Machinarium

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
31 Αυγ 2010 20:39 #28339 by giovanna
Machinarium was created by giovanna
Επειδή είμαι ο χειρότερος παίκτης των παιγνιδιών arcade και είμαι στο δωμάτιο με τα arcade παιγνίδια μπορεί κάποιος να μου στείλει ένα σωσμένο παιγνίδι μόλις έχετε τελειώσει να τα παίζετε και τα 2 και έχετε μαζέψει τα χρήματα. Είστε η τελευταία μου ευκαιρία αλλιώς το παρατάω. :!:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Σεπ 2010 09:53 #28387 by crocark
Replied by crocark on topic Machinarium saves
Κάλλιστα πιστεύω θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε την κατηγορία αυτή σε: που στο καλό είναι τα saves :lol:

Λοιπόν θέλω να βοηθήσω τη giovanna με το Machinarium, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου το πως και που αποθηκεύονται τα μόλις 6 saves του παιχνιδιού. Αν ξέρει κανείς ας μας πει :)

Edit: ξέχασα πως είχε φτιάξει η Giovanna thread για τι θέμα :oops: Αν θέλετε το βάζετε μαζί με το άλλο :rolleyes:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
03 Σεπ 2010 14:04 #28388 by Pournelaos
Replied by Pournelaos on topic Re: Machinarium saves
Δεν το έχω γραμμένο τώρα, αλλά λόγω του ότι είναι flash game τα αποθηκεύει στο file της macromedia για τα flash στα documents.

More
03 Σεπ 2010 18:05 #28391 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Machinarium
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί δεν το βλέπω πουθενά αυτό το file;

Edit: βασικά βρήκα ένα φάκελο ... windows\system 32\macromed\flash, αλλά δε βλέπω να έχει μέσα τίποτα που να μοιάζει με save :rolleyes:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
03 Σεπ 2010 19:38 #28394 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Machinarium
@crocark

Για δοκίμασε σε αυτό που σου γράφω παρακάτω, ένα παιδί απο το Gαme Boomers μου το έδωσε θα ψάξω και εγώ επίσης.

Σε ευχαριστώ για όλα :cry:

C:\Documents and Settings\computer name\Application Data\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects\random alphanumeric\localhost\Adventure Games\Machinarium\machinarium.exe

More
03 Σεπ 2010 19:52 #28395 by crocark
Το βρήκα!!! Αλλά τι σου είπε; Γιατί κι εγώ μόνο το αρχείο machinarium.exe βλέπω. Δεν έχει τίποτ' άλλο ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
03 Σεπ 2010 23:20 #28399 by Pournelaos
Replied by Pournelaos on topic Re: Machinarium
Μέσα στο machinarium.exe είναι το machinarium.sol.
machinarium.net/forum/index.php/topic,463.0.html

(Τα προγράμματα που καθαρίζουν τα windows μερικές φορές σβήνουν τα saves των flash games, η καθαριότητα βλάφτει σοβαρά την υγεία.)

More
06 Σεπ 2010 09:40 #28420 by crocark
Το βρήκαμε. Πάντως να 'σαι καλά :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
07 Σεπ 2010 17:16 #28429 by crocark
Άλλο πρόβλημα τώρα. Πήρα το αρχείο από τη Giovanna, αντικατέστησα το δικό μου και το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον δεν έχω ούτε τα δικά μου ούτε της Giovanna τα saves. Το παιχνίδι δεν αναγνωρίζει τίποτα και δέχεται μόνο να ξεκινήσει από την αρχή :cry:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
07 Σεπ 2010 18:00 #28430 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Machinarium
Αυτό είναι από το επίσημο forum του παιχνιδιού.
machinarium.net/forum/index.php?topic=809.0
Πρόκειται για ένα εργαλείο (saves.exe) για backup των saves KAI για restore των saves. Το τελευταίο είναι και αυτό που σας ενδιαφέρει.

Επιπλέον πληροφορίες για τα saves πάλι από την επίσημη ιστοσελίδα:
Lost save slots after the restart
Where are my Savegames?

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
07 Σεπ 2010 18:49 #28432 by crocark
Αν έχω καταλάβει σωστά, το εργαλείο αυτό είναι για χρήστες καθαριστικών σαν το ccleaner. Επίσης το "Where are my Savegames?" αναφέρετε σε χρήστες που δεν καταφέρουν να σώσουν λόγω του ότι έχουν ρυθμισμένη από τα settings χαμηλή κατανάλωση μνήμης. Εμάς μάλλον δε μας αφορά αυτό, γιατί και ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να σώσει κανονικά και έχουμε βρει το αρχείο στο οποίο σώζουμε. Αλλά δεν μπορεί ο δικός μου υπολογιστής ν' αναγνωρίσει της Giovanna τα saves.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
07 Σεπ 2010 23:58 #28441 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Machinarium
Δεν ξέρω εάν αυτό είναι το σημείο που γράφω αυτά αλλά δεν πειράζει εσείς οι ειδήμονες θα το βάλετε στο σωστό σημείο.

Κερδίζω το παιγνίδι στο κοπή την πίτα του Forum ευτύχιζα μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ακούω τα χίλια καλά λόγια, το παιγνίδι της χρονιάς το αναμενόμενο, το ανατρεπτικό. Εντάξει το παίρνω, το φορτώνω το παίζω. Την δεύτερη φορά έχουν εξαφανισθεί τα σωσμένα παιγνίδια εντάξει λέω εγώ θα έκανα την βλακεία το ξαναρχίζω από την αρχή, το παίζω 20 ημέρες και ξαφνικά σήμερα τα σωσμένα παιγνίδια πετάξανε που πήγανε ένας Θεός ξέρει. Έκανα τα πάντα που μου προετέινατε πουθενά παιγνίδι exe, πουθενά τα saves.

Και εγώ αναρωτιέμαι είναι αυτή ζωή, να παίζεις ένα παιγνίδι και να εξαφανίζονται τα σωσμένα παιγνίδια σου και μετά να πρέπει με την βοήθεια των φίλων σου να αναλύεις τον υπολογιστή σου, να ψάχνεις που στο διάολο είναι κλ.π.

Μέχρι τώρα είχα την αγωνία να πάρω ένα παιγνίδι και μετά από αρκετές ώρες παιγνιδιού να το λύσω, να αναλύσω τους περίεργους γρίφους και γενικά να κάνω το καθήκον μου σαν παίκτης. Αλλά τώρα η πιο μεγάλη αγωνία είναι ΘΑ ΤΡΈΞΕΙ? ΘΑ ΞΑΝΑΥΡΩ ΤΑ ΣΩΣΜΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΟΥ και γενικά διάφορα.

Εγώ προσωπικά επειδή έχω φάει στην μάπα 15 Days που δεν τρεχει επειδή δεν έχω σκληροπυρινικό υπολογιστή, Machinarium που εξαφανίζονται τα σωσμένα παιγνίδια μου αναρωτιέμαι κάποιος από εσάς εκεί που εμείς σας έχουμε πληρώσει είστε καλά.

Τρέξατε ποτέ τα παιγνίδια σας σε πλήρη εξέλιξη για να δείτε τα προβλήματα του παιγνιδιού σας μάλλον όχι.

Και μην μου πείτε ότι θα πρέπει κάθε φορά που εσείς είστε ανίκανοι να βγάλετε ένα σωστό παιγνίδι εγώ θα πρέπει να αγοράζω καινούργιο υπολογιστή.

Συγγνώμη λόγο μεγάλης οικονομικής κρίσης εσείς σε λίγο θα πάρετε αυτό που έχουμε πάρει και εμείς :x

More
08 Σεπ 2010 09:29 #28443 by crocark

giovanna wrote: Συγγνώμη λόγο μεγάλης οικονομικής κρίσης εσείς σε λίγο θα πάρετε αυτό που έχουμε πάρει και εμείς :x

:lol:

Giovanna, άκου τι θα κάνουμε. Θα ψάξω εγώ να βρω saves που πιθανόν να έχω αλλού και θα στα στείλω. Αν βρω, μάλλον θα είναι πιο κάτω από το σημείο που κόλλησες, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσεις να δεις το φινάλε. Μην απελπίζεσαι. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ διαφωνώ με πολλά πράγματα από την τακτική των εταιρειών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω τι να πω :rolleyes:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
08 Σεπ 2010 09:41 #28444 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Machinarium

crocark wrote: Αν έχω καταλάβει σωστά, το εργαλείο αυτό είναι για χρήστες καθαριστικών σαν το ccleaner. Επίσης το "Where are my Savegames?" αναφέρετε σε χρήστες που δεν καταφέρουν να σώσουν λόγω του ότι έχουν ρυθμισμένη από τα settings χαμηλή κατανάλωση μνήμης. Εμάς μάλλον δε μας αφορά αυτό, γιατί και ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να σώσει κανονικά και έχουμε βρει το αρχείο στο οποίο σώζουμε. Αλλά δεν μπορεί ο δικός μου υπολογιστής ν' αναγνωρίσει της Giovanna τα saves.

Νόμιζα ότι θα υπήρχε κάτι εκεί να σας βοηθήσει. Πχ για το εργαλείο saves.exe αν του δώσεις ένα αρχείο .sol να κάνει LOAD (restore) θα το μεταφέρει στο σωστό directory (από ό,τι καταλαβαίνω ωστόσο κάνει απλό copy, δεν αλλάζει κάτι στο αρχείο -αν χρειάζεται για να γίνει συμβατό με εγκατάσταση άλλου χρήστη).
btw, πήγα να κάνω ένα test να δω πως δουλεύει και ανακάλυψα ότι και τα δικά μου saves έχουν χαθεί. Πιθανότατα γιατί έτρεξα το ccleaner από τότε που έπαιξα το παιχνίδι (και έχει αρκετό καιρό).

Όσον αφορά τη χαμηλή κατανάλωση μνήμης, νομίζω ότι αφορά τη ρύθμιση για το πόσο αποθηκευτικό χώρο (δίσκου) θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το flash για τα αρχεία του. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι ανά εφαρμογή ή γενικά, (γιατί αν είναι γενικά, τότε αν το χώρος είναι μικρός πχ μερικά KB τότε είναι πολύ πιθανό να σβήνονται παλιά δεδομένα πχ τα saves του Machinarium για να γραφτούν νέα από άλλες εφαρμογές (πχ παιχνίδια στο facebook)).

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
08 Σεπ 2010 12:14 #28448 by crocark
Εγώ τώρα τρώγομαι που όλοι χάνετε τα saves σας κι εγώ όχι. Μάλλον φταίει που είμαι βρωμιάρης και δε χρησιμοποιώ καθαριστικά :lol:
Praetorian, τα links που έδωσες ήταν ενδιαφέροντα, αλλά όντως το εργαλείο, το δοκίμασα, δεν κάνει συμβατά τα αρχεία sol. Δεν έγινε τουλάχιστον αυτό σε μένα με της Giovanna το αρχείο. Απλώς εγώ αντικατέστησα τα δικά μου με αυτά της Giovanna (μη λειτουργικά) κι έτσι έχασα και τα δικά μου. Πρέπει πάντως να ομολογήσω πως αν αντί να το συζητάω, έπαιζα το παιχνίδι από την αρχή μάλλον θα της είχα φτιάξει ένα κατάλληλο save - απλά το εντελώς από την αρχή το βαριέμαι κι αν είναι να το κάνω καλό θα ήταν να είμαι σίγουρος από πριν πως θα δουλέψει. Γι' αυτό και προτείνω να της δώσω σε πρώτη φάση ότι save βρω και βλέπουμε.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