GABRIEL KNIGHT 1 XP

• hoyas
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
03 Μάι 2006 06:43 #8177 by hoyas
Replied by hoyas on topic GABRIEL KNIGHT 1 XP
Θα μέ ενδιέφερε πραγματικά να αναφέρεις κάποιους από τους λόγους αυτούς, αν φυσικά υπάρχει χρόνος. Και αν θελεις μου εξηγείς γιατί αποτελεί ασέβεια προς δημιουργό (εννοείται, το είπα και χθες ότι άν χρειάζεται η συνέναιση της αναγκαστικά θα ζητηθεί) να θέλω να κυκλοφορήσει το GK4 και ας είναι και δώρο με τον Αγγελιοφόρο.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Μάι 2006 07:12 #8182 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic GABRIEL KNIGHT 1 XP
HOYAS: to pos einai ta grafika den exei kamia sxesi. Ta gabriel knight einai toso oraia paixnidia mono kai mono giati i Jane Jensen egrapse katapliktika senaria kai ploki. Gabriel Knight xoris Jane Jensen den orizete.

Episis i synainesi tis Jane Jensen den xreiazete nomika, to copyright to exei i Sierra (kai pleon opoios exei agorasei tin sierra, les vivendi se pistevo :)
Alla einai aseveia pros ton dimiourgo na pareis to dimiourgima tou, na to kakopoiiseis kai na bgaleis kati monos sou xoris ayton me to idio onoma. Oxi oti tha tin enoiazei tin Vivendi ayto.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

• hoyas
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
03 Μάι 2006 07:48 #8185 by hoyas
Σίγουρα τα gabriel knight είναι αυτά που είναι γιατί η Jane Jensen δημιούργησε και σκιαγράφησε αυτόν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα με τα δικά του συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Του έδωσε συγκεκριμένη θέση στον χωροχρόνο, συγκεκριμένη οικονομικοκοινωνική υπόσταση και γενικότερα φιλοσοφία ζωής. Από εκέι και πέρα τα σενάρια ήταν αριστουργηματικά αλλά βασισμένα σε χιλιοειπωμένους θρύλους (βλ. βουντού, λυκανθρώπους, grail και αίμα Χριστού). Αν διατηρηθεί ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ σε κάθε του υπόσταση (και δεν δούμε τον ήρωα το 2220 στον Άρη να ηγείται ομάδας μισθοφόρων εναντίον της επανάστασης για την απελευθέρωση των Κούρδων) και γίνει σωστή δουλειά υπάρχει πιθανότητα να βγει κάτι καλό.

More
03 Μάι 2006 10:26 #8188 by giovanna
Replied by giovanna on topic GABRIEL KNIGHT 1 XP
@Hoyas

Ε όχι και στον Αρη, λίγο τραβηγμενο δεν το βλέπεις.

Και γιατί δεν ήτανε υπέροχα όλα τα προηγούμεν παιγνίδια, ναι βουντού, λυκάνθρωπους εγώ τα βρήκα πανέμορφα. Και όταν έψαχνα για το αίμα του Χριστού, έζησα την πιό ωραία εμπειρία της ζωής μου.

Το Gabriel Knight 3 για μένα ήτανε απλώς υ π έ ρ ο χ ο.

Magari οι προγραμματιστές τους να μας δώσουν ένα καινούργιο Gabriel Knight, τόσο υπέροχο και αξεπέραστο όπως το 3. Απλώς αξεπέραστο, υπέροχο, τέλειο, με τον πιό ωραίο γρίφο που έχω λύσει ποτέ στην ζωή μου. Ναι αυτό του να βρώ τις συντεταγμένες και να βρώ το SPOT. Πέρασα ημέρες και ώρες πάνω σε αυτό τον γρίφο, αλλά ποτέ δεν τι μετάνοιωσα. :?

More
03 Μάι 2006 10:30 #8189 by aiRness
Replied by aiRness on topic GABRIEL KNIGHT 1 XP
Hoya: Μα και να διατηρηθεί ο χαρακτήρας δεν σημαίνει πως θα έχουμε ιστορία της προκοπής. Έλα και εσύ στην θέση του δημιουργού. Πρόσφατο παράδειγμα είναι και το V for Vendetta (αν έχεις δει λίγο τα κόμιξ θα καταλάβεις) για τα περί δημιουργών. Οπότε (στα adventures πάλι) σωστή δουλειά εν έτη 2006, για να δικαιολογήσω και την δημιουργία GK4 χωρίς JJ, δεν πρόκειται να γίνει...

Το Gabriel Knight είναι πιο περίπλοκο σε σχέση με άλλα adventures. Η ιστορία έχει αρκετά μεγάλο βάθος (υπάρχουν και βιβλία άλλωστε) και δεν μιλάμε για κάτι πολύ απλό. Άλλωστε η δημιουργός είναι συγγραφέας και η ικανότητά της φαίνεται ξεκάθαρα στην ιστορία. Είμαι σίγουρος 99.9%, αν όχι 100%, ότι δεν γίνεται κάποιος πολύ απλά να πάρει έναν χαρακτήρα που δημιούργησε ένας συγγραφέας και να κάνει μια ιστορία ακόμα... Όχι δεν είναι τόσο απλό, άμα ήταν ας έβγαιναν και 10 GK's που λέει ο λόγος.

Ένα παράδειγμα που αντικρούει αυτά που λέω (και δεν τα αντικρούει πάλι) είναι το Monkey Island 3. Λείπει ο μεγάλος Ron Gilbert. Δεν είδαμε και ποτέ άλλο mi από αυτόν όμως. Βέβαια το mi3 ήταν ποιοτικότατο adventure και για μένα η σειρά Monkey Island είναι από τις καλύτερες (για μερικούς η καλύτερη) σειρές adventure όλων των εποχών. Όμως πιο το βάθος της ιστορίας...; Άρα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστείς σε ένα τέτοιο adventure. ΠΑΛΙ όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν ξέρω άμα έχεις διαβάσει και τι ήθελε πραγματικά να κάνει ο Ron Gilbert στο mi3 άν το σχεδιάζε ο ίδιος, έμενα πραγματικά μου άρεσαν πάρα πολύ οι ιδέες του, φαντάσου πως θα ένιωσε λοιπόν όταν είδε το "παιδί" του, απλά δεν έγινε και τίποτα (λέμε τώρα...) επειδή το mi3 ήταν όντως καλό.

Πολύ απλά... Με το Gabriel Knight εν έτη 2006 (το τονίζω αυτό, η αγορά είναι τραγικότατη) δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο και δεν θέλω προσωπικά. Ας αφήσουν και κανέναν ιστορικό τίτλο να ησυχάσει και ας κοιτάξουν να βοηθήσουν τα adventures με νέες ιδέες.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
03 Μάι 2006 10:32 #8190 by giovanna
Replied by giovanna on topic GABRIEL KNIGHT 1 XP
Κρίμα και εγώ έκανα τόσα όνειρα, Δεν πειράζει, τελικά θα το δείξει ο χρόνος :shock:

• hoyas
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
03 Μάι 2006 20:08 #8197 by hoyas
Απάντηση προς giovanna: και βέβαια ήτανε και τα τρία υπέροχα (φαντάζεσαι να λέμε κάποτε και τα 7 ήταν υπέροχα?). Αυτό που ήθελα να πω είναι οτί παρά το γεγονός ότι ήταν υπέροχα, το σενάριο βασίστηκε σε ήδη γνωστά θέματα και δεν δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, όπως για παράδειγμα στο LOOM ή στα SYBERIA. Έτσι, βασιζόμενη η εταιρία σε κάτι αντίστoιχο (π.χ. ο Δράκουλας ζει αυτός μας οδηγεί ή ο Elvis αν προτιμάτε) και πάντα αναλογιζόμενη την ευθύνη που φέρει λόγω του ειδικού βάρους του τίτλου κάτι καλό μπορεί να γίνει.

