Top 10 Non-Adventure Games

More
17 Απρ 2014 04:01 #43232 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games

Elessar wrote: Να σου πω την αλήθεια και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου story driven gamer - αν έχει σενάριο, θ' ασχοληθώ :)

αυτό και για μένα.

@holdyourlight
χεχε, δεν έχεις κι άδικο για το σενάριο του TLJ. Έχε υπόψη σου ότι απόλαυσα τόσο πολύ το αφιέρωμά σου στα Myst που σκέφτομαι να κάνω κάτι αντίστοιχο για τον κόσμο του Tornquist και την ιστορία του. Ίσως κάπου προς το τέλος του καλοκαιριού που θα πλησιάζει η κυκλοφορία του Chapters. 8)

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
17 Απρ 2014 09:29 #43233 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games

Stefan_holdyourlight wrote:

WickedMan wrote: Αυτό το Bioshock καημό το έχω, αλήθεια. Πίστευα (και ακόμα το ψιλοπιστεύω) ότι πρέπει να είναι ακριβώς το στυλ του παιχνιδιού που μου αρέσει. Το αγόρασα στο steam και το δοκίμασα με μεγάλες προσδοκίες, αλλά δεν ξέρω. Έπαιξα 3-4 ώρες και απλά... δεν. Δε ξέρω.

Έτσι ένιωσα και εγώ, μετά από 5-6 ώρες gameplay το παράτησα.

Γι αυτό το παιχνίδι καλή γνώμη δεν έχω ακούσει από κανέναν. Έχω άλλους 3-4 εδώ στη Ρόδο που το κράζουν ασύστολα. Ήμουν πεπεισμένος πως δεν θα ασχοληθώ καθόλου, αλλά υπάρχει κάποιος που σκίζει τα ρούχα του για την αξία του, ο μοναδικός άνθρωπος ίσως που πιστεύει στην αξία του, και έτσι αποφάσισα συντομα να του δώσω μια ευκαιρία, ίσως και μετά τo Jack Keane 2 που παίζω τώρα. Ελπίζω να μην διαψευστώ.

• Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar Topic Author
  • Moderator
  • Moderator
More
17 Απρ 2014 20:42 #43241 by Stefan_holdyourlight
Replied by Stefan_holdyourlight on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Εντάξει, δεν είναι χάλια το Bioshock. Απλά δεν είναι και Η ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ. Σίγουρα έχει κάποια χαρακτηριστικά που το κάνουν και διαφέρει από άλλα FPS, απλά κάποια στιγμή καταντάει βαρετό. Πιστεύω αν σου αρέσουν τα FPS πάντως, αξίζει να το δοκιμάσεις και να εκφέρεις δική σου γνώμη.

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/

More
17 Απρ 2014 21:58 #43244 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Επειδή εγώ είμαι αυτός που "σκίζει τα ρούχα του για το Bioshock", ας δούμε δύο - τρία πράγματα για το μεγαλείο του.

Καταρχήν, αφηγηματικά: Ο τρόπος και η δομή της αφήγησης είναι απλά κορυφαία. Τίποτα δεν σου δίνεται εύκολα στο πιάτο, πρέπει μόνος σου να συνδέσεις τα κομμάτια, να βρεις τι διάβολο έγινε στη Rapture και κατέληξε από την απόλυτη Ουτοπία στην απόλυτη καταστροφή. Απίστευτος πλούτος ιδεών, εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε οτιδήποτε έχετε δει, κανένα κλισέ στην ιστορία.
Πρόσφατα το τελείωσα και για δεύτερη φορά και πραγματικά το playthrough μου αυτό ήταν περισσότερο απολαυστικό από το πρώτο, ακριβώς γιατί ήξερα την εξέλιξη της ιστορίας. Ο κόσμος του είναι απλά εκπληκτικός, δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι παρόμοιο άλλη φορά σε δύναμη ιστορίας, τουλάχιστον σε FPS.

Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο καλό είναι οι FPS μηχανισμοί του, αν περιμένετε κάτι π.χ σε CoD ή δεν ξέρω τι άλλο - δεν ασχολούμαι και πολύ με το είδος - ίσως απογοητευτείτε. Δεν έχουν δα και τρομερό ΑΙ οι εχθροί, δεν είναι επικές οι μάχες του, δεν τρέχεις να καλυφθείς από ορδές πανέξυπνων μισθοφόρων μπλα μπλα.

Είναι τόσο δυνατό όμως το "σκοτάδι" του, τόσο βαθύς ο υγρός τάφος που σε πετάει, τόσο δυνατό το συναίσθημα του που αν δεν σε γραπώσει από τα μούτρα και δεν σε θάψει στο νερό τότε θα σκίσω τα - σεναριακά μου - πτυχία.
Ειδικά δε, αν διαβάσεις μετά και τη νουβέλα "Bioshock: Rapture" που εξηγεί απολύτως την Άνοδο και την Πτώση της Rapture, σίγουρα θα το συλλογιέσαι για πολύ καιρό ακόμα.

Προσωπικά, το αγαπώ και θα το αγαπώ για πάντα.

ΥΓ. Τσαμπίκο, σίγουρα δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που πιστεύει στην αξία του Bioshock - γενικά θεωρείται από τα κορυφαία παιχνίδια που πάτησαν ποτέ στους δίσκους μας. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που βλέπω μαζεμένα εδώ αρνητικά σχόλια, τόσα χρόνια την ψάχνω για αυτό στο νετ, πάντα τα καλύτερα διάβαζα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
17 Απρ 2014 22:34 #43245 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Την ίδια άποψη με τον Elessar έχω και εγώ για το Bioshock. Δεν έχει την καταιγιστική δράση, αν αυτό είναι βασικό στοιχείο για FPS, αλλά ο τρόπος αφήγησης είναι μοναδικός.

Για τη δικιά μου λίστα θα επιστρέψω, το Bioshock είναι σίγουρα μέσα.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Απρ 2014 22:53 #43246 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Χμμμ, δεν έχω παίξει αρκετά μη-adventure για να έχω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά ΟΚ.
Σε τυχαία σειρά:

Max Payne 2 (εν μέρει και το 1-το 2 το χρειάζεται για να σταθεί ως πρόλογο)
Witcher 1 (άντε ίσως και το 2)
Dragon Age Origins
Prince of Persia (από το SOT και μετά βάλτε όποιο θέλετε από την τριλογία ή και τα δύο επόμενα-μου άρεσαν όλα)
Χμμμ, τα Portal τελικά είναι ή δεν είναι adventure;;;;;
Το L.A. Noire είναι adventure;;;;

Αυτά είναι αμετακίνητα (μάλλον). Ξεχωρίζουν, αλλά μπορούν να εκτοπιστούν από άλλα παιχνίδια που θα παίξω στην πορεία τα ακόλουθα:
Neverwinter Nights
Alice Madness returns
Alan Wake και Alan Wake American Nightmare
Elder Scrolls Skyrim
Assassin's Creed 2 (αν και το αισθάνομαι λίγο σαν υποκατάστατο των PoP)
Alpha Protocol

More
17 Απρ 2014 23:25 #43247 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
@Στέλιο
Alan Wake & AC2 οπωσδήποτε, πολύ καλά παιχνίδια με φοβερή ιστορία, ρέουν πολύ άνετα και δεν τα αφήνεις αν δεν τα τελειώσεις - μόνο με gamepad όμως, ειδικά το 2ο.

Το Alice Madness Returns το ξεκίνησα με πολύ μεγάλες προσδοκίες, μου θύμιζε κάπως το αιώνια λατρεμένο Psychonauts (όσο ζω θα σε προσκυνώ) αλλά βαρέθηκα γρήγορα.
Φοβερή μεν τεχνοτροπία αλλά επαναλαμβανόμενο, βαρετό και πολλά "σπας-το-gamepad-στο-monitor" εκνευριστικά σημεία.

Απορώ πως άφησα έξω το Dragon Age: Origins, πολλές ώρες μέχρι να το τελειώσω, φοβερό βάθος και μηχανισμοί. Mind you όμως, μακριά από το 2.
Μέσα στη λίστα και το Portal 2, "κανονικό" παιχνίδι σε αντίθεση με το 1 που ήταν πιο πολύ, χμ πως να το γράψω, διεκπαιρεωτικό ίσως.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Απρ 2014 23:48 #43248 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Εμ, μάλλον δεν διατύπωσα καλά το νόημα της κάθε λίστας. Στην πρώτη λίστα έβαλα non-adventure παιχνίδια που έχω παίξει και θεωρώ πως αξίζουν για τη δεκάδα μου ανεξαρτήτως τι άλλα παιχνίδια δεν έχω παίξει. Όπως και νά' χει πρέπει να κάνω για αυτά χώρο.

