Surround Sound System για PS3

• Far Cry
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
24 Ιαν 2011 03:45 #31005 by Far Cry
Surround Sound System για PS3 was created by Far Cry
Γεια σας.Πριν λιγο καιρο αγορασα μια ειδικη ηχομπαρα που ειναι φτιαγμενη ειδικα για το ps3. Στο site του PS3 γραφει οτι αυτη η ηχομπαρα μπορει να δημιουργησει 5.1 ηχο απο μονο 2.1 ηχεια με την τεχνολογια s-force pro fron surround.Παρολο που δεν μου φαινεται λογικο καμια φορα ακουω να ερχονται απο πισω μου ηχοι ενω τα ηχεια ειναι μπροστα.Δεν ξερω πως το καταφερνει.Αλλα αυτο δεν γινεται συχνα.Και μαλλον δεν επιλεγω τις σωστες ρυθμισεις.Το ερωτημα μου ειναι το εξης:

Οταν βαζω ενα παιχνιδι ή μια ταινια τι επιλεγω? Dolby digital 2.1 η Dolby Digital 5.1?

Απο την μια τα ηχεια ειναι 2.1 αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι πως θα εντοπισει το συστημα τους πισω ηχους αν δεν επιλεξω το 5.1?Εσεις τι λετε?Αν επιλεγω 5.1 θα ακουω σωστα τους πισω ηχους η θα εχω ελλειψεις?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Ιαν 2011 09:45 #31006 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Surround Sound System για PS3
Αν και μπορείς να το δοκιμάσεις βάζοντας μια ταινία θα έλεγα με βάση ότι έχω δοκιμάσει από διάφορα soundbars πως αν επιλέξεις 5,1 το πιο σίγουρο είναι ότι θα χάσεις βασικά τα εφέ. Αν από την άλλη επιλέξεις 2.1 (όπου υπάρχουν όλα τα εφέ) θα μπορέσει το σύστημα σου αποδώσει ένα ψευτό5,1 (αυτή είναι η δουλειά του βλ. virtual surround).
Γενικά το μόνο σύστημα που με έκανε να πω ουάου ήταν μια soundbar της yamaha ή οποία είχε ~50!! ηχεία χωρισμένα ανα ομάδες και χρησιμοποιούνταν για τα διάφορα εφέ μιας και μέσα στη μπάρα ήταν τοποθετημένα σε διαφορετικές γωνίες κλπ. Βέβαια μιλάω για μπάρα αξίας ~800 ευρώ οπότε λογικό...
Όλα τα υπόλοιπα χαζό συστηματάκια το προσπαθούν αλλά..

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

• Far Cry
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
24 Ιαν 2011 23:04 #31021 by Far Cry
Replied by Far Cry on topic Re: Surround Sound System για PS3
Θελω να επιλεξω κατι που να ειμαι σιγουρος.200 ευρω εκανε και θελω να το αξιποιησω.Γι αυτο θελω να μου πει καποιος με σιγουρια. Στο εγχειριδιο γραφει να επιλεξω τις ριθμυσεις στο μενου του ps3 :

Dolby digital 5.1
dts 5.1
aac
linear PCM 2 ch 44.1 khz
linear pcm 2 ch 48 khz

Στο μενου ομως των παιχνιδιων και των ταινιων δεν γραφει τι να επιλεγω?

Εσεις γενικως τα ξερετε αυτα?Εννοω με τα ειδη ηχου.dlby,dts klp.

More
24 Ιαν 2011 23:31 #31022 by shodan
για να στο γράφει στο εγχειρίδιο να κάνεις ρυθμίσεις για 5.1 επέλεξε και εσύ 5.1 αντίστοιχα. απλά μου φαίνεται λίγο κουφό να μπορεί να διαχειριστεί 6κάναλο ήχο αυτό το μηχανηματάκι. Θα το ψάξω

A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

• Far Cry
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
25 Ιαν 2011 02:35 #31023 by Far Cry
Ευχαριστω ρε φιλε :) εισαι πολυ καλος.

gr.playstation.com/.../CHCH-ZVS1E_Surround%20Sound%20EL_Web.pdf πηγαινε σε αυτη την σελιδα αν μπορεις.ειναι το εγχειριδιο. Επισης δεν μπορω να καταλαβω τι κανει το dual. Οποιοι ξερετε απο συστηματα ηχου (dloby ,dts..klp)αν θελουν να μπουν να μου πουν το κανει το dual.Λεω μηπως ειναι αυτο που ψαχνω.

More
25 Ιαν 2011 09:33 #31026 by shodan
Λοιπόοοοοοοοοοοον από την οπτική (με οπτκή ίνα δεν το έχεις συνδέσει;) θα πάρεις κανονικά 5.1 επομένως το συστηματάκι θα το διαχειριστεί αντίστοιχα εφαρμόζοντας κάποιες τεχνικές ψευτό surround.
Τα πρώτυπα DTS, Dolby digital κλπ αναφέρονται σε πολυκάναλο ήχο (5.1 , 6.1 κ.ο.κ).
Επομένως σε ταινίες θα επιλέγεις 5.1 (τα παιχνίδια δεν θυμάμαι να έχουν σχετική επιλογή).

Τέλος όσο αφορά το dual έχει να κάνει με πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου αυτό που ακούς μπορεί αντί να είναι κωδικοποιημένο σε stereo να είναι σε dual mono δηλαδή πχ σε ένα βίντεο να ακούς από τα αριστερά ηχεία αγγλικά και από δεξιά γαλλικά ή μόνο το ένα κανάλι από τα δυο. Γενικά δεν θα χρησιμεύσει κάπου.

• Far Cry
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
25 Ιαν 2011 14:06 #31033 by Far Cry
Ναι με οπτικη ειναι.Δηλαδη στο dual ποιο πιστευεις οτι ειναι το σωστο να βαλω? Και κατι αλλο. Το dolby και dts μονο 5.1 βγαζουν? Δεν υπαρχει dolby digital 2.1?

More
27 Ιαν 2011 10:57 #31060 by shodan
Αρχικά το 2.1, 5.1, 6.1, 800.1 κλπ περιγράφουν τα ηχητικά κανάλια. Επομένω φαντάσου πως στο 2,1 έχεις στερεοφωνικό ήχο και μπάσο ξεχωριστά. Όπως καταλαβασίνεις είναι πρακτικά αδύνατον να έχεις πραγματικό πολυκάναλο ήχο από ενα σύστημα 2.1, απλά η τεχνολογία προχωράει οπότε έχουν βρει κάποιους τρόπους ώστε να δημιουργούν ψευδαίσθηση του surround ήχου.
Στην επιλογή dual επιλέγεις main.

• Far Cry
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
27 Ιαν 2011 18:12 #31070 by Far Cry
Κοιτα στο μενου του ps3 δεν εχει επιλογη για dolby digital 2.1.Εχει μονο για 5.1.Το ιδιο ισχυει και για το dts.Γιατι?Για να επιλεξω 2.1 πρεπει να βαλω LPCM.Επισης στις ταινιες blu ray δεν εχω δει ουτε μια φορα 2.1.Για ποιο λογο.Μηπως δεν υπαρχει το λογοτυπο dolby digital 2.1?

More
27 Ιαν 2011 21:09 #31078 by shodan
έχεις κολλήσει σε πρότυπα και λεπτομέρειες μου φαίνεται.. Απλά φαντάσου το 2.1 όπως σου είπα πριν. Απλος στερεωφονικός ήχος, τελεία και παύλα.
Οι ταινίες, πόσο μάλλον οι blu-ray παραγωγές δεν έχουν σε καμία περίπτωση το ελεεινό και τρισάθλιο/παρωχημένο στερεωφονικό. Λογικό να έχουν πολυκάναλο και πλούσιο σε εφέ ήχο.
Επίσης σου ξαναλέω ότι δεν υπάρχει dolby 2.1. και για ακόμα μια φορά, το DTS, Dolby, THX ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι απλά πρότυπα. Όλα πολυκάναλο ήχο περιγράφουν.
Όπως και το mp3, ogg vorbis, flac και τόσα άλλα είναι πρότυπα για τον ίδιο σκοπό για την κωδικοποίηση τραγουδιών.
over and out.

ελπίζω να έριξα φως στο σκοτάδι.

• Far Cry
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
27 Ιαν 2011 22:46 #31081 by Far Cry
Καλα μην νευριαζεις :( :P