Slowdown Utilities

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
30 Δεκ 2011 10:19 #35266 by tsampikos
Slowdown Utilities was created by tsampikos
Έχετε κάποιο παλιό παιχνίδι που παίζει σε σύγχρονο σύστημα, αλλά η ταχύτητά του είναι υπερβολική με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην παίζεται? Τότε χρειάζεστε ένα προγραμματάκι που θα "κάνει" τον υπολογιστή σας πιο αργό έτσι ώστε να μπορείτε να τρέξετε το παιχνίδι σε "λογικές" ταχύτητες.

Παρ'οτι κάποια παιχνίδια διατηρούν τη συμβατότητα με σύγχρονα λειτουργικά τρέχουν σαν αστραπή επειδή οι ταχύτητες των συστημάτων για τα οποία δημιουργήθηκαν ήταν πολύ χαμηλές σε σχέση με αυτές που έχουν τα σύγχρονα μηχανήματα με τους ταχύτατους επεξεργαστές και τις κάρτες γραφικών. Το φυσικό επακόλουθο είναι να πίανει το παιχνίδι "ταχυκαρδία", όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Το "φαρμακο" δεν είναι το Χanax των 5, αλλά ένα από τα προγραμματάκια που ακολουθούν στην παρακάτω αναφερόμενη ιστοσελίδα.
Καποια απο αυτά είναι ελεύθερα για χρήση, άλλα αγοράζονται, άλλα είναι πιο απλά στην λειτουργία τους και άλλα με περισσότερες ρυθμήσεις. Η "επιβράδυνση" του υπολογιστή μας διαρκεί όσο τρέχει το πρoγραμματάκι (δηλ. όσο διάστημα παίζουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι). Αν υπάρχουν θέματα συμβατότητας τότε με δεξί κλίκ και ορισμό συμβατότητας με παλαιότερο λειτουργικό πιθανόν να λύνεται το πρόγραμμα.

Το πιο απλό απ'ολα είναι το "turbo". Κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλουμε με πολύ απλές ρυθμήσεις, χωρίς πολλά-πολλά. Χρειάζεται ρύθμηση συμβατότητας (είναι συμβατό απευθείας μέχρι ΧΡ νομίζω) αλλά επειδή είναι μικροσκοπική εφαρμογή λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να τρέξει και με συμβατότητα για Windows 9x, στα οποία λέιτουργεί άψογα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές επιλογές για να διαλέξει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει καλύτερα, εφόσον χρειαστεί κάποιο.

Προβλήματα στην ταχύτητα, (δηλαδή τρέχουν "σφαίρα") έχουν εντοπιστεί στα παρακάτω παιχνίδια όταν τρέχουν σε σύγχρονο σύστημα:

1) Black Dahlia
2) 11th Hour
3) Clandestiny
4) Return to Zork

(αύτα έχω εντοπίσει εγώ και είναι όλα πρώτου προσώπου αλλά λογικά θα υπάρουν κάποια ακόμα)

Σημείωση: Αν ένα παιχνίδι παίζεται μέσω DOSBox, τότε δεν υπάρχε πρόβλημα. Η ταχύτητα δεν άλλαζει από τηνν κανονική και αν αυτό συμβεί ( όπως πχ. στο "Dark Half" της Capstone, 1993), τότε διορθώνουμε την ταχύτητα από τις ρυθμήσεις του DOSBox πανεύκολα (CPU type, Cycles adjustment).

www.sierrahelp.com/Utilities/Slo ... ities.html

vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=8070

www.oldskool.org/guides/oldonnew/resources

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
30 Δεκ 2011 17:07 #35269 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Slowdown Utilities
Διαφωτιστικότατο post νομίζω. Well done! :D

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
30 Δεκ 2011 18:43 #35270 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Slowdown Utilities

WickedMan wrote: Διαφωτιστικότατο post νομίζω. Well done!

Χμμμμμμ ... Ό,τι να 'ναι ... :rolleyes: Αφού οδηγείται φανερά σε λάθος συμπέρασμα ήδη σχεδόν από την αρχή :rolleyes:

@ Τσαμπίκος
Αχ, βρε Τσαμπίκο :rolleyes: Αφού την ξέρεις τη λύση και την αναφέρεις κιόλας ... Γιατί δείχνεις το λάθος δρόμο;

tsampikos wrote: Το "φαρμακο" δεν είναι το Χanax των 5

Η λύση, εμφανώς είναι στην παραπάνω πρόταση. Ένα πρωί - ένα βράδυ κι είσαι "τζετέ". Λυμένο το θεματάκι και μαζί κι όλα τα υπόλοιπα. Στο παιχνίδι βέβαια δε θα μπορείς να σταυρώσεις γρίφο για γρίφο, αλλά δε βαριέσαι 8)

:lol:

ΥΓ ... κι αν τυχόν αποσυρθεί το Xanax, διόλου απίθανο, υπάρχει και το κλασικό τσιπουράκι :lol: Άντε στην υγειά μας κι άσπρο πάτο 8)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
31 Δεκ 2011 13:36 #35281 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Slowdown Utilities
@crocark
Μα δε με κατάλαβες. Χαρακτήρισα διαφωτιστικό το post, διότι αναφέρει όλες τις λύσεις. Και την επιστημονικώς αποδεκτή (το καλό μου το Xanax που βαρέθηκα να δίνω το καλοκαίρι στο νοσοκομείο) και τα "ματζούνια". Εντάξει, ο συγγραφέας (όπως είναι γνωστό και από παλιότερα με τα διάφορα posts για λεμονάδες, πορτοκαλάδες και λοιπούς χυμούς) είναι υποστηρικτής των τελευταίων, τι να κάνουμε... :rolleyes:
:lol: :lol:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
31 Δεκ 2011 19:41 #35292 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Slowdown Utilities
Α πουλάκι μου, πτυχίο είσαι; Κι εγώ που σε νόμιζα τελείως πιτσιρίκι :wink: Έλα ... πλάκα κάνω

Off ...
Σκέφτεσαι τι έχει αν γίνει άμα γίνει τίποτα από αυτά που λέω στο ΥΓ, σε συσχετισμό με ό,τι άλλο μας περιμένει; Θα κλάψουν μανούλες ή θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος, κάτι απ' τα δυο σίγουρα ...

@ Τσαμπίκος ... σοβαρά ... όχι τίποτα ... είσαι και παρεξηγησιάρης ... και κάθε που πάμε να κάνουμε μια πλάκα, την παίρνεις στα σοβαρά και σε χάνουμε για καιρό ...

Δεν καταλαβαίνω ακόμα και πολλά, γιατί δεν την έχω δοκιμάσει τη λύση, αλλά ακούγεται καλή κι εσύ μάλλον συνεχίζεις να είσαι εγγύηση στα τεχνικά. Αν και φίλε, δεν μπορώ, θα στο πω. Γιατί τότε που σε είχα ρωτήσει για το Black Dahlia δε μου το είχες πει; Εκτός αν το ανακάλυψες τελευταία ... Πάντως, θα ήθελα πριν το ξαναβάλω να είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Βαρέθηκα όλη την ώρα βάλε - βγάλε.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
31 Δεκ 2011 21:26 #35300 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Slowdown Utilities
Προς Θεού, κροκ, δεν παρεξηγώ τίποτα. Ίσα ίσα που απολαμβάνω αυτές τις πλάκες. :) Όχι και χάνομαι για καιρό...Μια φορά χάθηκα μονο κι αυτήν για τενικούς λόγους ως γνωστόν. :)

Λοιπόν, στα τεχνικά τώρα.

Χρησιμοποιώ το TURBO μέσα στα Virtual Windows 95 για το Zork Grand Inquisitor που παιζω αυτές τις μέρες. Επειδή το turbo έχει σχεδιαστεί για Windows 9x δεν χρειάζεται να του θέσω compatibilty mode. Από την 100% ταχύτητα του επεξεργαστή την κατεβάζω στο 15% και το παιχνίδι τρέχει στη λογική ταχύτητα.

Τώρα για να χρησιμοποίησεις το turbo σε Windows Xp και πάνω κάνεις δεξί κλικ στην εφαρμογούλα και Windows 95-98 compatibility και ίσως administration mode.Το είχα δοκιμάσει σε ΧΡ επιτυχημένα για να "καλμάρω" το 11th Ηour πιο παλιά όταν είχα ακόμα ΧΡ, πριν περάσω στα 7. Λογικά το ίδιο επιτυχημένα τρέχει και στα Vista-7 (compatibility mode). Eίναι τόσο απλοϊκό το turbo που λογικά δεν θα υπάρχει θέμα. Αν ψάξεις πάντως στα λινκ που έδωσα πιο πάνω κάποιες από τις ανάλογες του turbo εφαρμογές ενδεχομένως να είναι απευθείας συμβατές με σύγχρονα λειτουργικά.

ΥΓ. Με τα φάρμακα γενικώς δεν έχω πρόβλημα 1-2 φορές το 10ήμερο κοπανάω και μια ασπιρίνη χωρίς να έχω τίποτα. Κάνει καλό γενικώς, βοηθάει και τη ροή του αίματος, σε φέρνει στα ίσα σου όταν έχεις κοιμηθεί λίγο κλπ. Πάντως και τα ματζούνια και τους χυμούς έχω σε εκτίμηση με τον πορτοκαλό-λεμονοχυμό να θεωρείται σπέσιαλ δυναμωτικό για αρρώστους. :D