The Longest Journey Instalation Problems

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
03 Ιαν 2005 14:48 #3402 by Fallen Angel
The Longest Journey Instalation Problems was created by Fallen Angel
Το παιχνίδι έχει τις παρακάτω απαιτήσεις, τις οποίες υπερκαλύπτει το μηχάνημά μου:

Minimum System Requirements:
Windows 95/98, 2000, XP
Pentium 166 MMX
32 MB ram
4x CD-ROM Drive
Mouse and Keyboard
640*480 SVGA high colour (16bit) video card with 2 MB ram
Windows compatible sound device
300 MB free hard drive space

Recommended System Requirements:
Pentium II, 266 mhz
64 MB ram
3d accelarator card ( Direct 3d compatible ) with 4 mb ram
8x CD-ROM drive
1GB free hard drive space

Παρόλα αυτά, όταν προσπαθώ να το εγκαταστήσω μου πετάει ένα μήνυμα που λέει πως το παιχνίδι υποστηρίζει μόνο Win 95 / 98 κι όχι σε 2000 / ΧΡ και πιθανά να έχει προβλήματα. Το αγνοώ και συνεχίζω την εγκατάσταση. Σε κάποια φάση κολλάει όλο το μηχάνημα και δε δουλεύει ούτε το restart, μπορώ μόνο να το βγάλω από το ρεύμα για να επανέλθει.

Στο official site τους στην ερώτηση αν μπορεί να τρέξει σε 2000 / ΧΡ απαντάνε:
"Yes it does. While TLJ does not work under previous versions of Windows NT, Windows 2000 supports DirectX 7a, so TLJ should work just fine. However, if your version of TLJ was released prior to the North American version, the auto run function may not work correctly. If that's the case, explore the TLJ CD and run the setup.exe file manually. The same may apply to running the game; if the launcher doesn't appear, or if it crashes, try double-clicking the game.exe file in the installed directory to launch the game manually."

Δοκιμάζω λοιπόν κι εγώ να τα κάνω όλα manually... και πετάει το ίδιο μύνημα και κολλάει πάλι το μηχάνημα.

Το έχει εγκαταστήσει κανείς σε ΧΡ? Κι αν ναι... πώς τα κατάφερε?

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Ιαν 2005 15:00 #3403 by qrious

Fallen_Angel wrote:
Παρόλα αυτά, όταν προσπαθώ να το εγκαταστήσω μου πετάει ένα μήνυμα που λέει πως το παιχνίδι υποστηρίζει μόνο Win 95 / 98 κι όχι σε 2000 / ΧΡ και πιθανά να έχει προβλήματα. Το αγνοώ και συνεχίζω την εγκατάσταση. Σε κάποια φάση κολλάει όλο το μηχάνημα και δε δουλεύει ούτε το restart, μπορώ μόνο να το βγάλω από το ρεύμα για να επανέλθει.

όταν λες σε κάποια φάση κολλάει τι εννοείς? που ακριβώς? ξεκινάει να κάνει install φτάνει μέχρι κάποιο σημείο (πχ στο 50%) και κολλάει?
δοκίμασε να κανεις δεξί κλικ πάνω στο setup.exe και να το επιλέξεις compatibilty mode για windows 95.
επίσης δοκίμασε αν έχεις δυο cdrom στο pc σου να δοκιμάσεις να το κανεις install από το άλλο όχι από αυτό που το δοκιμάζεις τώρα.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
03 Ιαν 2005 20:34 #3404 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: The Longest Journey Instalation Problems

qrious wrote: όταν λες σε κάποια φάση κολλάει τι εννοείς? που ακριβώς? ξεκινάει να κάνει install φτάνει μέχρι κάποιο σημείο (πχ στο 50%) και κολλάει?
δοκίμασε να κανεις δεξί κλικ πάνω στο setup.exe και να το επιλέξεις compatibilty mode για windows 95.
επίσης δοκίμασε αν έχεις δυο cdrom στο pc σου να δοκιμάσεις να το κανεις install από το άλλο όχι από αυτό που το δοκιμάζεις τώρα.

Ξεκινάει την εγκατάσταση του παιχνιδιού κανονικά. Κάπου στο δεύτερο CD όμως κολλάει. Δεν αντιγράφει πια αρχεία, κολλάει το mouse και γενικά όλο το σύστημα. Δε δέχεται να γυρίσει στα win, δε δέχεται Ctrl-Shift-Del, δεν κάνει τίποτα με το κουμπί του πύργου για restart. Το βγάζω από το ρεύμα για να επανέλθει.

Το έχω ήδη βάλει να τρέξει σε compatibility mode για 95 αλλά δεν είδα καμμία διαφορά. Πετάει το μήνυμα όπως και πριν.

Το μόνο που μπορεί να φταίει (που σκέφτηκα τώρα που είπες για CD Rom) είναι πως προσπαθώ να το εγκαταστήσω από DVD Rom. Μπορεί να φταίει αυτό? :shock:
(Δυστυχώς δεν έχω CD Rom drive πάνω στο μηχάνημα αυτή τη στιγμή για να δω αν όντως φταίει αυτό, οπότε θα το ξαναδοκιμάσω αύριο μεθαύριο που θα αξιωθούμε να βάλουμε το CD Rom πάνω στο μηχάνημα.)

Αν δε δουλέψει ούτε αυτό θα επανέλθω. Thanks anyway!

More
03 Ιαν 2005 20:49 #3405 by qrious
Replied by qrious on topic The Longest Journey Instalation Problems
το καλύτερο θα ήταν πάντως να κανεις το δεύτερο cd ένα image και να το κανεις mount από κάποιο πρόγραμμα. (αν δεν κατάλαβες τίποτα πες μου να σου εξηγήσω). υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όπως τα λες πάντως να έχει πρόβλημα το δεύτερο cd και σε κάποιο σημείο να μην διαβάζετε (πχ γρατζουνιά η κάτι τέτοιο).

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
03 Ιαν 2005 23:06 #3406 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic The Longest Journey Instalation Problems
Λοιπόν, επειδή έχω μουλαρώσει τώρα με αυτό το παιχνίδι και ΘΑ μπει θέλει δε θέλει, ξαναπροσπάθησα να τα κάνω όλα από την αρχή. Επειδή αφήνει και στο control panel αρχειάκια (κάτι σαν 314 kb αντί για 1Mb που είναι κανονικά) και δε με αφήνει να το κάνω remove, το διέγραψα από τα program files κατευθείαν. Κάνω search σε όλο το μηχάνημα να βρει οποιοδήποτε αρχείο του και δε βρίσκει τίποτα. Ωραία μέχρι εδώ? Ωραίιιιααα... Ξεκινάω πάλι την εγκατάσταση (manually και με compatibility mode για win 95). Κι αυτή τη φορά αλλάζει τροπάρι. Προχωράει πέραν του δεύτερου CD εγκαθιστώντας τα πάντα κανονικά και κολλάει στο τρίτο, όπου πετάει το εξής σφάλμα:

An error occurred during the move data process: -117
Compnent: Level Files
File Group:
File: E:/08/02/02.xarc

Κι ο νοών νοείτω... εγώ πάντως γρι δεν κατάλαβα.

Τα CDάκια τα κοίταξα και φαίνονται άψογα, δεν έχουν την παραμικρή γρατζουνιά. Άσε που... δεν κόλλησε καν στο ίδιο σημείο αυτή τη φορά! :shock:

Τα περί image και mount φυσικά δεν τα κατάλαβα. Αλλά! επειδή είναι και καινούριο το μηχάνημα και δε θα ήθελα να το καταστρέψω κάνοντας περίεργα ενώ δεν ξέρω καν τι κάνω, πόσο εύκολο είναι αυτό που πρότεινες να κάνω? Keep in mind πως είμαι ά-σχε-τη! Να περιμένω καλύτερα πρώτα να δοκιμάσω να το τρέξω από CD Rom drive ή δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό? Αααααα... τα νεύρα μου βραδυάτικοοοο! :twisted:

More
03 Ιαν 2005 23:11 #3407 by qrious
με τον τρόπο που το περιγράφεις συνεχίζω να πιστεύω πως έχει να κάνει με τα cd απλά έτυχε αυτή την φορα να περάσει το σημείο που κόλλαγε. αν το ξαναδοκιμάσεις μπορεί να κολλάει πάλι.
το longest journey δεν έχει επιλογή για minimum install? ώστε να μην χρειάζεται να κανεις install όλο το game.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
03 Ιαν 2005 23:20 #3408 by Fallen Angel
OK then... θα δοκιμάσω το minimum. Η αλήθεια είναι πως πάντα το maximum δοκίμαζα μέχρι τώρα. Αν δε πιάσει ούτε αυτό θα δοκιμάσω αύριο να το τρέξω από CD Rom, κι αν δε πιάσει ούτε αυτό... απλούστατα θα πετάξω το παιχνίδι από τπ παράθυρο! :twisted:

More
03 Ιαν 2005 23:26 #3409 by qrious
το minimum install θα σου ζήτηση (κατά πασα πιθανότητα) μονο το πρώτο cd οποτε θα είσαι ok όσον αφορά το install.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
04 Ιαν 2005 00:08 #3410 by Fallen Angel
Δυστυχώς ζήτησε και το τέταρτο και κάπου στο 75% ξαναπέταξε σφάλμα. Άλλο αυτή τη φορά, αλλά σφάλμα. Κι αφού είχε εγκατασταθεί μια χαρά χωρίς προβλήματα όταν είχα τα 98, μάλλον δε φταίνε τα CD και δε θα βγάλω άκρη! Anyway... βαρέθηκα και τα παρατάω.

Να κάνω μόνο μια τελευταία ερώτηση: μπήκα στην amazon να πάρω το καινούριο που λένε και στο site τους. Αλλά εκτός από αυτό που έχω εγώ (The Longest Journey / Platform: Windows 95, Windows 98 ) έχει μόνο άλλο ένα (The Longest Journey: Xplosiv Range / Platform: Windows 95, Windows 98, Windows Me). Η χρυσή λεξούλα XP δεν αναφέρεται πουθενά! Το δεύτερο θα τρέχει και σε ΧΡ αφού τρέχει σε Μe ή θα έχω πάλι τα ίδια?

More
04 Ιαν 2005 00:38 #3411 by qrious
δεν υπάρχει περίπτωση το longest journey να μην τρέχει στα xp. είναι καθαρά θέμα του υπολογιστή σου. βεβαια original αν το πάρεις μπορεί να παίζει γιατί όπως ξανάπα μπορεί να φταίνε τα cd.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
04 Ιαν 2005 11:48 #3413 by Fallen Angel
Το παιχνίδι ΕΙΝΑΙ original! Λες να προσπαθούσα τόσες ώρες αν ήταν σπασμένο? Εκεί όντως λες πως φταίνε τα CD.

Anyway... ή που κάτι παίζει με το δικό μου μηχάνημα (γιατί κι εμένα μου φαίνεται απίστευτο να μην τρέχει σε ΧΡ) ή που χάλασαν τα CD (αν και μου φαίνονται μια χαρά). Τι να πω... Όπως και να 'χει, θα το δει σήμερα κι ένας φίλος που ξέρει και πέντε πράγματα από αυτά κι αν δεν... θα πάρω τη δεύτερη version που έχουν βγάλει.

Thanks for trying to help! :)

More
04 Ιαν 2005 16:19 #3415 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic The Longest Journey Instalation Problems

Fallen_Angel wrote: θα πάρω τη δεύτερη version που έχουν βγάλει.

Ισως νά φταίει τό CD ή DVD drive σου. Εχουν αρχίσει νά κυκλοφορούν εντελώς τής πλάκας μηχανήματα. Πρόσφατα άλλαξα τό δικό μου DVD, στά 5 παιχνίδια πού δοκίμασα, στά 3 έβγαζε μήνυμα λάθους ανάγνωσης, τά έβαζα στό παλιό μου CD καί τά διάβαζε μιά χαρά.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
04 Ιαν 2005 16:33 #3417 by Fallen Angel
Κι όμως έφταιγαν τα CD. Το πώς και το γιατί αφού δεν κόλλαγε πάντα στο ίδιο σημείο, μόνο αυτά ξέρουν. Όπως και να 'χει... κατέβηκα Αθήνα και πήρα από τις εκδόσεις του PC Master ένα τεύχος Gold που το είχε βάλει κάποτε σε DVD και το παιχνίδι τρέχει κανονικά τώρα.

Επιτέλους θα το παίξω λοιπόν το περιβόητο ταξίδι! :)