Stealth games - Thief & Dishonored

More
06 Φεβ 2014 12:35 #42031 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored

Fallen_Angel wrote: Αλήθεια, πόση ώρα παιχνίδι είναι πάνω-κάτω; Γύρω στο 10ωρο, ή στο 20ωρο;

Δύσκολο να σου πω με βεβαιότητα. Εγώ έχω γράψει 70 ώρες αλλά το τελείωσα τρείς φορές και δύο το ένα DLC. Πάντως το stealth playthrough μου κράτησε πολύ περισσότερο από το "τα σφάζω όλα στο γόνατο". Θα έλεγα γύρω στις 12 με 15 ώρες, εάν θέλεις όμως να τελειώνεις το κάθε κεφάλαιο με τελείως ghost στατιστικά. Δηλαδή να μην σε παίρνει χαμπάρι κανένας.

Πάντως καλού κακού ρίξτε και μια ματιά σε κανένα βίντεο να δείτε εάν όντως ταιριάζει με τα γούστα σας. Μην σας πάρω και στο λαιμό μου.

Fallen_Angel wrote: Γιατί είναι ΤΟΣΟ εύκολο να βγει μια ενότητα off topic; Γιατίιιιι;!

Ο Mortal φταίει. :mrgreen: Εγώ λέω να συνεχίσουμε να μιλάμε για το καινούριο Thief. Ορίστε μερικά βιντεάκια ακόμα:

Και εδώ είναι το customization που θα μπορούμε να κάνουμε. Oh boy, oh boy!

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
06 Φεβ 2014 12:58 #42032 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored

tsampikos wrote: [...] λίγο η συνεχής έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από την αγαπημένη μας σελίδα, με τέτοια ροή[...]Αλλά τώρα μου βάλατε ιδέες και για το Dishonored που μέχρι τώρα απαξιούσα να ασχοληθώ[...]

Είσαι μεγάλος μαλαγάνος. Κι επειδή γελάω πάλι, άντε, τη γλίτωσες. :)
Όσο για το Dishonored, νομίζω πως τα παιδιά το παρουσίασαν με τόσο καλά λόγια που είναι ανώφελο να προσπαθήσουμε να αντισταθούμε. Πρέπει οπωσδήποτε να του ρίξουμε μια ματιά (τουλάχιστον).

mkllds wrote: Πάντως καλού κακού ρίξτε και μια ματιά σε κανένα βίντεο να δείτε εάν όντως ταιριάζει με τα γούστα σας. Μην σας πάρω και στο λαιμό μου.

Εννοείται πως είδα trailer, έλεγξα το metacritic score του, έριξα ένα βλέφαρο σε αρχικό playthrough, και μόλις διάβασα Eurogamer review. Εε, τι, γουρούνι στο σακί;! Σίγουρα με ενδιαφέρει τελικά. Ειδικά μετά από τις διευκρινίσεις που έκανες· μερσί μποκού, μερσί μποκού. (έχω πολλή όρεξη για δουλειά σήμερα, σκοτώνομαι)

mkllds wrote: [...]Εγώ λέω να συνεχίσουμε να μιλάμε για το καινούριο Thief. Ορίστε μερικά βιντεάκια ακόμα:[...]

"Worried that the new Thief will be too easy? Check out the insanely comprehensive display and gameplay customisation options"... Είναι τρελλοί οι άνθρωποι!! :lol: :lol:

Nothing happens unless first a dream...

More
06 Φεβ 2014 13:07 #42033 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored
Φρέσκο HD Texture Mod για το Thief Gold, φαίνεται τρομερό.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
06 Φεβ 2014 13:27 #42034 by mkllds

Fallen_Angel wrote: μερσί μποκού, μερσί μποκού

Avec plaisir!
Δεν πήγαν χαμένα τα τρεισήμισι χρόνια που έκανα Γαλλικά...
Warning: Spoiler!

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
06 Φεβ 2014 13:50 #42035 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored
Master of the Off-Topic speaking:

Βασικά παιδιά τα 'χω δοκιμάσει όλα σχεδόν όσον αφορά το gaming οπότε πλέον ασχολούμαι μόνο με προϊόντα [ναι, ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι πρέπει να αποκαλούνται] που έχουν τα storylines που μου κάνουν άμεσα κλικ. Ας πούμε το θέμα εκδίκησης του Dishonored είναι πάντα επίκαιρο [ποιός δεν θα 'θελε να καθαρίσει με τόσο ευρηματικούς stealth τρόπους τα προδωτικά χαζά παιδιά χαρά γεμάτα που έχουν βυθίσει την ελλάδα στον οικονομικό οχετό που την έφτασαν ;)] ενώ άλλα stealth που έχω δει είναι απλά σκότωσε τον Αλκαϊντανό/Αφγανιστανό/Οτινάναι-(α/ι)νό εχθρό του αμερικανιστάν (splinter cell και άλλα) ή της φαμίλιας (αν μαφιοφέρνει το game), ή άλλα τύπου Hitman (Absolution ήταν στην τελευταία επίσκεψη του) demi μαφία κατάσταση. Οπότε την διαφορά εδώ την κερδίζουν για μένα τα όσο συμπληρώνουν μια καλή ιστορία, δλδ, ατμόσφαιρα, εικόνα, ήχος. To steampunk (εκεί γυροφέρνει) στοιχείο του Dishonored με τράβηξε για τα καλά πάντως. ;)

Προσωπικά πάντως για να επιλέξω κάποιο game τα βήματα είναι α) trailer(s) β) αναμονή release date γ) αναμονή για (καλό) αγγλικό let's play δ) παρακολούθηση και πιθανόν σκέψεις τύπου "όχι εγώ θα το έκανα έτσι" και αν φτάσω να το σκέφτομαι και μετά, τότε αγορά τίτλου. Κρατάει πολύ και θέλει χρόνο αλλά έτσι γλυτώνω από το λανθασμένο σκεπτικό α) καλό δείχνει, β) πήρε καλές κριτικές, γ) αγορά. ;) Και φυσικά μόνο για PC τα υπόλοιπα είναι απλά light.

Α, και ξέχασα ό,τι έχει check-point και όχι καθαρό save game απλά απορρίπτεται δίχως δεύτερη σκέψη.

Edit 2:

Σαν ταινίες τα βλέπεις πάντως αυτά:

Metal Gear Solid 5

Hitman Absolution

Deus Ex Human Revolution

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
06 Φεβ 2014 14:03 #42036 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored

Elessar wrote: Φρέσκο HD Texture Mod για το Thief Gold, φαίνεται τρομερό.

Ωραία, και η λίστα ολοένα και μεγαλώνει (σε ύφος "βαράτε με κι ας κλαίω, βεβαίως-βεβαίως).

mkllds wrote:

Warning: Spoiler!

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. :lol: :lol:

Nothing happens unless first a dream...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
06 Φεβ 2014 14:11 #42037 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored
We are a beautiful atmosphere! :D ( πω, πω με το που πάω σπίτι αρχίζει το παιχνίδι, με πορώσατε πάλι μεσημεριάτικα... )

More
06 Φεβ 2014 14:30 #42038 by mkllds
Το Hitman: Absolution πάντως μ' άρεσε αρκετά και είχε και ωραίο stealth. Βέβαια δεν τόλμησα να το παίξω στο ανώτερο επίπεδο γιατί μάλλον ακόμα θα προσπαθούσα να το τερματίσω. Το Splinter Cell: Blacklist το απέκτησα πρόσφατα αλλά ακόμα δεν το έχω παίξει για να έχω προσωπική γνώμη αν και έχω ακούσει καλά λόγια. Στο Deus Ex το stealth του δεν το ευχαριστήθηκα και τόσο αν και είχε καλή υπόθεση.

Καλά όλα αυτά αλλά το νέο Thief (ο παλιός είναι αλλιώς) το περιμένω να έρθει στην αγκαλιά μου με μεγάλες προσδοκίες. Αν είχα και λίγο χρόνο καλά θα ήταν ή τουλάχιστον μικρότερη λίστα με αυτά που δεν έχω ακόμα παίξει...

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
06 Φεβ 2014 15:55 #42039 by Mortal
Βασικά το Splinter Cell [πιθανόν το τελευταίο, μιας και αυτά ενεργά το υπόλοιπο από μυαλό τα απορρίπτει] το είδα σε φίλο και έκανε πολύ κρύο για μένα. To Absolution παρότι εξαιρετικό το στήσιμο ήταν αρκετά ως πολύ επαναλαμβανόμενο [θα μου πεις φυσικά και τι δεν είναι επαναλαμβανόμενο και θα απαντήσω αποκλειστικά τα RPG αλλά κι αυτά υπό πολλούς πολλούς πολλούς όρους ;)], και γενικά όταν είδα το τέλος μου φάνηκε σαν cliffhanger και όχι σαν τέλος. Όσο για το Deus Ex θα έλεγα πως από τα τέλη του φάνηκε όντως ενδιαφέρον αν και [πιθανόν ο let's player που είδα να το έπαιξε έτσι] τελειωμένο bloodbath το τέλος. Ακόμη και το Doom ή το Quake [καλά ΤΑ] φαντάζουν casual actionάκια εμπρός του.

Το Thief πάλι μόνο το 3o το Dark Shadows τελείωσα και εντυπωσιάστηκα [κάπου εδώ μέσα πρέπει να είχα γράψει κι ένα mini-review κατά την αρχαιότητα ;) και πιθανόν να το εκθείαζα τότε] μα τα άλλα δεν μου έκαναν το μαγικό κλικ. Όταν είναι θα δω κάποιο let's play [ή κάποια για συγκρίσεις παιξίματος] και θα δούμε τότε το πραγματικό αποτέλεσμα.

More
06 Φεβ 2014 17:04 #42043 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored

mkllds wrote: Δεν πήγαν χαμένα τα τρεισήμισι χρόνια που έκανα Γαλλικά...

Άτσα, γαλλικά και πιάνο ο καπετάνιος!

Mortal wrote: Master of the Off-Topic speaking:

Κάτσε καλά αρχηγέ. Πολύ θάρρος πήρες και μπαίνεις σε ξένα χωράφια :x Τι Μάστερ; Μάστερ όπως λέμε Μάστερ Γιόντα ή μάστερ όπως λέμε έχω ένα μάστερ κάπου, οπότε σου ρίχνουν στ' αφτιά τα πι έιτς ντι;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
06 Φεβ 2014 17:25 #42044 by Mortal
Αγαπητέ crocark κατόπιν 45 και κάτι ψηλά ετών στην υψηλή τέχνη της κουβέντας περί ανέμων και υδάτων και επί παντός επιστητού [αν και αμφιβάλω για την ορθογραφική ορθότητα αλλά και για το ζήτημα της αυθεντίας επί του κάθε ζητήματος (νομίζω πως σε αυτά τα ζητήματα έβαλε χέρι ο Καρτέσιος όπως τον βαπτίσαμε εδώ ή Descartes όπως λεγόταν σωστά ο άνθρωπος) ;)] πλέον θα έλεγα πως κατέχω και διδακτορικό επί του ζητήματος. :P

Και μην ξεχνάμε πως (παραφράζοντας τους αρχαίους ημών προγόνους) το offtopicίζειν εστί φιλοσοφείν. :P

More
06 Φεβ 2014 17:38 #42046 by crocark

Mortal wrote: Και μην ξεχνάμε πως (παραφράζοντας τους αρχαίους ημών προγόνους) το offtopicίζειν εστί φιλοσοφείν. :P

Ισόβια και κάτεργα! Έχεις και το θράσος να το παραδέχεσαι ...

ΥΓ1 ορθογραφικά εντάξει είσαι
ΥΓ2 πόσα διαδακτορικά; έχω πολλά για να σε προλάβω. σταμάτησα προ καιρού να βάφω τοίχους και το 'ριξα στις ταπετσαρίες ...
ΥΓ3 εν τω μεταξύ, ξέρεις, εδώ είμαστε κάτω από τη γραμμή του general. το xp που παίρνεις από το offtopic είναι μισό σε σχέση με πάνω. απ' την άλλη, δε στο σβήνει και κανένας και δε στο μεταφέρουν που να χτυπιέσαι. κατάλαβες, όπως στα αγαπημένα σου παιχνίδια, μικροί εχθροί, εύκολες νίκες, λίγο xp ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
06 Φεβ 2014 17:41 #42047 by Mortal
Ρώτα την Χριστίνα, αυτή γνωρίζει καλύτερα από ταπετσαρίες [και μάλιστα ικανοποιητικών μεγεθών και σε ημερήσια βάση]. Όταν γράφουμε γράφουμε, δεν παίζουμε! :P

Χεχε, αν σκεφθείς πλέον πως και πάνω από το general δεν υπάρχει adventure με την παραδοσιακή έννοια που είχε το 90 μέσα είμαστε όπου και να 'μαστε. ;) Πιο πολύ adventure είχε το thief που αναφέρω και το dishonored από πολλά puzzle games που τα λέγαμε adventures. Το να κάθεσαι να λύνεις γρίφους με σκάκι ή κομματιασμένες εικόνες μόνο σε puzzle με παραπέμπει και όχι σε περιπέτεια. ;)

More
06 Φεβ 2014 20:00 #42049 by crocark

Mortal wrote: Ρώτα την Χριστίνα, αυτή γνωρίζει καλύτερα από ταπετσαρίες [και μάλιστα ικανοποιητικών μεγεθών και σε ημερήσια βάση]. Όταν γράφουμε γράφουμε, δεν παίζουμε! :P

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς, αλλά είμαι προκατειλημμένος. Όποτε ρώτησα γυναίκα, με γέμισαν με λάθος patterns. Μετά είχα θέματα με όσους φιλοξενούσα, με το τι περίμενα εγώ από αυτούς και το τι εκείνοι από μένα.

Mortal wrote: Χεχε, αν σκεφθείς πλέον πως και πάνω από το general δεν υπάρχει adventure με την παραδοσιακή έννοια που είχε το 90 μέσα είμαστε όπου και να 'μαστε.

Εγώ τα λέω ποικιλοτρόπως, αλλά δε μ' ακούει κανείς. Μηδεμία διαφορά πάνω και κάτω. Εκτός από το xp που σου έλεγα δηλαδή. Να κοίτα τώρα ... Δε θα με μεταφέρει κανείς, αλλά δε θα μου δοθεί κι η χαρά να λέω ότι ήμουν εκτός και άντεξα ... Αν και κακά τα ψέματα. Δεν αντέχω πια όπως παλιά. Γέρασε η περδικούλα (περδικούλα, αλά Χατζηχρήστος ...).

Mortal wrote: Το να κάθεσαι να λύνεις γρίφους με σκάκι ή κομματιασμένες εικόνες μόνο σε puzzle με παραπέμπει και όχι σε περιπέτεια. ;)

Το σκάκι, δυστυχώς, δεν το έχω πια και χαίρομαι που σπανίζει, αλλά δε με χαλάει, όπως ούτε και το άλλο, παρόλο που, ναι, είναι πάντα ξεκάρφωτα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
06 Φεβ 2014 20:46 #42050 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Stealth games - Thief & Dishonored
Με όλα αυτά (που κάνατε στο thread) έχω ξεχάσει και τι ήθελα να γράψω.

@Mortal
Για τα two worlds δεν έχω ακούσει ιδιαίτερα καλά λόγια, οπότε δε με βλέπω να τα δοκιμάζω. Το Oblivion το έχω λιώσει (παίζοντας, φυσικά, thief χαρακτήρα), αλλά έχω ξεφύγει από την αρνητική του επιρροή (τείνει να σε κάνει να παίζεις ασταμάτητα και να ξεχνάς να ικανοποιείς βασικές βιολογικές σου ανάγκες) χρόνια τώρα. Από Dragon Age, έχω παίξει το 1ο με expansions και με ικανοποίησε αρκετά. Hitman της προκοπής νομίζω έχει να βγει καμια 10αριά χρόνια, αλλά το 2ο που θυμάμαι ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσω το 4ο ή το Absolution. Τα Splinter Cell (Chaos Theory και Double Agent) ήταν εξαιρετικά (ίσως τα μόνα που πλησιάζουν κάπως τα Thief σε stealth gimmicks), αλλά μετά έχω ακούσει ότι χαλάει λίγο η φάση.

Σε κάθε περίπτωση, ας επανέλθουμε λίγο στο stealth παρακαλώ. Croc πήγαινε να παίξεις αλλού, αν και για να είμαστε δίκαιοι, αυτή τη φορά η Fallen φταίει για τα offtopic :lol:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...