Doom 3 απο σήμερα!

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
03 Αυγ 2004 03:06 #2104 by Mortal
Doom 3 απο σήμερα! was created by Mortal
Απο σήμερα τουλάχιστον στο εξωτερικό κυκλοφορεί o θρύλος που όλοι (καλά ένα μεγάλο μέρος των ανεγκέφαλων Doomάδων, πχ. ο υποφαινόμενος) περιμέναμε. Άντε με το καλό να παίξουμε και ένα καλογραμμένο παιχνίδι (τουλάχιστον απο κώδικα!). Τώρα πόσοι απο εμας θα υποχρεωθούμε να αλλάξουμε υπολογιστή, αυτό μάλλον είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία.

Όλοι οι επίδοξοι, νυν και αεί, doomάδες ας επισκεφθούν τον Ναό! :twisted: Η κόλαση πλέον απέχει ελάχιστα.

www.planetdoom.com/

Μερικά καλά promotional slogans!

10. "Doom 3: tastes great with BFG sauce." :twisted:
9. "Does Half-Life 2 have things coming out of hell? We think not.."
8. "Get ready to upgrade.." :cry:
7. "That shadow in your room isn't as realistic as Doom 3's shadows.."
6. "The perfect excuse for taking off work for 48 hours straight."
5. "Doom 3 physics is phun.."
4. "Four player deathmatch is the only way to go.."
3. "You really didn't need that copy of Madden 2005 anyway...
2. "Two words: Angry mothers."
1. "Doom 3: It's your new reality". :wink:

Που τα βρήκα μην το ρωτάτε τώρα, γιατί ούτε που το θυμάμαι.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
04 Αυγ 2004 00:52 #2111 by Mourgos
Replied by Mourgos on topic Doom 3 απο σήμερα!
Στο φόρουμ του PCMaster κάποιος ανέφερε οτί η προτεινόμενη κάρτα Nvidia για το παιχνίδι ε'ιναι η FX5600 ενώ για ΑΤΙ η 9800Pro.Μαντέψτε έχω την FX5600 :twisted:

Δεν είμαι και φανατικός doomας (για την ακρίβεια έχω να παίξω fps παιχνίδι 2 χρόνια) αλλά όπως και να το κάνουμε το Doom3 θα το τσιμπήσω.Άντε για να δουμε τι κάνανε τόσα χρόνια μετά το Doom2...

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
04 Αυγ 2004 01:11 #2112 by Mortal
Replied by Mortal on topic Doom 3 απο σήμερα!

Mourgos wrote: Στο φόρουμ του PCMaster κάποιος ανέφερε οτί η προτεινόμενη κάρτα Nvidia για το παιχνίδι ε'ιναι η FX5600 ενώ για ΑΤΙ η 9800Pro.Μαντέψτε έχω την FX5600 :twisted:

Κλαψ! Κλαψ! (αναφορά στα πρώιμα Μίκυ Μάους!) Δυστυχώς θα απολαύσω το παιχνίδι καρέ καρέ με την TI 4600 που έχω. :cry:

Mourgos wrote: Δεν είμαι και φανατικός doomας (για την ακρίβεια έχω να παίξω fps παιχνίδι 2 χρόνια) αλλά όπως και να το κάνουμε το Doom3 θα το τσιμπήσω.Άντε για να δουμε τι κάνανε τόσα χρόνια μετά το Doom2...

Ένα Quake, ένα Quake II, ένα Quake III, ένα Quake : Team Arena, ένα Quake IV....οπς ξεχάστηκα (αυτό το έχει αναλάβει η Raven)! Ένα Doom III, και έναν καινούργιο πυραυλικό φορέα εμπορευμάτων (καλά όχι η ID αλλά ο Carmack μαζί με μερικούς άλλους) για το έπαθλο του Project X ή όπως αλλιώς το λέει η NASA. Αυτά τα όλίγα συν του ότι τα engine μοσχοπουλιούνται και ελάχιστα είναι τα 3D που δεν γράφουν την λέξη Carmack στην μηχανή! :D

Πάντως απο Doomοκουβέντες που άκουσα (δεν το έχω πάρει ακόμα, δυστυχώς) πρόκειται για το απόλυτο περιβάλλον τρόμου τόσο ηχητικά όσο και οπτικά. Και μην ξεχαστείς με τον φακό, τα imps και εκείνες οι lost souls βαράνε άσχημα, καλός ο φακός για να βλέπεις που πας άλλα ένα Μεγάλο Γαργαλημένο Όπλο (π.χ. BFG) είναι καλύτερο για να πυροβολείς ότι σε κοιτάει, ακόμη και όταν δεν το βλέπεις. :twisted:

More
04 Αυγ 2004 02:34 #2113 by Mourgos
Replied by Mourgos on topic Doom 3 απο σήμερα!

Κλαψ! Κλαψ! (αναφορά στα πρώιμα Μίκυ Μάους!)

Και στα μετέπειτα.Έχω πάρει μάστερ στον τομέα :D

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
04 Αυγ 2004 22:38 #2117 by Mortal
[Completely Off-Topic]

Mourgos wrote:

Κλαψ! Κλαψ! (αναφορά στα πρώιμα Μίκυ Μάους!)

Και στα μετέπειτα.Έχω πάρει μάσερ στον τομέα :D

Χεχε! Καλά μην μου πεις ότι έχεις τολμήσει να κοιτάξεις τα politicaly correct (ανεγκέφαλα) περιοδικά που κυκλοφορούν πλέον για τα παιδιά ή τα μεγάλα παιδιά. Δεν ξέρω άλλα μέχρι κάποια περίοδο (πολλούς αιώνες πριν) ήταν καλά και για μεγάλους τώρα πλέον είναι επιεικώς χάλια και για τα παιδιά. Δεν τα αγγίζω γιατί μετά θα πρέπει να κόψω τα χέρια μου και να βγάλω και τα μάτια μου! :twisted:
Ας είναι καλά το Asterix, κανάς Bilal, η κανάς Serpieri και ο Spielberg (Toonsylvania και κανα δυο άλλα). :lol: Που είναι τα καλά χρόνια της Δυναστίας των Ντακ!? 8)

[/Completely Off-Topic]

More
04 Αυγ 2004 23:57 #2118 by Real NC
Replied by Real NC on topic Re: Doom 3 απο σήμερα!

Ο Mortal wrote: Απο σήμερα τουλάχιστον στο εξωτερικό κυκλοφορεί o θρύλος που όλοι (καλά ένα μεγάλο μέρος των ανεγκέφαλων Doomάδων, πχ. ο υποφαινόμενος) περιμέναμε.

Χέστηκα! :mrgreen:

Μερικά καλά promotional slogans!

11. "The meaning of CPU cycle-wasting redefined!"

Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
05 Αυγ 2004 00:33 #2119 by Mortal
Αμα πια! Πολύ αντίθεση βλέπω! Σου έχω συστήσει το BFG μου? Τι να σου πούν δικανάκια κομμένα, καραμπίνες, PPG, phasers και τα λοιπά ψιλικά όταν έχεις ένα ΜΓΟ και μάλιστα μοντέλο 9000! Άντε, στρώσου παίξε κανά σοβαρό παιχνίδι γιατί θα χρησιμοποιήσω και καμιά επίκληση ολέθρου μαζί! :lol:

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
31 Αυγ 2004 21:59 #2209 by Mortal
Τελικά σήμερα μου την έδωσε και πήγα με μερικά φιλαράκια σε ένα ICafe και δοκιμάσαμε το Doom III σε LAN. Δυστυχώς δεν έριξα ούτε ματιά στο Single Player (αυτά όταν το πάρω στο σπίτι), αλλά στο δικτυακό μπορώ να πω ότι πρόκειται περί μιας εξαιρετικής εμπειρίας, είτε απο ηχητικής πλευράς, είτε απο ποιότητα γραφικών (και αυτό σε μέση ποοιότητα, γιατί δεν πιστεύω πως θα είχαν μηχανάκια εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη στις κάρτες γραφικών).

Η κίνηση είναι ρευστή, και αβίαστη, και το ωραίο πλέον (και δύσκολο εντούτοις) είναι πως δεν βαράς στον γάμο του καραγκιόζη και περιμένεις να πετύχεις τον αντίπαλο, αλλά πλέον είσαι υποχρεωμένος να στοχεύσεις με προσοχή και τα health, όντως έχουν χρησιμότητα. Το Bersecer Mode επι τη ευκαιρία είναι υπέροχο. Και τα όπλα είναι αρκετά ρεαλιστικά, σε σημείο που να έχεις φάει δέκα σφαίρες για να αλλάξεις έναν γεμιστήρα στο πιστολάκι, αμά δεν έχεις προλάβει να βρεις τίποτα σοβαρό.

Αυτά στα βιαστικά και μετά απο μια ώρα Deathmatch.

02/09/2004

Τα Power-Ups τουλάχιστον όσον αφορά το Berseker και το invicibility είναι εξαιρετικά χρήσιμα, αλλά μερικές φορές το να τα πλησιάσεις είναι λίγο επικύνδινο αν δεν προσέχεις μερικές λεπτομέρειες (τουλάχιστον στο Deathmatch που έχω δοκιμάσει τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα οδυνηρό). Τα όπλα είναι τοποθετημένα σε σημεία που αν δεν προσέξεις τα περνάς και συνεχίσεις να πυροβολείς με το πιστολάκι (δεν λέει ακούστε με, πέθανα τόσες φορές που έχασα πλέον το μέτρημα), οι χειροβομβίδες είναι καλές για να ξετρυπώνεις του λαγούς...χμμ...ούπς...λάθος, τους αντιπάλους απο τις σκιές ή για να σας ξετρυπώνουν εκείνοι.

Οι χάρτες ωστόσο που δοκίμασα δεν ξέρω γιατί αλλά μου φάνηκαν λίγο κλειστοφοβικοί (μπορεί να είναι και το φώς, ή μάλλον η έλλειψη του). Αν έχετε κοντά σας icafe που να το έχει, πάρτε άλλα τρία φιλαράκια και επισκεφθείτε το, αξίζει (δεν είναι γρήγορο όπως το UT2004 αλλά είναι πιο άγριο, και πιο ατμοσφαιρικό, ή αν έχετε αν ένα καλό δικτυάκι στο χώρο δοκιμάστε το, δεν θα χάσετε.

Και να επιμείνω σε κάτι, Ο ΦΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! :twisted:

9/9/2004

Άλλο ένα update σχετικά με το single-player, το παιχνίδι παίζει άψογα σε έναν PIV 2.53 με Nvidia Τι4600, στα 640Χ480 με High Quality (παρα πέρα δεν το έψαξα). Ατμόσφαιρα; Εφιαλτική, οι φωτισμοί είναι όντως άψογοι, τα επίπεδα απο τα multiplayer, προέρχονται απο αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα του single-player, και αν τα δείτε με τον πραγματικό τους φωτισμό δεν θα τα αναγνωρίσετε. Τα cut-scenes παράγονται (αν δεν είμαι τόσο λάθος) μέσα από το ίδιο το παιγνίδι, και είναι εξαιρετικής ποιότητα (τύφλα να 'χουν τα DivX). Ιστορία μην περιμένετε και πολλά πράγματα, αλλά είναι πολύ καλύτερη απο τα προηγούμενα παιχνίδια της ID, σε σημείο που να περνά εντελώς επιφανειακά το θέμα adventure. Αν θέλετε λίγη αδρεναλίνη παρα πάνω στις φλέβες σας παίξτε το νύχτα, με ακουστικά και χωρίς God-mode! Τα zombies είναι όνειρο, τα τέρατα κάνουν ότιδήποτε έχει κυκλοφορήσει να ωχριά μπροστά τους. Τα Bosses είναι μόνο ολίγον τι δύσκολοι. Και μου φάνηκε ότι θα παίξει κάποτε και κάποια συνέχεια αλλά θα δούμε.

