Machinarium
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Adventure's Advocate
Λοιπόν θέλω να βοηθήσω τη giovanna με το Machinarium, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου το πως και που αποθηκεύονται τα μόλις 6 saves του παιχνιδιού. Αν ξέρει κανείς ας μας πει
Edit: ξέχασα πως είχε φτιάξει η Giovanna thread για τι θέμα Αν θέλετε το βάζετε μαζί με το άλλο
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Pournelaos
- Moderator
- crocark
- Adventure's Advocate
Edit: βασικά βρήκα ένα φάκελο ... windows\system 32\macromed\flash, αλλά δε βλέπω να έχει μέσα τίποτα που να μοιάζει με save
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Για δοκίμασε σε αυτό που σου γράφω παρακάτω, ένα παιδί απο το Gαme Boomers μου το έδωσε θα ψάξω και εγώ επίσης.
Σε ευχαριστώ για όλα
C:\Documents and Settings\computer name\Application Data\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects\random alphanumeric\localhost\Adventure Games\Machinarium\machinarium.exe
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Pournelaos
- Moderator
machinarium.net/forum/index.php/topic,463.0.html
(Τα προγράμματα που καθαρίζουν τα windows μερικές φορές σβήνουν τα saves των flash games, η καθαριότητα βλάφτει σοβαρά την υγεία.)
- crocark
- Adventure's Advocate
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Praetorian
- Walker Survivor
machinarium.net/forum/index.php?topic=809.0
Πρόκειται για ένα εργαλείο (saves.exe) για backup των saves KAI για restore των saves. Το τελευταίο είναι και αυτό που σας ενδιαφέρει.
Επιπλέον πληροφορίες για τα saves πάλι από την επίσημη ιστοσελίδα:
Lost save slots after the restart
Where are my Savegames?
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Κερδίζω το παιγνίδι στο κοπή την πίτα του Forum ευτύχιζα μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ακούω τα χίλια καλά λόγια, το παιγνίδι της χρονιάς το αναμενόμενο, το ανατρεπτικό. Εντάξει το παίρνω, το φορτώνω το παίζω. Την δεύτερη φορά έχουν εξαφανισθεί τα σωσμένα παιγνίδια εντάξει λέω εγώ θα έκανα την βλακεία το ξαναρχίζω από την αρχή, το παίζω 20 ημέρες και ξαφνικά σήμερα τα σωσμένα παιγνίδια πετάξανε που πήγανε ένας Θεός ξέρει. Έκανα τα πάντα που μου προετέινατε πουθενά παιγνίδι exe, πουθενά τα saves.
Και εγώ αναρωτιέμαι είναι αυτή ζωή, να παίζεις ένα παιγνίδι και να εξαφανίζονται τα σωσμένα παιγνίδια σου και μετά να πρέπει με την βοήθεια των φίλων σου να αναλύεις τον υπολογιστή σου, να ψάχνεις που στο διάολο είναι κλ.π.
Μέχρι τώρα είχα την αγωνία να πάρω ένα παιγνίδι και μετά από αρκετές ώρες παιγνιδιού να το λύσω, να αναλύσω τους περίεργους γρίφους και γενικά να κάνω το καθήκον μου σαν παίκτης. Αλλά τώρα η πιο μεγάλη αγωνία είναι ΘΑ ΤΡΈΞΕΙ? ΘΑ ΞΑΝΑΥΡΩ ΤΑ ΣΩΣΜΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΟΥ και γενικά διάφορα.
Εγώ προσωπικά επειδή έχω φάει στην μάπα 15 Days που δεν τρεχει επειδή δεν έχω σκληροπυρινικό υπολογιστή, Machinarium που εξαφανίζονται τα σωσμένα παιγνίδια μου αναρωτιέμαι κάποιος από εσάς εκεί που εμείς σας έχουμε πληρώσει είστε καλά.
Τρέξατε ποτέ τα παιγνίδια σας σε πλήρη εξέλιξη για να δείτε τα προβλήματα του παιγνιδιού σας μάλλον όχι.
Και μην μου πείτε ότι θα πρέπει κάθε φορά που εσείς είστε ανίκανοι να βγάλετε ένα σωστό παιγνίδι εγώ θα πρέπει να αγοράζω καινούργιο υπολογιστή.
Συγγνώμη λόγο μεγάλης οικονομικής κρίσης εσείς σε λίγο θα πάρετε αυτό που έχουμε πάρει και εμείς
- crocark
- Adventure's Advocate
giovanna wrote: Συγγνώμη λόγο μεγάλης οικονομικής κρίσης εσείς σε λίγο θα πάρετε αυτό που έχουμε πάρει και εμείς
Giovanna, άκου τι θα κάνουμε. Θα ψάξω εγώ να βρω saves που πιθανόν να έχω αλλού και θα στα στείλω. Αν βρω, μάλλον θα είναι πιο κάτω από το σημείο που κόλλησες, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσεις να δεις το φινάλε. Μην απελπίζεσαι. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ διαφωνώ με πολλά πράγματα από την τακτική των εταιρειών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω τι να πω
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Praetorian
- Walker Survivor
crocark wrote: Αν έχω καταλάβει σωστά, το εργαλείο αυτό είναι για χρήστες καθαριστικών σαν το ccleaner. Επίσης το "Where are my Savegames?" αναφέρετε σε χρήστες που δεν καταφέρουν να σώσουν λόγω του ότι έχουν ρυθμισμένη από τα settings χαμηλή κατανάλωση μνήμης. Εμάς μάλλον δε μας αφορά αυτό, γιατί και ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να σώσει κανονικά και έχουμε βρει το αρχείο στο οποίο σώζουμε. Αλλά δεν μπορεί ο δικός μου υπολογιστής ν' αναγνωρίσει της Giovanna τα saves.
Νόμιζα ότι θα υπήρχε κάτι εκεί να σας βοηθήσει. Πχ για το εργαλείο saves.exe αν του δώσεις ένα αρχείο .sol να κάνει LOAD (restore) θα το μεταφέρει στο σωστό directory (από ό,τι καταλαβαίνω ωστόσο κάνει απλό copy, δεν αλλάζει κάτι στο αρχείο -αν χρειάζεται για να γίνει συμβατό με εγκατάσταση άλλου χρήστη).
btw, πήγα να κάνω ένα test να δω πως δουλεύει και ανακάλυψα ότι και τα δικά μου saves έχουν χαθεί. Πιθανότατα γιατί έτρεξα το ccleaner από τότε που έπαιξα το παιχνίδι (και έχει αρκετό καιρό).
Όσον αφορά τη χαμηλή κατανάλωση μνήμης, νομίζω ότι αφορά τη ρύθμιση για το πόσο αποθηκευτικό χώρο (δίσκου) θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το flash για τα αρχεία του. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι ανά εφαρμογή ή γενικά, (γιατί αν είναι γενικά, τότε αν το χώρος είναι μικρός πχ μερικά KB τότε είναι πολύ πιθανό να σβήνονται παλιά δεδομένα πχ τα saves του Machinarium για να γραφτούν νέα από άλλες εφαρμογές (πχ παιχνίδια στο facebook)).
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- crocark
- Adventure's Advocate
Praetorian, τα links που έδωσες ήταν ενδιαφέροντα, αλλά όντως το εργαλείο, το δοκίμασα, δεν κάνει συμβατά τα αρχεία sol. Δεν έγινε τουλάχιστον αυτό σε μένα με της Giovanna το αρχείο. Απλώς εγώ αντικατέστησα τα δικά μου με αυτά της Giovanna (μη λειτουργικά) κι έτσι έχασα και τα δικά μου. Πρέπει πάντως να ομολογήσω πως αν αντί να το συζητάω, έπαιζα το παιχνίδι από την αρχή μάλλον θα της είχα φτιάξει ένα κατάλληλο save - απλά το εντελώς από την αρχή το βαριέμαι κι αν είναι να το κάνω καλό θα ήταν να είμαι σίγουρος από πριν πως θα δουλέψει. Γι' αυτό και προτείνω να της δώσω σε πρώτη φάση ότι save βρω και βλέπουμε.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