Κατσίκωμα

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
07 Απρ 2014 20:01 #43020 by giovanna
Κατσίκωμα was created by giovanna
Μου κατσικώθηκε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή με την ονομασία Awesomehp που ανοίγει όταν πάω να ξεκινήσω τον Firefox και παρόλο που τον έχω σβύσει αυτό εκεί, βοηθήστε με να τον ξεκάνω γιατί τα νεύρα μου έχουνε γίνει σμπαράλια. Τώρα σκέφτηκα εαν σβύσω τον Firefox και τον ξαναφορτώσω θα φύγει αυτό ή εκεί θα επιμένει. Η επιλογή μου είναι η αρχική σελίδα Firefox αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετά απο αυτήν την βλακεία. :x

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
07 Απρ 2014 20:06 #43021 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Κατσίκωμα
Οταν τον απεγκατέστησες επέλεξες το κουτακι για σβήσιμο των προσωπικών δεδομένων και τροποποιήσεων;

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
07 Απρ 2014 20:33 #43022 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Re: Κατσίκωμα
Δοκίμασες να το κάνεις uninstall; Υποθέτοντας ότι έχεις Windows 7:

-Κλείσε το Firefox
-Πήγαινε Start->Control Panel->Programs->Uninstall a program
-Βρες στη λίστα το Awesomehp και κάνε uninstall

Αν έχεις Windows XP, ψάχνεις το Add/Remove Programs στο Control Panel. Κατά τα άλλα τα ίδια.

Προσοχή, ψάχνοντας στο Google θα βρεις να σου προτείνουν να κατεβάσεις συγκεκριμένο πρόγραμμα για να το βγάλεις, πχ Adware-Removal-Tool. ΜΗΝ το κατεβάσεις - αυτό ακριβώς θέλουν να κάνεις αυτοί που το έφτιαξαν.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
08 Απρ 2014 18:34 #43037 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Κατσίκωμα
@Constantine,

Ναι το έκανα αλλά παρόλα αυτά εκεί αυτό βγαίνει

@alkis

θα το δοκιμάσω, εχω Xp και θα σου πω

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
08 Απρ 2014 19:09 #43041 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Κατσίκωμα
@giovanna...

Μιας και το έφερε η κουβέντα,

καλόν είναι σύντομα να κάνεις τη μετάβαση σε ένα νεώτερο λειτουργικό γιατί τα XP άφησαν και επισήμως την τελευταία τους πνοή.

More
08 Απρ 2014 19:58 #43042 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Κατσίκωμα
Θα έλεγα να κάνεις και ένα - πλήρες - σκαν με ένα από τα δύο προγράμματα, malwarebytes anti-malware και Super Antispyware

Τέλος, δες αν είναι ενεργό κάποιο περίεργο πρόσθετο στο Firefox menu -> Add ons.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
08 Απρ 2014 22:57 #43043 by Peter Pan
Replied by Peter Pan on topic Re: Κατσίκωμα
Κάνε αυτό:

πήγαινε στον Firefox στο menu Help και απο εκεί στο Troubleshooting Information.
Θα επιλέξεις Reset Firefox και θα ξεννοιάσεις.
Μετά θα ορίσεις εκ νέου την αγαπημένη σου σελίδα για αρχική.

Ούτε να κατεβάζεις και να εγκαθιστάς προγράμματα ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Και στο μέλλον προσοχή σε τι κλικάρεις για αποδοχή σε sites και προγράμματα που κατεβάζεις.

More
09 Απρ 2014 00:13 #43045 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Re: Κατσίκωμα
Δεν συμφωνώ με τη λύση που προτείνει ο φίλος. Πρώτον θα χάσεις οτιδήποτε έχεις εγκαταστήσει στο Firefox (όχι bookmarks), δεύτερον και κυριότερο το malware θα παραμείνει στον υπολογιστή σου (κι αν είναι αρκετά "έξυπνο", θα ξαναμπεί στο επόμενο restart ή program update).

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
09 Απρ 2014 11:01 #43048 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Κατσίκωμα
Πάντως το έψαξα λίγο στο νετ και είδα ότι είναι αρκετά επίμονο, δεν βγαίνει πολύ εύκολα. Καλύτερα το σκαν με τα προγράμματα που σου έστειλα να γίνει σε safe mode.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
09 Απρ 2014 19:19 #43051 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Κατσίκωμα
@tsampikos

Με τι λεφτά?

@Εllesar & Peter..

Ευχαριστώ θα τα δοκιμάσω όλα γιατί πραγματικά είμαι σε απόγνωση

Τα κατάφερα τελικά με επανεκίνηση ναστε καλά για την βοήθεια σας και πραγματικά δεν ξέρω πως μου κατσικώθηκε αλλά εγώ δεν ξαναπατάω κουμπάκια που δεν ξέρω, αμάν :!:

More
10 Απρ 2014 17:40 #43077 by Peter Pan
Replied by Peter Pan on topic Re: Κατσίκωμα

alkis21 wrote: Δεν συμφωνώ με τη λύση που προτείνει ο φίλος. Πρώτον θα χάσεις οτιδήποτε έχεις εγκαταστήσει στο Firefox (όχι bookmarks), δεύτερον και κυριότερο το malware θα παραμείνει στον υπολογιστή σου (κι αν είναι αρκετά "έξυπνο", θα ξαναμπεί στο επόμενο restart ή program update).

Δεν έχεις δικιο. Το είχα και εγώ και με αυτό τον τρόπο το εξαφάνισα! Το μόνο που θα χάσει είναι τυχών add-ons που θα εγκαταστήσει στον Mozilla. Τα ξαναπερνάς στο τσακ.
Ούτε utilities και διαφορα tools...

More
11 Απρ 2014 09:01 #43109 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Re: Κατσίκωμα
Peter Pan τα έσπασες με το hint σου! Mόνο με Ultrex δεν είχα λούσει το PC της δουλειάς που είχε σοβαρό malware πρόβλημα. Τώρα όλα μια χαρά. Ένα adblock του έχω ίσα ίσα, οπότε και να εμφανιστεί πάλι 1 λεπτό υπόθεση είναι. Thanks!

Tex Murphy is back!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
11 Απρ 2014 09:30 #43110 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Κατσίκωμα

giovanna wrote: @tsampikos

Με τι λεφτά?

Αλλο θέμα αυτό.... Εγώ απλά στο είπα γιατί σε λίγο χρονικό διάστημα τα κενά ασφαλείας θα είναι πολλά ενώ σιγά σιγά θα χάνεται και η υποστήριξη στα παιχνίδια. Πιο καλά να στερηθείς μερικά παιχνίδια και να πάρεις ένα σύγχρονο λειτουργικό παρά το αντίθετο. Πόση μνήμη έχει ο υπολογιστής σου? Αν έχεις 1-3 GB μνήμη παίρνεις ωραιότατα Windows 7 32 bit με 90 Ευρώ. Κόψε από αλλού και κάνε την αναβάθμηση και δεν θα χάσεις. Σαν τα XP είναι αλλά καλύτερα σε όλους τους τομείς. :) Και να συμβουλευτείς κάποιον κοντινό σου άνθρωπο που ξέρει για να σε κατατοπίσει σε θέματα αναβάθμισης. Είναι κρίμα μια παίκτρια σαν εσένα να περιορίζεται από τον υπολογιστή της.

More
11 Απρ 2014 13:34 #43125 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Κατσίκωμα
Ακόμα στα 90 ευρώ είναι τα αναθεματισμένα? :P Και για μένα, πάντως, η αναβάθμιση δε θα αργήσει πάρα πολύ. Από Σεπτέμβρη ίσως.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...