Παράλογου review συνέχεια 16/09/2004

Βασικά έχοντας τελειώσει το Single player του Doom ΙΙΙ ξανάρχισα να το παίζω με πιο cool ρυθμούς και κάνω παράλληλα και μερικά πειράματα π.χ. με God-mode και με είκοσι χτυπήματα του φακού (δεν τα μέτρησα!) κατεβάσεις ένα imp, ενώ με λίγα λιγότερα τα zombies. Τα όπλα δεν φτάνουν ούτε για φτού αν δεν κάνεις κάποια σχετική οικονομία και δεν κατεβάζεις κάθε αντίπαλο με μια χρήση του δίκανου εξεπαφής. Ακούστε όλα τα PDA και να κοιτάτε και τις οθόνες, σε κάποιες από αυτές υπάρχουν και κωδικοί για lockers και για κάποιες πόρτες. Η ιστορία λειτουργεί καλύτερα όταν ακούτε όλες τις κατάγραφες, ειδάλως παίζετε ένα ακόμη action παιχνίδι. Ψάξτε και χαμηλά, πολλές φορές στα vents κρύβονται λύσεις, armour και λοιπά ενδιαφέροντα πράγματα. Ανέφερα ότι τα ηχητικά εφφέ και η εικόνα σβήνει σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην αγορά απο 3D; Αν ναι το ξαναφέρω για επανάληψη! :P

More
21 Σεπ 2004 05:10 #2289 by aiRness
Replied by aiRness on topic Doom 3 απο σήμερα!
Δεν ξέρω για Doom 3 και Quake 4 αλλά αν ήταν να ξαναέπαιζα κάτι σε action θα έπαιζα για άλλη μια φορά το πρωτοποριακό Fade to Black. Εκπληκτικός τίτλος για την εποχή του, με νόημα και ιστορία. Κάτι που εκτιμούσε ο τότε adventurer όπως γίνεται κάτι παρόμοιο τώρα με το Thief. Βέβαια υπήρξαν και άλλοι τίτλοι έτσι; Bioforge, System Shock, Flashback κτλ., απλά αναφέρω τον δικό μου αγαπημένο.

" The lizard was mistaken, we can escape in a cargo vessel... "

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
21 Σεπ 2004 13:35 #2297 by Mortal
Δυστυχώς δεν το έχω δει καθόλου το Fade to black. Bασικά με την ID κόλλησα για τα καλά όταν ανακάλυψα την δουλειά που κάνει ο Carmack για κάθε παιχνίδι του. Ως επίσης και το γεγονός οτι το gameplay είναι εξαιρετικά γρήγορο και δυναμικό. Κατα τα άλλα δεν έχει ούτε κατ ιδεά το βάθος και του πιο κουτού adventure. Αλλά αν εντυπωσιάζεσαι (όπως κάθε μικρό παιδί :P ) με τα καλά γραφικά και τα ηχητικά, τότε το Doom, και το Quake 4 (Raven software του χρόνου) γίνεται αμέσως το παιχνίδι σου!

More
21 Σεπ 2004 21:43 #2311 by Real NC
Replied by Real NC on topic Doom 3 απο σήμερα!

Mortal wrote: Αλλά αν εντυπωσιάζεσαι (όπως κάθε μικρό παιδί :P ) με τα καλά γραφικά και τα ηχητικά, τότε το Doom, και το Quake 4 (Raven software του χρόνου) γίνεται αμέσως το παιχνίδι σου!

