Lego (adventurous) ideas
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Το διαβόητο Scumm Bar του Monkey Island τώρα και σε Lego.
Γιατί τα Lego ποτέ δεν πεθαίνουν. Και γιατί οι πειρατές είναι πάντοτε της μόδας.
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Μία από τις πιο υπέροχες εμπειρίες μου ήταν η επίσκεψη στη Legoland της Ελβετίας, όπου είχαν και ένα section για τότε πρωτοεμφανιζόμενα παιχνίδια (Titus the Fox [μαγεία!!!] και Mario Bros μεταξύ άλλων)...
Και αλλάζοντας την τελευταία πρόταση της Fallen, τα Lego είναι ΠΑΝΤΑ στη μόδα.
ΥΓ. Η γυναίκα μου έχει φάει τρελό κάψιμο με 3 set Lego The Hobbit... Σίγουρα θα λάτρευε και Lego The Monkey Island!
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- Constantine_R
- Voodoo Priest
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- crocark
- Adventure's Advocate
Μάλλον ό,τι πιο ακριβό σε παιχνίδι.Constantine_R wrote: Είναι ακριβά τα ^&%&^%&!!!!
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Τιτανοτεράστια αγάπη! Το πρώτο μου παιχνίδι στον 286. Ατελείωτες ώρες και πάμπολλα τερματίσματα (sic!). Περιττό να σου πω όταν το είδα σε Lego, ήμουν έτοιμος να το κλέψω!crocark wrote: Titus the Fox;;; Πω ρε μάστορα ... Που το θυμήθηκες αυτό τώρα ;;;
Την ίδια ατάκα λέει και η γυναίκα μου!!!Constantine_R wrote: Είναι ακριβά τα ^&%&^%&!!!!
Δεν ήταν τόσο, αλλά έγιναν ελέω συγκεκριμένων εμπορικών συμφωνιών με themes ταινιών κτλ...crocark wrote: Μάλλον ό,τι πιο ακριβό σε παιχνίδι.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Εγώ μια ζωή ακριβά τα θυμάμαι αλλά έχεις δίκιο, μετά τις συμφωνίες που έχουν κάνει, παράγινε το κακό...akarasimos wrote: Δεν ήταν τόσο, αλλά έγιναν ελέω συγκεκριμένων εμπορικών συμφωνιών με themes ταινιών κτλ...
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- crocark
- Adventure's Advocate
Υπάρχουν όμως δύο τύποι παιξίματος όπως το βλέπω. Ή παίρνεις το spiderman σε minifigure (μέτριος ηλικιακά παίκτης συνήθως) ή μαζεύεις τα τούβλα σου από μωρό μέχρι ενήλικας και φτιάνεις ένα spiderman σε φυσικό μέγεθος. Στην πρώτη ακολουθείς το βιβλίο, στη δεύτερη είσαι master builder, όπως θα έλεγε και στο Lego Movie ...
ΥΓ
Κάποτε πρέπει η ελληνική (ή ελληνικές, δεν ξέρω αν υπάρχει και δεύτερη ...) εταιρεία που φτιάχνει τούβλα, να δει την περίπτωση αντιγραφής σε μέγεθος, σχήμα και σκληρότητα τούβλου. Κρίμα είναι να έχεις βιομηχανία πλαστικών και να μη φτιάχνεις κάτι τόσο απλό.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Οι κατηγορίες είναι 4 γιατί περιλαμβάνονται και τα Lego Technic που είναι μια ιδιαίτερη, ακριβή και "εκπαιδευτική" κατηγορία. Παλαιότερα υπήρχαν themes στα Lego, αλλά όχι σε τέτοιες τιμές και φυσικά με όχι τόση μεγάλη δημοφιλία...
Και για να μην μακρυγορήσω άλλο, είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που αποδεδειγμένα βοηθούν στην κινησιολογία και φαντασία των παιδιών και των ενηλίκων!
Once a Lego builder, always a Lego builder!
YΓ. Κάτω η χούντα των Playmobil!
- crocark
- Adventure's Advocate
Τώρα τι να πω; Πες της γυναίκας σου (να χτενίσει το μαλλί αλά Ζόρικη και) να σου δώσει ένα φιλάκι από μένα.akarasimos wrote: Κάτω η χούντα των Playmobil!
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- maladroid
- Templar Hunter
No good deed goes unpunished
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Και γω το 'χω ακόμα. Από lego αν και είχα για ένα διάστημα (θυμάμαι χαρακτηριστικά να προσπαθώ να χτίσω έναν ανεμόμυλο με σχέδιο και να μη μου βγαίνει ποτέ μα ποτέ σωστά), δεν είμαι σίγουρος τι έχει επιζήσει.maladroid wrote: Κάτω τα χέρια από τα Playmobil ρε κανάγιες μην κατεβάσω το πειρατικό από το πατάρι και σας βουλιάξω τις ιδιοκατασκευές!
Γενικά νομίζω έχω ρίξει σαφώς περισσότερες ώρες παιχνιδιού με playmobil παρά με lego.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Το διάβασα σήμερα το πρωί και χαμογέλασα με την... επικαιρότητα του άρθρου (ένεκα της συζήτησής σας).
Επίσης, τα Lego είχαν ανθρωπάκια back in the days; Νομίζω πως υπήρχαν μόνο τουβλάκια. Οπότε για πιο... story-driven παιχνίδια προτιμούσαμε τα Playmobil. Σωστά;
Nothing happens unless first a dream...
- crocark
- Adventure's Advocate
Ναι ρε συ Φώλεν. Εγώ θυμάμαι έπαιζα Walking Deaf με τα palymobil. Μετά βεβαίως μεγάλωσα ...Fallen_Angel wrote: Οπότε για πιο... story-driven παιχνίδια προτιμούσαμε τα Playmobil. Σωστά;
Η βασική διαφορά - πλεονέκτημα που έχουν τα Lego είναι ότι πιάνουν σαφώς λιγότερο χώρο, όντας πιο μικρά. Εννοείται ότι όσο πιο μωρό, τόσο μεγαλύτερα τα θες τα πράγματα. Αλλά σκέψου τώρα να έχεις το πειρατικό mal στο ίδιο ράφι με το Millenium Falcon. Το δεύτερο είναι μικρότερο (οικονομία χώρου), κομψότερο, ακριβότερο (λυπάσαι περισσότερο αν καταφέρεις και το σπάσεις ή χάσεις κομμάτια), πιο εύκολο να γίνει κομμάτια (αν δεν έχεις κολλήσει τα κομμάτια με crazy glue) αλλά απ' την άλλη έτσι δε σπάνε τα κομμάτια (σε αντίθεση με τα χιλιάδες σπασμένα κατάρτια πειρατικών που έχω δει) και πολύ πιο δύσκολο να φτιαχτεί. Πλεονέκτημα για το πειρατικό ότι πλέει αληθινά και μάλιστα παίρνει και "μηχανή" αν και όχι τηλεκατεύθυνση *, ενώ για το Millenium Falcon απ' όσο ξέρω ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά hyperdrive. Όχι ότι ξέρω από πρώτο χέρι, αλλά τα προσπέκτους να δεις, καταλαβαίνεις.
Και κάτι υποκειμενικό. Millenium Falcon δεν έχω δει ποτέ, οπότε δε ζήλεψα. Όσοι όμως κερατάδες είχαν πειρατικό, ποτέ δε στο δίναν να το παίξεις. Μίζεροι, γκρινιάρηδες, μυγιάγγιχτοι, κομπλεξικοί τυπάκοι που σε κάναν να πιστεύεις ότι είσαι παρακατιανός
* Βλακείες. Παίρνει:
Αν και μαγκιά θα ήταν να γυρίζουν τα ιστία και όχι να στρίβει υποβρυχίως. Σε κάθε περίπτωση όταν το MF αποκτήσει HD, δε θα πιάνεται ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Mal είσαι το άλλο μου μισό. Αν είσαι κοπέλα σε παντρεύομαι. Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όσο διάβαζα για τα χρωματιστά, αντιαισθητικά και γεμάτα γωνίες τουβλάκια. Playmobil. Με το μεσαιωνικό κάστρο, τους ιππότες, τους καουμπόηδες, τους ινδιάνους, τους αστυνομικούς, την φάρμα, τους πειρατές... Άγγιξες ευαίσθητη παιδική χορδή παρόλο που ποτέ δεν είχα το πειρατικό...maladroid wrote: Κάτω τα χέρια από τα Playmobil ρε κανάγιες μην κατεβάσω το πειρατικό από το πατάρι και σας βουλιάξω τις ιδιοκατασκευές!
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Fallen_Angel wrote: Επίσης, τα Lego είχαν ανθρωπάκια back in the days; Νομίζω πως υπήρχαν μόνο τουβλάκια. Οπότε για πιο... story-driven παιχνίδια προτιμούσαμε τα Playmobil. Σωστά;
Από όσο ξέρω, είχαν "από εξ απανέκαθεν"!
crocark wrote: Η βασική διαφορά - πλεονέκτημα που έχουν τα Lego είναι ότι πιάνουν σαφώς λιγότερο χώρο, όντας πιο μικρά. Εννοείται ότι όσο πιο μωρό, τόσο μεγαλύτερα τα θες τα πράγματα. Αλλά σκέψου τώρα να έχεις το πειρατικό mal στο ίδιο ράφι με το Millenium Flacon. Το δεύτερο είναι μικρότερο (οικονομία χώρου), κομψότερο, ακριβότερο (λυπάσαι περισσότερο αν καταφέρεις και το σπάσεις ή χάσεις κομμάτια), πιο εύκολο να γίνει κομμάτια (αν δεν έχεις κολλήσει τα κομμάτια με crazy glue) αλλά απ' την άλλη έτσι δε σπάνε τα κομμάτια.
Συμφωνώ απολύτως και για το ζήτημα του όγκου, αλλά και τις κομψότητας. Έχοντας παίξει και με τα δύο (ειδικά τα κουτιά LEGO ήταν κλασικό δώρο Χριστουγέννων - back in Switzerland) και ξέροντας ότι δεν είμαι αντικειμένικός (!!!), τα LEGO είναι σαφώς "καλύτερο" είδος παιχνιδιού με βάση αυτά που σου προσφέρει...
maladroid wrote: Κάτω τα χέρια από τα Playmobil ρε κανάγιες μην κατεβάσω το πειρατικό από το πατάρι και σας βουλιάξω τις ιδιοκατασκευές!
[mode=Ζήκος on] Και αργώ να φτιάξω το Pirate Ship Ambush της Lego και να στο βυθίσω αυτάνδρο! [mode=Ζήκος off]