures όπως του Al Emmo, του QFGII VGA , του Silver Lining κλπ... Επίσης διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα, την "Eriq Chang Studio".

Τυχαίνει να τον έχω "Friend" στο Facebook, και είδα πρόσφατα πως ανέβασε τη φωτογραφία που σας επισυνάπτω, με το εξής σχόλιο :

"I have been sworn to secrecy by this silver-lined studio and that OTHER Queen of Adventure gaming that I'd keep my trap shut else I may end up a howling, blood-sucking voodoo doll tomorrow. I guess we'll see Sierra? fans. ;) Start "WISHING" hard!"

Λίγες μέρες νωρίτερα, στο forum του Silver Lining (είναι το Project που αφορά το freeware Kings Quest IX) , ένα μέλος της προγραμματιστικής ομάδας του παιχνιδιού είπε ότι συζήτησε πρόσφατα με την Jensen σχετικά με πολλά πράγματα όπως το Silver Lining, το Gray Matter και, φυσικά, το Gabriel Knight...

Παντως στα teaser ειναι καλος ο Chang. Δεν μπόρεσα να βγαλω ακρη απο την εικονα - αν και οι παραπομπες απο το σχόλιο του οδηγούν σαφώς στο Gabriel Knight...

Λετε το GK 4 να είναι προ των πυλών;;; :shock:

Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
04 Μαρ 2011 08:19 #31690 by outcry
Το Gabriel Knight φαίνεται αρκετά καθαρά, κάτω δεξιά στην εικόνα. Εκτός αν εγώ το βλέπω έτσι με τα μισόκλειστα απ τη νύστα μάτια μου.
Ωστόσο απ τα λεγόμενα του τάδε δε μπορούν να βγουν και σπουδαία συμπεράσματα.Εκτός αν εγώ δε μπορώ να βγάλω με τα μισόκλειστα απ τη νύστα μάτια μου.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• Themistoklis
  • Themistoklis's Avatar Topic Author
  • Gwydion's Pet
  • Gwydion's Pet
More
04 Μαρ 2011 09:13 #31691 by Themistoklis
Haha, nice post :) Οντως, δε μπορει να βγει σαφες συμπερασμα - γιαυτο κ το post του, θεωρειται "Teaser" !! :wink:

Νομιζω παντως οτι εκει που βλεπεις το "Gabriel Knight", πρεπει να γραφει "... of Gabriel Knight" ή κατι τετοιο. Οχι, δε φαινεται...αλλα το υπεθεσα θεωρώντας οτι η μικρη θολη λεξη πριν το "Gabriel Knight" είναι "of" ... Το πρωτο μισο αυτης της προτασης φαινεται στα αριστερα. "The ... " - δεν βγαζω τη συνέχεια, δυστυχως...

Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land

More
04 Μαρ 2011 09:30 #31693 by crocark
@ Outcry

Φίλε outcry, δυο φορές μισόκλειστα ξέρεις πόσο μας κάνει; Μια φορά "ολόκλειστα" :lol:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
04 Μαρ 2011 11:55 #31696 by Tasos
Κι εγω τον έχω τον Eric Chang φίλο στο fb αλλά ομολογώ πως δεν το πρόσεξα, παρόλο που τα μάτια μου είναι χορτάτα από ύπνο και ορθάνοιχτα!! Η ζυγαριά γέρνει προς τα GK και στη συνέχιση του franchise... Μακάρι, αν και χρειάζεται μια ακόμα πιο ώριμη αντιμετώπιση από την ομάδα, όσο εξαιρετικό κι αν ειναι το Silver Lining!

More
04 Μαρ 2011 12:00 #31697 by crocark
Παιδιά για να καταλάβω, εννοείτε Gabriel Knight IV σε συνέχειες;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
04 Μαρ 2011 12:07 #31698 by Tasos
Εμένα εκεί πάει το μυαλό μου... Θα μπορούσε πάντως να βγει κάτι πολύ καλό!
Πρότεινω τίτλο: The Schattenjager Chronicles!

More
04 Μαρ 2011 12:14 #31699 by crocark
Εσείς που είστε φίλοι του, δεν μπορείτε να του πείτε ότι υπάρχει ένας παλιομοδίτης στην Ελλάδα (ίσως και μερικοί ακόμη) που θα ήθελε να τον παρακαλέσει πολύ να φτιάξει ένα κανονικό παιχνίδι και όχι σε συνέχειες;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
04 Μαρ 2011 12:35 #31700 by Tasos
Χαχαχαχααχα.... Θα δοκιμάσουμε αλλά κι εσύ δοκίμασε πως είναι να παίζεις ένα episodic adventure, αλλά με συνεπείς ημερομηνίες κυκλοφορίας κάθε επεισοδίου!

