Fallout 3
- aiRness
- Topic Author
- Platinum Member
www.bethsoft.com/news/pressrelease_071204.htm
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Nuclear
- Moderator
Πολύ καλή είδηση, πρωσοπικά πάντα θεωρούσα τα 2 κορυφαία computer RPG το daggerfall και το fallout, και μετά το κλέισιμο της interplay, η είδηση οτι η Bethesda, δημηουργός του daggerfall θα βγάλει το επόμενο fallout μπορέι μόνο ενθουσιασμό να φέρει.
Ελπίζω η bethesda να κρατήσει αναλοίωτο το Role Playing system του fallout το οποίο έχει τις ρίζες του στο καταπληκτικό σύστημα GURPS (Generic Universal Role Playing System) της steve jackson games, γνωστό στους μυήμενους στα role playing games.
Και φυσικά το σημαντικότερο, να κρατήσει τον turn-based χαρακτήρα του.
Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker
- Mortal
- Adventure's Advocate
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- Nuclear
- Moderator
οπότε με την προσθήκη της αμεσότητας (καλό και το παλιό σύστημα Nuce αλλά αν έχεις παίξεις το MW θα καταλαβαίνεις τι εννοώ) του MW πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερο.
Έχω παίξει και το Morrowind, και το Daggerfall, και τα θεωρώ απο τα καλύτερα computer rpg οπως προανέφερα, αλλα εδώ θα διαφωνήσω.
Το σύστημα της bethesda ειδικά όσον αφορά character progression, abilities, κλπ. είναι πάρα πολύ καλό, αλλα στη μάχη μας τα χαλάει... το RPG πρέπει να βασίζετε στο "τι" θα κάνεις στις μάχες και όχι στο πώς θα κουνήσεις το mouse γιατί υποτίθετε οτι το skill του χαρακτήρα και μόνο πρέπει να παίζει ρόλο, όχι το skill το δικό σου.
Αυτό ειναι βασικό στοιχείο των role-playing games σε αντίθεση με τα action games (doom) η hybrids (diablo)... etc.
Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker
- Mortal
- Adventure's Advocate
Όσο για το skill όμως ακόμη και τα αντανακλαστικά σου να χρησιμοποιήσεις αν δεν έχεις κάνει raise τα απαιτούμενα skill, αν δεν έχεις τα αναγκαία όπλα, και άλλες πιθανές λεπτομέρειες τακτοποιημένες δυσκολεύει πολύ κάθε είδος RPG στις μάχες. Προσωπικά θα μου άρεσε να υπάρχει επιλογή να παίζεις το RPG ώς Adventure.
- aiRness
- Topic Author
- Platinum Member
- Mortal
- Adventure's Advocate
aiRness wrote: Mortal μην το κουράζεις, παίξε adventures
Γκρρρρρρ!!! Και η ιστορία! Πως θα μάθω εγώ την ιστορία αν δεν το παίξω?! Στα μικρά παιδιά και στους παππούδες αρέσουν τα παραμύθια. Και αν το παραμύθι είναι καλό δίνεις και μια δυο μάχες χωρίς τον trainer!
- Mourgos
- Moderator
Τώρα να μπω σφήνα και να πω ο δύσμοιρος οτί έχω αυθεντικό το ΜW που ήταν δώρο με την κάρτα γραφικών,και το απεγκατέστησα μετά από μία ώρα που το βαρέθηκα;Κακά τα ψέματα,εγώ το θέλω το παιχνίδι να είναι πρώτου προσώπου μόνο όταν είναι να σημαδέψω το ζόμπι στα 100 μέτρα.Και εδώ θα ρωτήσω και το αιρετικό:τι αφάνταστα παράλογες απαιτήσεις ήταν αυτές για τόσο μετριότατα γραφικά;Ντροπή...καταριέμαι το παιχνίδι και δεν ξαναμιλάω.
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;
- Mortal
- Adventure's Advocate
Mourgos wrote: Trainer???τσ,τσ ντροπή
Ντρέπομαι! Ντρέπομαι! Άλλα όταν τελειώσω το παιχνίδι!
Mourgos wrote: Τώρα να μπω σφήνα και να πω ο δύσμοιρος οτί έχω αυθεντικό το ΜW που ήταν δώρο με την κάρτα γραφικών,και το απεγκατέστησα μετά από μία ώρα που το βαρέθηκα;Κακά τα ψέματα,εγώ το θέλω το παιχνίδι να είναι πρώτου προσώπου μόνο όταν είναι να σημαδέψω το ζόμπι στα 100 μέτρα.Και εδώ θα ρωτήσω και το αιρετικό:τι αφάνταστα παράλογες απαιτήσεις ήταν αυτές για τόσο μετριότατα γραφικά;Ντροπή...καταριέμαι το παιχνίδι και δεν ξαναμιλάω.
Καλά εμένα λιγάκι με γονάτισε (και δεν έχω και το πολύ μικρό μηχάνημα) αλλά βλέπεις οι χάρτες που σήκωνε ήταν λίγο απαιτητικοί. Ξαναβάλτο, πάρε το plugin του γραφικού κάστρου πλάι στην Balmora και ξαναπαίξτο. Η αγόρασε με μερικά εκατομύρια την Ιπτάμενη Βάση (Plugin) και ταξίδεψε όπου θέλεις στο Morrowind. Προσωπικά μαζί με αυτά είχα και την λευκή, ψηλή, βόρεια, σκλάβα! στο κάστρο μου
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Mortal
- Adventure's Advocate
Elessar wrote: Το μονο που με προβληματιζει ειναι η πιθανη μετατροπη του σε RPG πρωτου προσωπου...
Βασικά δεν είναι τόσο κακό η προοπτική πρώτου προσώπου. Δίνει αμεσότητα και ανεβάζει την ένταση του παιχνιδιού κατά πολύ γιατι πλέον αναλαμβάνεις να γίνεις εσύ ο χαρακτήρας και να ακολουθήσεις την ιστορία, δίχως να σκέφτεσαι το "κουνάω το πιόνι μου". Παίζεις απλά τον ρόλο σου και γίνεσαι για μερικές ώρες ο χαρακτήρας που παίζεις. Κατανοώ ότι σε κάποιους αρέσει η αποξένωση με το τρίτο πρόσωπο αλλά και η ταυτοποίηση (τουλάχιστον εντός του παιχνιδιού) δεν είναι άσχημο χαρακτηριστικό.
- Visitor
- aiRness
- Topic Author
- Platinum Member
Τώρα μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς