Discworld 2
- Thanoss
- Topic Author
- Elite Member
Less
More
10 Φεβ 2006 05:14 #7318
by Thanoss
Discworld 2 was created by Thanoss
Ρε παιδιά, ξέρει κανένας πως μπορεί να παίξει το Discworld 2 στα XP?
Έχω δοκιμάσει όλα τα κόλπα που ξέρω (DOSBox, Abandon Loader, σκέτο το VDMSound, ρυθμίσεις compatibility στα Window μπας και πιάσει) και απλά δεν λέει να δουλέψει.
Μέχρι στιγμής πάντως, πιστεύω οτι ο μόνος σίγουρος τρόπος να παίζεις παλιά παιχνίδια στο PC είναι να έχεις και ένα installation των Windows 95/98 και να δουλεύεις με dual boot.
Έχω δοκιμάσει όλα τα κόλπα που ξέρω (DOSBox, Abandon Loader, σκέτο το VDMSound, ρυθμίσεις compatibility στα Window μπας και πιάσει) και απλά δεν λέει να δουλέψει.
Μέχρι στιγμής πάντως, πιστεύω οτι ο μόνος σίγουρος τρόπος να παίζεις παλιά παιχνίδια στο PC είναι να έχεις και ένα installation των Windows 95/98 και να δουλεύεις με dual boot.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Less
More
10 Φεβ 2006 05:32 #7320
by giovanna
Replied by giovanna on topic Discworld 2
Προχτές που το δοκίμασα μου έτρεξε μια χαρά κάτω απο ΧΡ. Το έχω στην origanal μορφή σε δύο Cd. Δεν ξέρω δυστυχώς τίποτα άλλο να σου πω. Πάντως μερικά αντίγραφα που υπάρχουν στο Internet, λείπουν βασικά κομμάτια του παιγνιδιού, οπότε είναι τελείως αδύνατο να τρέξει.
- Thanoss
- Topic Author
- Elite Member
Less
More
10 Φεβ 2006 06:28 #7321
by Thanoss
Replied by Thanoss on topic Discworld 2
Κι εγώ το original έχω, αλλά ενώ κάνει install μια χαρά, δε λέει να τρέξει με τίποτα.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
10 Φεβ 2006 08:05 #7328
by Fallen Angel
Nothing happens unless first a dream...
Replied by Fallen Angel on topic Discworld 2
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το
link
μήπως βρεις μια απάντηση σε αντίστοιχο πρόβλημα με το δικό σου.
- Thanoss
- Topic Author
- Elite Member
Less
More
10 Φεβ 2006 21:36 #7338
by Thanoss
Sorry Fallen_Angel, αλλά το link που μου έδωσες το βγάζει νεκρό.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
10 Φεβ 2006 23:32 #7341
by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Discworld 2
Ναι, όντως! Ενώ χθες δούλευε κανονικά. :shock: Ξαναδοκίμασέ το αν θες αύριο, μήπως απλά έχουν κάποιο πρόβλημα. Δε ξέρω τι γίνεται. Το συγκεκριμένο site τυχαία το είχα βρει και δε το πολυεπισκέπτομαι, να σου πω την αλήθεια.
- Three Headed Monkey
- Elite Member
Less
More
13 Φεβ 2006 03:43 #7381
by Three Headed Monkey
Look! A three headed Monkey!!!
Replied by Three Headed Monkey on topic Discworld 2
Καλησπέρα!
Δείτε αυτό το link, εγώ δοκίμασα με το VDMSound και το VBEPlus, και το παιχνίδι παίζει μια χαρά, εκτός από τον ήχο...Δεν έχω καθόλου ήχο, και πιθανόν δεν έχω κάνει κάτι σωστά στο vdms...ξέρει κανείς σας πώς μπορώ να ρυθμίσω το vdms ούτως ώστε να έχω ήχο;
Οι δοκιμές με το dosbox από μόνο του δεν απέδωσαν καρπούς, μιας και παρόλο που κατάφερα να το εγκαταστήσω κανονικά, όταν προσπαθούσα να το τρέξω δεν έβρισκε το cd-rom,το οποίο όμως είχα ήδη κάνει mount...
Δείτε αυτό το link, εγώ δοκίμασα με το VDMSound και το VBEPlus, και το παιχνίδι παίζει μια χαρά, εκτός από τον ήχο...Δεν έχω καθόλου ήχο, και πιθανόν δεν έχω κάνει κάτι σωστά στο vdms...ξέρει κανείς σας πώς μπορώ να ρυθμίσω το vdms ούτως ώστε να έχω ήχο;
Οι δοκιμές με το dosbox από μόνο του δεν απέδωσαν καρπούς, μιας και παρόλο που κατάφερα να το εγκαταστήσω κανονικά, όταν προσπαθούσα να το τρέξω δεν έβρισκε το cd-rom,το οποίο όμως είχα ήδη κάνει mount...
- Three Headed Monkey
- Elite Member
Less
More
13 Φεβ 2006 03:47 #7382
by Three Headed Monkey
Replied by Three Headed Monkey on topic Discworld 2
Λοιπόν, το διόρθωσα το πρόβλημα...δεν έφταιγε το vdms, απλά πρέπει πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι να τρέξετε το setsound.exe και να επιλέξετε το κατάλληλο driver...με trial&error θα βρείτε το κατάλληλο...Με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι δουλεύει 100% οκ σε μένα σε XP βέβαια!
- Thanoss
- Topic Author
- Elite Member
Less
More
13 Φεβ 2006 08:11 #7383
by Thanoss
Λοιπόν παίδες (ζητώ συγνώμη από τις κυρίες για την προσφώνηση) βρήκα το πρόβλημα και τη λύση. Κατ' αρχήν, όλα τα προβλήματα του Discworld 2 ξεκινάνε οταν κάνεις το install για windows από το Autoplay επειδή βγάζει αρχείο που δεν δέχεται το "πείραγμα" με το VDMSound (στο δικό μου μηχάνημα τουλάχιστον), ένα DW2win.exe αν θυμάμαι σωστά το όνομα. Αν κάνεις install την έκδοση για DOS (ουτώς ώστε να δημιουργηθεί το DW2.bat) και μετά το τρέξεις με VDMSound δεν έχεις πρόβλημα. Αν δεν κάνω λάθος, το copy.bat που φτιάχνεις με τις οδηγίες της σελίδας που προσέφερε ο Three Headed Monkey (thanks monkey, many bananas to you!) κάνει ακριβώς αυτό (install την DOS έκδοση του Discworld 2). Απο εκεί και πέρα τρέχει χαλαρά με VDMSound.
Εγώ έλυσα τελικά το πρόβλημα χρησιμοποιώντας DOSbox για να κάνω install την DOS έκδοση και μετά χρησιμοποίησα το VDMSound για να το τρέξω. Τώρα το τρέχω μέσα από το Abandon-loader μόνο και μόνο επειδή μ' αρέσει να έχω όλα τα παλιά παιχνίδια μου τακτοποιημένα και σε ένα μέρος.
Αυτά και συγνώμη για το μακροσκελές post.
Εγώ έλυσα τελικά το πρόβλημα χρησιμοποιώντας DOSbox για να κάνω install την DOS έκδοση και μετά χρησιμοποίησα το VDMSound για να το τρέξω. Τώρα το τρέχω μέσα από το Abandon-loader μόνο και μόνο επειδή μ' αρέσει να έχω όλα τα παλιά παιχνίδια μου τακτοποιημένα και σε ένα μέρος.
Αυτά και συγνώμη για το μακροσκελές post.
- merlin1
- Elite Member
Less
More
19 Μάι 2006 05:35 #8671
by merlin1
Replied by merlin1 on topic Discworld 2
na me pali edo gia to discworld 2
to pezo sto dosbox oloklirono ta 2 rites ke mu zita to 2o cd. ke ta 2 cd ta exo se cue images, prospathisa na xrisimopiiso to hotkey pu change disk images( ctrl-f4) me kanena apotelesma.dil h moni lisi ine na ta grapso se cdakia
to pezo sto dosbox oloklirono ta 2 rites ke mu zita to 2o cd. ke ta 2 cd ta exo se cue images, prospathisa na xrisimopiiso to hotkey pu change disk images( ctrl-f4) me kanena apotelesma.dil h moni lisi ine na ta grapso se cdakia