Απάντηση προς aiRness: έχεις ακούσει ποτέ την άποψη φιλολόγων που έχουν μελετήσει τα έργα της Άγκαθα Κρίστι και του Ιουλίου Βερν ότι πιθανότατα να υπήρχαν συνεργάτες των δύο τεράστιων συγγραφέων που έγραφαν βιβλία αντί αυτών, ωστε τελικά να φθάσουν σ' αυτόν τον αριθμό έργων ο καθένας? Γιατί λοιπόν δεν μπορεί να αναλάβει κάποιος άλλος επαγγελματίας συγγραφέας την συγγραφή της ιστορίας?Στο κάτω κάτω δεν ζητάμε να γραφεί και η συνέχεια του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Την συνέχεια του Χάρι Πότερ ζητάμε και αυτό νομίζω πως μπορεί να γίνει (χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν από τους δύο). Εξάλλου πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου και για το V for... Εγώ που δεν είμαι φαν του κόμικ βρήκα πολύ συμπαθητική την εν λόγω ταινία.Δεν θα πρέπει να κρίνουμε από το αν ικανοποιήθηκε η δική μας προσδοκία για το αν είναι καλή ή όχι μια μεταφορά αγαπημένου μας βιβλίου, κομικ, παιχνιδίου, φιλμ σε άλλο είδος. Η γνώμη των τρίτων παρατηρητών μετράει.Έγω είμαι πορωμένος με τα Silent Hill και γούσταρα την ταινία αλλά η κοπέλα μου ακόμα ξερνάει, όπως και άλλοι φίλοι μου και άσχετοι με το παιχνίδι. Αυτά. back to work now

More
03 Μάι 2006 21:11 #8205 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic GABRIEL KNIGHT 1 XP
Συμφωνω με τον HOYAS και με τη λογικη οτι δεν κρινεται και η πορεια της ανθρωποτητας αν γινει και μια δοκιμη για ενα αξιοπρεπες GK και το παραδειγμα του ΜΙ3 ειναι σωστο airness (και το 4 καλουτσικο ηταν).Το ζητημα ειναι οτι μαλλον δε θα βγει οποτε τζαμπα συζηταμε.Αν ηθελε και η ιδια η JJ να βγαλει το GK4 θα το παλευε περισσοτερο πιστευω

• hoyas
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
04 Μάι 2006 04:31 #8221 by hoyas
Επιτελούς! Μετά από 2 μέρες βρέθηκε και ένας χριστανός να συμφωνήσει μαζί μου (δεν πιστεύω να το κάνεις για το DREAMFALL, μια πλάκα κάναμε). Και εγώ να συμφωνήσω ότι και η JJ δεν πολυθέλει για δικούς της λόγους. Και να διαφωνήσω στο ότι μιλάμε τζάμπα. Το παιχνίδι πιθανότατα δεν θα βγει ποτέ αλλά κατά την γνώμη μου μια κουβέντα ποτέ δεν γίνεται τζάμπα.

More
04 Μάι 2006 06:37 #8224 by aiRness
Μάλλον δεν διαβάσατε προσεκτικά αυτά που αναφέρα. Επιμένω στην άποψή μου βασικά (για να μην τα ξαναγράφω) και θα τονίσω αυτή τη φορά τα νέα adventures και όχι όπως προείπα τα zombies. Δώστε κάτι νέο στον λάο και κάντε κάτι με το είδος.