Και τα παιχνίδια της δεύτερης λίστας τα έχω παίξει, απλώς επειδή υπάρχουν παιχνίδια-κολλοσοί που δεν τα έχω αγγίξει ακόμα, το θεωρώ πιθανό (όχι όμως και σίγουρο) να εκτοπιστούν από κάποια άλλα.

Εννοείται πως παιχνίδια σαν το AW και το AC2 τα παίζω με gamepad. Δεν είμαι τόσο μαζόχας να χρησιμοποιήσω mouse and keyboard.

Αυτό το Bioshock πάντως δεν το έχω παίξει ακόμα. Κάποια στιγμή πρέπει να το αρχίσω.

Χμμ... ενδιαφέρον θέμα για topic. Παιχνίδια στην αναμονή...

More
18 Απρ 2014 00:08 #43251 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Εγώ πάλι έχω παίξει και τα 3 πρώτα AC (1,2 και Brotherhood) με m/k και ομολογώ ότι δεν τα βρήκα καθόλου μπελαλίδικα. Καμία σχέση π.χ. με Brothers ή Castlevania: Los. Πιθανώς να ήταν ακόμα πιο άνετα με gamepad αλλά πιστεύω ότι έχουν κάνει πολύ καλό optimization.

Alan Wake το έχω αιώνες τώρα και περιμένει, ίσως του δώσω προτεραιότητα όταν τελειώσω με το ME 3 που έπιασα τώρα.

Σταύρο, το Alice κι εγώ κάπως έτσι το είδα (σαν υποκατάστατο του Psychonauts) και ως ένα βαθμό τα καταφέρνει (κυρίως στο art direction) αλλά το gameplay είναι όντως πολύ επαναλαμβανόμενο και σε κάποια σημεία εκνευριστικό (εννοείται κι αυτό χωρίς gamepad το έπαιξα).

Για τα Portal έχω κάπως αντίστροφη άποψη: το πρώτο θεωρώ ότι ήταν τέλειο γι'αυτό που ήταν. Άψογο gameplay, ιδιοφυές χιούμορ, ιδανικό μέγεθος και υποψίες σεναρίου, ίσα για να έχεις ένα context και στόχο. Το δεύτερο ήταν πιο large και φιλόδοξο (είχε και το καταπληκτικό co-op campaign) αλλά και λίιιιγο πιο φλύαρο, κάπου σα να έχασε τον απόλυτη ισορροπία που έκανε το πρώτο Portal παιχνίδι-φαινόμενο. Αν και τα λατρεύω εξίσου, το πρώτο θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου (συχνά κάνω παρόμοιες σκέψεις και στη σύγκριση μεταξύ Monkey Island 1 και 2).

Για τα Bioshock με κάλυψε το Stefan: είναι πολύ ωραία παιχνίδια, απλά δεν συμμερίζομαι τον παροξυσμό που προκάλεσαν.

No good deed goes unpunished

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
18 Απρ 2014 16:02 #43261 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games

Constantine_R wrote: Την ίδια άποψη με τον Elessar έχω και εγώ για το Bioshock. Δεν έχει την καταιγιστική δράση, αν αυτό είναι βασικό στοιχείο για FPS, αλλά ο τρόπος αφήγησης είναι μοναδικός.

Συμφωνώ απολύτως με τον Constantine_R. Μπορεί να έχει πολύ αργό ρυθμό, αλλά έχει φοβερή ατμόσφαιρα και σενάριο.

Αν δεν μας έπιαναν τσιγκουνιές στη συγκεκριμένη δημοσίευση (π.χ. γιατί να μην είναι τοπ-20 non-adventure games αφού έχεις τόσες κατηγορίες), θα ήταν μέσα...

