Phantasmagoria 2 review

• f2bnp
  • f2bnp's Avatar Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
09 Σεπ 2007 17:13 #17127 by f2bnp
Phantasmagoria 2 review was created by f2bnp
Το Phantasmagoria 1 που είχε κυκλοφορήσει το 1995 μόλις ένα χρόνο πριν το 2ο,δημιουργήθηκε από την Roberta Williams και επρόκειτω για ένα πολύ βίαιο adventure που παρότι κατακρίθηκε,πούλησε σχετικά καλά.Έπειτα ήρθε το Phantasmagoria 2 το οποίο θα σας παρουσιάσω εδώ.

Σενάριο - 8/10

Είσαι ο Curtis(επίθετο δεν θυμάμαι :P)και έχεις μόλις ένα χρόνο που έχεις βγει από το Ψυχιατρείο λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζες.Όλον αυτόν τον καιρό τα πράγματα ήταν καλά έλα όμως που κάτι πάει στραβά.Ξαφνικά αρχίζεις να ακούς φωνές,να έχεις παραισθήσεις,συνάδελφοι δολοφονούνται και...
Δεν συνεχίζω άλλο διότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σενάριο με ανατροπές και 2 διαφορετικά τέλη.

Interface - 7/10

Το παιχνίδι έχει ένα ιδιόμορφο interface point&click και μπορεί να μπερδέψει.Ο χαρακτήρας μας μένει πάντα σε μία σταθερή θέση του δωματίου του οποίου βρισκόμαστε και μπορεί να χρησιμοποιήσει αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο ή από το inventory.Μπορεί να κινηθεί μόνο από δωμάτιο σε δωμάτιο.Οι ομιλίες με άλλους χαρακτήρες δεν έχουν επιλογές.Βλέπουμε ένα σύντομο συνήθως FMV βίντεο και μπορούμε να τους ξαναμιλήσουμε για άλλο θέμα.

Γραφικά - 8/10

Κρίνοντας για την εποχή του τα FMV είναι εξαιρετικής ποιότητως.Τα πάντα είναι fmv εκτός από συγκεκριμένα δωμάτια,αντικείμενα σημεία που είναι 3D.

Ήχος - 8/10

Η μουσική είναι το κάτι άλλο και δένει απίστευτα με το παιχνίδι καθώς και δημιουργεί την ατμόσφαιρα.Τα ηχητικά εφφέ όμως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Ατμόσφαιρα - 9/10

Το παιχνίδι κυριολεκτικά σε ρουφάει ύστερα από ένα σημείο.Παρότι το βαριόμουν ώρες ώρες,το προχωρούσα μόνο και μόνο για να δω τι θα συμβεί στην συνέχεια!Το παιχνίδι έχει μία ατμόσφαιρα καλοσκηνοθετημένου θρίλερ δημιουργώντας ένα συνεχές άγχος!

Πρόκειται για ένα καλό παιχνίδι που ίσως να το απολαύσετε.Δυστυχώς,παρότι 5 CD είναι πολύ μικρό και ΠΑΡΑ πολύ εύκολο.Εγώ το τερμάτισα σε 3 μέρες πάντως.Να πω επίσης ότι το παιχνίδι δεν πούλησε καθόλου καλά και απαγορεύτηκε σε μερικές χώρες κυρίως λόγω της σκηνής sex που είχε.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Σεπ 2007 17:24 #17128 by Elessar
Replied by Elessar on topic Phantasmagoria 2 review
Καλώρισες φίλε!

Επρόκειτο όντως για ένα αρκετά ατμοσφαιρικό παιχνίδι που είχε προκαλέσει αίσθηση όταν κυκλοφόρησε. Ήταν - όπως λες και εσύ - πολύ εύκολο ενώ η ατμόσφαιρα του ήταν πολύ αρρωστημένη, θυμάμαι μου είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση τότε.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
09 Σεπ 2007 21:29 #17129 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Phantasmagoria 2 review
Έχω ξαναπεί πως δεν είμαι ούτε στο ελάχιστο αντικειμενική όταν μιλάω για το συγκεκριμένο παιχνίδι μιας κι ήταν το πρώτο που έπαιξα, αλλά αφού βρήκα αφορμή, θα το ξαναπώ: Ήταν ένα αριστούργημα! Τρομαχτικό, ατμοσφαιρικό, αγχωτικό... πανέμορφο! :-)

Nothing happens unless first a dream...

More
09 Σεπ 2007 22:17 #17130 by aiRness
Replied by aiRness on topic Phantasmagoria 2 review
Kαι σου φταίει μετά το dott, το space quest και το rex nebular.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

• f2bnp
  • Elite Member
  • Elite Member
More
09 Σεπ 2007 23:59 #17131 by f2bnp
Replied by f2bnp on topic Phantasmagoria 2 review
Το παιχνίδι το τερμάτισα πρόσφατα και παρότι μικρός σε ηλικία μπορώ να πω ότι γέλασα σε κάποια σημεία.Βέβαια εαν το έβλεπα την εποχή που βγήκε θα το θεωρούσα super duper φοβερό αλλά όπως και να το κάνουμε το παιχνίδι είναι 11 χρόνων.Btw η ιστορία για το πως έμαθα για αυτό το παιχνίδι είναι ολίγον περίεργη.Το 96' είχε πάρει ο αδερφός μου ένα demo disc από κάποιο ξένο περιοδικό και είχε μέσα πολλά demos.Έτσι λοιπόν ήμουν εγώ 4 χρονών και χάζευα timelapse και κάτι τέτοια(ότι καταλάβαινα τέλοσπάντω :P)ώσπου πέφτω σε ένα video αρχείο.Το ανοίγω και βλέπω ένα trailer γεμάτο βία,αίμα,sex και φυσικά εκπληκτική μουσική.Ήταν το trailer του!Το είδα όλο φυσικά και αμέσως έτρεξα να κρυφτώ είχα καταφοβηθεί!Νόμιζα ότι επρόκειτω για θρίλερ!Την εικόνα αυτήν δεν θα την ξεχάσω ποτέ.Πρόκειται για μία από τις πιο έντονες εμπειρίες μου όταν ήμουν μικρότερος που θυμάμαι ξεκάθαρα.Επίσης προσπαθούσα να καταλάβω τι σενάριο είχε!Είχα φτιάξει δικιές μου ιστορίες.Το παιχνίδι έπεσε στα χέρια μου μόλις φέτος από έναν φίλο του αδερφού μου και αμέσως τρελάθηκα όταν κατάλαβα ποιο είναι.

Trailer εδώ:

youtube.com/watch?v=NnjZoVokb80

More
10 Σεπ 2007 23:35 #17140 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Phantasmagoria 2 review

F2bnp wrote: Trailer εδώ:

youtube.com/watch?v=NnjZoVokb80

Ααα... πολύ ωραίο trailer έχει και δεν είχε τύχει να το δω. Σαν από ταινία θρίλερ είναι. :)

Nothing happens unless first a dream...

• f2bnp
  • Elite Member
  • Elite Member
More
11 Σεπ 2007 07:23 #17146 by f2bnp
Replied by f2bnp on topic Phantasmagoria 2 review
Ακριβώς είναι φοβερό!Η μουσική συγχρονίζεται απόλυτα με την εικόνα παρότι το συγκεκριμένο χαλάει γιατί δεν συγχρονίζονται κανονικά.Μουσική,μοντάζ,χαρακτήρες τα πάντα δείχνουν για καλοσκηνοθετημένη ταινία θρίλερ!

More
08 Φεβ 2011 14:46 #31308 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Phantasmagoria 2 review
Ξεθάβω το thread αυτό (4 χρόνια μετά,LOL! :P ),λόγω μιας συζήτησης που είχαμε στο πρόσφατο me(a)ting του forum για το εν λόγω παιχνίδι.Το ερώτημα λοιπόν είναι:

Τι κατάλαβε ο καθένας μας από το τέλος του και κυρίως
Warning: Spoiler!

Επίσης,αξίζει να πούμε ότι κυκλοφόρησαν αρκετές εκδόσεις του παιχνιδιού.Μία από όλες ήταν full uncut,οι υπόλοιπες είχαν κομμένες είτε τις σκηνές βίας είτε τις σκηνές σεξ.Η πρώτη που κυκλοφόρησε στη χώρα μας ήταν η full uncut,μετά γίνανε εισαγωγή και οι άλλες δύο.

Τέλος,μπορείτε εδώ να βρείτε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την σχεδιάστρια του τίτλου,Lorelei Shannon.

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

• f2bnp
  • Elite Member
  • Elite Member
More
08 Φεβ 2011 15:01 #31310 by f2bnp
Replied by f2bnp on topic Re: Phantasmagoria 2 review
Ορίστε τι πιστεύω ότι έγινε, αν και έχω να παίξω το παιχνίδι από τότε που έγραψα το review.
Warning: Spoiler!

My 2 cents :P

More
07 Οκτ 2011 19:13 #33922 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Phantasmagoria 2 review
Μερικές φορές νομίζω ότι ο υπερβολικός ρεαλισμός είναι κακός όταν σε ένα παιγνίδι σε κάθε κλικ που κάνεις οπουδήποτε ακόμα και στον καθρέφτη να βλέπεις κομματισμένους ανθρώπους, Ζόμπι, τέρατα, άτομα να ξεριζώνουνε την καρδιά τους και τα σπλάχνα τους, τι να πω. Ίσως την πρώτη φορά που το είχα παίξει ήμουν αρκετά νέα και τα άντεχα όλα αυτά, τώρα μάλλον που γέρασα δεν τα αντέχω. Και ναι είναι αυστηρά ακατάλληλο ακόμα και για ενήλικες.

Ίσως όταν κυκλοφόρησε πραγματικά η Sierra να ταρακούνησε τους απανταχού παίκτες αλλά ήτανε το τελευταίο παιγνίδι που κυκλοφόρησε με βιντεοσκοπημένους χαρακτήρες. Προσπάθησα να παίξω το Phantasmagoria 1 αλλά δυστυχώς δεν παίζει γιατί κρασάρει συνέχεια και δεν ξέρω εάν το δεύτερο παιγνίδι είναι η συνέχεια του πρώτου.

Η παντελή έλλειψη υπότιτλων με κούρασε αφάνταστα γιατί παρόλο τα Αγγλικά μου είναι τέλεια υπήρχανε στιγμές που ανάθεμα εάν καταλάβαινα τη έλεγαν οι ηθοποιοί , ευτυχώς που κατά την διάρκεια της περιπέτειας έβρισκα μερικά γράμματα ή διάβαζα σε διάφορους υπολογιστές διάφορα μηνύματα και έτσι μπόρεσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Το σενάριο σίγουρα είναι ανατρεπτικό και στο τέλος έχεις 2 επιλογές για να τερματίσεις το παιγνίδι σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις,

Η ατμόσφαιρα του παιγνιδιού είναι εκρηκτική, οι ηθοποιοί όλοι παίζουνε τέλεια και κάθε στιγμή σας ανεβάζει την αδρεναλίνη όχι με τις σκηνές σεξ αλλά με τις σκηνές βίας που ποτέ δεν είχατε φανταστεί.

Εάν τα νεύρα σας είναι σε καλή κατάσταση και έχετε και γερό στομάχι δείτε αλλιώς άστε το και φροντίστε να μην είναι νύχτα όταν το παίζετε θα τα δείτε όλα. :oops:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
07 Οκτ 2011 19:20 #33924 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Phantasmagoria 2 review
@giovanna

Το Phantasmagoria 1 θα το παίξεις μέσω DOSBox και με τις κατάλληλες ρυθμήσεις σε Core και γραφικά δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Μέσω Windows ξέχασέ το, αυτά τα FMV παιχνίδια σε σύγχρονα λειτουργικά (από ΧΡ και πάνω) δεν τρέχουν σχεδόν με τίποτα.

More
07 Οκτ 2011 19:23 #33925 by giovanna
@tsampikos

Μέσα από DOS BOX το τρέχω απο το GOG είναι αλλά μου κρασαρει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το τρέξω καθόλου. Και το Phantasmagoria 2 μου κράσαρε αλλά αυτό τουλάχιστον έτρεχε απλώς το έσωζα πολύ συχνά για να μπορέσω να το τελειώσω. Τώρα αυτό το Core τί είναι? πονάει? :!:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
07 Οκτ 2011 19:44 #33931 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Phantasmagoria 2 review
Εγώ από την gog δεν αγγίζω ποτέ παιχνίδι. Τα φτιάχνουν με στάνταρ ρυθμήσεις του DOSBox, κάτι που όμως δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό γιατί δεν είναι όλα οι οι υπολογιστές οι ίδιοι με αποτέλεσμα σε άλλους να δουλεύουν και σε άλλους να κρασάρουν. Διαφορετικός επεξεργαστής, διαφορετικές κάρτες γραφικών, ήχου κλπ.

Λοιπόν το "core" είναι ο επεξεργαστής. Στις ρυθμήσεις του DOSBox, μπορείς να επιλέξεις, ανάλογα με το πόσο "βαρύ" ήταν το εκάστοτε παιχνίδι την εποχή εκείνη, και τον ανάλογο επεξεργαστή. Π.χ. Normal Core για ένα παιχνίδι όπως το future wars που είναι απλό τεχνικά και δεν απαιτούσε υπολογιστική ισχύ, και Dynamic core για το Phantasmagoria που απαιτούσε μεγάλη υπολογιστική ισχύ όταν βγήκε.

Ελπίζω να σε κατατόπησα λιγάκι... :)

More
07 Οκτ 2011 21:06 #33935 by giovanna
@tsampikos

Δεν κατάλαβα τίποτα, παμε πάλι από την αρχή για να καταλάβει το βούρλο :P

More
07 Οκτ 2011 21:25 #33936 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Phantasmagoria 2 review
@Giovannα

Έγκατέστησε το παιχνίδι κανονικά.
Πήγαινε στο φάκελο όπου έχει εγκατασταθεί (Default C:\Program Files\GOG.com\Phantasmagoria (υποθέτω)).
Θα βρεις ένα αρχείο που θα ξεκινά κάπως έτσι: dosbox... δεν μπορώ να σου πω τη συνέχεια γιατί δεν έχω το συγκεκριμένο παιχνίδι από GOG.
Άνοιξε το με notepad.
κατέβα λίγο κάτω και θα βρεις τη γραμμή: core=auto
Άλλαξε τη λέξη auto σε dynamic (δες και λίγο πιο πάνω στο αρχείο για βοήθεια).
Σώσε και μάλλον θα είσαι εντάξει αν αυτό είναι το πρόβλημα με το crashαρισμα.

"Όποιος κάνει μια ερώτηση φαίνεται μια φορά βούρλο, όποιος δεν την κάνει μένει για μια ζωή βούρλο".
Κινέζική ή Ιαπωνική παροιμία (ελεύθερη μετάφραση... :wink: )

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”