Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Heaven's Hope

Heaven's Hope 06 Μαρ 2016 11:51 #47232

Ο ήρωας του παιχνιδιού ονόματι Talorel είναι ένας εκπεσών άγγελος· αλλά όχι του κακού. Έμπλεος καλοσύνης, προσηνής στον γήινο κόσμο που τον εμπαίζει ή δεν τον καταλαβαίνει, ευεπίφορος σε γκάφες και σε μια ελαφρότητα που καταντά ώρες-ώρες γραφική, προσπαθεί να επιστρέψει στον ουρανό που ανήκει, παίρνοντας μέρος σε μια περιπέτεια με δαίμονες, ανθρώπους, μεσαιωνικά κατάλοιπα και προκαταλήψεις. Η εποχή του 19ου αιώνα στην Heaven's Hope δεν είναι και η καταλληλότερη για έναν καλοκάγαθο άγγελο που χάνει τα φτερά του και κυρίως το φωτοστέφανό του, τα οποία πρέπει να ξαναποκτήσει με κόπο είναι η αλήθεια. Βοηθοί στον επίγειο γολγοθά δύο άγγελοι που τον επιτηρούν αλλά και τον βοηθούν όταν ο τελευταίος ζητά βοήθεια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που χρειάζονται για να επιστρέψει στο επουράνιο ενδιαίτημα.

35 τοποθεσίες, 30 διαφορετικοί χαρακτήρες, ένας χάρτης, ένα σημειωματάριο που σου υποδεικνύει τι πρέπει να κάνεις, πολλές αποστολές, ανάλογο soundtrack το οποίο είναι ενσωματωμένο στην patchαρισμένη έκδοση steam που κατέβασα, η Mosaic Mark Studios πρωτοπροσφέρει στο ευρύ κοινό ένα adventure που δεν το λες κι ακριβώς πρωτότυπο ή φρέσκο καθώς δανείζεται ιδέες από παρόμοια παιχνίδια goth-fantasy. Αυτό δεν μειώνει την αξία του καθώς η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, το χιούμορ ισορροπημένο και η αισθητική σε υψηλά επίπεδα με ικανοποιητικούς γρίφους που στηρίζονται εξ' ολοκλήρου στην αλληλεπίδραση του inventory με τους περιβάλλοντες χώρους ή συνδυάζοντας διάφορα αντικείμενα μεταξύ τους για το πολυπόθητο κλειδί που θα ανοίξει καινούργιο μονοπάτι για την επιστροφή στα σύννεφα.

Αυτό που με ξένισε μετά από 23 ώρες ενασχόλησης με το συγκεκριμένο παίγνιο είναι ότι δίνονται μερικές φορές -υπερβολικά κατά την γνώμη μου- περισσότερα hints από το ίδιο το παιχνίδι καθεαυτό. Είτε με την βοήθεια των προαναφερομένων αγγέλων-φίλων του ήρωα που μπορείς να τους ζητήσεις χείρα βοηθείας, είτε οι ίδιοι παίρνουν μόνοι τους την πρωτοβουλία όταν εξερευνείς έναν χώρο ή κάποια αντικείμενα γυαλίζουν με τέτοιον τρόπο που αναγκάζεσαι να ελέγξεις το γιατί. Επίσης μπορεί να προσπαθείς να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις παρακάτω και διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παρατηρώντας έναν χώρο, να δέχεσαι πληροφορίες για αυτόν ενώ έχεις ήδη καταλάβει την λογική. Είναι σαν να έχεις έναν υποβολέα που κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είναι εντεταλμένος να κάνει. Αντί να υποβοηθεί την μνήμη, σου υπενθυμίζει κάτι το οποίο έχεις ήδη αποκωδικοποιήσει και αντιληφθεί τι πρέπει να κάνεις στην συνέχεια ή σου αποκαλύπτονται ιδιότητες αντικειμένων για μεταγενέστερη χρήση που δεν τις χρειάζεσαι προς το παρόν αλλά όταν έρχεται η σειρά τους προς επίλυση θυμάσαι το συγκεκριμένο αντικείμενο και η λύση βρίσκεται μπροστά σου έτοιμη. Πράματα που αφαιρούν την αιτία καθεαυτήν που ένας παίκτης καταπιάνεται με το συγκεκριμένο άθλημα: να λύνει δηλαδή γρίφους χωρίς βοήθεια. Όταν κολλήσει, υπάρχει η κατάλληλη στήλη του Adventure Advocate για να βοηθηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι στα δίνει όλα στο χέρι. Αν εξέλιπαν όμως οι παραπάνω περιορισμοί σκέψης (ακούγεται οξύμωρο αλλά δεν είναι), το παιχνίδι θα έπαιρνε καλύτερη βαθμολογία συνολικά.

Εν τέλει, το Heaven's Hope είναι ένα παιχνίδι που αξίζει τα χρήματά του, προσφέροντας μπόλικους γρίφους, πικρές μνήμες από την Ιερά Εξέταση-my ass και την απόδειξη ότι τα adventure παιχνίδια δεν είναι ξεπερασμένο είδος αλλά ίσως υπερτερούν στιγμιαία στον cyber χώρο, καθότι απαιτητικά σε χρόνο, ηρεμία και εγρήγορση από τον χρήστη αφού η επίλυση αινιγμάτων, συμπλέει με τα όμορφα αντικείμενα που ψάχνει ο καθένας μας στην ζωή, για να μετατρέψει την διασκέδαση σε μια κιβωτό ψυχαγωγίας, συγχώρεσης και αγάπης.

Βαθμολογία: 4/5
Nothing keeps its promise
Last Edit: 08 Απρ 2016 19:28 by pornostars.
The administrator has disabled public write access.

Heaven's Hope 07 Μαρ 2016 12:06 #47239

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • OFFLINE
  • Master of Dimensions
  • Posts: 1577
Πλήρως κατατοπιστικός αδερφέ!

Ήμουν βέβαιος ότι είναι ποιοτικό. Επειδή είναι το πρώτο τους παιχνίδι φαντάζομαι πως ατέλειες δικαιολογούνται. Αλλά σε κάθε περίπτωση απ'οτι φαίνεται είναι πολύ καλύτερη "πρώτη προσπάθεια" από άλλες! Έχει πάρει και για μένα τη σειρά του και θα το παίξω λίαν συντόμως!
The administrator has disabled public write access.

Heaven's Hope 07 Μαρ 2016 17:08 #47243

Βάλε και μια βαθμολογία στο τέλος να ολοκληρωθεί το πακέτο!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
The administrator has disabled public write access.

Heaven's Hope 08 Απρ 2016 19:28 #47423

akarasimos wrote:
Βάλε και μια βαθμολογία στο τέλος να ολοκληρωθεί το πακέτο!

Τώρα το είδα αυτό το ποστ. Done!
Nothing keeps its promise
The administrator has disabled public write access.

Heaven's Hope 08 Απρ 2016 20:12 #47424

Είσαι άρχοντας!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
The administrator has disabled public write access.