More
04 Μαρ 2011 14:31 #31709 by Vassilis_24

crocark wrote: Εσείς που είστε φίλοι του, δεν μπορείτε να του πείτε ότι υπάρχει ένας παλιομοδίτης στην Ελλάδα (ίσως και μερικοί ακόμη) που θα ήθελε να τον παρακαλέσει πολύ να φτιάξει ένα κανονικό παιχνίδι και όχι σε συνέχειες;

Kι άλλος ένας εδώ που ούτε έχει παίξει ούτε πρόκειται να παίξει ποτέ παιχνίδι σε συνέχειες, εκτός αν κάποιος του χαρίσει τη retail συσκευασία...

More
04 Μαρ 2011 15:51 #31711 by Tasos
again δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Δηλαδή όποιος βλέπει ταινίες, δεν μπορεί να δει τηλεοπτικές σειρές γιατί έχει συνηθίσει να έχει όλο το πακέτο ευθής εξ αρχής;;

More
04 Μαρ 2011 16:58 #31714 by Vassilis_24

Tasos wrote: again δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Δηλαδή όποιος βλέπει ταινίες, δεν μπορεί να δει τηλεοπτικές σειρές γιατί έχει συνηθίσει να έχει όλο το πακέτο ευθής εξ αρχής;;

Δεν έχει να κάνει με το ότι δεν έχεις το πακέτο εξ αρχής. Είπα εξάλλου ότι ούτε όταν βγουν σε retail όλα τα επεισόδια δε με προσελκύει ένα παιχνίδι που έχει βγει σε τέτοια μορφή. Έχει να κάνει με το ότι δε σου δίνουν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, αλλά 5 μικρά. Δε δένουν μεταξύ τους. Μια σειρά, μιας και το συγκρίνεις έχει συνέχεια και συνοχή και αρχίζει στο πρώτο επεισόδιο και τελειώνει στο τελευταίο (εκτός αν κοπεί στην πορεία :P). Άσε που η διάρκειά τους είναι πολύ μικρή. Γιατί όταν κάνεις episodic game, φτιάχνεις το πρώτο επεισόδιο, μετά πας στο επόμενο και αν θέλεις να προσθέσεις κάτι ή να αλλάξεις κάτι στο πρώτο ώστε να δημιουργήσεις αυτή τη ροή, ώστε να είναι τελικά ένα παιχνίδι με συνοχή, δεν μπορείς. Το παιχνίδι πρέπει να είναι έμπνευση και όχι καταναγκασμός, δηλαδή θέλω τόσα κεφάλαια να μου παραδοοθούν τότε κοκ.
Έχω παίξει episodic τα tales of monkey island (μιας και τα έδινε δώρο περιοδικό) και απογοητεύτηκα τελείως. Είναι η εύκολη λύση για τις εταιρίες...

Δεν ξέρω, η δική μου γνώμη αυτή είναι και δε νομίζω ότι θα αλλάξω, στο χέρι τους είναι να με πείσουν ότι τα παιχνίδια που φτιάχνουν σε αυτήν τη μορφή είναι εφάμιλλα των retail παιχνιδιών...

More
04 Μαρ 2011 17:27 #31716 by crocark
@ Vassilis_24

Φίλε, έτοιμος ήμουν ν' αρπαχτώ. Έτσι όπως το λες είναι σα να λες ότι θέλω τα πάντα τσάμπα. Μετά συνειδητοποίησα ότι μάλλον συμφωνούμε. Και από άλλα σου μηνύματα αυτό προκύπτει νομίζω :)

Έχω κάποια παιχνίδια της Telltale, αγορασμένα πάντα μετά την κυκλοφορία τους σε κουτί και μάλιστα μετά από αρκετό καιρό. Καλά θα ήταν να μου τα δώσει η εταιρεία τσάμπα, αλλά τα έχω (αυτά τα λίγα) αγορασμένα.

Πάντως στη βασική ιδέα ότι προτιμώ τα παιχνίδια ως ενιαία σύνολα συμφωνώ σίγουρα. Κι εγώ συμφωνώ στο περίπου με αυτό που λες:

Vassilis_24 wrote: Γιατί όταν κάνεις episodic game, φτιάχνεις το πρώτο επεισόδιο, μετά πας στο επόμενο και αν θέλεις να προσθέσεις κάτι ή να αλλάξεις κάτι στο πρώτο ώστε να δημιουργήσεις αυτή τη ροή, ώστε να είναι τελικά ένα παιχνίδι με συνοχή, δεν μπορείς. Το παιχνίδι πρέπει να είναι έμπνευση και όχι καταναγκασμός, δηλαδή θέλω τόσα κεφάλαια να μου παραδοοθούν τότε κοκ.

Δεν είναι ακριβώς όπως το λες, αλλά νιώθω κι εγώ ότι κάτι λείπει που θα έδενε τα επεισόδια σε ενιαίο σύνολο. Προφανώς, όταν τα επεισόδια του ίδιου παιχνιδιού τα γράφουν άλλοι άνθρωποι, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

Tasos wrote: again δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Δηλαδή όποιος βλέπει ταινίες, δεν μπορεί να δει τηλεοπτικές σειρές γιατί έχει συνηθίσει να έχει όλο το πακέτο ευθής εξ αρχής;;

Τάσο, καλά να είμαστε και νομίζω αυτήν τη συζήτηση δε θα τη σταματήσουμε ποτέ. Σκέψου το ερώτημα ανάποδα. Γιατί είναι υποχρεωτικό σε κάποιον που αρέσουν οι ταινίες να του αρέσουν και οι τηλεοπτικές σειρές. Δεν το 'χα σκεφτεί ποτέ έτσι. Κι όμως νομίζω φίλε ότι το πέτυχες σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ταινία τελευταία φορά είδα χθες το βράδυ. Σειρά, τλευταία φορά είδα το Μάιο του '09. Ίσως εκεί να βρίσκεται το θέμα για μένα προσωπικά :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
04 Μαρ 2011 18:24 #31721 by Tasos
Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τα παιχνίδια και συνοχή έχουν και ροή έχουν, άλλα καλύτερη, άλλα χειρότερη. Και σε ένα πλήρες παιχνίδι η ροή και η συνοχή δεν είναι δύο δεδομένοι παράγοντες. Πόσα πλήρη παιχνίδια δεν κάνουν κοιλια στη μέση της ιστορίας; Πόσα δεν ολοκληρώνονται ή τελειώνουν με απότομο τρόπο; Ναι η διάρκεια ενός επεισοδίου είναι μικρή, μικρότερη από ενός πλήρους παιχνιδιού είναι λογικό. Η διάρκεια, όμως, 5 επεισοδιών είναι ανάλογη ενός πλήρους παιχνιδιού, καμιά φορά και περισσότερη. Επίσης, τουλάχιστον, τα παιχνίδια της Telltale, αλλά και το Dream Machine, είναι ολοκληρωμένα σαν επεισόδια. Δεν σου δίνουν την αίσθηση του ημιτελούς ή του ανολοκλήρωτου.

Δεν επιμένω φυσικά στο θέμα για να αλλάξω γνώμη στα παιδιά, απλά το χρησιμοιποιώ ως αφορμή για να σχολιάσουμε το φαινόμενο του episodic gaming, όσο μπορούμε, γιατί κακά τα ψέματα όταν το 99% του δείγματός σου είναι από μια και μόνο εταιρεία δεν έχεις και πολλά να πεις... Αν βρίσκω ένα πρόβλημα στο episodic gaming είναι η επαναληψιμότητα και η επανάχρηση (ή ανακύκλωση) τοποθεσιών και χαρακτήρων μέσα στα επεισόδια. Και βέβαια το ότι κάποια επεισόδια είναι, όντως, πολύ μικρά. Σε κάθε περίπτωση το format του episodic μου αρέσει. Δίνει νέες προοπτικές στο είδος και αυτό φαίνεται εν μέρει και από την επιτυχία των παιχνιδιών της Telltale. Πιστεύω, επίσης, πως ένα θετικό στοιχείο των episodic games είναι η αξιοποίηση του feedback για την διαρκή βελτίωση των επεισοδίων, κάτι που είναι ανέφικτο σε ένα πλήρες παιχνίδι.

Τέλος, η τμηματική αφήγηση μιας ιστορίας και ο σχεδιασμός της σε επιμέρους επεισόδια είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία και σίγουρα δεν είναι 'εύκολη λύση'!

Φιλικά πάντα!

@crocark (special)
Είδες που με την επιμονή βρήκαμε τι φταίει??? Άρα οταν ξαναβρεθούμε θα σου φέρω καμιά super σειρά να δεις!!

More
04 Μαρ 2011 18:30 #31722 by crocark
@ Tasos

Να 'σαι καλά φίλε. Πρόσεξε μόνο να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα επεισόδια και όλοι οι κύκλοι, ε; :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