Settlers V: Heritage of Kings

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
06 Αυγ 2004 00:28 #2124 by Mortal
Settlers V: Heritage of Kings was created by Mortal
Τελικά η Bluebyte μαζεύτηκε κι αυτή κάτω απο την μεγάλη και ευρύχωρη καθώς φαίνεται ομπρέλλα της Ubisoft. Και μια που περνούσα απο τα μέρη είπα να δω αν παίζει και τίποτα άλλο απο τα παλιά και καλά ενδιαφέροντα. Και νάτο μπροστά μου. Άλλο ένα sequel (τουλάχιστον για κάποιον που έχει παίξει όλα τα settlers games) της γνωστής σειράς Settlers που η ιστορία τους ξεκινά απο την καλή παλιά εποχή της Amiga (ορισμένοι εδώ μέσα θα την θυμούνται καλύτερα απο μένα).

Λοιπόν το νέο παιχνίδι όπως είδατε και απο τον τίτλο ονομάζεται Settlers V: Heritage Of Kings, και όντως έχει μια μοναδική κληρονομιά πίσω του, ένα κλασσικό παιχνίδι συγκέντρωσης πόρων και διαχείρησης με χιούμορ και γυρίσματα. Απλό κατα πολλούς αλλά ευχάριστο και ξεκούραστο για άλλους. Αν κουραστήκατε να σκοτώνετε, να καταστρέφετε, να βιάζετε...ουπς...λάθος παιχνίδι, και γενικά όλα όσα μας εδίδαξαν κάποια απο τα "strategy" των τελευταίων χρόνων πιθανόν να το θεωρήσετε ενδιαφέρον.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ως Χριστουγενιάτικος μπουναμάς απο την Ubi, και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην Ubisoft , αλλά και στο official site του παιχνιδιού (teaser). [Ενδεχομένως η διεύθυνση του Official Site κάποια στιγμή θα αλλάξει οπότε να έχετε υπόψην το www.thesettlers.com ]

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
10 Μαρ 2005 04:34 #4652 by Mortal
Replied by Mortal on topic Settlers V: Heritage of Kings
Τελικά δεν με εντυπωσίασε όσο τα προηγούμενα. Θα πρέπει να πω ότι μάλλον το γύρισαν σε Age Of Empires το παιχνίδι. Όχι κακό, απλά καμία σχέση με τα παλιά Settlers. Γενικά έχει ήρωες, αρκετή διαχείρηση πόρων, άλλα πλέον είναι πιο πολύ μάχη-για-την-μαχη παιχνίδι. Σε ένα επίπεδο μου με νευρίασε το cheatιασα (καλά μετά το συνήθισα και μου άρεσε :-)) και σκότωσα 10000-11111 αντιπάλους, και με τους πόρους που σου έδινε δεν έβγαινε με τίποτα. Έφτασα να φτιάχνω πυργάκια σε σημείο που όλος ο χάρτης ήταν μπλέ, όπου και να πήγαινα απλά μου επιτίθονταν. Αν το έκαναν για να είναι πιο μεγάλο το παιχνίδι, μάλλον απέτυχαν στον σκοπό τους. Αντί να χαλαρώνεις, νευρίαζες. Και το χιούμορ που είχαν τα προηγούμενα εξαφανίστηκε εντελώς. Προσωπικά θα το τελειώσω και απλά θα ξεχάσω κατόπιν και την ύπαρξη του. (Με βλέπω να παίζω κανά 4).

More
10 Μαρ 2005 10:41 #4653 by Elessar
Replied by Elessar on topic Settlers V: Heritage of Kings
Ποιό απο τα παλαιότερα της σειράς θα πρότεινες σε κάποιον που δεν έχει παίξει κανένα;

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
11 Μαρ 2005 02:24 #4657 by Mortal
Replied by Mortal on topic Settlers V: Heritage of Kings
Βασικά έχωντας παίξει την σειρά απο το 2ο (το 1ο είχε βγεί αν θυμάμαι καλά σε Amiga) θα έλεγα πως κάποιος θα πρέπει να ξεκινήσει απο αυτό για να νοιώσει την ευχαρίστηση του τύπου Settlers strategy. Στο πρώτο είχε μέχρι και διαχείρηση (αυτόματη) πολυσύχναστων διαδρομών που τις έκανε λεωφόρους του βασιλείου και που εκεί εμπορεύματα κινούνταν γρηγορότερα μεταξύ των σημείων που έπρεπε να παραδοθούν. Τέλειο για σύστημα πόλεων, κομωπόλεων, και χωριών. Κατόπιν θα μπορούσες να συνεχίσεις με το 3ο που έχει Ρωμαίους, Αιγύπτιους, και κάποιους Ασιάτες (Μογγόλοι ή δεν ξέρω και εγώ τι), και μετά πήγαινε στο 4ο που έχει πάλι Ρωμαίους άλλα με Αζτέκους και Βίκινγκς. Το expansion του 4 (Amazons κάτι) δεν το έχω παίξει άλλα με το engine του 4 ήταν ακόμη καλά μολονότι το resource gathering παρέμεινε άλλα άλλαξε μορφή. Δεν ξέρω μου μοιάζει με την ερώτηση που κάνει κάποιος σχετικά με το ποιό παιδί αγαπάει πιο πολύ ένας γονιός (καλά το παρατραβάω λιγουλάκι), η καλύτερη απάντηση θα ήταν "Όλα"! :-)