The Elder Scrolls IV : Oblivion

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
25 Οκτ 2004 00:52 #2900 by Mortal
The Elder Scrolls IV : Oblivion was created by Mortal
Όποιος ενδιαφέρεται για την συνέχεια του Morrowind αν πάει εδώ θα βρεί ορισμένα ενδιαφέροντα screenshots απο την επόμενη παραγωγή της Bethesda. Προσωπικά μαζεύω ακόμη την γλώσσα μου με τον "εργάτη" της porche (και είναι πολλά τα χιλόμετρα γιέ μου!)! :wink:

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
25 Οκτ 2004 11:11 #2901 by Elessar
Replied by Elessar on topic The Elder Scrolls IV : Oblivion
:shock: :shock: Αυτά είναι γραφικά; Όχι φωτογραφίες;!!

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
31 Αυγ 2005 10:46 #5882 by Mortal
Replied by Mortal on topic The Elder Scrolls IV : Oblivion
Παιδάκια, όσοι το έχετε ξεχάσει, τούτο το μικρό θαύμα βγαίνει όπου να ναί. Ρίχνετε που και που καμιά ματιά απο RPGDot.com όλο και κάτι καλό κυκλοφορεί απο news, previews, reviews και τα συναφή.

Όταν λέμε πως πρόκειται για jawdropping game, όντως έτσι είναι! Ωστόσο μάλλον μας βλέπω για αλλαγή κάρτας γραφικών (όσοι δεν έχουμε απο NVidia series 6 και πάνω ή κάτι από τα θωρηκτά της ATI). Το video που είχε το PCM απλά με έχασε (καλά και το Gothic 3, αλλά όχι τόσο), μαγευτικοί φωτισμοί, αναρίθμητοι NPCs, storyline που φαίνεται ελκυστικότατο (καλά για την Bethesda μιλάμε τώρα). Η εικόνα με τον ιππότη, το σπίτι με τα δέντρα και το χορτάρι να ταλαντεύεται, το ελάφι, η αρχιτεκτονική, οι μάχες, o σκελετός που σερνόταν στο μπουντρούμι!!!!! Το θέλω!!!!

More
31 Αυγ 2005 22:08 #5884 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic The Elder Scrolls IV : Oblivion
Η χρονία που έρχετε (2006) είναι μαγική για τα RPGs.

1) Witcher - Απίστευτα γραφικά με ανανεωμένη μηχανή του ΝWN
2) Neverwinter Nights 2
3) Dragon Age από την Bioware
4) Gothic 3
5) και φύσικα το Oblivion.

και ίσως κανένα μικρό που θα είναι έκπληξη.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
01 Σεπ 2005 03:00 #5885 by Mortal
Να υποθέσω πως τα 3 πρώτα είναι ισομετρικά (απο πάνω;) Αν ναι ας πούμε πως ακόμη με περιμένει ένα Neverwinter Nights και ένα Baldurs Gate για να παίξω, αλλά, δεν ξέρω, τα ισομετρικά τα προτιμώ είτε RTS είτε Warcraftοειδή, και όχι σε CRPGs. Πάντως καλό είναι να ασχολούνται με το είδος όπως και να ασχολούνται. Άντε περιμένω να δω αν τα δούμε και κανά Arx Fatalis 2, (πολύ δυνατό και ατμοσφαιρικό), ακόμη θυμάμαι τις τρεχάλες που είχα ρίξει μέσα στο νεκροταφείο!!!

• Visitor
  • Visitor
01 Σεπ 2005 04:06 #5886 by
Replied by on topic The Elder Scrolls IV : Oblivion
Προσωπικα περιμενω το Oblivion περισσοτερο για να παρω μια προγευση για το πως θα ειναι το FALLOUT 3 που ετοιμαζει η Bethesda, αλλα οχι πως με χαλαει και το παιχνιδι :)

Ακουσα πως μικρυνανε τις τοποθεσιες λιγο. Ευτυχως! Το Morrowind ηταν τοσο αχανες που καταντουσε βαρετο...
Το Daggerfall ηταν επισης αχανεστατο αλλα ουσιαστικα σε 3 χωρες μονο χρειαζοταν να πας για να τελειωσει το παιχνιδι. Ασε που ειχε και auto-travel επιλογη. To Morrowind ηταν απιστευτη ταλαιπωρια να πας απο τη μια ακρη του νησιου στην αλλη!

Οντως, τα γραφικα ειναι...τεσπα. Μαλλον θα χρειαστω καινουργια καρτα γραφικων απο βδομαδα (GeForce FX 5700 εχω, αρκετα "λιγη" αλλα πολυ φθηνη την δεδομενη στιγμη :?)

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
01 Σεπ 2005 06:09 #5887 by Mortal

Hellion wrote: Προσωπικα περιμενω το Oblivion περισσοτερο για να παρω μια προγευση για το πως θα ειναι το FALLOUT 3 που ετοιμαζει η Bethesda, αλλα οχι πως με χαλαει και το παιχνιδι :)

Αν το Fallout 3 έχει να κάνει κάτι με την ιδέα από το πρώτο, προσωπικά δεν θα με χαλάσει καθόλου (τα παίζω πάντοτε ως pure adventures, κοινώς κυνηγός της ιστορίας και όχι των μαχών.) Έχουμε ωστόσο θαρρώ αρκετή αναμονή. :D

Hellion wrote: Ακουσα πως μικρυνανε τις τοποθεσιες λιγο. Ευτυχως! Το Morrowind ηταν τοσο αχανες που καταντουσε βαρετο...
Το Daggerfall ηταν επισης αχανεστατο αλλα ουσιαστικα σε 3 χωρες μονο χρειαζοταν να πας για να τελειωσει το παιχνιδι. Ασε που ειχε και auto-travel επιλογη. To Morrowind ηταν απιστευτη ταλαιπωρια να πας απο τη μια ακρη του νησιου στην αλλη!

Παιδί μου αυτές τις αχανείς εκτάσεις λάτρεψα, και τους τάφους της, και τα μπουντρούμια της, και τα σπήλαια της, και τα ζωάκια της. Αν δεν ήταν τόσο μεγάλο δεν θα το θυμόμουν ακόμη! Δεν γίνεται όλο και κάποιος τάφος θα μου ξέφυγε, άσε που θα πρέπει κάποια στιγμούλα να δώ πως το βγάζει και ο κακός της ιστορίας! (Άσε δηλαδή που έχουμε και τους βρυκόλακες να δοκιμάσουμε). Τους Raptors πάντως θα τους θυμάμαι για πάντα, κατέβασα τόσους, που δεν πιστεύω να έμεινε κανένας και για σας, άσε δηλαδή που δεν είχα αφήσει κορφοβούνι, για κορφοβούνι ήσυχο. :lol:

Όσο για το Daggerfall τόλμησα να το εγκαταστήσω πριν από λίγο καιρό (αν θυμάμαι καλά με DOSBox), αλλά πολύ κάρβουνο βρε παιδί, εκεί που το Morrowind πήγαινε πετώντας αυτό σερνόταν, και μιλάμε για παιχνίδι που το DOSBox θα έπρεπε να το παίζει στα δάκτυλα. Είδωμεν.

Hellion wrote: Οντως, τα γραφικα ειναι...τεσπα. Μαλλον θα χρειαστω καινουργια καρτα γραφικων απο βδομαδα (GeForce FX 5700 εχω, αρκετα "λιγη" αλλα πολυ φθηνη την δεδομενη στιγμη :?)

΄

Δυστυχώς και το κακό είναι πως αν πας να πάρεις κάτι καλό τώρα ξέρεις αυτομάτως πως σε 1 με 2 χρόνια πάει στα σκουπίδια, γιατί βγαίνει για τα καλά το PCI-X (και ότι άλλο extention μας έχουν φυλαγμένο) οπότε και όλες οι AGP που κυκλοφορούν πάνε στράφι. Τουλάχιστον, έτσι όπως τα υπολογίζω για να αλλάξω υπολογιστή μέσα στην συγκεκριμένη περίοδο. Οπότε αφήνουμε την 7800GXT να περιμένει και μένουμε στην ταπεινή κάρτα μας για την ώρα. :( Το να σκάσεις 500-600 Ευρώπουλα για ένα τέτοιο κτηνάκι είναι δύσκολη απόφαση (αν πρώτα τα βρείς)). 32 Shaders 23 ή 24 pipelines 512 MB και λοιπά, very good stuff but πολύ βραχύβια επιλογή στην AGP εκδοχή της. (Και η GT δεν πάει πίσω κάπου στα 400-500 παίζει)

More
01 Σεπ 2005 21:35 #5890 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic The Elder Scrolls IV : Oblivion
Το να είναι βαρύ μέσω του dosbox είναι αρκετά λογικό. Δεν βλέπω που είναι το παράξενο...

Εγώ τα rpgs όλα τα παίζω.... First-person,isometric, third-perspective , single, team κ.τλ.

Αλλά μου αρέσουν πιο πολύ τα isometric, team-based του στυλ baldur's gate και τα παραφερύ. Δυστυχώς κανένα από αυτά που περιμένουμε δεν είναι έτσι. Και είναι παράξενο αν σκεφτείς αυτή η μηχανή πούλησε εκατομμύρια παιχνίδια.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Σεπ 2005 23:32 #5893 by Mortal
Βασικά το ανέφερα πως με παραξένεψε γιατί έπαιξα ένα κομμάτι του StoneKeep κάτω από DOSBox και μου πήγαινε νεράκι χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (και ήταν βαριούτσικο παιχνίδι αν το καλοσκεφθείς) ενώ με το Daggerfall απλά πάταγα ένα πλήκτρο και περίμενα να ανταποκριθεί το σύστημα.

Ά! Με τα RPG μου είμαι λίγο παράξενος (καλά με όλα τα παιχνίδια!) και τα θέλω 1ου ή 3ου πρόσωπου αλά Morrowind ή όπως στα Wizards & Warriors. Might & Magic IX, Wizardry 8, καταλαβαίνεις το πως το εννοώ το στύλ (δηλαδή η θέση των χαρακτήρων στην ομάδα να ρυθμίζεται αλλά εσύ να βλέπεις με τα μάτια της ομάδας.

Δεν έχω δει όλη την καινούργια φουρνία. Τεμπέλιασα λιγάκι (καλά πολύ) και βασικά περιμένω πρώτα αυτά που ξέρω και μετά τα άγνωστα στα οποία ενδεχομένως να πειραματιστώ. Όντως τα Baldur και τα Neverwinter πούλησαν καλά στην αγορά (για κάτσε! Δεν τα είχε η Black Isle κάτω από το Label της Interplay, και στην μέση μας τελείωσε η Interplay? Μήπως για αυτό τον λόγο, ή μήπως κακή προώθηση των προϊόντων απο αυτούς που ανέλαβαν την συνέχεια; Αναρωτιέμαι.).

• Visitor
  • Visitor
03 Σεπ 2005 00:47 #5895 by
Βασικα τα Baldur's Gate και το Νeverwinter Nights ειναι προιοντα της BIOWARE. Απλα η Black Isle βοηθησε λιγο στον ηχο νομιζω, και η Interplay τα κυκλοφορησε...

Οσον αφορα το Daggerfall στο Dosbox, με τις αρχικες ρυθμισεις οντως παει παρα πολυ αργα, οπως και το ARENA που δινεται δωρο με το PC Master αυτου του μηνα. Αμα αυξησετε ομως κατι αριθμους CPU Cycle και Frameskip (δειτε στο readme του dosbox για να δειτε πως...), παιζει μια χαρα!

More
03 Σεπ 2005 02:51 #5896 by Elessar
Replied by Elessar on topic The Elder Scrolls IV : Oblivion
To Arena είναι καλο; Βασικά θα ήθελα να παίξω το Daggerfall αλλά ένας κολλητός που το δοκίμασε είπε ότι έχει άπειρα ζωύφια...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
03 Σεπ 2005 04:20 #5898 by Sandman
Replied by Sandman on topic The Elder Scrolls IV : Oblivion
H Black Isle τα Icewind Dale 1,2 και Planescape:Torment δημιούργησε.

Remeber this.We of the endless are the servants of the living-we are NOT their masters.WE exist because they know,deep in their hearts,that we exist.

• Visitor
  • Visitor
03 Σεπ 2005 04:47 #5899 by
To Daggerfall παρα τα bugs του (ακομα και το τελευταιο patch που κυκλοφορησε αφηνει μερικα bugs αδιορθωτα) παραμενει ενα απο τα παιχνιδια που με σημαδεψαν οσο λιγα...

Πραγματικα! Σε ποιο αλλο παιχνιδι μπορεις να κανεις Pick-pocket τους κατοικους μιας ολοκληρης πολης, με τα λεφτα να αγορασεις ενα αλογο, ρουχισμο (τουλαχιστον 100 διαφορετικα αξεσουαρ ρουχισμου!) και ενα οπλο, μετα καβαλα στο αλογο να τρεχεις και να σφαξεις ολη την πολη και μετα να φυγεις σε αλλη πολη ή σε αλλη ΧΩΡΑ ακομα αμα θες? Και σα να μην εφτανε αυτο, σαν ανταμοιβη για τις παρανομες δραστηριοτητες σου, σου στελνει γραμμα το Thieves' Guild η το Αssassins Guild, και σου λεει πως θαυμαζουν τις ικανοτητες σου και θελουν να γινεις μελος! Απιστευτα πραγματα...

