XP καί παλιότερα παιχνίδια

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
12 Φεβ 2005 11:45 #4192 by adreasnaxos

SchOOl_VicTIm wrote: Κατέβασα το παιχνίδι (237MB άουτς!) αλλά δεν μπορώ να το τρέξω καλά. Με τα χίλια ζόρια του έκανα install και ξεκίνησε με DosBox, αλλά δεν έχω ήχο καθόλου (για τα speeches ok αφού υποτίθεται ότι δεν περιλαμβάνονται στο download), φορτώνει πολύ αργά τις νέες τοποθεσίες, δεν μπορώ να βρω τρόπο να περάσω στην επόμενη ομιλία σε έναν διάλογο οπότε πρέπει να περιμένω περίπου 5πλάσιο χρόνο απ ότι θα έκανε το speech να το διαβάσει την κάθε πρόταση κάτι που το κάνει πρακτικά να μην παίζεται... :(
Το έχει τρέξει κανείς με XP;;
any help is welcome

SchOOl_VicTIm wrote: Έχοντας ασχοληθεί κατά το 90% χοντρικά της adventurικής μου εμπειρίας με "παλιά" παιχνίδια, έφτασα πλέον στο σημείο να θέλω να πω:
ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ADVENTURES!!! :evil:
Και πριν παρεξηγηθώ και αρχίσει το flaming από παλιούς και νέους λάτρεις των κλασσικών τίτλων του είδους, να εξηγήσω τι εννοώ. Βαρέθηκα να πρέπει κάθε φορά που θέλω να παίξω ένα από αυτά τα παιχνίδια να χρειάζεται να χαλάσω μισή, μια, 2, 3, 7 μέρες δοκιμών, ζογκλερικών, προσπάθειας, προβληματισμού, αναζήτησης λύσεων στο internet, ερωτήσεων σε forums technical help, χρησιμοποίησης patch κτλ κτλ κτλ προκειμένου να το δω να τρέχει αξιοπρεπώς στην οθόνη μου και να μπορέσει να μου μεταδώσει λίγη από την όποια μαγεία μπορεί να κρύβει. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι κυριολεκτικά!! Ξόδεψα τον τελευταίο μήνα να κατεβάζω ένα σωρό παιχνίδια που δεν είχα παίξει και τώρα που πήγα να αρχίσω να τα παίζω και ξαναβρέθηκα μπροστα στα γνωστά άγνωστα προβλήματα, έφτασα στα όριά μου...

King Crimson wrote: Prospathontas na egatasthsw to Amerzone, molis pathsw to Install mou emfanizetai to akolou8o mhnyma:
C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications.
kai me bgazei apo to setup....exei kaneis thn paramikrh idea? exw XP professional

Διαβάζοντας πρίν από κάποια χρόνια, τά άρθρα γιά τά XP, τό μόνο πού είχα καταλάβει ήταν ότι αποτελούσαν τόν νεκροθάφτη όλων τών μέχρι τότε παιχνιδιών. Κάποιες μικρές Λίστες πού είχαν αρχίσει νά κυκλοφορούν, ανέφεραν τά παιχνίδια πού ηταν συμβατά απ' όλα τά είδη, καί πού δέν ξεπερνούασαν τά 100.

Είναι μάλλον ματαιοπονία λοιπόν νά έχεις XP καί νά θέλεις νά παίζεις παλιά παιχνίδια. Από τήν άλλη, άν δέν κάνω λάθος, τά ΧP υποστηρίζουν τήν εγκατάσταση καί δεύτερου λειτουργικού συστήματος απ' όπου μπορεί νά κάνει εκκίνηση ο υπολογιστής. Αν ναί, βάλτε τά '98Β νά ηρεμήσετε. Ακόμα καί τά μισά απ' αυτά πού είναι γραμμένα γιά DOS παίζουν άψογα χωρίς τήν ανάγκη DosBox κλπ. (ειδικά μέ μιά soundblaster κάρτα ήχου).
Αν πάλι δημιουργούνται προβλήματα από τήν συνύπαρξη δύο λειτουργικών, πετάξτε μιά καί καλή τά XP καί βάλτε '98Β.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
12 Φεβ 2005 13:32 #4195 by Elessar
Για δείτε λίγο εδώ: home.earthlink.net/~angeldancer27/XpGameList.htm

Ο τύπος έχει καταφέρει να τρέξει μια λίστα παλαιότερων adventures στα XP και έχει φτιάξει συγκεκριμένες οδηγίες για το κάθε ένα απο αυτά. Περιλαμβάνονται πολλά παιχνίδια όπως για παράδειγμα, το πολύ δύσκολο να τρέξει ακόμα και σε Win98, Ripper

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
12 Φεβ 2005 13:41 #4196 by aiRness
Είναι ακόμα μεγαλύτερη ματαιοπονία να λες τέτοια πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να 'πετάξει' κάποιος τα XP ή τα 2000 για να βάλει 98Β, δηλ. έλεος...Τα windows 98 έχουν σοβαρότατα προβλήματα σχεδιασμού ως λειτουργικό σύστημα. Τα XP έχουν επίσης αρκετά προβλήματα αλλά είναι σαφώς βελτιωμένα. Το καλύτερο λειτουργικό της Microsoft (σύγχρονο έστω) είναι τα Windows NT. Τα 2000 λοιπόν που βασίζονται εκεί είναι το καλύτερο της λειτουργικό (με τα 1000 προβλήματα) μέχρι στιγμής. Προσωπικά στο debian GNU/Linux *όλα* τα oldies τρέχουν άψογα, ακόμα και adventures με τα χίλια μύρια προβλήματα έτρεξαν (βλ. Phantasmagoria 2). Το τι μπορείται απλά να κάνετε θα το αναφέρω στο τέλος του post για να τεκμηριώσω και τελικώς όσα γράφω.

Plz, μην γράφετε τέτοια πράγματα ατεκμηρίωτα γιατί είναι απαράδεκτο το να αφήνεις ένα λειτουργικό σύστημα για να πας πίσω σε ένα τρεισχειρότερο. Εννοείται πως δεν μιλάω μόνο για τα adventures τώρα ή για το gaming γενικά, αλλά για τα λειτουργικά συστήματα.

Πρόσφατα στο usenet διάβασα κάτι ενδιαφέρον. Ένα παιδί λοιπόν ήθελε να ασχοληθεί με κάποια oldies adventures και κάποιος του απάντησε εφόσον τραβάει ότι τράβαει να πάρει τον σωστό δρόμο και να πάρει ένα μηχανήμα που έχει να κάνει με gaming (βλ. κονσόλα). Σαν άποψη την συμμερίζομαι, γι'αυτό ανέλυσα τα παραπάνω, για PC's μιλάμε. Διέκρινα ένα προβληματάκι όμως. Το 'δικό' μας είδος εδώ είναι ιδιότροπο και έγραψε ιστορία σε amiga/pc. Το 95% δεν βρίσκεται σε κονσόλες. Καλώς ή κακώς λοιπόν δεν τρέχουν αξιόπιστα αυτά τα adventures πλέον. Μέχρι στιγμής το scummvm, dosbox κάνουν την δουλειά τους και *αυτή* είναι η λύση (άσε που έτρεξα adventures με dosbox που στα 98 απλά ΔΕΝ έτρεχαν). Δεν είναι λύση να γυρνάμε σε λειτουργικά κακογραμμένα και με πάσης φύσεως προβλήματα.

Οπότε...Η καλύτερη λύση από όποια πλευρά κι αν το παρατηρήσεις το όλο θέμα είναι πολύ απλά η χρήση παλιοτέρων computers. Εγώ έχω έναν 386DX με dos 6.22 και όλα λειτουργούν ρολόι (μιλάμε για adventures). Ακόμα και με έναν απλό Pentium, 486 η δουλειά γίνεται το ίδιο καλά και καλύτερα. Μεταχειρισμένοι pentium υπάρχουν ακόμα στην αγορά σε εξευτελιστικές τιμές.

Περιμένω απόψεις.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
12 Φεβ 2005 20:54 #4210 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic XP καί παλιότερα παιχνίδια

aiRness wrote: Είναι ακόμα μεγαλύτερη ματαιοπονία να λες τέτοια πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να 'πετάξει' κάποιος τα XP ή τα 2000 για να βάλει 98Β, δηλ. έλεος...Τα windows 98 έχουν σοβαρότατα προβλήματα σχεδιασμού ως λειτουργικό σύστημα. Τα XP έχουν επίσης αρκετά προβλήματα αλλά είναι σαφώς βελτιωμένα. Το καλύτερο λειτουργικό της Microsoft (σύγχρονο έστω) είναι τα Windows NT. Τα 2000 λοιπόν που βασίζονται εκεί είναι το καλύτερο της λειτουργικό (με τα 1000 προβλήματα) μέχρι στιγμής. Προσωπικά στο debian GNU/Linux *όλα* τα oldies τρέχουν άψογα, ακόμα και adventures με τα χίλια μύρια προβλήματα έτρεξαν (βλ. Phantasmagoria 2). Το τι μπορείται απλά να κάνετε θα το αναφέρω στο τέλος του post για να τεκμηριώσω και τελικώς όσα γράφω.

Plz, μην γράφετε τέτοια πράγματα ατεκμηρίωτα γιατί είναι απαράδεκτο το να αφήνεις ένα λειτουργικό σύστημα για να πας πίσω σε ένα τρεισχειρότερο. Εννοείται πως δεν μιλάω μόνο για τα adventures τώρα ή για το gaming γενικά, αλλά για τα λειτουργικά συστήματα.

Πρόσφατα στο usenet διάβασα κάτι ενδιαφέρον. Ένα παιδί λοιπόν ήθελε να ασχοληθεί με κάποια oldies adventures και κάποιος του απάντησε εφόσον τραβάει ότι τράβαει να πάρει τον σωστό δρόμο και να πάρει ένα μηχανήμα που έχει να κάνει με gaming (βλ. κονσόλα). Σαν άποψη την συμμερίζομαι, γι'αυτό ανέλυσα τα παραπάνω, για PC's μιλάμε. Διέκρινα ένα προβληματάκι όμως. Το 'δικό' μας είδος εδώ είναι ιδιότροπο και έγραψε ιστορία σε amiga/pc. Το 95% δεν βρίσκεται σε κονσόλες. Καλώς ή κακώς λοιπόν δεν τρέχουν αξιόπιστα αυτά τα adventures πλέον. Μέχρι στιγμής το scummvm, dosbox κάνουν την δουλειά τους και *αυτή* είναι η λύση (άσε που έτρεξα adventures με dosbox που στα 98 απλά ΔΕΝ έτρεχαν). Δεν είναι λύση να γυρνάμε σε λειτουργικά κακογραμμένα και με πάσης φύσεως προβλήματα.

Οπότε...Η καλύτερη λύση από όποια πλευρά κι αν το παρατηρήσεις το όλο θέμα είναι πολύ απλά η χρήση παλιοτέρων computers. Εγώ έχω έναν 386DX με dos 6.22 και όλα λειτουργούν ρολόι (μιλάμε για adventures). Ακόμα και με έναν απλό Pentium, 486 η δουλειά γίνεται το ίδιο καλά και καλύτερα. Μεταχειρισμένοι pentium υπάρχουν ακόμα στην αγορά σε εξευτελιστικές τιμές.

Περιμένω απόψεις.

1. Αυτό πού ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η χρησιμότητα ενός λειτουργικού κι οχι ο τρόπος σχεδιασμού του. Προσωπικά, είμαι εδώ καί χρόνια στά '98Β καί δέν έχω κανένα πρόβλημα.

