Daemonica

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
28 Νοε 2006 04:44 #13346 by giovanna
Daemonica was created by giovanna
Το Daemonica είναι ένα παιγνίδι μυστηρίου που διαδραματίζεται στην μεσαιωνική Αγγλία. Εσύ παίζεις τον ρόλο του Nicholas Farepoynt, που είναι κυνηγός τους Beast, ενας ερευνητής, που τον ονομάζουνε Haresh al-Dorem, δηλαδή αυτός που μπορεί και μιλάει με τους νεκρούς.

Ο δήμαρχος ενός μικρού χωριού του Cavon, σε καλεί να βρεις την αιτία θανάτου ενος μικρού κοριτσιού. Φτάνοντας εκεί ανακαλύπτεις ότι και άλλοι νέοι ανθρώποι έχουν δολοφονηθεί χωρίς να υπάρχει κάποια φανερή αιτία. Τι συμβαίνει σε αυτό το χωριό? Τι κάνει τους κατοίκους του να βυθίζονται όλο και πιο βαθιά στην παράνοια?

Το παιγνίδι διαδραματίζεται στις εξής πράξεις:

Act 1 Blind Justice
Act 2 Voice and Darkness
Act 3 Shadow of Past
Act 4 Onset of Darkness
Act 5 Face to Face

Είναι ένα παιγνίδι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια που πραγματικά σε συναρπάζει γιατί κάθε στιγμή που περνάει σε βάζει άλο και πιο βαθειά σε ένα μυστηριώδη, ανατρεπτικό κόσμο και πραγματικά δαιμονικό, με όλη την σημασία της λέξης.

Η έκπληξη μου ήτανε ότι όταν μιλούσα με τους χαρακτήρες δεν είχα speach, όπως τα παλιά παιγνίδια του 1990, αλλά απλώς έβλεπα τους διαλόγους γραμμένους με υπότιτλους. Περίεργο, αλλά τι να πώ. Φωνή έχεις μόνο όταν ακούς τις σκέψεις του ήρωα.

Σημειωτέον ότι το παιγνίδι το έπαιξα με το patch που κυκλοφορεί καί έτσι μπόρεσα να έχω τους υπότιτλους σε απλή γραμματοσειρά, παρά την αρχική που ήτανε μια γραμματοσειρά μεσαιωνική, κακή επιλογή, κατά την γνώμη μου γιατί ήτανε δύσκολο να διαβαστεί. Αλλά το patch το διορθώνει, συν ότι κάνει πιό εύκολο την συλλογή των διαφόρων φυτών που σου είναι απαραίτητα, για να αναπληρώνεις τις δυνάμεις σου και όπως επίσης να φτιάχνεις το φίλτρο που πρέπει να πιείς για να ταξιδεύεις στην χώρα των νεκρών.

Τα γραφικά είναι προοπτικής τρίτου προσώπου, δεν είναι η τελειότηα, αλλά αυτό που είναι όμορφο, είναι οι διάφορες λεπτομέρεις που υπάρχουν στους χώρους που κινείσαι. Ενω περπατάς ξαφνικά ξεσπαει βροχή, με αστραπές κ.λπ., πουλιά πετάνε, κοτόπουλα τρώνε και το χειρότερο απο όλλα (αυτό απευθύνεται στα κορίτσια περισσότερο) υπάρχουν πολλά μα πολλά ποντίκια παντού. Τι να πω, είπαμε ρεαλισμός αλλά όχι και έτσι, κάποια στιγμή πραγματικά αηδίασα. Τελως πάντων.

Στις διάφορες τοποθεσίες μετακινείσαι με ένα υπέροχο χάρτη. Τό μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς για μια φορά έναν χώρο και αυτός αυτόματα προστείθεται στον χάρτη σου. Μετά με ένα απλό κλίκ επάνω σε αυτό το σημείο τηλεμεταφέρεσαι αυτόματα.

Το ωραίο όμως είναι ότι εαν επιλέξεις εσύ ένα ορισμένο σημείο που θέλεις να πας, απλώς κάνεις κλίκ επάνω στον χάρτη, μπαίνει ένα πράσινο Χ, και αυτόματα εμφανίζεται στην οθόνη σου ένα Πράσινο βέλος, που εαν το ακολουθήσεις σε πηγαίνει στο σημείο που θέλεις.

Στο site του παιγνιδιού <!-- w --> www.meridian <!-- w --> εχει ένα χάρτη με όλα τα βότανα (δυστυχώς δεν ξέρω πως να τον ανεβάσω εδώ , για να τον δείτε) που σας δείχνει την ακριβή θέση που μπορείς να βρεςι τα βότανα. Ετσι χωρίς χρονοτριβές και άσκοπο χάσιμο χρόνου, κάνωντας κλικ επάνω στο herb που θέλεις να συλλέξεις, ο χάρτης το οριοθετεί, και το πανέμορφο πράσινο βέλος σε οδηγεί στο ακριβές σημείο. Πανέξυπνο. Μπράβο τους

Η μουσική σας συνοδεύει πανέμορφα στην περιπέτεια σας.

Υπάρχουν και δυο-τρείς μονομαχίες οι οποίες είναι αρκετά εύκολες (σκεφτείται και εγώ κατάφερα να τις ξεπράσω) απλώς πριν απο αυτές να έχετε την μπάρα της υγείας σας γεμάτη.

Πριν το τέλος σώστε το παιγνίδι σας, για να μπορέσετε να δείτε και τα τρία εναλλακτικά finale τα οποία είναι διααφορετικά και σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα πάρετε.

Οι γρίφοι είναι ελάχιστοι και πανεύκολοι.

Αυτό που με ενόχλησε ότι το παιγνίδι έχει λίγες θέσεις για σώσιμο και έτσι αναγκαστικά σώζεις τα παιγνίδια σου σβύνοντας τα παλαιότερα. Οπως επίσης και οι λίγες θέσεις στο inventory σου για να αποθηκεύεις τα αντικείμενα που συλλέγεις κατά την διάρκεια της περιπετειας.

Βοηθό σου έχεις πάντα το ημερολόγιο σου όπου εκεί καταγράφονται τα πάντα.

Δείτε το, δεν είναι κακό, θα σας ξαφνιάσει λίγο αλλά όταν το συνηθίσεται, θα εθιστείται με την πλοκή του.

:rolleyes:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Visitor
  • Visitor
28 Νοε 2006 09:07 #13347 by
Replied by on topic Daemonica
Διάβασα ότι έχει πολλούς μα πάρα πολλούς διαλόγους.

Το link που αναφέρεις μας βγάζει σε άσχετο θέμα ή είναι η ιδέα μου;

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
28 Νοε 2006 11:09 #13348 by giovanna
Replied by giovanna on topic Daemonica
@eragon

Ναι έχει πολλούς διαλόγους, αλλά όλοι είναι απαραίτητοι για την δράση.

Για το site, τι να σου πω, εγώ Meridian4, έγραψα και πήρα το χάρτη με τα herbs. :oops: