πρόβλημα παίζοντας still life
- Topic Author
- Visitor
28 Οκτ 2005 06:49 #6298
by
πρόβλημα παίζοντας still life was created by
αντιμετωπίζω ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα που με εμποδίζει απ το να παίξω το Still Life. Εκεί που παίζω ωραία και καλά, κάποια στιγμή χωρίς πρφανή αιτία, σβήνει η οθόνη και το όλο σύστημα μπαίνει σε κάτι σαν να λέμε suspension mode απ το οποίο όμως δεν επανέρχεται ότι και να κάνω και ως μόνη επιλογή μου μένει να κάνω reboot. αυτό συμβαίνει κάθε περίπου 5-10 λεπτά παιχνιδιού, σε ακανόνιστες στιγμές όμως. μερικές φορές πιο γρήγορα, μερικές φορές πιο αργά.
το πρόβλημα δε πρέπει να είναι κατ ανάγκη του παιχνιδιού. και άλλες φορές έχει τύχει στο άσχετο να σβήνει ξαφνικά η οθόνη σαν να προσπαθεί να μπει σε suspension, αλλά στο 99% των περιπτώσεων (πρέπει να είναι καμιά 10-15αρια φορές στον 1 χρόνο που έχω το pc) αμέσως από μόνο του επανέρχεται πάλι.
έχω τις ρυθμίσεις για σβησιμο της οθόνης για εξοικονόμηση ενέργειας στο ανενεργό οπότε δε μπορεί να προκαλείται από εκεί. επίσης δοκίμασα να παίξω με το router κλειστό, μπας και προκαλείται από τυχόν firewalls ή άλλα προγράμματα που προσπαθούν να κάνουν μια σύνδεση αλλά το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά.
αν μπορεί κανείς, help me please γιατί έχω πολύ καιρό να παίξω adventure και τα νεύρα μου τεντώνουν
το πρόβλημα δε πρέπει να είναι κατ ανάγκη του παιχνιδιού. και άλλες φορές έχει τύχει στο άσχετο να σβήνει ξαφνικά η οθόνη σαν να προσπαθεί να μπει σε suspension, αλλά στο 99% των περιπτώσεων (πρέπει να είναι καμιά 10-15αρια φορές στον 1 χρόνο που έχω το pc) αμέσως από μόνο του επανέρχεται πάλι.
έχω τις ρυθμίσεις για σβησιμο της οθόνης για εξοικονόμηση ενέργειας στο ανενεργό οπότε δε μπορεί να προκαλείται από εκεί. επίσης δοκίμασα να παίξω με το router κλειστό, μπας και προκαλείται από τυχόν firewalls ή άλλα προγράμματα που προσπαθούν να κάνουν μια σύνδεση αλλά το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά.
αν μπορεί κανείς, help me please γιατί έχω πολύ καιρό να παίξω adventure και τα νεύρα μου τεντώνουν
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Less
More
28 Οκτ 2005 07:51 #6299
by Mortal
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Replied by Mortal on topic πρόβλημα παίζοντας still life
Μήπως (και με καμία βεβαίοτητα) στο BIOS έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή προστασίας συστήματος αν η θερμοκρασία περάσει κάποιο όριο; Πολύ χοντρό και ίσως και παράλογο στην ιδέα, μα ποτέ δεν ξέρεις.
- Topic Author
- Visitor
28 Οκτ 2005 08:33 #6300
by
Replied by on topic πρόβλημα παίζοντας still life
καταρχήν δεν έχω πειράξει ποτέ μου τα BIOS. και δεύτερων, για ρίξε μια ιδέα πώς μπορω να το δω/φτιάξω αν είναι αυτό (ναι είμαι άσχετος απ αυτά)
- Elessar
- Team
Less
More
28 Οκτ 2005 08:39 #6301
by Elessar
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Replied by Elessar on topic πρόβλημα παίζοντας still life
Μόνο στο Still Life σου συμβαίνει αυτό ή γενικότερα;
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Topic Author
- Visitor
28 Οκτ 2005 08:45 #6302
by
μόνο με αυτό, ή τουλάχιστον τόσο συχνά μόνο με αυτό. θυμάμαι μου είχε ξαναγίνει και με το Silent Hill4 μια φορά αλλά μέχρι εκεί. στο Still Life μου το βγάζει επαννειλημένα κάθε 10 λεπτά μες στο game κατά μέσο όρο
- Mortal
- Adventure's Advocate
Less
More
28 Οκτ 2005 09:04 #6303
by Mortal
Το μόνο πρόβλημα που είχα συναντήσει ήταν με το Antiliasing και αυτό πιθανόν να είναι χάρη στην παλιά κάρτα που έχω (Σταύρο εσύ δεν μου το είχες πεί.