Castledoque wrote: Max Payne 2 (εν μέρει και το 1-το 2 το χρειάζεται για να σταθεί ως πρόλογο)
Witcher 1 (άντε ίσως και το 2)

Αυτές τις επιλογές πως τις ξέχασα;!;! Και τα τρία καταπληκτικά!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

• Stefan_holdyourlight
  • Moderator
  • Moderator
More
23 Απρ 2014 23:33 #43311 by Stefan_holdyourlight

maladroid wrote: Για τα Portal έχω κάπως αντίστροφη άποψη: το πρώτο θεωρώ ότι ήταν τέλειο γι'αυτό που ήταν. Άψογο gameplay, ιδιοφυές χιούμορ, ιδανικό μέγεθος και υποψίες σεναρίου, ίσα για να έχεις ένα context και στόχο. Το δεύτερο ήταν πιο large και φιλόδοξο (είχε και το καταπληκτικό co-op campaign) αλλά και λίιιιγο πιο φλύαρο, κάπου σα να έχασε τον απόλυτη ισορροπία που έκανε το πρώτο Portal παιχνίδι-φαινόμενο. Αν και τα λατρεύω εξίσου, το πρώτο θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου (συχνά κάνω παρόμοιες σκέψεις και στη σύγκριση μεταξύ Monkey Island 1 και 2).

Συμφωνώ. Το Portal 1 αν και μοιάζει σαν... demo του Portal 2, το 2ο κάπου κουράζει. Από την άλλη βέβαια το 2 έχει αρκετές breathtaking σκηνές λόγω των exterior enviroments του. Δεν είμαι κανένας τεράστιος fan των Portal, αλλά αν ήταν να συστήσω ένα, θα ψήφιζα το 2, παρόλο που φλυαρεί λίγο. Και όχι, δεν τα θεωρώ adventures. 8)

• Stefan_holdyourlight
  • Moderator
  • Moderator
More
23 Απρ 2014 23:39 #43312 by Stefan_holdyourlight

Castledoque wrote: Max Payne 2 (εν μέρει και το 1-το 2 το χρειάζεται για να σταθεί ως πρόλογο)

Χμμμμ Max Payne.... Με ενθουσίασε το 1 και πιο συγκεκριμένα το freeze time (ή πως το λένε τέλοςπαντον) και το storyboard με το οποίο ξεδίπλωνε η ιστορία.

Στο Νο.2 όμως και τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά ήταν... old news :cry:

More
24 Απρ 2014 01:09 #43316 by enwsiths
Replied by enwsiths on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Ειναι πολλα τα μη adventure games που εχω παιξει, προχειρα σκεπτομενος παραθετω ενα ατυπο top 10:

10. Resident evil 2
9. Starcraft
8. Zelda A Link to the Past
7. Final Fantasy vii
6. Shenmue / 2
5. Panzer Dragoon Saga
4. Xenogears
3. Metal Gear Solid
2. Mario Galaxy 2
1. Zelda ocarina of time

File Attachment:

upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005

...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

More
25 Απρ 2014 02:48 #43335 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Bullet time νομίζω. Μετά έγινε λίγο μόδα και μπήκε σε διάφορα action με διάφορα ονόματα. Ναι, το Max Payne 2 το βρήκα απολαυστικότατο, αλλά και υπερβολικά μικρό σε διάρκεια για να μπει στο (ας πούμε) top 10 μου.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
29 Απρ 2014 02:37 #43348 by H.P. Lovecraft
Replied by H.P. Lovecraft on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Το αγαπημένο μου ever παιχνίδι (Εκτός ίσως από κάποια adventures) είναι το πανέξυπνο, πωρωτικό MAFIA 1 το οποίο έχει και απίστευτο σενάριο. Ότι και να πούμε είναι λίγο.

Απο κει και πέρα.. πολλά. Αναφέρω όσα μου έρθουν πρώτα στο μυαλό, βαριέμαι να σκεφτώ :P :

Serious Sam 1st και 2nd
No one lives forever 1 k 2
Age of mythology + empires series
Freelancer
Silent Hill series
Shadow of the Colossus
Beyond good and evil
Rayman series
Grand theft auto series

Επίσης, παίζω συχνά όλα τα προηγούμενα χρόνια τα εξής αθλητικά :

Football Manager
Pro
NBA 2K series

Είδα να χάσκει το σκοτεινό σύμπαν. Εκεί όπου μαύροι πλανήτες κυλούν μόνοι, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον τρόμο τους, χωρίς λάμψη, χωρίς σκοπό, χωρίς όνομα.