2. Μπορεί κάποιοι νάχουν τήν δυνατότητα γιά 3-4 διαφορετικά κομπιούτερς, αλλά δέν μπορείς νά πείς σέ κάποιον στά σοβαρά, άντε πάρε 3-4 κομπιούτερς γιά νά μπορείς νά παίξεις κάποιο παιχνίδι. Επόμενο είναι λοιπόν ο σύγχρονος adventurάς νά περιοριστεί στή σαβούρα Νέας Γενιάς σάν μοναδικό μέσον πληροφόρησης γι' αυτά.

3. Τό "πετάξτε τά XP" είναι λίγο ακραίο γιά τούς περισσότερους, καί ειπώθηκε πιό πολύ γιά νά δείξει ότι σέ τελευταία ανάλυση υπάρχουν κι άλλες λύσεις.

4. Προσωπικά, δέν έχω τίς τεχνικές γνώσεις ούτε τήν εμπειρία γιά νά κρίνω τά διάφορα βοηθητικά προγράμματα πού κυκλοφορούν. Εχω κι εγώ 3 μηχανήματα (γιατί χρειάζεται κι ένα σχετικά πρόσφατο χωρίς 3D κάρτα) καί σέ λίγο θά πρέπει ν' αποχτήσω κι ένα τέταρτο μέ XP, όπως πάνε τά πράγματα.

5. Αυτοί πού τίς έχουν, όμως, άς μήν τίς κρατάνε κλειδωμένες στό ντουλάπι γιατί είναι τό υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα τού νέου adventurά. Μέ αποφθέγματα τού στύλ "όλα παίζουν μ' αυτό καί μ' εκείνο" δέν γίνεται τίποτα γιατί είναι γνωστό ότι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ, πώς νά τό κάνουμε; Καί δέν έγκειται τό πρόβλημα μόνο στά Dos παιχνίδια, αλλά καί σ' αυτά πού έγιναν γιά Windows. Μέχρι καί τού 2000 παιχνίδια βγαίνουν προβληματικά.

6. Ας απαντήσει κάποιος ειδήμων λοιπόν πάνω στήν απλούστερη λύση, άν μπορούν νά εγκατασταθούν τά '98 παράλληλα μέ τά XP. Κι άν όχι, άς κάτσει κι άς εξηγήσει μέ τό νί καί μέ τό σίγμα τίς ικανότητες τού κάθε βοηθητικού προγράμματος, τόν τρόπο χειρισμού του, πού τό βρίσκει κανείς καί χίλια δυό. Αλλιώς βγάλτε καί τό Advocaτe από τό όνομα τού site καί κάντε το Adventure Next Generation γιά νά ξέρει κι ο καθένας πού βρίσκεται. (Καί γιά νά μήν έχουμε παρεξηγήσεις, τό τελευταίο είναι υπερβολικό, αλλά είναι νά σού ανάβουν τά λαμπάκια μέ κάποια πράγματα).

ΥΓ. Ακόμα καί μέ Dos λειτουργικό δέν είναι απλά τά πράγματα. Ενα μήνα παιδευόμουνα νά μάθω από κάποιο βιβλίο τά τής διαχείρισης μνήμης γιά νά μπορώ νά κάνω κι ένα μενού μ' εκκίνηση μέ EMES ή όπως λέγονται, χωρίς καί μέ Upload τών βασικών λειτουργιών γιά νά μήν πιάνουν χώρο στή μνήμη.

More
12 Φεβ 2005 22:06 #4215 by Atrus
Ρωτώντας πας την πόλη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ρωτάτε να μάθετε πώς να τρέξετε τα adventures στα xp.Αντ' αυτού, προτιμάτε να έχετε 2 και 3 Pc. Ασχολούμαι χρόνια με combatibility issues και έχω να πώ ότι η πρόοδος είναι μεγάλη και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο μέλλον.

DOS παιχνίδια : Το DOSbox πλέον τρέχει το 95% των υπαρχόντων DOS adventure. Τρέχουν όλα τα adventure που έχω εκτός από κανά δυό (Synnergist και Angel Devoid - Say what?) και αυτά δεν τα έχω δοκιμάσει με την τελευταία έκδοση 0.63. Όποιος βρίσκει το Dosbox πολύπλοκο, ε τότε απλά δεν έχει ιδέα από DOS. Άσε που έχω Sounblaster 16, Gravis Ultrasound (!!), General Midi, Roland MT32 (SAY WHAT?!?!) στο πιάτο. Πάω στοίχημα πως δεν έχει ακούσει κανείς σας King's Quest ή Monkey Island έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν, δηλαδή με έξοδο MT32, είναι να σου σηκώνεται η τρίχα. Ούτε διαχείριση μνήμης, ούτε τίποτα.

Windows παιχνίδια : Παιχνίδια όπως το Amber : Journeys Beyond, Secrets of the Luxor, Ceremony of Innocence και άλλα, απλά ΔΕΝ τρέχουν στα XP. Τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Microsoft Virtual PC 2004. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην το έχει κανείς. Σε P2P προγράμματα το βρίσκεις αμέσως - 30mb download. Τα τρέχει άψογα.

Το πρόβλημα ποιό είναι? Βαριόμαστε να ασχοληθούμε μου φαίνεται...

Viva la Revolucion!

More
12 Φεβ 2005 22:51 #4216 by qrious
θα συμφωνήσω με τον atrus. με virtual pc με windows 95 μπορείς να τρέχεις τα πάντα απο παλια παιχνίδια.

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
13 Φεβ 2005 02:23 #4232 by adreasnaxos

Atrus wrote: Το πρόβλημα ποιό είναι? Βαριόμαστε να ασχοληθούμε μου φαίνεται...

Νά τό ανατρέψω λίγο τό ερώτημα, νά τό κάνω, "Βαριόμαστε νά εξηγήσουμε" μού φαίνεται.

Γιατί τό πρώτο πράγμα πού πρέπει νά πάρει κανείς σάν βάση είναι ότι απευθύνεται σέ άτομα πού δέν έχουν ασχοληθεί καθόλου μέ τό θέμα, κι αυτά πού ίσως εσένα σού φαίνονται απλά, στόν άλλον νά είναι βουνό.

Ενα adventurάδικο site απευθύνεται βασικά σέ αρχάριους, αυτός πού έχει στήν πλάτη του 300 παιχνίδια, σίγουρα έχει βρεί τούς τρόπους γιά νά λύσει τά προβλήματά του.

Ειδικά γιά τό DosBox, άν δέν άλλαζα τίς ρυθμίσεις σύμφωνα μέ κάποια βοήθεια πού βρήκα σέ ξένο site καί πού τήν μετέφερα κι εδώ (γιά ν' ακούσω ότι αυτά είναι γνωστά) ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΕ ΤΙΠΟΤΑ. Σουρνόταν καί τό παράταγες. Κι υπάρχουν κι άλλοι πού διαμαρτύρονται, δέν είναι δική μου ιδέα.

Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην το έχει κανείς.

Επειδή εγώ ούτε πού ξέρω κάν τί είναι αυτό, μήπως θάπρεπε νά κρεμαστώ στήν Πλατεία Συντάγματος;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ρωτάτε να μάθετε

Δέν υπάρχει λόγος ν' αναβιώνονται σχολικές περίοδοι, "Κύριε καθηγητά, τί νά κάνω;" Αν ήταν έτσι νά μήν κάθεται κι ο άλλος ο κακομοίρης νά παιδεύεται μέ τήν πρώτη σελίδα καθημερινά, νά τού στέλνουμε μηνυματάκια, "κύριε Qrious έχουμε κανένα νέο σήμερα;"
Υποτίθεται ότι υπάρχει επίγνωση κάποιων προβλημάτων κι όποιος μπορεί νά προσφέρει βοήθεια τό κάνει από μόνος του.

Αντί λοιπόν νά καταναλωνόμαστε σέ αστείους διαξιφισμούς, κάνε τόν κόπο καί γράψτα όπως θά τά εξηγούσες σ' ένα παιδάκι 15 χρονών καί βάλτα ωραία καί καλά σ' ένα καινούριο topic, όπου θά μπορεί ο καθένας νά συμπληρώνει τίς εμπειρίες του, μπάς καί βγεί καμιάν άκρη τελικά.

More
13 Φεβ 2005 18:39 #4243 by aiRness
Αντρέα:

1. Την χρησιμότητα ενός OS εξηγώ και εγώ παραπάνω και επιμένω οτί αυτό που ζητάς απο χρήστες είναι απλά παράλογο. Το ότι εισαι με 98 και είσαι ευχαριστημένος έχει να κάνει με το ότι πολύ απλά δεν έχεις δοκιμάσει κάτι καλύτερο, άρα η κρίση σου έχει μικρή επιφάνεια όσον αφορά τα OS (aka, operating systems). Και εγώ είχα windows, αλλά ευχαριστημένος δεν ήμουνα ποτέ. Κατάλαβε οτι δεν μπορείς να μιλάς για OS και να αναφέρεις βάλτε 98,95, 3.1 κοκ. Δεν είναι λογική αυτό, αλλά ένα είδος πανικού. Look for the alternative...Δεν σκέφτηκες και κάτι, αρκετά adventures αφού κυκλοφορήσει η ms το νεό της 'OS', δεν θα μπορείς να τα παίξεις στα 98 σου.

2. Δεν τίθεται θέμα δυνατοτήτων...Έλεος δηλ. με 40 ευρώ αγοράζεις PIII. Για oldies βολεύομαι έχω ξαναπεί στο debian GNU/Linux μια χαρά με τo dosbox.

4. Ακριβώς, τα είπα στο 1.

5. Προβληματικά παιχνίδια θα βγαίνουν και το 3000, δεν είναι εκεί το θέμα. Χα, έχω τρέξει adventures στο debian που στα 98 δεν έτρεχαν, με το wine (<!-- w --> www.winehq.org <!-- w -->). Μπορώ να σου δώσω και sshots να δεις. Μιλαμε για adventures που είχαν απαιτήσεις τα windows, όχι το dos. Το πρόβλημα είναι ότι τα καινούργια δεν παίζουνε φυσικά, είναι θέμα εταιρειών και marketing.

6. Εννοείται αυτό. Εγκαταστήστε τα 98 πρώτα και μετά τα XP (για ευκολία το αναφέρω) και ο NT boot loader θα κάνει την δουλειά που θέλετε. Ξανααναφέρω επί τη ευκαιρία btw το πρόβλημα της συμπεριφοράς σου και ότι πρέπει να μάθεις να ακούς και να καταλαβαίνεις πράγματα που δεν γνωρίζεις δεν είναι κακό, χαλάρωσε.

ΥΓ. Δώσε μου κάποιο mail να σου γράψω tutorial αν θες πως να στήσεις ένα μηχανήμα και πως να διαχειριστείς την συμβατική μνήμη. (Είναι EMS όχι EMES).

Later,

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
13 Φεβ 2005 20:16 #4248 by adreasnaxos

aiRness wrote: Αντρέα...Later,

Ειπώθηκαν πολλά καί διάφορα, κι όπως γίνεται σ' αυτές τίς περιπτώσεις, ξεχάστηκε τό κεντρικό θέμα.

Δέν αναφέρομαι στόν εαυτό μου. Εγώ μέ τόν α ή β τρόπο, κατάφερα νά μήν έχω κανένα πρόβλημα (ακόμα καί αυτά τά μέ ή χωρίς ems τά είχα κάνει πρίν 10 από χρόνια).

Αναφέρομαι σ' αυτούς πού ξεκίνησαν τελευταία καί πού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σ' ένα λειτουργικό εχθρικό στά παιχνίδια πού θέλουν νά παίξουν. Κοιτάζοντας πόσα posts έχουν γίνει μέ σχετικά παράπονα, καταλαβαίνεις καί τό μέγεθος τού προβλήματος.

Καί λέω ότι, όντας σ' ένα site πού προσπαθεί νά τούς υποστηρίξει στίς adventurάδικες επιλογές τους*, όπως δημοσιεύει καί νέα, κριτικές, patches, κλπ. άς γίνει καί ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ πάνω στό πώς νά ξεπεράσουν αυτά τά προβλήματα.

Μέ απλά λόγια καί ξεκινώντας από τό αβ, άς μπεί σέ μιά ενότητα ο κάθε τρόπος πού έχει αποδειχτεί αποτελεσματικός. ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Πού υπάρχει τό κάθε πρόγραμμα, τί ανάγκες έχει, πώς μπορεί νά ρυθμιστεί, σά νά πρόκειται γιά διδασκαλία σχολικής τάξης. Ετσι ώστε νά αποχτήσει τή σιγουριά κι ο άλλος ότι ο χρόνος του δέν θά πάει χαμένος καί δέν θά βρεθεί νά ουρλιάζει από τήν τσαντίλα του σάν τόν Victim.

Υπάρχοντας αυτή η βάση πληροφοριών, εύκολα μετά μπορούν ν' αντιμετωπιστούν μεμονωμένες περιπτώσεις πιθανής διαφοροποίησης στό μηχάνημα τού καθενός.

Αυτό είναι όλο.

Διαφορετικά, μέ μεμονωμένες πληροφορίες ή υποδείξεις, δέν γίνεται δουλειά. Η φράση "κατέβασε τό DosBox" δέν θά βοηθήσει καί πολλούς γιά τόν απλούστατο λόγο ότι χωρίς τόν διπλασιασμό τών cycles π.χ., ό,τι καί νά βάλει θά σέρνεται. Καί δέν είναι κι απαραίτητο ή αναγκαίο στό κάτω-κάτω ο άλλος νά ξέρει απ' αυτά. Ενα παιχνίδι θέλει νά παίξει, όχι νά κάνει σεμινάριο κομπιουτερικής.

Κι αφού υπάρχουν κάποια άτομα πού έχουν κι εμπειρία καί γνώσεις, άς αφιερώσουν κάποια ώρα γιά νά στήσουν έναν κατατοπιστικό, απλό οδηγό συμβουλών.

* Καί μήν ξεχνιόμαστε, adventurάς δέν λέγεται μόνον αυτός πού έχει παίξει 50 ή 100 ή παραπάνω παιχνίδια, σάν site απευθύνεσαι καί σ' αυτόν πού χτές τού χάρισαν ένα κομπιούτερ κι αύριο βγαίνει στή γύρα γιά νά βρεί κάποιο παιχνίδι νά παίξει. Αυτοί άλλωστε αποτελούν καί τήν βάση τών sites.

More
14 Φεβ 2005 01:02 #4252 by aiRness
Ναι ωραία όλα αυτά αλλά υπάρχουν και τα manuals...Είναι απλό το θέμα. Δέχομαι οτι μπορεί κάποιος να μην ξέρει αγγλικά μόνο, ας μεταφράσει κάποιος τα σημαντικότερα, αλλιώς όλα αναφέρονται στα man.
Σου ξαναναφέρω την πρόταση για τα περι συμβατικής μνήμης και του μηχανήματός σου. Αν θες κάτι στείλε μου ένα mail στο airness at the.forthnet.gr να σου εξηγήσω.

Later again,

ΥΓ. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι περισσότεροι *δεν* έχουν προβλήματα να χρησιμοποιήσουν το dosbox, όσοι έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό επίσης δεν έχει διαβάσει προσεκτικά το manual. Πίστεψε με οι περισσότεροι δεν το κάνουν...

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
14 Φεβ 2005 13:13 #4255 by adreasnaxos

aiRness wrote: Σου ξαναναφέρω την πρόταση για τα περι συμβατικής μνήμης και του μηχανήματός σου. Αν θες κάτι στείλε μου ένα mail στο airness at the.forthnet.gr να σου εξηγήσω.

Τήν έχω φτιάξει πλέον, πρίν από 10 χρόνια.