Φυσικα μπορεις αν θελεις να ακολουθησεις και τα τεραστια 2 Μain Quests, τα οποια σε στελνουν σε καστρα, αλλες χωρες, dungeons, και οτι αλλο φανταστεις, με αποκορυφωμα 6 διαφορετικα φιναλε που προκειπτουν αναλογα με τις αποφασεις του παικτη στο main quest.

Αν μπορεις να ανεχτεις μερικα bugs, τα Outdated για τα σημερινα δεδομενα γραφικα, και τα μερικες φορες εκνευριστικα αχανεστατα dungeons, το παιχνιδι ειναι ενα απο τα καλυτερα RPGs Ολων των εποχων! Ακομα καλυτερο κι απο το Morrowind για μενα!

Οσον αφορα το Αrena...εχει λιγο χειροτερα γραφικα απο το Daggerfall, διαφορετικο level-up system (αυτο λειτουργει με XP, ενω του Daggerfall ειναι στο ιδιο στυλ με το Morrowind), πολυ αχανες Main Quest (πρεπει να ταξιδεψεις σε ολες τις χωρες της Tamriel!), και λιγοτερες επιλογες οσον αφορα τα Guilds. Αλλα οσο εχω δει μεχρι τωρα με εχει εντυπωσιασει (για ιστορικους λογους κυριως βεβαια :P)

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
03 Σεπ 2005 04:52 #5900 by Mortal

Hellion wrote: Βασικα τα Baldur's Gate και το Νeverwinter Nights ειναι προιοντα της BIOWARE. Απλα η Black Isle βοηθησε λιγο στον ηχο νομιζω, και η Interplay τα κυκλοφορησε...

Οσον αφορα το Daggerfall στο Dosbox, με τις αρχικες ρυθμισεις οντως παει παρα πολυ αργα, οπως και το ARENA που δινεται δωρο με το PC Master αυτου του μηνα. Αμα αυξησετε ομως κατι αριθμους CPU Cycle και Frameskip (δειτε στο readme του dosbox για να δειτε πως...), παιζει μια χαρα!

Ok! Thanks & sorry! Βασικά τα αγόρασα, τα εγκατέστησα, έπαιξα λίγο, ξενέρωσα, και απλά τα παράτησα. Οπότε δεν έδωσα καν σημασία στην εταιρεία αλλά απλά τα θυμάμαι ως τίτλους για να μην την ξαναπατήσω.

Στο Daggerfall το είχα σηκώσει κάπου στους 10000 με 12000 (κάπου εκεί ίσως και παραπάνω είχα παίξει πολύ καλά το GK1:SotF, και το Stonekeep μου πήγε νεράκι με τα default, καλά δεν λέω και πως το εξάντλησα στο ψάξιμο) αλλά μου σερνόταν στην κίνηση. Θα το δοκιμάσω και πάλι πάντως σε κάποια μελλοντική στιγμή. Το Arena το 'χει μοιράσει εδώ και κανά χρόνo (ίσως και περισσότερο) η Bethesda σαν μια προσφορά/διαφήμιση για κάποια χρόνια λειτουργίας ή κάτι τέτοιο.

• Visitor
  • Visitor
03 Σεπ 2005 05:00 #5901 by

Mortal wrote: Ok! Thanks & sorry! Βασικά τα αγόρασα, τα εγκατέστησα, έπαιξα λίγο, ξενέρωσα, και απλά τα παράτησα. Οπότε δεν έδωσα καν σημασία στην εταιρεία αλλά απλά τα θυμάμαι ως τίτλους για να μην την ξαναπατήσω.

No problem, δεν εγινε και τπτ :D

Δεν εχεις και αδικο σ'αυτα που λες γι'αυτα τα παιχνιδια...Ωραιος ο κοσμος, ωραια σαν ιδεα, αλλα Linear μεχρι αηδιας ρε παιδι μου. Καμια επιρροη του παικτη στο σεναριο. Απλα αρπαζεις την κλωστη και την ακολουθας ως το φιναλε...Κατι πηγαν να κανουν στο BG2 με την προσθηκη ενος "Stronghold" που μπορουσε να αποκτησει ο παικτης αναλογα με το Class του, καθως και αποστολων που μπορουσε να κανει μετα, αλλα τιποτα το σπουδαιο...