Culpa Innata

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
08 Μαρ 2008 00:53 #19312 by giovanna
Culpa Innata was created by giovanna
Από την εταιρεία Momentum AS

Culpa Innata σημαίνει έμφυτη υπαιτιότητα, αρχικό αμάρτημα, πραγματικά δεν ξέρω πως αλλιώς να το αποδώσω στα Ελληνικά.

Το παιγνίδι το έπαιξα στα Ιταλικά. Ιταλικά οι διάλογοι Ιταλικά όλο το πρόγραμμα.

Το παιγνίδι λαμβάνει χώρα στην Ανδριανόπολη , Ανατολική Ευρώπη έτος 2047. Μια παγκόσμια ένωση κρατών που συμπεριλαμβάνουνε την Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ιαπωνία ,που όλοι ζουν σε συνθήκες ειρήνης χωρίς αρρώστιες και δολοφονίες, και όμως ξαφνικά ένα μέλος αυτό της ένωσης δολοφονείται στην Οδησσό, ο Michael Bogdanov, και εσύ σαν Phoenix μιας νεαρής κοπέλας μέλους του Global Peace and Security Network, πρέπει να ανακαλύψεις τον δολοφόνο του, γιατί δεν είναι δυνατό ένα μέλος της παγκόσμιας κοινότητας να σκοτώνεται έτσι.

Εάν και έχω παίξει σχεδόν όλα τα παιγνίδια adventure που έχουν κυκλοφορήσει, εδώ πραγματικά έπαθα την πλάκα μου. Ήτανε η πρώτη φορά στην ζωή μου που έχω παίξει ένα μα ένα τόσο μεγάλο παιγνίδι. Είναι ατελείωτο. Πρέπει να επισκεφτείς διάφορες τοποθεσίες, η οποίες σιγά-σιγά προστίθενται στον χάρτη, να ανακρίνεις πολλούς ανθρώπους, αλλά επειδή επιτρέπεται μόνο μία επίσκεψη την ημέρα η επόμενη επίσκεψη τη επόμενη ημέρα και η επόμενη ερώτηση επίσης, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρέπει συνέχεια να είστε πάνω κάτω.

Κάθε άνθρωπο που ανακρίνεις σου δίνει χρήσιμες πληροφορίες για κάποιο άλλο άτομο, και έτσι η αλυσίδα συνεχίζεται. Ένα πανηγύρι σωστό. Δεν ξέρω στην Αγγλική κόπια πως είναι τα πράγματα μα στην Ιταλική είναι τόσο μα τόσο ατελείωτοι οι διάλογοι που κάποια στιγμή δεν μπορείς παρά να θέλεις να κόψεις τις φλέβες σου.

Η Phoenix δεν αρκείτε μόνο στην δουλειά που κάνει, δηλαδή αυτή του ντέντεκτιβ, αλλά το βράδι πρέπει να την πας να συναντήσει την φίλη της Sandra σε κάποιο καφενείο, αλλά πηγαίνει και σε μπαράκια, εστιατόρια, club. Εντάξει μερικές φορές είναι απαραίτητο για την δουλειά της αλλά τα καλά κορίτσια πάνε για ύπνο τα κακά όπου θέλουνε!!

Αυτό που με ξετρέλανε είναι ότι αλλάζει ρούχα σαν αληθινό κορίτσι, πηγαίνει στις εκπτώσεις και αγοράζει πανάκριβα παπούτσια παρακαλώ νούμερο 41 η κοπέλα!!

Τα γραφικά είναι υπέροχα 3D με ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες που πραγματικά κόβουνε την ανάσα.

Ο ήχος τέλειος επίσης και οι φωνές. Οι Ιταλίδες μου είχανε υπέροχη Ιταλική προφορά

Βοηθό σου έχεις το PA όπου εκεί λαμβάνεις τα τηλεφωνήματα σου, τα μηνύματα σου, έχεις τον χάρτη του παιγνιδιού με όλες τις τοποθεσίες που μπορείς να επισκεφτείς κάθε φορά, όπως επίσης και το ημερολόγιο σου όπου εκεί καταγράφονται όλες οι σκέψεις σου. Εάν είναι κόκκινες πρέπει να τις εκτελέσεις ώστε να γίνουνε μαύρες, με άλλα λόγια έχεις hints για τις παρακάτω ενέργειες σου.

Ο χειρισμός click and play παίρνοντας αντικείμενα από το inventory σου μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ή επάνω σε ανθρώπους η στον υπολογιστή σου.

Οι γρίφοι δεν είναι πολλοί αλλά αυτοί οι λίγοι είναι ζόρικοι μα πολύ ζόρικοι. Ειδικά αυτόν τον γρίφο που έπρεπε να επιδιορθώσω ένα κατεστραμμένο φιλμ από την πτώση ενός αεροπλάνου τα είδα όλα.

Επίσης το ταξίδι στα υπόγεια του μετρό θα σας αφήσει άφωνους. Όλοι αυτοί οι κόσμοι που φανταζόμαστε ότι υπάρχουν κάτω από το μετρό, ναι εδώ υπάρχουνε και είναι αληθινοί

Η δράση είναι εκπληκτική. Το παιγνίδι ότι και να κάνεις, ακόμα και εάν ρωτήσεις λάθος ερώτηση δεν σε αφήνει να χάσεις. Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα σε οδηγήσει στο σωστό σημείο.

Θα ανακαλύψεις ότι οι πεταλούδες αποτελούν στοιχείο της ζωής σου και ναι εσύ η απλή Phoenix ίσως όπως υποδηλώνει και το όνομα σου ανήκεις κάπου αλλού..αλλά που, η ανακάλυψη δικιά σας.

Εγώ από δικιά μου αβλεψία δεν είχα τσεκάρει όλα τα στοιχεία που είχα στην διάθεση μου με αποτέλεσμα να δυσκολευτώ πολύ να φτάσω στο τέλος

Μην το προσπεράσετε είναι ένα εκπληκτικό παιγνίδι adventure που προορίζεται για τους φανατικούς οπαδούς αυτών των παιγνιδιών. Και το τέλος μας ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη περιπέτεια της Phoenix.

Εγώ το τελείωσα με βαθμό 87/100

:P

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Visitor
  • Visitor
08 Μαρ 2008 23:21 #19316 by
Replied by on topic Culpa Innata
Πολύ καλό review. Τα ίδια θα έγραφα κι εγώ!

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
09 Μαρ 2008 01:54 #19317 by giovanna
Replied by giovanna on topic Culpa Innata
@eragon

Ευχαριστώ καλέ μου 8)

• Visitor
  • Visitor
10 Μαρ 2008 07:28 #19320 by
Replied by on topic Culpa Innata
Νά'σαι καλά γλυκιά μου! :)

More
10 Μαρ 2008 12:35 #19321 by Elessar
Replied by Elessar on topic Culpa Innata
Να σου πω την αλήθεια Giovanna, το παράτησα το Culpa. Με κούρασε βρε παιδί μου αυτό το συνεχές πήγαινε - έλα και η απουσία γρίφων. Μα είναι τώρα δυνατόν για να μπεις σε ένα (εμπορικό) μαγαζί να πρέπει...να λύσεις puzzle;

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
10 Μαρ 2008 18:28 #19325 by giovanna
Replied by giovanna on topic Culpa Innata
@Elessar

Εμένα με κούρασε το πολύ μπλα-μπλα, αλλά το βρήκα αρκετά έξυπνο. Τώρα όσον αφορά το puzzle που αναφέρεις, τα έχουμε ξαναπεί Σταύρο. Ο κάθε δημιουργός βάζει και κάτι άσχετο έτσι επειδή το σκέφτηκε εκείνη την στιγμή, τις να τους κάνουμε? :(