Dreamfall Chapters
- Elessar
- Topic Author
- Team
Και αν το έπαιξε, εντυπώσεις - και νέο thread στην κατηγορία 'adventures'
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Fallen_Angel wrote: Castle,
Χωρίς spoilers!!- αλλά να μας πεις τι σε κάνει να το χαρακτηρίζεις controversial (δεν ακούγεται καλό, πολύ διπλωματική επιλογή λέξης).
WickedMan wrote: @doc
Ναι ρε παιδί. Ξέρω γω controversial όσον αφορά σε χαρακτηριστικά του gameplay (π.χ. απουσία γρίφων, παρουσία QΤEs) ή σε "στροφές" της πλοκής? (χωρίς spoilers).
Μπράβο επιτυχία ο χαρακτηρισμός controversial!...annapad wrote: Kαι μενα αυτο controversial λιγο κακό μου ακουγεται! τεσπα εγώ ακομα περιμενω το gog! Οψομεθα!
Ότι το gameplay θα είναι controversial με τις Telltale-ικές επιρροές του ήταν γνωστό από καιρό, οπότε εννοείται δε θα αναφερόμουν σε γνωστά πράγματα.
To controversy βρίσκεται στην τροπή του σεναρίου και συγκεκριμένα στην πρώτη πρώτη σκηνή του παιχνιδιού που μέχρι τώρα την έχουν κρατήσει κρυφή. Προσωπικά πιστεύω πως ο Ragnar "has written himself into a corner" από την οποία για να ξεφύγει θα πρέπει να καταφύγει σε υπερβολικές τροπές και μυθοπλασίες που δεν ξέρω κατά πόσο θα ικανοποιήσουν. Είναι αρκετά ικανός μυθοπλάστης ώστε να τα καταφέρει, αλλά και οι γκάφες ολκής που έχει διαπράξει (και που ξεκίνησαν με το φινάλε του Dreamfall) πιστεύω τον βάζουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Ήδη πάντως όλοι οι πιθανοί τρόποι εξέλιξης της ιστορίας προσωπικά μου φαίνονται far-fetched και προβληματικοί. Το μέλλον θα δείξει...
- AstronautDown
- Elite Member
- I'm selling these fine leather jackets™
*εννοείται ότι ποτέ δε θα ξεπεραστεί η ακαταμάχητη γοητεία της ατάκας "it's a rubber ducky".
Music is a product of the mind, not the heart.
- Elessar
- Topic Author
- Team
Πρώτης τάξης ευκαιρία να θυμηθούν το παιχνίδι όσοι το έχουν ξεχάσει, η ανάλυση ξεκινάει από εδώ .
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Nothing happens unless first a dream...
- qwerty
- Moderator
Thanks και στον Elessar που μας το είπε.
- AstronautDown
- Elite Member
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
1) Ακόμα ασχολούμαι με το GK1 20th AE.AstronautDown wrote: Να υποθέσω δεν έχει ασχοληθεί πολύς κόσμος ακόμα...
2) Ακόμα έχω άρνηση να δω τι γίνεται παρακάτω μετά από το βλάσφημο ξεκίνημα που αντίκρυσα. Ειλικρινά νιώθω λες και ο Ragnar με έφτυσε στα μούτρα.
- skywalker333
- Elite Member
πραγματικά δεν μπορείς να εκφέρεις καμία γνώμη για το παιχνίδι, review ειναι σχεδον άτοπο να γινει μιας κ πριν προλάβεις καλα καλα να αρχισεις, τελείωσε.
δεν ξερεις που το πάει κ που θα το πάει καθολου.
το μονο που μπορώ να πω σίγουρα ειναι: πολύ ωραίος τεχνικός τομέας. κ τα γραφικά κ η μουσική και το voice acting.
τώρα για τα "puzzles", ειναι νωρίς κ πολύ μικρό για να εκφέρω άποψη αλλά ναι, ειναι πολυ απλά ως τώρα. οχι telltale "περίπατος στο πάρκο κ μαλί της γριάς" αλλά πλησιάζουν προς εκεί. οσο για τα "she will remember that", ουτε για αυτά μπορεις να πεις αν οντως θα έχουν καποια ιδιαίτερη σημασία. αυτά που είδα ως τώρα δεν ήταν κ τιποτα το φοβερο.
γενικά, το book 1 ειναι σαν demo. πριν προλάβεις καν να πάρεις ιδέα τι γίνεται, έχει τελειώσει.
κ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο release πρόγραμμα, με προβληματίζει.
το Broken Sword 5, το έσπασαν αλλά είπαν, θα βγει σε 1-2 μήνες και βγήκε.
το Cognition, έλεγαν κάθε 2-3 μήνες, οκ αργούσε λιγάκι αλλά έβγαινε.
το walking dead, ξέρεις πως θα ειναι περίπου κάθε 2-3 μήνες και βγαίνει.
Το Broken Age απο την άλλη, άφαντο.
το Exchange Student, απλά ακυρώθηκε κ μείναμε μπουκάλα.
νομίζω πως απλά θα το παρατήσω εδώ το παιχνίδι μέχρι να βγει ολόκληρο. Αυτο κάνω στα περισσότερα episodic αλλά οντας μεγάλος fan του Longest Journey, δεν άντεξα. λάθος μου.
όταν ένας τίτλος ειναι εμφανέστατα φτιαγμένος κ γραμμένος για μια "μονοκοπανια" ιστορία, το να το σπας σε ακυρα κομμάτια κ να ξεχνάς τι γίνεται απο το ένα στο άλλο, μονο κακο κάνει.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Πω πω μόνο;;;!!!!Skywalker333 wrote: 2.5 ώρες διάρκεια βαριά βαριά ήταν.
Είχα διαβάσει κάτι σχόλια πως κρατάει 6 ώρες και ήλπιζα σε πιο χορταστική διάρκεια...
- qwerty
- Moderator
Μου φάνηκε λίγο, και δεν εννοώ σε διάρκεια. Από ιστορία δεν προλαβαίνεις να δεις και τίποτα, δεν καταλαβαίνεις πού το πάει. Και όλο αυτό το θέμα με την πολιτική με άφησε παγερά αδιάφορο, σε σημείο που να βαρεθώ κιόλας.
Και κάτι χαζομαρούλες συνέχεια, ας πούμε τύπου fetch quest. Αδιάφορα πράγματα ρε γαμώτο...
Δεν λέω, αρκετά όμορφο (τεχνικά κάκιστο όμως, με μια απόδοση τραγικότατη που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση απ' τον τεχνικό τομέα), ωραίο soundtrack και voice acting, αλλά μέχρι εκεί.
Εννοείται πως θα περιμένω και τα υπόλοιπα επεισόδια - books για ολοκληρωμένη άποψη (δεν ασχολούμαι ξανά μέχρι να ολοκληρωθεί το παιχνίδι), όμως σαν πρώτη εντύπωση δεν ήταν και η καλύτερη.
Θα δούμε πως θα πάει το πράγμα...
- skywalker333
- Elite Member
Castledoque wrote:
Πω πω μόνο;;;!!!!Skywalker333 wrote: 2.5 ώρες διάρκεια βαριά βαριά ήταν.
Είχα διαβάσει κάτι σχόλια πως κρατάει 6 ώρες και ήλπιζα σε πιο χορταστική διάρκεια...
ωχ, 2 έγραψα? 3 ήθελα να πω! 3-4 ώρες για τον μέσο παίχτη. η κούραση της δουλειάς...
εμένα μου πήρε κοντά 5 (μετρημένες) αλλά είδα τα πάντα, πήγα παντού κ έκανα ότι μπορούσα. παίζω τρομερά αργά κ μεθοδικά.
για τον μέσο παίχτη που απλά παίζει τη κεντρική γραμμή, ναι 3μιση ώρες περίπου θα του πάρει.
καλά, για τον νέο μέσο παίχτη που θα παίξει με walkthrough, ούτε 2
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Έχω δει μόνο το αρχικό cut-scene και έχω παίξει το εισαγωγικό κομμάτι με τη Zoe μέχρι την εμφάνιση του Kian. Ποια η γνώμη σας για (ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: μην κοιτάξει κανείς που δεν έχει παίξει)
- AstronautDown
- Elite Member
Οι "γρίφοι" είναι κυρίως πέρα-δώθε κ πράγματα που (τουλάχιστον φαινομενικά) δεν προωθούν ιδιαίτερα την υπόθεση, απλώς "χτίζουν" λίγο τις σχέσεις με τους χαρακτήρες (ή αλλιώς "Character X will remember that" αλά Walking Dead). Κάποιοι πάντως ήταν εντελώς αχρείαστοι, ξεδιάντροπα βαλμένοι για να αυξηθεί ο χρόνος παιχνιδιού κ για να αναγκάσουν τον παίχτη να εξοικειωθεί λίγο με την πόλη.
Για το ζήτημα στην αρχή του παιχνιδιού που αναφέρει ο Castledoque, το μόνο που έχω να πω είναι ότι... αναμένουμε. Από τη μια, όπως είπε ήδη κ ο Castle, έχει στριμωχτεί αρκετά ο Rangar, από την άλλη είναι σίγουρο ότι θα δοθεί μια κάποια λύση.
Το παιχνίδι πάντως παρόλες τις ατέλειες του σίγουρα με τράβηξε κ αναμένω τη συνέχεια με ενδιαφέρον. Έχω την εντύπωση ότι στο μεταξύ θα ξαναπαίξω το Dreamfall γιατί το Chapters σε πετάει στα βαθιά κ πραγματικά ασχολείται στο απολύτως ελάχιστο (βλ. καθόλου) με το να σου θυμίσει τι έχει προηγηθεί.
- crocark
- Adventure's Advocate