Ripper

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
31 Οκτ 2011 17:35 #34243 by crocark
Ripper was created by crocark
Εγκατέστησα λοιπόν το εν λόγω παιχνίδι το μεσημέρι. Μέσω του dfend. Είναι να μη ξεκινήσω ένα πρόγραμμα, μετά δεν ξεκολλάω. Όχι, βασικά σε συμβατότητα win95 δε δούλευε, οπότε κατευθείαν DOS. Είχα ένα πρόβλημα με τα γραφικά όταν τα έβαλα εξαρχής full screen. Μου τα έβγαζε συμπιεσμένα στο πάνω τμήμα της οθόνης και κομμένα και ξανακολλημένα σαν ακαταλαβίστικο κολάζ. Από τις τέσσερεις επιλογές που μου έδινε στο options panel, λειτούργησε αρκετά καλά μόνο αυτή με το χαρακτηρισμό interlaced. Παραμένει το άνωθεν πρόβλημα μόνο στην περίπτωση των τηλεφωνικών συνομιλιών. Δε βλέπω με ποιον μιλάω ουσιαστικά. Κάθε πιθανή βοήθεια δεκτή. Με την ευκαιρία δε βλέπω πουθενά υποτίτλους, σωστά;

Edit: τώρα βλέπω ότι υπάρχει θέμα για το ripper και τον ήχο. Εκτός που εμένα δε μου εγκαταστάθηκε στα XP, με τον ήχο δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
31 Οκτ 2011 18:24 #34244 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Ripper
Στο dfend, στις επιλογές για τα γραφικά τσέκαρε τα "Keep correct aspect ratio" (σημαντικό!!) και "Use Double buffering" (προεραιτικό). Το πρώτο λογικά θα σου λύσει το πρόβλημα γιατί θυμάμαι ότι κάτι ανάλογο αντιμετώπισα και εγώ. Επίσης στα CPU και memory δώσε τα μέγιστα.

Ρε, το συγκεκριμένο το είχα στην "προσεχώς" λίστα μου. Πες μου αν σου έλυσα το πρόβλημα και το ξεκινώ και εγώ επιτόπου, έτσι για να ανταλλάξουμε και καμιά ιδέα (brainstorming που λένε και στο χωριό μου :wink: )

EDIΤ: δες λίγο πιο κάτω για περαιτέρω...

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
31 Οκτ 2011 18:33 #34245 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Ripper
Τι γραφικά έχεις διαλέξει για το Ripper στο D-Fend? Eκεί είναι όλο το ζουμί!

More
31 Οκτ 2011 18:44 #34246 by Constantine_R
Αυτά που δίνει default:

Video card: svga_s3 (VESA 2.0 κτλ....)
Render: Surface
Scale: Nearest neighbor upscaling with factor 2 (normal2x)
Frameskip: 0

EDIT: Κάτι που παρατήρησα μόλις τώρα, σε περίπτωση που δεν έχεις διαλέψει "Start in fullscreen..." κάντο (αν θες) και ΜΗΝ διαλέξεις Double buffering γιατί κατά την εναλλαγή χαλάνε τα γραφικά.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
31 Οκτ 2011 19:32 #34248 by tsampikos
Πρίν ενσωματώσει το DosBox τoυς Vesa Drivers και τους S3, είχε πρόβλημα σε συγκεκριμένα παιχνίδια που υποστήριζαν τα γραφικά αυτά. Ένα από αυτά ήταν το Ripper που παρουσίαζε τα συμπτώματα που αναφέρει ο @crocark. Εκεί ήταν το πρόβλημα. Τώρα κανονικά, έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα. Πρίν έπρεπε να ανοίγεις το .bat αρχείο, να βάζεις μέσα παράμετρο για vesa, και να πετάς μέσα στο game folder τους vesa drivers μόνος σου.

Από την version 0.73 DOSBox αλλά και από το σημείο αυτό και μετά το DFend Reloaded, προβλέπουν αυτά τα γραφικά με διάφορα Vesa options , άρα τέτοιυ τύπου προβλήματα λύνονται.

ΟΜΩΣ

Το Ripper θέλει επιπρόσθετη βοήθεια.

Yπάρχουν δύο DOS Patch για το παιχνίδι.

V.1.03
To οποίο δεν το βρίσκω πουθενά για κατέβασμα, όλα τα λινκ είναι χαλασμένα, αλλά το έχω στο σπίτι και μπορώ να το διαθέσω.

V.1.05

To οποίο κατεβάζεις από το ακόλουθο λίνκ
dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=eng ... zip&ref=ps

Tα Patch διορθώνουν, μεταξύ άλλων, και τα προβλήματα με τα γραφικά.

Στη συνέχεια κάνεις τα ακόλουθα.

Αφού εγκαταστήσεις τα patch (διάλεξε από τα τις ρυθμήσεις του dfend για to DOSBox, να μην σου κλείνει το παράθυρο όταν τελειώνεις το πρόγραμμα) με τη σειρά 1.03, 1.05, μετά τρέχεις το αρχείο SETUPV.BAT, και μετά RIPPER.EXE /v /v3.

Τώρα ,λογικά, θα παίξεις μια χαρά! :D

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
31 Οκτ 2011 20:42 #34251 by tsampikos
Τα Patch για το Ripper

www.megaupload.com/?d=JT1FIUNH

Τα πόσταρα και στο σχετικό Thread των Patch.

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
31 Οκτ 2011 20:56 #34252 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Ripper
Μιλάμε μου 'χετε πει τόσα πολλά που όλη τη νύχτα θα πρέπει να κάνω δοκιμές. Patch πως εγκαθιστώ; Τα τρέχω κανονικά και τους λέω το φάκελο του παιχνιδιού όπως κάνω με τα windows; Με την ευκαιρία ξέχασα να πω ότι δεν κάνει σωστή επιλογή exe αρχείου και μετά από dir στο φάκελο το γράφω εγώ, όπως είναι κι η γενική συμβουλή του προγράμματος. Δε νομίζω να παίζει όμως αυτό ρόλο, ε; Οι ρυθμίσεις είναι αυτές που γράφει ο C_R. Ευχαριστώ πολύ και τους δυο. Θα δω σε λίγη ώρα που θα είμαι σπίτι.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
31 Οκτ 2011 21:40 #34255 by Constantine_R
Καταρχήν ένα ευχαριστώ στον tsampiko για τα patces. Τα δοκίμασα και έπαθα πλάκα. Η ποιότητα του βίντεο αλλάζει άρδην.

Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε εγκαταστήσει το παιχνίδι στον φάκελο C:\RIPPER (αυτόν που αναγνωρίζει το dosbox).
1) Αντιγράφουμε τα patces μέσα στον φάκελο αυτό.
2) Τρέχουμε τα δυο αρχεία με τη σειρά (Ένας τρόπος είναι να αφαιρέουμε στο dfend το RIPPER.EXE από το Program File, να μπούμε στις dos εντολές και να το κάνουμε από εκεί, ίσως και να γίνεται απευθείας από τα windows αλλά δεν το έχω δοκιμάσει). Όπου ζητήσει overwrite κάντε το.
3) Μετά τρέξτε το SETUPV.BAT και αφού διαλέξετε κάρτα ήχου κάνοντας save, επιλέψτε στο cinematic mode: "High Res FULL"
4) Τέλος, γυρίστε στο edit του dfend και πηγαίνετε στην κατρέλα Starting. Εκεί γράψτε στην περιοχή Autoexec.bat:
C:
CD RIPPER (ο φάκελος του παιχνιδιού)
RIPPER /V /V3 (thanks tsampiko :wink: )

Είστε έτοιμοι!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
31 Οκτ 2011 22:36 #34257 by tsampikos
Ακριβώς! :D

Βασικά μπορείς να ξεκινήσεις, αφου ρυθμήσεις τα του ήχου και της είκόνας, με το RIPPERV.BAT, χωρίς να γράψεις τις παραμέτρους στο DFend. To τσέκαρα μόλις τώρα.

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
03 Νοε 2011 12:25 #34323 by crocark
Αγαπητοί μου φίλοι, δεν ξέρω αν χθες το βράδυ φτερνιζόσασταν, αλλά αν ναι, τώρα ξέρετε ποιος σας συζητούσε. Προσπαθούσα να βγάλω άκρη μ' αυτά που γράφετε για να παίξω το παιχνίδι όμορφα. Καταρχάς αυτό το τελευταίο link από το megaupload παραπάμπει τελικά σ' ένα αρχείο που δεν το αναγνωρίζει κανείς. Χρησιμοποίησα τελικά μόνο το πρώτο patch. Αλλά και τις οδηγίες του C_R τις διάβαζα επί μισή ώρα για να βγάλω άκρη. Γιατί δεν μπορούσα να κάνω τα βήματα 2 και 3. Βασικά, δε σταματά η εγκατάσταση ανάμεσα στις ρυθμίσεις, για να προσθαφαιρέσω αρχεία. Αυτό που τελικά έκανα (και έπιασε) ήταν ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της εγκατάστασης μέσω dfend, να κάνω σμίκρυνση του dosbox και είσοδο μέσω windows και αντικατάσταση. Σημειωτέον ότι δεν μπορεί να γίνει η αντικατάσταση από πριν, αφού ο φάκελος του παιχνιδιού ξεκινά να υπάρχει αφού αρχίσει η εγκατάσταση από το dfend. Χώρια που έφαγα +καμιά ώρα ακόμη για να καταλάβω που βρισκόταν το παιχνίδι - αυτός ο εικονικός σκληρός δίσκος είναι μια καινούρια παράμετρος στη ζωή μου, που συνηθίζεται πολύ δύσκολα. Σας το είπα προσωπικά και στους δυο ότι μερικές φορές, επειδή προφανώς το κατέχετε το άθλημα θεωρείτε ότι κάποια πράγματα είναι δεδομένα για όλους ... Με το 1 patch και το λίστινγκ του C_R το παιχνίδι πετάει στην κυριολεξία. Θερμά ευχαριστώ και στους δυο για τη βοήθεια που απέδωσε.

ΥΓ το παιχνίδι το ίδιο είναι αρκετά κουραστικό, γιατί συμπεριλαμβάνει πολύ και κουραστικό (πολύ αργό) πήγαιν' έλα. Με κάνει να εκτιμώ ιδιαίτερα τις ταχείες μεταβάσεις που ενσωματώνονται στα σημερινά παιχνίδια.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
03 Νοε 2011 14:16 #34324 by tsampikos
Τα Patch είναι ζιπαρισμένα crocark! Πρέπει να τα αποσυμπιέσεις!

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
03 Νοε 2011 17:05 #34327 by crocark
Ναι, το ένα. Αυτό που έβαλα. Το άλλο έχει κατάληξη ζ7 και δεν αναγνωρίζεται για αποσυμπίεση.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
03 Νοε 2011 17:59 #34328 by tsampikos
.7z (seven-zip). Από τά πιο γνωστά format συμπέσης αρχείων. Να αλλάξεις αμέσως το πρόγραμμά σου αν δεν το αναγνωρίζει! :)

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
03 Νοε 2011 19:20 #34329 by crocark
:oops:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
03 Νοε 2011 19:36 #34330 by tsampikos
:lol: :lol: :lol: :lol:

Θεός....