Δουλεύει ο Ερμής; (Ιστορίες για τα ΕΛΤΑ)

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
20 Σεπ 2012 19:13 #39615 by tsampikos

castledoque wrote: Τώρα κάποιοι μπορεί να γελάσετε μαζί μου και να πείτε καλά να πάθω, αλλά θα σας τα πω.

Φτάνει ωραία και καλά το ακριβοπληρωμένο πακετάκι από το amazon.fr και με το που το σηκώνω τρώω την πρώτη κρυάδα. "Ωχ ελαφρύ είναι, πάει το manual..."

Το ανοίγω και όντως manual ούτε για δείγμα. "Δεν πειράζει", λέω, "στο κάτω κάτω το ψιλο-περίμενα. Με αποζημιώνει τουλάχιστον το όμορφο art-work στο DVD-case και πάνω στο DVD του παιχνιδιού". Το βάζω στο PC για να το εγκαταστήσω και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι η πρώτη ερώτηση που μου κάνει ο installer του παιχνιδιού είναι τι γλώσσα θέλω. "English" λέω με απέραντη ανακούφιση, μπαίνω στο STEAM και αρχίζω την εγκατάσταση. Και τότε βέβαια ο installer μου ζητάει το activation code. Ανοίγω κι εγώ ξανά το DVD-case και τρώω τη δεύτερη και χειρότερη κρυάδα. Πουθενά ο κωδικός!!!! "Αλλά στάσου, καμιά φορά τον τυπώνουν πάνω στο ίδιο το DVD. Με το ωραίο artwork, μπορεί να μην τον πρόσεξα..." Βγάζω με τρεμάμενα χέρια το DVD από τον υπολογιστή, απολαμβάνω με γλυκό αναστεναγμό για μια ακόμα φορά το όμορφο artwork και ψάχνω για το κωδικό. Τρίτη κρυάδα: Όπως καταλαβαίνετε, πουθενά ο κωδικός. Ξανακοιτάζω το DVD, ξανακοιτάζω το DVD-case, οριακά καταφέρνω να συγκρατήσω την παρόρμηση να πετάξω στα σκουπίδια DVD, DVD-case και ωραίο artwork, αφού βέβαια πρώτα τα σπάσω σε όσα κομματάκια μπορώ, παίρνω μια βαθιά ανάσα και επικοινωνώ με amazon και Daedalic. Και οι δυο μου απαντούν ομολογουμένως γρήγορα. Η Daedalic με ενημερώνει ότι μεταβίβασε το πρόβλημά μου στην πολυαγαπημένη Deep-Silver και ότι θα με ενημερώσει για την απάντησή της, το δε Amazon.fr μου ζήτησε χίλιες συγγνώμες και μου είπε να επιστρέψω ταχυδρομικώς το DVD με το όμορφο artwork με τη διαβεβαίωση ότι θα μου στείλει καινούργιο τεμάχιο (το οποίο θα έχει μέσα ελπίζω το activation code.) Εννοείται πως το πακετάκι με το ωραίο artwork επέστρεψε στο ταχυδρομείο σήμερα το μεσημέρι και μια και πήρε τον ελληνικό αέρα του θα επιστρέψει σύντομα στη μαμά Γαλλία.

Μετά από όλα αυτά τι να πω; Είχα ακούσει κατά καιρούς για παιχνίδια στα οποία ξεχνάνε να προσθέσουν μέσα το αυτοκολλητάκι για το activation, αλλά πρώτη φορά μου έτυχε. Ελπίζω το καινούργιο που θα μου έρθει να μην έχει το ίδιο πρόβλημα, αλλά και αυτό που επέστρεψα στους γάλλους να φτάσει σπιτάκι του σώο και αβλαβές, γιατί αλλιώς θα με χρεώσουν διπλά για το παιχνίδι!

Πράγματι δυσάρεστη έκπληξη για τον φίλτατο @Castledoque. Μάλλον σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις....Πραγματικά πάντως χαίρομαι που αγόρασα μια ωραιότατη DRM free κατεβαστική έκδοση του παιχνιδιου. Τι να το κάνω το ωραίο περιτύλιγμα σε μια ερμαφρόδιτη, μεσοβέζικη έκδοση? Άκου εκεί Retail έκδοση και για να το παίξεις στα αγγλικά να θέλει σύνδεση με το Steam..... Kάτι τέτοια κάνουν οι εταιρείες ώρες ώρες και νομίζεις ότι σε περνάνε για ένα κομμάτι κρέας.... :rolleyes:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
20 Σεπ 2012 19:29 #39616 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: The Dark Eye - Chains of Satinav (Deadalic)

tsampikos wrote: Τι να το κάνω το ωραίο περιτύλιγμα σε μια ερμαφρόδιτη, μεσοβέζικη έκδοση? Άκου εκεί Retail έκδοση και για να το παίξεις στα αγγλικά να θέλει σύνδεση με το Steam.....

Καλά δεν ήταν και τόσο ωραίο πια το περιτύλιγμα (αλλά το ήθελα τι να κάνουμε.) Για το ερμαφρόδιτη δεν έχεις δίκιο φίλε. Το παιχνίδι δε θέλει σύνδεση με το STEAM για να το τρέξεις στα αγγλικά. Θέλει σύνδεση με το STEAM για να το τρέξεις σε οποιοδήποτε γλώσσα, κοινώς πρόκειται για παιχνίδι STEAMWORKS. Απλώς τελευταία στιγμή η Daedalic κυκλοφόρησε και μια digital only STEAMless αγγλική έκδοση. Τέλος πάντων να δω τι θα γίνει με το θέμα της επιστροφής, γιατί με έχει πιάσει και ένα άγχος μήπως τελικά καταλήξω να πληρώσω το παιχνίδι δύο φορές, καθότι είναι πρώτη φορά που μπλέκω με επιστροφή στο Amazon και δεν είμαι σίγουρος πόσο σωστή συνεννόηση έχει γίνει (έχουν ψιλοσκουριάσει και τα γαλλικά μου).

More
20 Σεπ 2012 21:30 #39621 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: The Dark Eye - Chains of Satinav (Deadalic)
Μήπως το αυτοκολλητάκι ήταν πάνω στο manual το οποίο ξέχασαν να προσθέσουν; :P

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
20 Σεπ 2012 21:39 #39622 by maladroid
Castle, μπαμπεσιά αυτό που σου 'τυχε αλλά εφόσον πρόκειται για Amazon (έστω Γαλλίας) δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Έχει χρειαστεί να στείλω πίσω αντικείμενο για αντικατάσταση στο βρετανικό και η εξυπηρέτησή τους υπήρξε πάντοτε υποδειγματική, μάλιστα σε αποζημιώνουν και για τα μεταφορικά του πάνε -έλα. Το θέμα είναι ότι στην περίπτωσή σου εμπλέκονται και τα (αφερέγγυα;) ΕΛΤΑ αλλά κατά πάσα πιθανότητα όλα θα πάνε καλά. Εξάλλου, αν χρειαστεί, το Advocate με τις σκιώδεις διασυνδέσεις και την παγκόσμια επιρροή του είναι πάντα έτοιμο να επέμβει, ειδικά ο commando crocark που δε συγχωρεί εταιρείες ξένων συμφερόντων για κανένα λόγο :twisted:

Μου κάνει πάντως εντύπωση που χρειάστηκε επιστροφή/αντικατάσταση για έναν παλιοκωδικό. Δε μπορούσαν να σου δώσουν ένα άλλο key-πασπαρτού να κάνεις τη δουλειά σου, απορώ. Εκτός αν πρόκειται γι'αυτό που λέει ο Wicked το οποίο πέρασε κι απ'το δικό μου μυαλό. Σ'αυτή τη περίπτωση τουλάχιστον θα έχει νόημα η διαδικασία γιατί θα αποκτήσεις τελικά και manual (με το ασυναγώνιστο cover, no doubt) οπότε χαλάλι.

No good deed goes unpunished

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
20 Σεπ 2012 21:39 #39623 by Castledoque
Κι εγώ έναν κωδικό πίστευα ότι θα μου στείλουν για να τελειώνει η υπόθεση, αλλα αυτοί είπαν επιστροφή και αντικατάσταση. Τι να πω... Ίσως επειδή πρόκεται για το Amazon και όχι για τους developers, οπότε μπορεί και να μην έχουν πρόχειρους κωδικούς για STEAM.
Όσο για το manual, δεν το πιστεύω να υπάρχει... Όταν έρθει το καινούργιο, θα ενημερώσω (αν δε βγει κι αυτό προβληματικό... :evil: )

More
20 Σεπ 2012 22:14 #39624 by crocark
Χωρίς κανένα υπονοούμενο -φαίνεται θα το διευκρινίζουμε πλέον - γιατί αφερέγγυα; Υπάρχει κανένας που να είχε πρόβλημα με κάτι - παιχνίδια εν προκειμένω, λόγω ΕΛΤΑ; Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Έχω ει αρκετές φορές να πλαναάται πέπλο μυστηρίου γύρω από την ποιότητα των ΕΛΤΑ, χωρίς όμως ποτέ να δικαιολογηθεί επαρκώς. Δύο φορές ήδη σ' αυτό το νήμα. Αλλά γιατί άραγε; Επειδή είναι ελληνικό και πρέπει να μιζεριάσουμε από συνήθεια. Αν κάνανε έτσι κι οι Άγγλοι για το Royal Mail, σίγουρα θα είχαμε λιγότερα παράπονα. Αλλά παγκόσμια πρωτοτυπία, θεωρώ, και εδώ. Πρέπει να μας την πούμε μόνοι μας. Ψάξτε βρείτε Έλληνες πωλητές στο play π.χ. που στέλνουν έξω. Δεν έχουν αρνητικά για το παραμικρό. Ούτε για ΕΛΤΑ, ούτε για τους πωλητές. 100% έχουν. Λιγότερες πωλήσεις βέβαια, λόγω μεγέθους επιχείρησης, αλλά και πάλι. Ή ακόμη καλύτερα ακριβώς γι' αυτό. Γιατί θ' αρκούσε μια αρνητική για να τους παέι π.χ. κατευθείαν στο 98 ...
Εκτός αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, οπότε πάω πάσο. Προσωπικά θα συγχωρούσα και πέντε περιπτώσεις εδώ μέσα αν υποθέσουμε μερικές χιλιάδες αγορές στις οποίες συμμετέχουν στο τελευταίο κομμάτι τα ΕΛΤΑ. Επίσης προσωπικά θα μπορούσα να βρω αρκετά αρνητικά για τα ΕΛΤΑ ως ΔΕΚΟ, αλλά τόσες χιλιάδες αλισβερίσια. Με Penpals, με αγορές, με φιλοτελισμό, με επιστροφές, με συστημένα, με απλά, με επιταγές, με ο,τιδήποτε, ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Πήγαινα μικρός στο ταχυδρομείο Δεκέμβριο μήνα και μου γράφανε τη διεύθυνση του Άγιου Βασίλη πάνω στο γράμμα. Μου στέλνουν απλά, μου τα φέρνουν συστημένα σχεδόν πάντα (σοβαρότατο - απλή αποστολή κι ο ταχυδρόμος ανεβαίνει χτυπάει, καλημερίζει και: φοβήθηκα μήπως συμβεί κάτι γιατί το βλέπω σημαντικό - και μέσα έχει Nancy Drew ...), επιστροφές. Ακριβείς ζυγίσεις. Καλή θεωρώ τιμολογιακή πολιτική. Έχω στείλει ελάχιστες φορές επείγοντα κι έχω να στείλω πολλά χρόνια, γιατί στέλνω σήμερα από τη μια άκρη της χώρας και το πολύ σε δυο μέρες είναι στην άλλη. Δε στέλνω ποτέ συστημένα, εκτός αν περιέχεται μέσα κάτι μοναδικό, γιατί δε χάνεται ποτέ τίποτα. Μου ζήτησε ο άλλος παιχνίδι, θα το στείλω απλό. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να χαθεί. Θα έστελνα το Monkey Island με απλό. Πραγματικά, αν από κάτι δεν είχα παράπονο σ' αυτή τη χώρα (είναι κι άλλα, αλλά λέμε για κάτι το κορυφαίο), είναι η εξυπηρέτηση απ' τα ΕΛΤΑ*. Μακράν καλύτερα από οποιονδήποτε courier και συνήθως για τις μεγάλες πόλεις το ίδιο γρήγοροι. Στέλνω το πρωί απλό και την άλλη μέρα είναι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα σίγουρα. Ηράκλειο θα κάνει 2 μέρες. Με royal mail μου έχουν συμβεί 2-3 στραβές. Πάλι δεν τους κακίζω. Στα τόσα, θα τύχουν και μερικά λάθη.

Οπότε μην άγχεσαι castledoque. Τα λάθη να τα φοβάσαι από αλλού. Όχι από τα ΕΛΤΑ. La poste, επίσης. Αμαζον, θεωρώ επίσης. Μόνο τη ντεντάλικ θα φοβόμουν αν φοβόμουν μην τυχόν ξέχασε να τυπώσει κωδικούς. Κι αυτό το φοβάμαι ελάχιστα. Θα πάρεις το παιχνιδάκι σου 100%. Δεν ξέρω για τα ταχυδρομικά αν στα καλύψουν, αλλά θα το πάρεις σίγουρα. Να μας πεις κι εντυπώσεις.

* ρε σεις, εδώ παραδίδουν γράμματα από την εποχή του πολέμου που "χάθηκαν" στην αναμπουμπούλα. Τι να λέμε;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
20 Σεπ 2012 22:22 #39626 by Castledoque
Κι εγώ πάντως από τα ΕΛΤΑ δεν έχω παράπονο μέχρι τώρα. (Αν και δεν έχω ούτε τη φοβερή εξυπηρέτηση που αναφέρει ο croc και που κάτι παρόμοιο έχει αναφέρει και ο shodan, οπότε μάλλον το τελευταίο είναι πλεονέκτημα των ΕΛΤΑ της ελληνικής επαρχίας.)

More
20 Σεπ 2012 22:22 #39627 by skoros
Το μόνο παράπονο που έχω εγώ από τα ΕΛΤΑ αφορά μάλλον το τοπικό υποκατάστημα.
Διότι παραγγέλνω κάτι για μένα απο το play.com και κάνει τουλάχιστον 14-20 μέρες για να έρθει. Παραγγέλνω κάτι για μια ξαδερφη μου και της πηγαίνει σε 1 βδομάδα το πολύ.
Και οι δύο στην Αθήνα μένουμε. Σε διαφορετικές περιοχές.
Έχει συμβεί κατ' επανάληψη. Δεν ειναι πλέον συμπτωση. Μιλάω αποκλειστικά για αγορές απευθείας απο το play.com, όχι από μεταπωλητές.

More
20 Σεπ 2012 22:35 #39628 by crocark
Ποτέ δε μου έρθει κάτι από το play το ίδιο σε λιγότερο από 1 μήνα. Δεν προλαβαίνουν, δεν τους προτιμώ. Οι σκωτσέζοι είναι ταχύτεροι. Και κάποιοι από τα νησάκια. Θα έβαζα το χέριι μου στη φωτιά χαλαρότατα ότι θα μπορούσαν να φταίνε τα πάντα εκτός από το τοπικό ΕΛΤΑ κατάστημα. Εκτός αν δε λαμβάνεις γενικά την αλληλογραφία σου στην ώρα της, π.χ. λογαριασμός της ΔΕΗ (σου δίνουν 15ήμερο - 20ήμερο) που να έχει λήξει ήδη όταν τον παίρνεις. Σ' αυτήν την περίπτωση θα σου έλεγα ότι δεν έχει ταχυδρόμους, πράγμα που τη σήμερον ημέρα δε θα μου φαινόταν διόλου περίεργο. Αν όμως τα άλλα τα παίρνεις κανονικά, αποκλείεται. Η διαλογή γίνεται καθημερινά και ισχύει για όλα τα Ταχυδρομεία μιας ευρύτερης περιοχής, δήμου κλπ. Μάλλον σύμπτωση είναι. Αλλιώς. Να σου στείλω εγώ αύριο το πρωί κι αν το πάρεις μεθαύριο, φταίει το play. Αν το πάρεις παραμεθαύριο ή πιο αργά, δεν έχουν μόνιμο ππροσωπικό επαρκές. Και πάνε κάθε μέρα σε άλλους δρόμους :wink:

Το Play φταίει χαλαρά. Μην την ψάχνεις :lol:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
20 Σεπ 2012 23:42 #39632 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: The Dark Eye - Chains of Satinav (Deadalic)
Όταν έμενα Θεσσαλονίκη και ήταν και η περίοδος που ανακάλυψα τις διαδικτυακές αγορές (Play κυρίως, αργότερα Amazon, Zavvi, GAME κτλ), συνέβη συχνά να μην παραλάβω πακέτα τα οποία -ευγενικότατα και χωρίς ίχνος καχυποψίας- μου ξαναστάλθηκαν από τα προαναφερθέντα καταστήματα μετά από email. Για τη μία φορά (τη μοναδική που δεν απαίτησα αντικατάσταση) ξέρω σίγουρα ότι το πακέτο "απαλλοτριώθηκε" από γείτονα (;) διότι έφτασε στα γραμματοκιβώτια αλλά ποτέ στα χέρια μου. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το ίδιο συνέβαινε σε όλες τις εξαφανίσεις αλλά επειδή μετά από εκείνη τη περίπτωση έστηνα καρτέρι τις μέρες που περίμενα/υποψιαζόμουνα ότι θα έρθει η παραγγελία, έχω σοβαρές αμφιβολίες και στατιστικά χρεώνω κάποιες στα ΕΛΤΑ. Ενδεχομένως να τους αδικώ και πιθανώς να μη μάθω και ποτέ την αλήθεια (βλακωδώς τότε δεν πολυέμπαινα στον κόπο να τους ρωτήσω, ακολουθούσα την εύκολη λύση του παραπόνου στο ιντερνετικό κατάστημα).

Για να είμαι πάντως δίκαιος, το ίδιο συνέβη μια φορά και με το Royal Mail σε παραλαβή εντός Βρετανίας.

No good deed goes unpunished

More
21 Σεπ 2012 09:16 #39637 by crocark
Ε, ναι. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στην περίπτωση της "απαλλοτρίωσης". Και προσωπικά θα το απέδιδα σε κανένα πιτσιρίκι, αλλά δε μου φταίνε τα ΕΛΤΑ. Ο επαγγελματίας ταχυδρομικός σκέφτεται πόσο θα ελαφρύνει η τσάντα του με κάθε ένα που θα παραδώσει. Κι έχει να παραδώσει πολλά. Δεν ξέρω αν έχουμε βέβαια εδώ μέσ κανέναν στο επάγγελμα ταχυδρόμο, οπότε ίσως και να μου έμπαιναν υποψίες :lol: Πλάκα κάνω. Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς στην περίπτωση της απαλλοτρίωσης είναι να απαλλαγεί από τους γείτονες ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
21 Σεπ 2012 09:31 #39638 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: The Dark Eye - Chains of Satinav (Deadalic)
Προσωπικά θεωρώ τα ΕΛ.ΤΑ. αρκετά αξιόπιστα. Και θα γίνουν ακόμα πιο αξιόπιστα αν ιδιωτικοποιηθούν. Μέχρι τώρα σε όσα παιχνίδια (και όχι μόνο παιχνίδια) έχω παραγγείλει όλα αυτά τα χρόνια έχουν έρθει σώα. Άλλα αργότερα και άλλα πιο νωρίς.Το να χαθεί κάποια στιγμή κάτι μπορεί να συμβεί όχι μόνο στα ΕΛ.ΤΑ αλλά σε ταχυδρομείο οποιασδήποτε χώρας.

Έχω παρατηρήσει ότι πράγματα που παραγγελνω από Αγγλία ή Αμερική έρχονται πιο γρήγορα από αυτά που παραγγέλνω από τη Γερμανία. Το Αμαζον Γερμανίας μου έχει στείλει από τις 6 Σεπτεμβρίου ένα παιχνίδι, και σήμερα που μιλάμε δεν έχει φτάσει ακόμα. Δεν θέλω να πάει ο νους μου στο κακό, και αυτό γιατί το Άμαζον έχει βάλει χρονικό διάστημα παράδοσης από 12/9 εώς 05/10/. Άρα υπάρχει χρόνος ακόμα. 2 εβδομάδες όμως ειναι ήδη αρκετό διάστημα πάντως.

Δύο φορές μόνο δεν μου έχουν έρθει πράγματα που παρήγγειλα απο το εξωτερικό. Μια από το ebay Γερμανίας και μια από το αντίστοιχο της Αγγλίας. Και τις δύο φορές ήταν ταινίες (Lethal Weapon Collection, MacGyver season 1). Δεν έφτασαν ποτέ. Αυτό για μένα δεν ήταν σύμπτωση. Επίσης αποφεύγω πράγματα ακριβά εκτός ΕΕ που ενδεχομένως να χρειαστούν τελωνείο. Και εκεί υπάρχει γενικώς πρόβλημα.

More
21 Σεπ 2012 09:58 #39640 by mkllds
Εγώ πάντως έχω αρχίσει να ανησυχώ για το Deponia που μου το έστειλε το Zavvi από τις 11/9 και ακόμα να το πάρω. :rolleyes:

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• tsampikos
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
21 Σεπ 2012 10:03 #39641 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: The Dark Eye - Chains of Satinav (Deadalic)
Μην ανησυχείς φίλε, θα έρθει. αυτά τα πακετάκια που έρχονται σε μέγεθος σχεδόν γράμματος δύσκολα χάνονται. :wink: Ο αδερφός μου πρόσφατα παρέλαβε μπλούζα από την Αγγλία μετά από 3 εβδομάδες αναμονής. Και πρόσεξε. Για μπλούζα μιλάμε που κάθε πιθανός γύφτος του ταχυδρομείου θα μπορούσε να ψυρίσει....

More
21 Σεπ 2012 11:26 #39655 by crocark

tsampikos wrote: Για μπλούζα μιλάμε που κάθε πιθανός γύφτος του ταχυδρομείου θα μπορούσε να ψυρίσει....

Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Θα επιμείνω :wink: Το διαβάζει ο άλλος και λέει, αυτοί δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στον ίσκιο τους (τον φοβούνται τέλος πάντων). Δεν είμαστε μια χώρα κλεφταράδων. Μόνο στη Ζάκυνθο κάτι παίζει με τους τυφλούς, αλλά μη γενικεύουμε. Κι εντάξει, μόνο από φυλλάδες τύπου φόκους και βιλντ δέχομαι πλέον γενικεύσεις του στυλ, αφού στο ΙΚΑ τα κάνανε ^%$^%#, άρα και τα ΕΛΤΑ είναι έτσι και ... και ... και ...

Θα νομίζει κανείς ότι έχω σχέση με τα ΕΛΤΑ, ότι δουλεύω εκεί ή κανένας δικός μου. Δεν παίζει. Αλλά τους πάω όλους γιατί είναι αστέρια. Καλημερίζω τους ταχυδρόμους όλης της πόλης γιατί σέβομαι τη δουλειά τους. Ακόμη κι ο τωρινός διευθυντής που όταν ήμουν 3 χρονών μου έκανε φασαρία γιατί κάτι του έκανα (δε με θυμάται σίγουρα), σηκώνεται να μ' εξυπηρετήσει όταν έρχεται κανένα δέμα από Αμερική. Προχθές ανέβηκα στο τμήμα διαλογής κι έπιασα τους εργαζόμενους και τους είπα: είναι ένα κάρο κόσμος που έχει την παλιά μου διεύθυνση κι όσο και να τους ενημερώσω, όλο και κάποιος θα μου ξεφύγει, γίνεται με κάποιον τρόπο να τσεκάρουμε και ν' αλλάζει η διεύθυνση παραλήπτη μέσα στα ΕΛΤΑ; Και μου απάντησαν να μην ενημερώσω κανέναν. Δε χρειάζεται. Είναι δωρεάν υπηρεσία των ΕΛΤΑ. Αναλαμβάνουν μόνοι τους ν' αλλάζουν τη διεύθυνση κατόπιν δικού μου αιτήματος. Κι έρχονται όλα με Χ επάνω στην αρχική διεύθυνση και χειρόγραφη διόρθωση από πάνω. Τι να λέμε; Τα ΕΛΤΑ είναι πολύ μπροστά.

Δεν ξέρω αν η ιδιωτικοποίηση θα τους κάνει καλό. Θέλω να πιστεύω ότι το συμμάζεμα από το προηγούμενο ξεχείλωμα θα είναι αρκετό. Κι ότι δε θα επικαλεστεί κανείς ψεύτικες δικαιολογίες για να κάνει χατιράκια.

Έγραψε χθες ο Σκώρος για Sherlock και θυμήθηκα ένα διάλογο με πωλητή από το Αμαζον για παλιό Σέρλοκ:
- Που είναι ρε φίλε;
- Ρώτα στο ελληνικό ταχυδρομείο.
- Τι να ρωτήσω ρε φίλε; Το στέλνεις απλό και μου' ρχεται πάντα μα πάντα συστημένο. Χωρίς να έχουν πληρωθεί για την υπηρεσία, μου την παρέχουν. Θες κι άλλα;
- Δε ρωτάς καλύτερα;
- ΟΧΙ. Είναι ντροπή πια ... Το RM το έστειλε στο πράσινο ακρωτήριο ή κάπου πιο μακριά κι εγώ θα τρέχω να ρωτάω τους επιγόνους του Ερμή;;; Δεν πας καλά. Ξαναστείλ' το ή βρες που το πήγαν οι δικοί σου._

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