Αλήθεια σε άλλα 3D παιχνίδια παίζει κανονικά;
Αναβάθμισες τους drivers της κάρτας γραφικών, το DirectX;
Όσο για το BIOS δεν θυμάμαι ακριβώς την επιλογή του αλλά αν έχεις ένα από τα κλασσικά awards (το DEL στο startup δεν πιστεύω ότι δεν το 'χεις πατήσει ούτε μια φορά τότε είναι στην 3-4 επιλογή και πιο κάτω από τα επιτρεπτά State λειτουργίας του υπολογιστή (έχουμε S1 έως S5, αλλά συνηθέστερα είναι τα S1, S3 με πλέον πρόσφατο (από ότι λέγεται, δεν το έχω δει ποτέ) το S5)), αν δεν είναι εκεί θα πρέπει σε κάποια από τις επιλογές να δεις την αναφορά σε θερμοκρασίες λειτουργίας (αν σε κάποια επιλογή έχεις κάποιο σχετικά χαμηλό όριο υπερθέρμανσης, αν δηλαδή ο επεξεργαστής δουλεύει στους 55 βαθμούς πχ, και εσύ του έχεις 60 ως όριο, μόλις πιάσει αυτήν την θερμοκρασία θεωρητικά κλείνει).
Αν έχεις AMD ψάξε κάπου να λέει για έξυπνη διαχείρηση ανεμιστήρα και απενεργοποίησε την (πολλές φορές λέγεται πως είναι υπεύθυνη για περίεργες αντιδράσεις του συστήματος, αλλά λόγω του ότι είμαι Intelάς δεν το γνωρίζω από πρώτο χέρι). Αλλά και πάλι μου φαίνεται παράδοξο.
Στην κάρτα γραφικών θα πήγαινα πιο άμεσα, αλλά για ένα χρόνο μηχάνημα που λες δεν είναι παλιά (εγώ την έχω 2 χρόνια και περισσότερο, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα).
Για τσεκάρισε λίγο λοιπόν όλα αυτά αν μπορείς και πες μας και πάλι.
(Και το Silent Hill, είχε πολλά bugs και ήταν περίεργα γραμμένο, μετά από κάποια αλλαγή drivers μου έπαιξε εμένα.)
Πάρε για καλό και κακό τους τελευταίους (έστω πιο πρόσφατους εγκεκριμένους) drivers και βάλε μέσα και το DirectX revision c, (έρχεται μαζί με όλα τα πρόσφατα παιχνίδια).
Αλήθεια σε άλλα 3D παιχνίδια παίζει κανονικά;
Αναβάθμισες τους drivers της κάρτας γραφικών, το DirectX;
Όσο για το BIOS δεν θυμάμαι ακριβώς την επιλογή του αλλά αν έχεις ένα από τα κλασσικά awards (το DEL στο startup δεν πιστεύω ότι δεν το 'χεις πατήσει ούτε μια φορά τότε είναι στην 3-4 επιλογή και πιο κάτω από τα επιτρεπτά State λειτουργίας του υπολογιστή (έχουμε S1 έως S5, αλλά συνηθέστερα είναι τα S1, S3 με πλέον πρόσφατο (από ότι λέγεται, δεν το έχω δει ποτέ) το S5)), αν δεν είναι εκεί θα πρέπει σε κάποια από τις επιλογές να δεις την αναφορά σε θερμοκρασίες λειτουργίας (αν σε κάποια επιλογή έχεις κάποιο σχετικά χαμηλό όριο υπερθέρμανσης, αν δηλαδή ο επεξεργαστής δουλεύει στους 55 βαθμούς πχ, και εσύ του έχεις 60 ως όριο, μόλις πιάσει αυτήν την θερμοκρασία θεωρητικά κλείνει).
Αν έχεις AMD ψάξε κάπου να λέει για έξυπνη διαχείρηση ανεμιστήρα και απενεργοποίησε την (πολλές φορές λέγεται πως είναι υπεύθυνη για περίεργες αντιδράσεις του συστήματος, αλλά λόγω του ότι είμαι Intelάς δεν το γνωρίζω από πρώτο χέρι). Αλλά και πάλι μου φαίνεται παράδοξο.
Στην κάρτα γραφικών θα πήγαινα πιο άμεσα, αλλά για ένα χρόνο μηχάνημα που λες δεν είναι παλιά (εγώ την έχω 2 χρόνια και περισσότερο, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα).
Για τσεκάρισε λίγο λοιπόν όλα αυτά αν μπορείς και πες μας και πάλι.
(Και το Silent Hill, είχε πολλά bugs και ήταν περίεργα γραμμένο, μετά από κάποια αλλαγή drivers μου έπαιξε εμένα.)
Πάρε για καλό και κακό τους τελευταίους (έστω πιο πρόσφατους εγκεκριμένους) drivers και βάλε μέσα και το DirectX revision c, (έρχεται μαζί με όλα τα πρόσφατα παιχνίδια).
- Topic Author
- Visitor
28 Οκτ 2005 09:37 #6306
by
έχω ATI RADEON 9600 128MB οπότε δε πρέπει να φταίει αυτή. θα δοκιμάσω να μπω BIOS κι ελπίζω να βγάλω κάποια άκρη και να λυθεί το πρόβλημα
edit: τελικά δεν ήταν στα BIOS το πρόβλημα. μόλις μπήκα και η εν λόγω επιλογή ήταν disabled. τώρα κατεβάζω και κάτι drivers για τη κάρτα αν και δε νομίζω να είναι αυτή που φταίει αλλά ίδωμεν...
edit: τελικά δεν ήταν στα BIOS το πρόβλημα. μόλις μπήκα και η εν λόγω επιλογή ήταν disabled. τώρα κατεβάζω και κάτι drivers για τη κάρτα αν και δε νομίζω να είναι αυτή που φταίει αλλά ίδωμεν...
- Topic Author
- Visitor
28 Οκτ 2005 09:51 #6307
by
Mortal έχεις ιδέα που να ψάξω για αυτή την έξυπνη διαχείρηση ανεμιστήρα γιατί κοιτάζω γύρω γύρω και δε βρίσκω τίποτα. έχω AMD Athlon 64 3,2gb
πάντως στα BIOS αυτά τα σχετικά τα κοίταξα και ήταν όλα disabled
πάντως στα BIOS αυτά τα σχετικά τα κοίταξα και ήταν όλα disabled
- Mortal
- Adventure's Advocate
Less
More
28 Οκτ 2005 10:17 #6311
by Mortal
Smart Fan Management, Processor Fan, Smart Temperature Administration μήπως; Δεν το ξέρω βρε παιδί, από φιλαράκι και εγώ το άκουσα πως συμβαίνει, και δεν είμαι και βέβαιος αν θα βοηθήσει καθόλου στην περίπτωση σου. Το ανεμιστήριο της ATI σου δουλεύει ρολόι; Πολύ χοντρό αυτό.
Γενικά με τα λάθη αν δεν έχεις πέσει πάνω τους, για να τα έχεις πάθει, μπορεί να είναι αρκετά πραγματάκια υπεύθυνα. Worst case κόψε ότι έξτρα (ότι πιστεύεις πως μπορεί να βαραίνει το σύστημα βάλτο off) έχεις στα settings ποιότητας εικόνας του παιχνιδιού (για τον ήχο δεν θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά, αλλά γενικά σε ελάχιστα παιχνίδια έχω ακούσει/διαβάσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα). Εξοικονόμηση ενέργειας; Κάποιο Firewall (π.χ παλαιότερα είχα συναντήσει πρόβλημα με κάποιο παιχνίδι και το NIS, αλλά γενικά δεν τρέχουν καθόλου όταν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα);
Α! Και για ρίξε και μια ματιά στην επιτάχυνση του DirectX, μήπως και μια σκάλα πιο κάτω σου δουλέψει. ("Ειδική" έκδοση του παιχνιδιού αλήθεια
Γενικά με τα λάθη αν δεν έχεις πέσει πάνω τους, για να τα έχεις πάθει, μπορεί να είναι αρκετά πραγματάκια υπεύθυνα. Worst case κόψε ότι έξτρα (ότι πιστεύεις πως μπορεί να βαραίνει το σύστημα βάλτο off) έχεις στα settings ποιότητας εικόνας του παιχνιδιού (για τον ήχο δεν θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά, αλλά γενικά σε ελάχιστα παιχνίδια έχω ακούσει/διαβάσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα). Εξοικονόμηση ενέργειας; Κάποιο Firewall (π.χ παλαιότερα είχα συναντήσει πρόβλημα με κάποιο παιχνίδι και το NIS, αλλά γενικά δεν τρέχουν καθόλου όταν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα);
Α! Και για ρίξε και μια ματιά στην επιτάχυνση του DirectX, μήπως και μια σκάλα πιο κάτω σου δουλέψει. ("Ειδική" έκδοση του παιχνιδιού αλήθεια