Γραφικά, ξεγραφικά, παιχνίδια τύπου Fade to Black και System Shock δεν τα πιάνει ούτε το Doom 3 ούτε το Quake 9.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
22 Σεπ 2004 00:54 #2330 by Mortal
Φίλε μου να στο πω με λίγο διαφορετικό τρόπο! Όταν μπαίνω να παίξω κάποιο παιχνίδι λέω παίζω παιχνίδι με μικρές σχετικά εξαιρέσεις που το σενάριο με κάνει όντως να ζω μέσα στον κόσμο του. Όταν παίζω Doom, Quake και τα λοιπά, το ζω! Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτομαι πως οι σφαίρες είναι virtual, αλλά τις νοιώθω στο πετσί μου, όπως και τα ουρλιαχτά των χαμένων ψυχών, η των imps, ή και των zombies! Όταν τρέχω σκυφτά στον διάδρομο της υπόγειας πόλης του Άρη, ή βγαίνω στην επιφάνεια του δεν παίζω, δεν μπορώ να αναπνεύσω, νοιώθω την πίεση στα πνευμόνια μου. Αυτό κατάφεραν να κάνουν σαν εταιρεία και τους βγάζω το καπέλο για το επίτευγμα τους. Αυτό δεν το καταφέρνουν και πολλά παιχνίδια εξού και τα άπειρα παράπονα απο πλευράς των gamers. Τουλάχιστον απο την ID και την Raven ποτέ δεν είχα παράπονο, ούτε με τα braindead action της μιας, είτε με τα action-rpgs της άλλης (action 99% και Rpg 1%). Ουφ, τα 'πα και ησύχασα. Η ατμόσφαιρα είναι το παν, αν ένα παιχνίδι έχει τους τέλειους γρίφους και την τέλεια εικόνα αλλά δεν έχει τον τέλειο ήχο και το μουσικό sountrack το θεωρώ άχρηστο, όπως το ίδιο αν έχει την τέλεια μουσική και δεν έχει όλα τα άλλα. Το Doom πέτυχε να τα συνδιάσει όλα στην καταλληλη δοσολογία. Και πίσω απο το όπλο δεν είναι κάποιος άλλος, αλλά εσύ ο ίδιος!

More
23 Σεπ 2004 20:24 #2350 by Real NC
Replied by Real NC on topic Doom 3 απο σήμερα!

Ο Mortal wrote: Όταν παίζω Doom, Quake και τα λοιπά, το ζω! Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτομαι πως οι σφαίρες είναι virtual, αλλά τις νοιώθω στο πετσί μου, όπως και τα ουρλιαχτά των χαμένων ψυχών, η των imps, ή και των zombies!

Διαβάζοντας ότι "νιώθεις" το Doom, μάλλον εσένα σε βλέπω να έτρεχες σαν τρελλός στο δρόμο φωνάζοντας "βοήθεια χωριανοί, με φάγαν οι μαρμάγκες!" μετά από κανά 30άλεπτο System Shock.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Σεπ 2004 22:19 #2363 by Mortal

Real NC wrote:

Ο Mortal wrote: Όταν παίζω Doom, Quake και τα λοιπά, το ζω! Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτομαι πως οι σφαίρες είναι virtual, αλλά τις νοιώθω στο πετσί μου, όπως και τα ουρλιαχτά των χαμένων ψυχών, η των imps, ή και των zombies!

Διαβάζοντας ότι "νιώθεις" το Doom, μάλλον εσένα σε βλέπω να έτρεχες σαν τρελλός στο δρόμο φωνάζοντας "βοήθεια χωριανοί, με φάγαν οι μαρμάγκες!" μετά από κανά 30άλεπτο System Shock.

Να κάνω μια κουτή ερώτηση (ως συνήθως δηλαδή! :lol: ), το έπαιξες νύχτα θεοσκότεινα, με τα ακουστικά στο max??? Άν όχι δοκίμασε την εμπειρία και δεν θα χάσεις! Εγώ μόνο έτσι το παίζω...το παιχνίδι, να μην παρεξηγούμαστε κιόλας! :P

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
29 Σεπ 2004 01:02 #2410 by Mortal
Το τελείωσα και 2η φορά. Δεν το βαριέσαι το άτιμο. Λέω να πάω και για μια τρίτη, γιατί δεν το χόρτασα ακόμη. Και δεν λέει να κρεμάσει, ότι και να του έχω κάνει. Μέχρι και σε ultra quality (καλά 640Χ480) το έπαιξα, και πήγαινε καλά. O Carmack τελικά ξέρει απο προγραματισμό και το αποδυκνείει με κάθε του παιχνίδι. Εκεί που οι άλλοι κρεμάν ο Carmack συνεχίζει. Άντε αν είμαστε τυχεροί και τώρα με την κόρη του μπει σε έξοδα θα μας γράψει και άλλο engine! :rolleyes: