- Forum
- Adventure Games
- Τεχνική βοήθεια-Oldies Compatibilities
- Pure hardware experience για παλιά Adventures και όχι μόνο...
Pure hardware experience για παλιά Adventures και όχι μόνο...
- ben
- Topic Author
- Elite Member
- Just me!
Less
More
05 Ιουν 2020 01:21 #49313
by ben
Τα ωραιότερα μας χρόνια ήταν τα εφηβικά μας στα 1990's που παίζαμε μόνο adventures...
Pure hardware experience για παλιά Adventures και όχι μόνο... was created by ben
Καλησπέρα σε όλους!
Τα τελευταία τρία χρόνια με έπιασε μια μανία να φτιάξω παλιά μηχανήματα που είτε ήθελα, είτε είχα κατά το παρελθόν για να παίζω παλιά παιχνίδια και κυρίως Adventures σε πραγματικό Hardware εποχής χωρίς ασυμβατότητες.
Έχω καταφέρει να στήσω 386 (25 και 40 MHz), 486 (Dx2 VLB, DXx4 PCI), Pentium MMx, K6-III, για DOS και για Windows 3x-9x με midi daughterboards, μηχανήματα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
Πέρσι σε έναν Thinkpad 380z Pentium II, εγκατέστησα DOS και Windows 3.11 μιας και υπάρχουν drivers από την IBM και έτρεξα το Mission Critical, το Phantasmagoria, το Beneath a Steel Sky, το The Riddle of Master Lu και το αγαπημένο μου Prisoner Of Ice και η εμπειρία ήταν απίστευτη..! Θυμήθηκα τις παλιές καλές εποχές!
Δεν ξέρω εάν κάποιος από 'σας το έχει κάνει, αλλά να ξέρετε είναι ανεπανάληπτο το συναίσθημα! Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές του Vintage Hardware έχουν εκτοξευθεί.
Τα τελευταία τρία χρόνια με έπιασε μια μανία να φτιάξω παλιά μηχανήματα που είτε ήθελα, είτε είχα κατά το παρελθόν για να παίζω παλιά παιχνίδια και κυρίως Adventures σε πραγματικό Hardware εποχής χωρίς ασυμβατότητες.
Έχω καταφέρει να στήσω 386 (25 και 40 MHz), 486 (Dx2 VLB, DXx4 PCI), Pentium MMx, K6-III, για DOS και για Windows 3x-9x με midi daughterboards, μηχανήματα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
Πέρσι σε έναν Thinkpad 380z Pentium II, εγκατέστησα DOS και Windows 3.11 μιας και υπάρχουν drivers από την IBM και έτρεξα το Mission Critical, το Phantasmagoria, το Beneath a Steel Sky, το The Riddle of Master Lu και το αγαπημένο μου Prisoner Of Ice και η εμπειρία ήταν απίστευτη..! Θυμήθηκα τις παλιές καλές εποχές!
Δεν ξέρω εάν κάποιος από 'σας το έχει κάνει, αλλά να ξέρετε είναι ανεπανάληπτο το συναίσθημα! Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές του Vintage Hardware έχουν εκτοξευθεί.
Τα ωραιότερα μας χρόνια ήταν τα εφηβικά μας στα 1990's που παίζαμε μόνο adventures...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Less
More
11 Ιουν 2020 20:12 #49314
by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Pure hardware experience για παλιά Adventures και όχι μόνο...
Μπράβο! Εντυπωσιακό το εγχείρημα!. Αν επιτρέπεται, με τι οθόνες έχεις συνδυάσει τα παραπάνω συστήματα;
- ben
- Topic Author
- Elite Member
- Just me!
Less
More
22 Ιουν 2020 20:06 #49316
by ben
Replied by ben on topic Pure hardware experience για παλιά Adventures και όχι μόνο...
CRT δεν έχω πιά, είχα κάποτε ένα EMC SVGA color monitor, μετά μια Philips 104B, Mitsubishi Diamond Pro 740SB, Samsung Syncmaster 757 DFX. Κάπου έχω μια Proview PS508 15" και μια Sony Trinitron Multiscan 15sf II που τις μάζεψα πριν από 16, 17 χρόνια από φίλους και γνωστούς.
Χρησιμοποιώ μια Iiyama ProLite B1780SD-W1 LCD LED 17'' , η οποία υποστηρίζει όλα τα VESA modes που μας είναι απαραίτητα. Δεν είναι και CRT, αλλά είναι λευκή και με καλή απεικόνιση.
Χρησιμοποιώ μια Iiyama ProLite B1780SD-W1 LCD LED 17'' , η οποία υποστηρίζει όλα τα VESA modes που μας είναι απαραίτητα. Δεν είναι και CRT, αλλά είναι λευκή και με καλή απεικόνιση.