Stealth games - Thief & Dishonored
- mkllds
- Futuristic Fedora
Δύσκολο να σου πω με βεβαιότητα. Εγώ έχω γράψει 70 ώρες αλλά το τελείωσα τρείς φορές και δύο το ένα DLC. Πάντως το stealth playthrough μου κράτησε πολύ περισσότερο από το "τα σφάζω όλα στο γόνατο". Θα έλεγα γύρω στις 12 με 15 ώρες, εάν θέλεις όμως να τελειώνεις το κάθε κεφάλαιο με τελείως ghost στατιστικά. Δηλαδή να μην σε παίρνει χαμπάρι κανένας.Fallen_Angel wrote: Αλήθεια, πόση ώρα παιχνίδι είναι πάνω-κάτω; Γύρω στο 10ωρο, ή στο 20ωρο;
Πάντως καλού κακού ρίξτε και μια ματιά σε κανένα βίντεο να δείτε εάν όντως ταιριάζει με τα γούστα σας. Μην σας πάρω και στο λαιμό μου.
Ο Mortal φταίει. Εγώ λέω να συνεχίσουμε να μιλάμε για το καινούριο Thief. Ορίστε μερικά βιντεάκια ακόμα:Fallen_Angel wrote: Γιατί είναι ΤΟΣΟ εύκολο να βγει μια ενότητα off topic; Γιατίιιιι;!
Και εδώ είναι το customization που θα μπορούμε να κάνουμε. Oh boy, oh boy!
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Είσαι μεγάλος μαλαγάνος. Κι επειδή γελάω πάλι, άντε, τη γλίτωσες.tsampikos wrote: [...] λίγο η συνεχής έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από την αγαπημένη μας σελίδα, με τέτοια ροή[...]Αλλά τώρα μου βάλατε ιδέες και για το Dishonored που μέχρι τώρα απαξιούσα να ασχοληθώ[...]
Όσο για το Dishonored, νομίζω πως τα παιδιά το παρουσίασαν με τόσο καλά λόγια που είναι ανώφελο να προσπαθήσουμε να αντισταθούμε. Πρέπει οπωσδήποτε να του ρίξουμε μια ματιά (τουλάχιστον).
Εννοείται πως είδα trailer, έλεγξα το metacritic score του, έριξα ένα βλέφαρο σε αρχικό playthrough, και μόλις διάβασα Eurogamer review. Εε, τι, γουρούνι στο σακί;! Σίγουρα με ενδιαφέρει τελικά. Ειδικά μετά από τις διευκρινίσεις που έκανες· μερσί μποκού, μερσί μποκού. (έχω πολλή όρεξη για δουλειά σήμερα, σκοτώνομαι)mkllds wrote: Πάντως καλού κακού ρίξτε και μια ματιά σε κανένα βίντεο να δείτε εάν όντως ταιριάζει με τα γούστα σας. Μην σας πάρω και στο λαιμό μου.
"Worried that the new Thief will be too easy? Check out the insanely comprehensive display and gameplay customisation options"... Είναι τρελλοί οι άνθρωποι!!mkllds wrote: [...]Εγώ λέω να συνεχίσουμε να μιλάμε για το καινούριο Thief. Ορίστε μερικά βιντεάκια ακόμα:[...]
Nothing happens unless first a dream...
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- mkllds
- Futuristic Fedora
Avec plaisir!Fallen_Angel wrote: μερσί μποκού, μερσί μποκού
Δεν πήγαν χαμένα τα τρεισήμισι χρόνια που έκανα Γαλλικά...
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Βασικά παιδιά τα 'χω δοκιμάσει όλα σχεδόν όσον αφορά το gaming οπότε πλέον ασχολούμαι μόνο με προϊόντα [ναι, ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι πρέπει να αποκαλούνται] που έχουν τα storylines που μου κάνουν άμεσα κλικ. Ας πούμε το θέμα εκδίκησης του Dishonored είναι πάντα επίκαιρο [ποιός δεν θα 'θελε να καθαρίσει με τόσο ευρηματικούς stealth τρόπους τα προδωτικά χαζά παιδιά χαρά γεμάτα που έχουν βυθίσει την ελλάδα στον οικονομικό οχετό που την έφτασαν ] ενώ άλλα stealth που έχω δει είναι απλά σκότωσε τον Αλκαϊντανό/Αφγανιστανό/Οτινάναι-(α/ι)νό εχθρό του αμερικανιστάν (splinter cell και άλλα) ή της φαμίλιας (αν μαφιοφέρνει το game), ή άλλα τύπου Hitman (Absolution ήταν στην τελευταία επίσκεψη του) demi μαφία κατάσταση. Οπότε την διαφορά εδώ την κερδίζουν για μένα τα όσο συμπληρώνουν μια καλή ιστορία, δλδ, ατμόσφαιρα, εικόνα, ήχος. To steampunk (εκεί γυροφέρνει) στοιχείο του Dishonored με τράβηξε για τα καλά πάντως.