Τώρα αυτό με την άποψη των φιλολόγων δεν μου λέει κάτι Hoyas. Υποθέσεις είναι αυτά. ΔΕΝ είπα δεν μπορεί να το ανάλαβει κάποιος το έργο, είπα δεν θέλω. Τέτοιες τακτικές (ΑΝ το adventure είναι καλό εν τέλη) θα ικανοποιήσουν εμάς που είμαστε fans του Gabriel Knight κυρίως. Πίστεψέ με δεν πρόκειται να γίνει καλή δουλειά σε αυτή την εποχή, είναι τρελό ρίσκο να το κάνουν όπως τα προηγούμενα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή (μιας και μιλάμε για τίτλο γίγαντα) του εκάστοτε adventure. Επιμένω, ας επικεντρωθούμε στους καινούργιους τίτλους και πως μπορεί όχι πλέον να επιζήσει το είδος, αλλά να γίνει το είδος που όλοι ζήσαμε για την εποχή που ζούμε.

• hoyas
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
04 Μάι 2006 08:34 #8229 by hoyas
Εν πάση περιπτωσει είνσι πολύ δύσκολο αλλά και ανώφελο να προσπαθώ να αλλάξω εγώ γνώμη σε εσένα και εσύ σε εμένα. Απλά θα ήταν θετικό να σκεφτεί ο καθένας μας ότι ίσως ο άλλος έχει δίκιο. Με δυό λόγια το GK4 πρέπει να βγεί. Ε? Τι λες?

More
04 Μάι 2006 09:55 #8232 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic GABRIEL KNIGHT 1 XP
Ενταξει ΗΟΥΑS ειχα καταλαβει οτι κανεις πλακα για το dreamfall (θα σου ζητουσα 10Ε καινουριο παιχνιδι;!) ! :D
airness εγω δεν πιστευω πως ΠΡΕΠΕΙ να βγει GK4. Αλλα αν βγει και ειναι καλο δε θα με πειραξει καθολου, το αντιθετο μαλιστα!

Σκεψου και το αλλο, να βγαλει η Jensen καποτε νεο Γαβρηλο Ιπποτη και να ειναι πατατα γιατι θα ηθελε να κανει κατι "επαναστατικο".
Ενω αλλοι τριτοι developers, με το φοβο των ιουδαιων ισως να εβγαζαν καλυτερο παιχνιδι στην τελικη (τελως παντων πολυ υποθετικο σεναριο).
Αυτα τα λεω γιατι ισως να προτιμουσα το 3 σαν ενα απλο 2d με prerendered γραφικα.Αυτη η ελευθερη καμερα που πολλοι λατρεψαν νομιζω πως εκανε το παιχνιδι λιγο αχταρμα και αχανες στο παιξιμο του (που ειναι ο gabriel - που ειναι η καμερα οεο;)

More
04 Μάι 2006 12:47 #8235 by aiRness
Hoyas: Συζήτηση κάνουμε δεν τρέχει τίποτα.. Θα ήθελα, αλλά μόνο με την Jane Jensen για τους διάφορους λόγους (περί το μέλλοντος του είδους και το era που περνάμε) που ανέπτυξα. Πονεμένη ιστορία είναι το Grey Matter, όχι το GK4...

neo: Την επανάσταση την έκανε το 1999 όταν όλοι πέσανε να την φάνε πριν βγει το GK3 και όταν βγήκε κλειστήκανε στο μαντρί τους, δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Το interface ήταν απλά φοβερό για την εποχή του και συγχαρητήρια για το ρίσκο και την επιτυχία στο GK3. End of story.

• hoyas
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
05 Μάι 2006 22:39 #8275 by hoyas
Πως μα γείωσες έτσι? ʼκου End of Story. Έχεις δίκιο όμως. Πλατειάσαμε αρκετά. Αν είναι να ρθει θε να ρθεί και αν δεν ερθεί μαγκία του.

More
06 Μάι 2006 03:54 #8306 by aiRness
Με συγχωρείς άμα σε έθιξα, δεν θα το ξανακάνω :)

Άκου σας γείωσα...