Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: The Blackwell Deception

The Blackwell Deception 11 Νοε 2013 20:10 #41100

  • giovanna
  • giovanna's Avatar
  • OFFLINE
  • Adventure's Advocate
  • Posts: 3599
Είναι ένα παιγνίδι περιπέτειας point and click της εταιρείας Wadget Eye Games.

H Rosangela Blackwell είναι ένα ενδιάμεσο μέντιουμ και έχοντας στο πλευρό της τον Joe Mallone που είναι φάντασμα για μια άλλη φορά καλούνται να εξιχνιάσουν διάφορα εγκλήματα και να πείσουν τους νεκρούς ότι είναι ή ώρα τους να πάνε εκεί στο φως. Οι δύο συνεργάτες συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, έχουνε μια περίεργη χημεία που τους ενώνει και πολλές φορές τους βλέπουμε να αυτοσαρκάζονται ή να καρφώνει ό ένας τον άλλο, έρωτα δεν το λες αλλά υπάρχει μια χημεία που τους ενώνει και είναι διάχυτη στον παιγνίδι.

Οι ήρωες σου είναι δύο και μπορείς να περνάς από τον ένα στον άλλο απλώς πατώντας τα αρχικά του ονόματος στο μενού.

Σε αυτό το παιγνίδι μιλάς με όλους για τα πάντα, γουγκλάρεις τα πάντα, συνδυάζεις σκέψεις, σημειώσεις, υπόπτους μέχρι το παιγνίδι να σε αφήσει να πας παρακάτω γιατί είναι λίγο περίεργο εάν δεν βρεις την σωστή απάντηση σε ένα διάλογο δεν σε αφήνει να προχωρήσεις, το βρήκα αρκετά ενοχλητικό και πολλές φορές είχα κολλήσει σε κάποιο σημείο γιατί έπρεπε να γκουγλάρω μια πληροφορία και να πάρω μια απάντηση.

Ο χειρισμός πανεύκολος κλικ εκεί που θες να μεταφερθείς κλικ επάνω στον χαρακτήρα που βλέπεις και σου αναπτύσσονται όλες οι ερωτήσεις που μπορείς να του κάνεις.

Εάν μετακινήσεις τον κέρσορα στην κορυφή της οθόνης θα έχεις το αναδυόμενο μενού που περιλαμβάνει τα αντικείμενα που έχεις στην κατοχή σου, το τηλέφωνο σου το οποίο σου χρησιμεύει να τηλεφωνείς, να γκουγλάρεις, και μεταμορφώνεται επίσης σε ένα χάρτη για να μετακινείσαι άνετα από περιοχή σε περιοχή

Ο Joey σαν φάντασμα που είναι δεν μπορεί να πάρει κάποια αντικείμενα που αναγνωρίζει αλλά μπορεί κάλλιστα να τα φυσήξει ώστε αυτά να έρθουνε πιο κοντά στην Rosa και έτσι αυτή να τα πάρει. Στην κατοχή του έχει μια γραβάτα την οποία όταν την χρησιμοποιεί η Rosa και δένονται μαζί με τον νεκρό η μεν Rosa λιποθυμάει σε αυτόν τον κόσμο αλλά την βλέπουμε σε μια άλλη διάσταση να βοηθάει τους νεκρούς να περάσουν στην απέναντι όχθη.

Αυτό πάντα με ενθουσίασε σε αυτά τα παιγνίδια δηλαδή τι μπορεί πραγματικά να συμβαίνει μετά τον θάνατο και αυτή η σειρά των παιγνιδιών πιστεύω ότι διατήρησε χαμηλό προφίλ και απλώς κάνει αναφορά σε κάποιο φώς για το οποίο όλοι έχουμε ακούσει μαρτυρίες ανθρώπων που γυρίσανε πίσω ότι ήτανε ένα φως που τους τραβούσε σαν μαγνήτης.

Τα γραφικά είναι πολύ φτωχά και γεμάτα pixels και τρέχουνε σε ανάλυση 320 χ200 ίσως για αυτό σου δίνει την εντύπωση ότι παίζεις ένα retro παιγνίδι. Αυτή την συγκεκριμένη στιγμή δεν αισθάνομαι καθόλου retro και αναπολούσα παιγνίδια που είχαν γραφικά που σπάνε κόκαλα (βλέπε Deponia).

Παρόλο που αυτό το παιγνίδι είναι το τέταρτο της ομώνυμης σειράς μπορείς να το παίξεις χωρίς να έχεις παίξει τα προηγούμενα.

Ο ήχος και οι φωνές είναι πανέμορφες όπως επίσης και η μουσική που παίζει στο υπόβαθρο

Το δεδομένο ότι σε όλη την διάρκεια του παιγνιδιού πρέπει να ανακαλύψεις τους υπόπτους και να οδηγήσεις τους νεκρούς ίσως το κάνει λίγο βαρετό γιατί η δράση είναι πραγματικά υποτονική αλλά είναι ένα τίμιο παιγνίδι όπως θέλω να ονομάζω κάθε παιγνίδι που σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις ένα παιγνίδι περιπέτειας χωρίς να αγχωθείς για τίποτα.

Δείτε το, αξίζει :wink:
The administrator has disabled public write access.

Re: The Blackwell Deception 12 Νοε 2013 23:58 #41116

Από τα πλέον μου αγαπημένα adventurικα δίδυμα (δεν είναι και πολλά). Ο Gilbert ξέρει πάρα πολύ καλά πως να κάνει τον παίχτη να συμπαθήσει τους ήρωες του.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The administrator has disabled public write access.