Προσωπικά πάντως για να επιλέξω κάποιο game τα βήματα είναι α) trailer(s) β) αναμονή release date γ) αναμονή για (καλό) αγγλικό let's play δ) παρακολούθηση και πιθανόν σκέψεις τύπου "όχι εγώ θα το έκανα έτσι" και αν φτάσω να το σκέφτομαι και μετά, τότε αγορά τίτλου. Κρατάει πολύ και θέλει χρόνο αλλά έτσι γλυτώνω από το λανθασμένο σκεπτικό α) καλό δείχνει, β) πήρε καλές κριτικές, γ) αγορά. Και φυσικά μόνο για PC τα υπόλοιπα είναι απλά light.
Α, και ξέχασα ό,τι έχει check-point και όχι καθαρό save game απλά απορρίπτεται δίχως δεύτερη σκέψη.
Edit 2:
Σαν ταινίες τα βλέπεις πάντως αυτά:
Metal Gear Solid 5
Hitman Absolution
Deus Ex Human Revolution
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Ωραία, και η λίστα ολοένα και μεγαλώνει (σε ύφος "βαράτε με κι ας κλαίω, βεβαίως-βεβαίως).Elessar wrote: Φρέσκο HD Texture Mod για το Thief Gold, φαίνεται τρομερό.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.mkllds wrote:
Warning: Spoiler!Μήπως να διορθώσεις τον τίτλο γιατί μου χτυπάει λίγο άσχημα.
Nothing happens unless first a dream...
- tsampikos
- Master of Dimensions
- mkllds
- Futuristic Fedora
Καλά όλα αυτά αλλά το νέο Thief (ο παλιός είναι αλλιώς) το περιμένω να έρθει στην αγκαλιά μου με μεγάλες προσδοκίες. Αν είχα και λίγο χρόνο καλά θα ήταν ή τουλάχιστον μικρότερη λίστα με αυτά που δεν έχω ακόμα παίξει...
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Το Thief πάλι μόνο το 3o το Dark Shadows τελείωσα και εντυπωσιάστηκα [κάπου εδώ μέσα πρέπει να είχα γράψει κι ένα mini-review κατά την αρχαιότητα και πιθανόν να το εκθείαζα τότε] μα τα άλλα δεν μου έκαναν το μαγικό κλικ. Όταν είναι θα δω κάποιο let's play [ή κάποια για συγκρίσεις παιξίματος] και θα δούμε τότε το πραγματικό αποτέλεσμα.
- crocark
- Adventure's Advocate
Άτσα, γαλλικά και πιάνο ο καπετάνιος!mkllds wrote: Δεν πήγαν χαμένα τα τρεισήμισι χρόνια που έκανα Γαλλικά...
Κάτσε καλά αρχηγέ. Πολύ θάρρος πήρες και μπαίνεις σε ξένα χωράφια Τι Μάστερ; Μάστερ όπως λέμε Μάστερ Γιόντα ή μάστερ όπως λέμε έχω ένα μάστερ κάπου, οπότε σου ρίχνουν στ' αφτιά τα πι έιτς ντι;Mortal wrote: Master of the Off-Topic speaking:
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Mortal
- Adventure's Advocate
Και μην ξεχνάμε πως (παραφράζοντας τους αρχαίους ημών προγόνους) το offtopicίζειν εστί φιλοσοφείν.
- crocark
- Adventure's Advocate
Ισόβια και κάτεργα! Έχεις και το θράσος να το παραδέχεσαι ...Mortal wrote: Και μην ξεχνάμε πως (παραφράζοντας τους αρχαίους ημών προγόνους) το offtopicίζειν εστί φιλοσοφείν.
ΥΓ1 ορθογραφικά εντάξει είσαι
ΥΓ2 πόσα διαδακτορικά; έχω πολλά για να σε προλάβω. σταμάτησα προ καιρού να βάφω τοίχους και το 'ριξα στις ταπετσαρίες ...
ΥΓ3 εν τω μεταξύ, ξέρεις, εδώ είμαστε κάτω από τη γραμμή του general. το xp που παίρνεις από το offtopic είναι μισό σε σχέση με πάνω. απ' την άλλη, δε στο σβήνει και κανένας και δε στο μεταφέρουν που να χτυπιέσαι. κατάλαβες, όπως στα αγαπημένα σου παιχνίδια, μικροί εχθροί, εύκολες νίκες, λίγο xp ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Mortal
- Adventure's Advocate
Χεχε, αν σκεφθείς πλέον πως και πάνω από το general δεν υπάρχει adventure με την παραδοσιακή έννοια που είχε το 90 μέσα είμαστε όπου και να 'μαστε. Πιο πολύ adventure είχε το thief που αναφέρω και το dishonored από πολλά puzzle games που τα λέγαμε adventures. Το να κάθεσαι να λύνεις γρίφους με σκάκι ή κομματιασμένες εικόνες μόνο σε puzzle με παραπέμπει και όχι σε περιπέτεια.
- crocark
- Adventure's Advocate
Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς, αλλά είμαι προκατειλημμένος. Όποτε ρώτησα γυναίκα, με γέμισαν με λάθος patterns. Μετά είχα θέματα με όσους φιλοξενούσα, με το τι περίμενα εγώ από αυτούς και το τι εκείνοι από μένα.Mortal wrote: Ρώτα την Χριστίνα, αυτή γνωρίζει καλύτερα από ταπετσαρίες [και μάλιστα ικανοποιητικών μεγεθών και σε ημερήσια βάση]. Όταν γράφουμε γράφουμε, δεν παίζουμε!
Εγώ τα λέω ποικιλοτρόπως, αλλά δε μ' ακούει κανείς. Μηδεμία διαφορά πάνω και κάτω. Εκτός από το xp που σου έλεγα δηλαδή. Να κοίτα τώρα ... Δε θα με μεταφέρει κανείς, αλλά δε θα μου δοθεί κι η χαρά να λέω ότι ήμουν εκτός και άντεξα ... Αν και κακά τα ψέματα. Δεν αντέχω πια όπως παλιά. Γέρασε η περδικούλα (περδικούλα, αλά Χατζηχρήστος ...).Mortal wrote: Χεχε, αν σκεφθείς πλέον πως και πάνω από το general δεν υπάρχει adventure με την παραδοσιακή έννοια που είχε το 90 μέσα είμαστε όπου και να 'μαστε.
Το σκάκι, δυστυχώς, δεν το έχω πια και χαίρομαι που σπανίζει, αλλά δε με χαλάει, όπως ούτε και το άλλο, παρόλο που, ναι, είναι πάντα ξεκάρφωτα.Mortal wrote: Το να κάθεσαι να λύνεις γρίφους με σκάκι ή κομματιασμένες εικόνες μόνο σε puzzle με παραπέμπει και όχι σε περιπέτεια.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- WickedMan
- Tentacled Overlord
@Mortal
Για τα two worlds δεν έχω ακούσει ιδιαίτερα καλά λόγια, οπότε δε με βλέπω να τα δοκιμάζω. Το Oblivion το έχω λιώσει (παίζοντας, φυσικά, thief χαρακτήρα), αλλά έχω ξεφύγει από την αρνητική του επιρροή (τείνει να σε κάνει να παίζεις ασταμάτητα και να ξεχνάς να ικανοποιείς βασικές βιολογικές σου ανάγκες) χρόνια τώρα. Από Dragon Age, έχω παίξει το 1ο με expansions και με ικανοποίησε αρκετά. Hitman της προκοπής νομίζω έχει να βγει καμια 10αριά χρόνια, αλλά το 2ο που θυμάμαι ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσω το 4ο ή το Absolution. Τα Splinter Cell (Chaos Theory και Double Agent) ήταν εξαιρετικά (ίσως τα μόνα που πλησιάζουν κάπως τα Thief σε stealth gimmicks), αλλά μετά έχω ακούσει ότι χαλάει λίγο η φάση.
Σε κάθε περίπτωση, ας επανέλθουμε λίγο στο stealth παρακαλώ. Croc πήγαινε να παίξεις αλλού, αν και για να είμαστε δίκαιοι, αυτή τη φορά η Fallen φταίει για τα offtopic
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...