To the Moon

  • WickedMan
  • WickedMan's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Tentacled Overlord
  • Tentacled Overlord
More
30 Ιαν 2012 18:35 #35851 by WickedMan
To the Moon was created by WickedMan
Το παιχνίδι είναι ένα indie δημιούργημα της παγκοσμίως άγνωστης Freebird Games και ενός τύπου ονόματι Kan Gao. Είναι το τέταρτο παιχνίδι της εταιρείας και πρώτο εμπορικό (διατίθεται από το επίσημο site τους προς download αντί 12 ευρώ). Κατά την ταπεινή μου άποψη πρόκειται για ένα φαινόμενο (από πολλές πλευρές) και ένα παιχνίδι που σε κάθε περίπτωση κανείς δεν πρέπει να χάσει. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από μεγάλο μέρος της gaming κοινότητας.


Σενάριο

Το σενάριο του παιχνιδιού μας τοποθετεί σε ένα εναλλακτικό παρών ή στο κοντινό μέλλον. Σε αυτό μια εταιρεία έχει εφεύρει ένα μηχανικό σύστημα με το οποίο μπορεί να επέμβει στις αναμνήσεις κάποιου και να τις αναπλάσει. Προσφέρει τις υπηρεσίες της κατά παραγγελία και μόνο σε άτομα τα οποία είναι ετοιμοθάνατα και θέλουν να έχουν τη στιγμή που πεθαίνουν την ψευδαίσθηση ότι εκπλήρωσαν τη μεγαλύτερή τους επιθυμία στη διάρκεια της ζωής τους. Ήρωες του παιχνιδιού είναι δύο γιατροί, που εργάζονται στην εν λόγω εταιρεία και αναλαμβάνουν την αποστολή να βοηθήσουν τον ετοιμοθάνατο Johnny να πάει στο φεγγάρι. Ταξιδεύοντας, όμως, στις αναμνήσεις του θα καταλάβουν γρήγορα ότι οι επιθυμίες του γέρου είναι πολύ πιο πολύπλοκες...

Το σενάριο του παιχνιδιού και ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζεται και ξετυλίγεται η πλοκή είναι πραγματικά αριστουργηματικά. Έχω την αίσθηση ότι είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε αυτόν τον τομέα σε οποιοδήποτε work of fiction. Το παιχνίδι ασχολείται σχεδόν από την αρχή και με σοβαρότητα με θέματα «βαριά» όπως η αξία των αναμνήσεων, η απώλεια, η ανιδιοτελής αγάπη, η ηθική, η ανθρώπινη επικοινωνία και τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Το κάνει, όμως, με έναν εξαιρετικά λεπτό και διακριτικό τρόπο, προσπαθώντας να βάλει στο επίκεντρο τον παίκτη ? θεατή και να τον κάνει να σκεφτεί, να αναρωτηθεί, να προβληματιστεί, να «υποφέρει» συναισθηματικά. Ταυτόχρονα, η συνολική ατμόσφαιρα και οι διάλογοι είναι διανθισμένοι με δόσεις χιούμορ το οποίο είναι καλοδεχούμενο με βάση τη γενικότερη «μαυρίλα» της κεντρικής ιστορίας.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί, ότι μετά τα credits, υπάρχει μία σκηνή η οποία αφήνει υπόνοιες ότι το παιχνίδι μπορεί να είναι το πρώτο επεισόδιο μιας σειράς, κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από την εμπορική του επιτυχία.


Δράση - Gameplay

Δυστυχώς, παρόλο που το παιχνίδι έχει ιδιαίτερα «βαρύ» και μεστό σενάριο, με το gameplay του συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το παιχνίδι δεν έχει άδικα τον χαρακτηρισμό «visual novel». Το gameplay είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Το βασικότερο πράγμα που θα κάνει ο παίκτης, θα είναι να ακολουθεί προσεκτικά την ιστορία διότι από ένα σημείο και μετά οι «στροφές» της πλοκής γίνονται αρκετά απότομες.

Από εκεί και πέρα υπάρχει κάποια υποτυπώδης εξερεύνηση, κάποιοι υποτυπώδεις γρίφοι (συνήθως με τη μορφή πανεύκολων sliders), και κάποια υποτυπώδη και μάλλον ανούσια mini games (όπως καταλάβατε η λέξη «υποτυπώδες» χαρακτηρίζει το gameplay του τίτλου). Το παιχνίδι μου πήρε τελικά περίπου 6 ώρες αλλά υπολογίζω ότι η κανονική του διάρκεια είναι κάπως μικρότερη καθώς εγώ είχα κολλήσει από βλακεία σε ένα mini game.

Η αλήθεια είναι ότι εάν σας αρέσει το σενάριο και η μουσική του παιχνιδιού (τα δύο βασικά του στοιχεία), το ανιαρό gameplay ελάχιστα θα σας ενοχλήσει και απλά θα περάσει απαρατήρητο (game που καταφέρνει να κάνει το ίδιο του το gameplay να περάσει απαρατήρητο δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί «φαινόμενο»). Στην απίθανη, βέβαια, περίπτωση, που το σενάριο και η μουσική δε σας ενθουσιάσουν, τότε όχι μόνο θα βαρεθείτε μέχρι θανάτου, αλλά θα αναρωτηθείτε (και ίσως όχι άδικα) για ποιον ακριβώς λόγο το «To the Moon» κυκλοφόρησε τελικά ως παιχνίδι και όχι βιβλίο ή σειρά animation.

Τέλος, προτείνω να επιλέξετε μια μέρα που έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο (Σαββατοκύριακο ή διακοπές κατά προτίμηση), για να μπορέσετε να παίξετε το παιχνίδι σε μία ή το πολύ δύο δόσεις. Υπάρχει βέβαια autosave και 3 save slots, αλλά πιστεύω ότι αν το «σπάσετε» σε περισσότερα κομμάτια, η ένταση της εμπειρίας χάνει κατά πολύ.


Χειρισμός

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι πολύ απλός. Η κάθε δράση και η κίνηση του χαρακτήρα γίνεται είτε με το αριστερό πλήκτρο του mouse είτε με το πληκτρολόγιο (βελάκια κατεύθυνσης για κίνηση, enter για δράση). Σε κάποια σημεία παρουσιάζονται κάποια μικροπροβλήματα στο pathfinding και κάποια λίγο δύστροπα hotspots, τα οποία όμως ξεπερνιούνται εύκολα με λίγα παραπάνω κλικ. Γενικά ο χειρισμός παρόλο που δεν είναι τέλειος, δε θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όποιον ασχοληθεί με το παιχνίδι.


Τεχνικός τομέας

Το «To the Moon» είναι κατασκευασμένο με το γνωστό «RPG Maker» της ASCII. Τα γραφικά του είναι 2d άλλης εποχής και θυμίζουν έντονα γραφικά παιχνιδιών των παλιότερων κονσολών της Nintendo (Game Boy Color, Nintendo 64). Η οπτική γωνία του παιχνιδιού δεν είναι platform, αλλά περισσότερο παρουσιάζει τον κόσμο και τους χαρακτήρες από ψηλά. Με βάση αυτά τα δεδομένα, πάντως, τα σκηνικά είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα ενώ σε 2-3 κομβικά σημεία παρουσιάζονται και κάποιες καλοσχεδιασμένες εικόνες που παίζουν ρόλο cutscene (αλά Gray Matter).

Στον τομέα του ήχου κυριαρχεί φυσικά η κυριολεκτικά μαγική μουσική του παιχνιδιού. Τα κομμάτια (το πιάνο κυριαρχεί) είναι άψογα εκτελεσμένα και παίζουν ζωτικό ρόλο στην αφήγηση της ιστορίας και στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Για μένα πετυχαίνει απόλυτα το σκοπό της, ο οποίος είναι εν μέρει και να καλύψει την απουσία ομιλιών (οι διάλογοι δίνονται απλά με κείμενο στην οθόνη). Σε κάποια σημεία ακούγονται μεμονωμένα και κάποιοι ambient ήχοι, όπως, η βροχή που πέφτει, ο ήχος της θάλασσας ή το φρενάρισμα ενός αυτοκινήτου.

Γενικά, πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι καταφέρνει να δώσει ένα συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα πολύ ανώτερο των επί μέρους τεχνικών του στοιχείων. Μετά από λίγη ώρα, μου άρεσε πάρα πολύ με τον ίδιο τρόπο που μια απλοϊκή παιδική ζωγραφιά μπορεί να συγκινήσει και γεννήσει πολύ πιο έντονα συναισθήματα από τον πιο εντυπωσιακό πίνακα ζωγραφικής. Για κάποιο λόγο, έχω την αίσθηση ότι το παιχνίδι θα έχανε πολύ από το «πνεύμα» του, εάν παρουσιάζονταν σε πιο σύγχρονα γραφικά και ήχο και δε νομίζω ότι η επιλογή αυτή των δημιουργών είχε να κάνει απλά με το χαμηλό budget.


Επίλογος

Εάν εδώ περιμένετε να δείτε βαθμολογία, ατυχήσατε. Εάν το βαθμολογούσα, θα του έβαζα 10/10, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δε σημαίνει κάτι διότι μια βαθμολογία πρέπει να στηρίζεται σε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά κριτήρια και το παιχνίδι δε σου επιτρέπει να είσαι αντικειμενικός. Ιδανικό δώρο για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, το «To the Moon» προσφέρει μια εμπειρία καθαρά προσωπική την οποία θα ζήσει διαφορετικά όποιος το δει. Είναι στην πραγματικότητα ένα συναισθηματικό «μαρτύριο», ένα πηγάδι από το οποίο ο καθένας βγαίνει διαφορετικός, όχι απαραίτητα καλύτερος ή χειρότερος, αλλά σίγουρα διαφορετικός. Με λίγα λόγια, είναι μοναδικό...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
31 Ιαν 2012 02:22 #35855 by outcry
Replied by outcry on topic Re: To the Moon
Εκπληκτικό σενάριο. Πραγματικά αξίζει το κάθε λεπτό που θα ασχοληθεί κάποιος μαζί του.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Offline
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
31 Ιαν 2012 09:38 #35857 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: To the Moon
Θα με πείτε γκρινιάρη, αλλά εγώ δεν ενθουσιάστηκα τόσο. Ναι, μου άρεσε το παιχνίδι και κάποια στιγμή θα το ξαναπαίξω. Ναι, φοβερή η μουσική, συγκινητική η ιστορία, γλυκά τα γραφικά. Ναι, ενδιαφέρον το θέμα και ασυνήθιστο για παιχνίδι. Όμως με τους διθυράμβους που είχα δει στις επίσημες κριτικές (8/10 στο GAMESPOT που δεν πολυσυμπαθεί τα adventures) και τα σχόλια των συντακτών ότι τους πήραν τα κλάματα, περίμενα να δω ΤΟ αριστούργημα, που απλώς το παιχνίδι δεν ήταν.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Φεβ 2012 01:31 #35868 by Dream Specialist
Replied by Dream Specialist on topic Re: To the Moon

WickedMan wrote: Επίλογος

Εάν εδώ περιμένετε να δείτε βαθμολογία, ατυχήσατε. Εάν το βαθμολογούσα, θα του έβαζα 10/10, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δε σημαίνει κάτι διότι μια βαθμολογία πρέπει να στηρίζεται σε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά κριτήρια και το παιχνίδι δε σου επιτρέπει να είσαι αντικειμενικός. Ιδανικό δώρο για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, το «To the Moon» προσφέρει μια εμπειρία καθαρά προσωπική την οποία θα ζήσει διαφορετικά όποιος το δει. Είναι στην πραγματικότητα ένα συναισθηματικό «μαρτύριο», ένα πηγάδι από το οποίο ο καθένας βγαίνει διαφορετικός, όχι απαραίτητα καλύτερος ή χειρότερος, αλλά σίγουρα διαφορετικός. Με λίγα γόγια, είναι μοναδικό?


Αν το παιχνίδι κυκλοφορήσει ποτέ σε retail, θα είναι χαζοί εάν δεν βάλουν αυτόν τον επίλογο πάνω στη συσκευασία.. :)
Το ξεκινάω ουσονούπω... :)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Απρ 2012 22:30 #36980 by Leo Rise
Replied by Leo Rise on topic Re: To the Moon
Ένα ευχαριστο διάλειμμα που σε ταξιδευει με την υπέροχη μουσική και ιστορία του.Παρόλο που δεν έχει γρίφους και τα super γραφικά το ευχαριστήθηκα πιο πολύ απ'το Βοok of unwritten tales που έπαιξα πιο πριν.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Απρ 2012 19:35 #36983 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: To the Moon
@Wicked...

Υπέροχο review. :!:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • WickedMan
  • WickedMan's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Tentacled Overlord
  • Tentacled Overlord
More
23 Απρ 2012 14:37 #36995 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: To the Moon
@ Dream, giovanna
ναι, δεν ξέρω, μου έβγαλε το ποιητικό μου αυτό το παιχνίδι :lol: Thnx, πάντως :)

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Απρ 2012 21:02 #36998 by Dream Specialist
Replied by Dream Specialist on topic Re: To the Moon

WickedMan wrote: ναι, δεν ξέρω, μου έβγαλε το ποιητικό μου αυτό το παιχνίδι :lol: Thnx, πάντως :)

Και ναι, υπάρχουν παιχνίδια που still can do that! :) (να μας βγάζουν το ποιητικό μας...)
Εγώ πάντως ακόμα το ξεκινάω μαζί με άλλα έξι-επτά.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Νοε 2012 12:45 #39941 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: To the Moon
Wicked, έστω και καθυστερημένα... ωραίο review φίλε... :)

Το έπαιξα το Σ/Κ. Πραγματικά μοναδικό. Όλη βέβαια η δύναμή του είναι το σενάριο. Σε κάνει να ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα...

WickedMan wrote: αλλά θα αναρωτηθείτε (και ίσως όχι άδικα) για ποιον ακριβώς λόγο το «To the Moon» κυκλοφόρησε τελικά ως παιχνίδι και όχι βιβλίο ή σειρά animation.

Γιατί δεν έχουν λεφτά. :D
Αν αυτό το σενάριο βγει ποτέ ταινία χτυπάει βραβεία με τη σέσουλα...

WickedMan wrote: Για κάποιο λόγο, έχω την αίσθηση ότι το παιχνίδι θα έχανε πολύ από το «πνεύμα» του, εάν παρουσιάζονταν σε πιο σύγχρονα γραφικά και ήχο και δε νομίζω ότι η επιλογή αυτή των δημιουργών είχε να κάνει απλά με το χαμηλό budget.

Νομίζω ότι κάνει εντύπωση η αντίθεση του "σοβαρού" σεναρίου με τα "παιδικά" γραφικά.

@Castle...
Θες να μας μουρλάνεις έτσι; Είσαι και σινεφίλ... :P
Μου έρχονται κάποια πράγματα να σε ρωτήσω αλλά θα γίνει στο post χαμός... άστο καλύτερα.... :lol:

Πάντως η καλύτερη συμβουλή είναι το Wicked. Παίξτε το παιχνίδι το Σ/Κ αν δυνατόν μονοκοπανιά. Πείτε βρε παιδί μου, "σήμερα δεν θα δω ταινία, θα παίξω το Moon" προμηθευτείτε και τα απαραίτητα "πολεμοφόδια" σας αν θέλετε (ποπκόρν, αναψυκτικό κτλ κτλ) έτσι και αλλιώς μετά από κάποιο σημείο θα ξεχάσετε ότι είναι δίπλα σας... :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Offline
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
01 Νοε 2012 14:55 #39948 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: To the Moon

Constantine_R wrote: @Castle...
Θες να μας μουρλάνεις έτσι; Είσαι και σινεφίλ...

Γιατί βρε φίλε; Θεωρείς πραγματικά ότι το σενάριο του παιχνιδιού είναι απαύγασμα τελειότητας; Λυπάμαι αλλά διαφωνώ. Είναι όντως εξαιρετικά πρωτότυπο και θα μπορούσε να είναι το θέμα αριστουργηματικής ταινίας ή βιβλίου, αλλά όπως είναι στημένο προσωπικά δε με πείθει ως αριστούργημα σε πολλά σημεία.

Οι δύο επιστήμονες χαρακτηρολογικά για το πρώτο μισό του παιχνιδιού είναι κλασικά εκνευριστικά αμερικανάκια που πετάνε συνεχώς wisecracks. Ευτυχώς από τη μέση και πέρα τα πράγματα διορθώνονται και γίνονται τρισδιάστατοι χαρακτήρες.

Warning: Spoiler!


Κατά τα άλλα η σχέση του ηλικιωμένου ζευγαριού και η ψυχική διαταραχή της γυναίκας είναι πολύ όμορφα δοσμένα, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις αδυναμίες.

Γενικά πάντως ακριβώς επειδή είμαι σινεφίλ είμαι πολύ αυστηρός στον τομέα του σεναρίου, ειδικά όταν διαβάζω σχόλια για "το πιο συγκινητικό παιχνίδι όλων των εποχών, που έκανε τους παίκτες να πλαντάξουν στο κλάμα". Sorry παίδες, αλλά και με τον Τιτανικό είχε πλαντάξει στο κλάμα πολύς κόσμος. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι για μένα είναι μια κακή ταινία. Το "To the Moon" είναι ωραίο παιχνίδι (καμία σχέση με σκουπίδι τύπου Τιτανικού), με σαφείς σεναριακές αρετές, αλλά προσωπικά έχω διαφορετική άποψη για το πως είναι ένα αριστουργηματικό σενάριο.

Η μουσική του πάντως είναι αριστουργηματική.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Νοε 2012 20:57 #39958 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: To the Moon
@Castle...

Να το αγοράσω δηλαδή ή όχι? :!:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Offline
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
01 Νοε 2012 21:36 #39960 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: To the Moon
@giovanna
Σαφώς να το αγοράσεις. Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό παιχνίδι, καλογραμμένο και με γνήσια ευαισθησία. Απλώς έχω μερικές ενστάσεις στο πόσο αριστουργηματικό είναι το σενάριο, αλλά γενικά εγώ είμαι πολύ δύσκολος στα σενάρια. Να έχεις πάντως υπόψη ότι δεν έχει και σπουδαία πράγματα από gameplay. Περισσότερο απολαμβάνεις τη συγκινητική ιστορία.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Νοε 2012 23:06 #39966 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: To the Moon

Castledoque wrote: Θεωρείς πραγματικά ότι το σενάριο του παιχνιδιού είναι απαύγασμα τελειότητας;

Όχι, θεωρώ όμως ότι θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πολλές σελίδες κουβέντα με τα ερωτήματα και διλήμματα που διαπραγματεύεται.
Τελικά τι είμαστε; Εμείς ή οι αναμνήσεις μας για παράδειγμα. (Σαν το Resonance).

Castledoque wrote: ειδικά όταν διαβάζω σχόλια για "το πιο συγκινητικό παιχνίδι όλων των εποχών, που έκανε τους παίκτες να πλαντάξουν στο κλάμα"

Αυτά σε έχουν φάει.... που τους δίνεις σημασία.... Να το έλεγε ο croc να το καταλάβω... :lol: :lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • WickedMan
  • WickedMan's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Tentacled Overlord
  • Tentacled Overlord
More
01 Νοε 2012 23:43 #39971 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: To the Moon
@doc
Καταλαβαίνω απολύτως τι λες στο spoiler, μόνο που δεν θα το χαρακτήριζα σεναριακό κενό, αλλά πιο πολύ υπερβολή. Έχοντας, όμως, δει 7 σεζόν House (και μάλιστα περίπου την εποχή που έπαιζα το παιχνίδι αν δεν κάνω λάθος) έχω πάθει ανοσία σε τέτοιου είδους βολικές ιατρικές απιθανότητες. Ταυτόχρονα, με τα έντονα συναισθήματα που μου δημιούργησε το παιχνίδι (δε θα πω ότι πλάνταξα στο κλάμα διότι έχουμε και ένα άλφα προφίλ να διατηρήσουμε :lol: ), δε δυσκολεύτηκα καθόλου να βάλω το συγκεκριμένο στοιχείο στην άκρη.

Παρόλα αυτά, ναι, θεωρώ το σενάριο εξαιρετικό, αλλά θεωρώ τέλειο (> εξαιρετικό) τον τρόπο που αυτό ξετυλίγεται και "δίνεται" στον παίκτη. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εξηγήσω με λόγια τι εννοώ, αλλά ο τρόπος κάνει πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το ίδιο το κείμενο του σεναρίου. Και ναι, αυτόν τον έχουν πετύχει στο 100% κατά τη γνώμη μου.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Νοε 2012 23:59 #39973 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: To the Moon
@castle...

Απο που το αγοράζω, έχε υπόψη σου ότι δεν αγοραζω digital το θέλω στο κουτί,,,κουτί,,κουτάκι :oops:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum